Избор на сушилня - 5

• 477 337
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 865
  • Бургас
И като си изсипахте сарказма, почувствахте ли се по-добре? Ако да - радвам се, че съм била от полза. За разлика от вас. Сто години съм в този форум, още се чудя защо като не можеш да помогнеш, просто не си мълчиш. Има да се чудя сигурно още сто.

Моля ако има и други, коита желаят да избиват комплекси, да заповядат.

# 2 866
И като си изсипахте сарказма, почувствахте ли се по-добре? Ако да - радвам се, че съм била от полза. За разлика от вас. Сто години съм в този форум, още се чудя защо като не можеш да помогнеш, просто не си мълчиш. Има да се чудя сигурно още сто.

Аз се смях съвсем искрено, от сърце, мило. Няма сарказъм и комплекси. Тук що всички са дръпнати newsm78

# 2 867

Не се сърди, човече!

Покрай твоето питане се сетих за вица с пералнята на Айше, дето не само перяла, ами и ходела да простира.

Беше лека закачка, не с лошо чувство.

# 2 868
  • на Мелмак
Ако искаш риза с ръб на ръкава, ще гладиш, независимо от функциите на машината.
Иначе имам програма ризи, с опция влажно за гладене.
Машинката е Сименс.
Ризите на дъщеря ми излизат нормални за носене при сухо за гардероб, на друга програма.
Аз нямам пара.

# 2 869
  • София
Мда, повечето са в този форум, за да помагат, факт
Имам пара на пералнята, предполагам, че не е много по-различно при сушилните. Два пъти съм ползвала функцията освежаване и изглаждане с пара и не, нито освежава, нито изглажда. Незаменима е при пране на силно замърсени дрехи, но за другото не става. Така че от личния си опит бих посъветвала Tintina тази функция да не бъде водеща при избора й.

# 2 870
  • Sofia
Всъщност парата ги овлажнява леко, което ги изправя. Като си пусна дрехите на програмата за гардероб ефекта е същия. Гладя само ризи понякога. Мисля, че те няма как да се изградят, без значение от функциите на сушилнята Simple Smile

# 2 871
Мда, повечето са в този форум, за да помагат, факт
Имам пара на пералнята, предполагам, че не е много по-различно при сушилните. Два пъти съм ползвала функцията освежаване и изглаждане с пара и не, нито освежава, нито изглажда. Незаменима е при пране на силно замърсени дрехи, но за другото не става. Така че от личния си опит бих посъветвала Tintina тази функция да не бъде водеща при избора й.

Май още не си си пила чая за познаване днес!
Къде видя, че бг-мама е форум за взаимопомощ само?

Имам пара и на сушилнята, и на пералнята.
Разлика има - огромна.
Правих сравнение с две еднакви, трудни за гладене пердета.
В пералнята бяха достатъчно овлажнени, запарени Laughing и гънките не бяха толкова упорити при гладенето.
В сушилнята ефектът беше 3 пъти по-малък. Гладенето беше почти като при нормално сухи пердета.

# 2 872
  • София
Бе не знам дали съм пила "чай за познаване", ма ти си пийнала кофата на безсмислените публикации  Laughing

# 2 873
Бе не знам дали съм пила "чай за познаване", ма ти си пийнала кофата на безсмислените публикации  Laughing

Преди да продължиш да пишеш глупости прочети из съседните теми " безсмислените ми публикации".
Интересно за какво ми благодарят тогава.

# 2 874
  • Бургас
Благодаря на всички. Бяхте ми наистина от помощ!
Mirella_ , и ти не се сърди Wink Дай Боже всекиму като на Айше пералнята Simple Smile
etty775 , за памучни ризи ли става въпрос?
Не държа да е с ръб на ръкава. Ако обаче правят гладенето в пъти по-лесно, отколкото на сухи дрехи, или се налага само да приглаждам на места, бих се замислила сериозно.

Днес гледах Сименс и Миеле. Миеле с пара има в ценовия клас над 3000 лв., което ми идва леко... смущаващо.

