Избор на сушилня - 5

• 474 614
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 955
  • София
А разтръскваш ли дрехите след като ги извадиш от пералнята или направо както са на топка ги буташ в сушилнята?  newsm78

# 2 956
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
И съм ги изтръсквала, и съм ги сгъвала, и на топка съм слагала - не забелязвам разлика (освен онзи път, когато сложих само двата чифта дънки).

Ферда,
Програмите със стрелки са препоръчителни, защото са еко, но не заради дрехите, а евентуално по-малък енергоразход /а при пералните и разход на вода/. Имам "еко" програми на пералнята и на съдомиялната и опрделено не съм доволна. За съдомиялната "еко"-то ми е 3 часа и нещо и не мие така добре, като бързата която ми е 58 минути. Предходното е само пример, но според мен "еко" програмите на уредите са за да могат да лепнат незнам си колко АААА++++. Опитай на друга програма или сгъвай чаршафите и тогава ги пускай. И при мен излизат малко смачкани, но като ги извадя веднага и ги изтупам се пооправят, но аз гладя след това така, че не ми е голям проблем.
О-оо, "еко"-програмата на миялната е първата програма, с която я изпробвах, след като я съединиха - бях сложила чисти съдове, а ги извадих мръсни, омазани.   Shocked  Laughing  Оттогава никога повече не съм я използвала. Но при сушилнята виждам, че на другите програми се увеличават плюсовете=силата на сушене и оборотите, затова се старая да не ги ползвам. Символа е гардероб и разни плюсове до него.

То и гладенето на такива хармоники не си е работа... По-скоро не гладех преди, сега нямам избор.

# 2 957
Каква марка ти е сушилнята?
Бих ти предложила да ползваш вълнени топки за сушилня, помагат дрехите да не се заплитат и усукват. Тия ръкави са се били оплели в другите дрехи,всичко е било на топка, после са се пресушили и няма гладене.

# 2 958
AEG. топки имам, но гумени, като таралежчета.

# 2 959
Ферда, според мен не остава достатъчно място в барабана и затова така ги сдъвква. Пробвай да пускаш една пералня на 2 сушилни и със сигурност ще видиш разликата. При моята сушилня програмата за големи артикули (спално бельо) е за 3 килограма, въпреки че вместимостта на барабана е 9. Суши ги и на по-ниска температура от стандартната еко програма за памук.
Имам от плитките перални за до 5 кг пране и една пералня се изсушава чудесно и без мачкане на програма еко-памук, която е принципно за до 9 кг.

# 2 960
Аз ползвам тези http://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&product_id=279 не ги вадя всъщност, хем са по-безшумни, хем помагат дрехите да се "разбъркват" и да не стават на топка или дълги части от тях да се усукват.

# 2 961
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Според мен е от самата сушилня.  newsm78
Мисля, че и назад някъде бях чела, че има такива, които мачкат много.

# 2 962
  • Русе
И според мен е от сушилнята, но и донякъде от материята на дрехите. Примерно на децата суша 4-6 ризи, 2 от тях винаги са много много намачкани и с точно такива ръкави. Само при тях обаче, другите са доста добре и само леко приглаждане са ок, а тия едва ги гладя. Иначе аз съм от тези, които принципно не гладят, само ризи, всичко друго го вадя и сгъвам. А често препълвам, признавам си Simple Smile. Според мен можеш да пробваш да смениш програмата, определено еко програмите аз не ги харесвам.

# 2 963
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Аз ползвам тези http://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&product_id=279 не ги вадя всъщност, хем са по-безшумни, хем помагат дрехите да се "разбъркват" и да не стават на топка или дълги части от тях да се усукват.
И аз ползвам същите топки, но не виждам особена разлика при сушенето. Дрехите са си намачкани и усукани.

# 2 964
Тогава освен да е от сушилнята  Thinking
Аз съм ползвала само Бош и Уърпул, без много много да се вманиачавам на програмите, и не съм имала такива проблеми
Кой модел АЕГ е?

# 2 965
  • София
При мен на програма памук, по-тънки дрехи се намачкват, някой път много. Ако ползвам програма микс, почти не са смачкани. Явно градусите на сушене са по- ниски. Аз никога не деля прането, слагам си всичко от пералнята. Само ризите вадя по-рано, докато са влажни. Иначе ръкавите им нямат гладене.

# 2 966
Ще опитам да пълня по-малко (една пералня на 2 сушилни) и ще споделя. Трябва обаче да се коригирам - сушилнята не е 9 кг, а 8 кг; пералнята е 7кг, знам че сушилнята е с 1 кг по-голяма вместимост от пералнята, но ги бях объркала - извинете.  Embarassed
Тогава освен да е от сушилнята  Thinking
Аз съм ползвала само Бош и Уърпул, без много много да се вманиачавам на програмите, и не съм имала такива проблеми
Кой модел АЕГ е?
Моделът: AEG Lavatherm 86589IH3C

Относно материите - ризата и кърпата за съдове от снимките, които бяха като плисирани на хармоника са ленени, струва ми се че с лена положението е най-зле, при памука зависи от обработката - трикото излиза наистина почти без нужда от гладене, но чаршафите и даже дънки (ако не са пускани самостоятелно) се доближават до показаното на снимката.

Относно температурата ако я намаля дрехите няма да са сухи - какъв е смисълът от сушилня?
Искам да ви попитам, когато извадите дрехите и т.н. текстил веднага ли ги прибирате, според мен ако не са напълно сухи има риск да се вмиришат в гардероба...

# 2 967
Моята сушилня си има сензор за влага и сама си увеличава времето, когато дрехите не са достатъчно сухи. Т.е. няма опасност да не са достатъчно сухи при сушене на по-ниска температура, някои материи не бива да се сушат на висока, защото се свиват/деформират. Аз пускам всичко на степен за гардероб и само някои чорапи, които са се свили на топка, се случва да са влажни отвътре, явно сензора не ги е уловил.

# 2 968
Пералнята и сушилнята ми са по 7 кг., предишната ми пералня беше за 6 кг., но я сменихме и харесахме този модел. Не съм имала проблеми, даже някой път я пълня доста и ми суши без забележки. Суша на програма за гардероб, с изключение на чаршафи и хавлии, които пускам на екстра сухо.

# 2 969
А! Ето нещо, от което съм доволна - нямам забележки към хавлиите. Simple Smile

Stitch, твоята сушилня каква е? Честно да си призная, не знам има ли сезнзор за влага или не. Все си мислех, че днешните сушилни са с общо взето еднакви (с малки изключения) и че се различват само в качеството на изработка. Упътването го прочетох в началото, явно ще трябва да го погледна пак, все пак вече имам някакви наблюдения.

Хмм, смятах, че AEG ще е сигурна машина, май ще се окаже най-скапаната...

П.П. Относно пълненето - сетих се, че веднъж пуснах самостоятелно покривка за двойно легло (от памучните на ИКЕА) - беше си еднакво измачкана и влажна на петна както, когато я суша с други неща.

Общи условия

Активация на акаунт