# 2 875
Не държа да е с ръб на ръкава. Ако обаче правят гладенето в пъти по-лесно, отколкото на сухи дрехи, или се налага само да приглаждам на места, бих се замислила сериозно.
Същият ефект има моето най-просто Беко, просто пускам на програмата "Памук за гладене" и излизат леко влажни - като се минат леко с ютията и са готови.
Самите дрехи излизат от сушилнята по-меки, дори и да не се ползва омекотител. Все пак стига и да не се ползва неподходяща програма, която да ги пресуши. Peace

# 2 876
Тинтина,
много ми харесва чувството ти за хумор.

Аз взех Миеле TMG 840 WP, която е с пара и с почти всички екстри, без  най-големите глезотии като мобайл контрол и четириредов дисплей. Серията се казва Т1.
Чаках до януари 2016 да излезе новият модел, понеже беше А+++. Преди това предният беше А++.
Скрит текст:
При пералните от серията W1, имаше проблеми със софтуера, затова и пералнята взех от по-новата серия.
Мисля, че W1 и T 1 са на пазара от есента на 2013. Явно са си имали "бебешки болести"!

Пиша подробно, за да обърна внимание на този факт. Възможно е тези проблемните да се появят в БГ.

Засега съм страхотно доволна от следното.

Разход на енергия под 0,6 кВ. За програма памук за гардероб. Другите програми са с 0,4 или 0,5 кВ.
Центрофугирам на 1200 оборота. Смятам 1600 за прекалено съсипващи материите. Ако и да е Миеле пералнята. Така ме посъветва позната от текстилния бранш. Пера най-често 4-5 кг пране, не обичам да препълвам пералнята.

Невероятен аромат от капсулите Фрагранс Дос - лек, нентрапчив, явно натурален, защото не ме боли главата от него, както при други аромати за пране. Една от капсулите я повредих от невнимание и сега стои в антрето на шкафа -по-добър ароматизатор на въздух не съм имала. Като вляза в къщи и е много приятно.

Много лесно почистване на филтъра- обирам леко с ръка, нито четка, нито вода са нужни за почистването след всяко сушене. Може и на два цикъла да се прави, но защо да затруднявам машинката.
Големият филтър долу го вадих веднъж, не беше мръсен, изчетках го и го измих с чиста вода.
Това беше за вече над месец ползуване.

Фукцията топло проветряване е супер. За 20 минути върти с топъл въздух дрехите. Ползувам за един път обличана дебела жилетка например.

В началото ме учуди един особен шум, даже бях писала тук, но се оказа, че не е дефект.
Било като се задействува кондензатора ли, какво ли - не си спомням вече. newsm78
Като цяло е по-шумна, отколкото пералнята, което се дължи на процеса, а не на машината.
Не ми пречи никак.

Допълвам -засега нямам свито пране, винаги активирам функцията Schonen plus.

# 2 877
  • на Мелмак
Да, памучни са ризите.
И аз бях харесала този модел на Миелето, но се отказах .
Взех си Сименса,  по-евтин е ,върши чудесна работа

# 2 878

Невероятен аромат от капсулите Фрагранс Дос - лек, нентрапчив, явно натурален, защото не ме боли главата от него, както при други аромати за пране. Една от капсулите я повредих от невнимание и сега стои в антрето на шкафа -по-добър ароматизатор на въздух не съм имала. Като вляза в къщи и е много приятно.

Не намирам такива капсули. Откъде ги купи?

# 2 879
Момичета, дайте съвет... трябва да купуваме и пералня и сушилня. Знам, че не е добре да са 2 в 1, въпреки че ми се иска да спестя малко място.
Та ми се иска да препоръчате марка, както и да обясните малко каква е ситуацията със сушилнята - колко сухи вади дрехите, създава ли се влага и т. н.
Видях, че масово се предпочита Електролукс, но аз лично нямам впечатления от тази марка...

Общи условия

Активация на акаунт