Избор на сушилня - 5

• 474 502
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 3 015
Правя ремонт и трябва да предвидя място за сушилня, но не съм ползвала досега и имам следните въпроси:
1. Свързват ли се сушилните с мръсния канал или с отдушник?
2. Имам възможност да сложа пералнята и сушилнята както една до друга, така и една върху друга - кой вариант е по-удобен?

1. Зависи от модела. Най-добре да четеш в спецификациите.
2. За мен е по-удобно една върху друга, като помежду им има чекмедже с функция да сложа коша с изпраното пране върху него. В зависимост от марката има различни опции.
Много ме улеснява сушилнята сложена на високо, няма нужда да се навеждам за зареждане , отнемане на прането и за чистене на филтъра.

Ако и двете бяха на високо, да речем върху шкафове високи 40-70 см, щеше да ми е още по-удобно , но нямам място за това.

# 3 016
Дами, в никакъв случай Беко, Мирелчето е права. Зависи и от гледната точка, има и по непретенциозни, които не забелязват някои минуси. Милето е примадона, на която трябва да слугуваш. Прикачи, пак не работти, кво става с тоя сайт newsm78

# 3 017
Ше ма извиняваш, но точно на Бекото съм му взела акъла, тука чета, че не пускали две сушилни една след друга, а аз пускам по 5 една след друга - без пауза, дори в момента върти, от сутринта. Ползвам си сушилнята 2 години нон стоп, а в деня, в който я купихме, се наводнихме, живеем на ниско място. Пускала съм я 20 и няколко пъти за 3 дни, да не говорим, че се наводнявахме 3 пъти оттогава. Имам болни родители, нося им всичко да пера у нас, дори се налага едно и също нещо от техните да го пера, суша, да не ми мирише добре, наново пак пране, сушене, понякога по три пъти. НЯМАМ съсипана дреха, пускам дори и фини и скъпи, нищо не жаля. Миналото лято нито веднъж не прострях, само сушилнята ползвах. Като свърши програмата, може да върти в интервал от 2 часа, на познати тройно по-скъпата сушилня върти само 30 минути.

# 3 018
Ше ма извиняваш, но точно на Бекото съм му взела акъла, тука чета, че не пускали две сушилни една след друга, а аз пускам по 5 една след друга - без пауза, дори в момента върти, от сутринта. Ползвам си сушилнята 2 години нон стоп, а в деня, в който я купихме, се наводнихме, живеем на ниско място. Пускала съм я 20 и няколко пъти за 3 дни, да не говорим, че се наводнявахме 3 пъти оттогава. Имам болни родители, нося им всичко да пера у нас, дори се налага едно и също нещо от техните да го пера, суша, да не ми мирише добре, наново пак пране, сушене, понякога по три пъти. НЯМАМ съсипана дреха, пускам дори и фини и скъпи, нищо не жаля. Миналото лято нито веднъж не прострях, само сушилнята ползвах. Като свърши програмата, може да върти в интервал от 2 часа, на познати тройно по-скъпата сушилня върти само 30 минути.
  Хохохо, то угодия нема.

# 3 019
Сандоканчев, още чакам за снимките!
Най-добре с теб за красота. Laughing

И ако обичаш да ми обясниш кой е този Сиеменс с 10 години гаранция. newsm78 newsm78 newsm78

В Германия такъв няма.

# 3 020
 Онзи ден ме досрамя да кажа, че скоро купих още една пералня Сименс IQ 500, та реших да попълня сета с това http://olx.bg/ad/sushilnya-siemens-wt46w560-a-40-7kg-1-61-kwh-s- … Q.html#8a6c8d5524. Някой с мнение? Нали ще продавам Милето на Мирелчето, хохохо. Снимки ще ти пратя, щом съм обещал. Ако искаш, мога и гол в банята да се снимам, за да ми видиш плочките, хохохо.

# 3 021
sandokanchev ,много благодаря за идеята да има втора пералня bouquet. Как не се бях сетила ooooh! ,а пера на ръка като гламава ,че и мен ме стяга шапката и съм много гнуслива да си пера възглавниците на градинската мебел в тази дето ми се  пере бельото.
В момента имам следния казус.Обзавеждам малка кухня и се налага да монтирам сушилня върху пералня от една марка са ,но пералнята е с 9 см по-къса.Ще ми се получи ли с тази платка за свързване или не. newsm78

# 3 022
sandokanchev ,много благодаря за идеята да има втора пералня bouquet. Как не се бях сетила ooooh! ,а пера на ръка като гламава ,че и мен ме стяга шапката и съм много гнуслива да си пера възглавниците на градинската мебел в тази дето ми се  пере бельото.
В момента имам следния казус.Обзавеждам малка кухня и се налага да монтирам сушилня върху пералня от една марка са ,но пералнята е с 9 см по-къса.Ще ми се получи ли с тази платка за свързване или не. newsm78
  Свързващ кит се казва. Няма начин да не ти свърши работа. Продават се навсякъде, мисля универсални са, но може и по марки да има.

# 3 023
  • Варна
Привет на всички! Търся малко помощ в избора си, защото почти нищо не разбирам Simple Smile
Колебая се между две сушилни, за които четох по- назад в темата, но ако може някой по- разбиращ да ми каже нещо, ще съм много благодарна.
WHIRLPOOL HSCX 90420 - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-WHIRLPOOL-HSCX-90420/p/683168
Gorenje D8665N - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-GORENJE-D-8665N/p/682623

прилагам и сравнението, за да е по- лесно, ако някой може да помогне http://www.technopolis.bg/bg/compare

# 3 024
  • София
Един въпрос ми върти: В тази пералня, дето си переш бельото, переш ли си дрехите с които излизаш навън /панталони, дънки и т.н./?

# 3 025
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
sandokanchev ,много благодаря за идеята да има втора пералня bouquet. Как не се бях сетила ooooh! ,а пера на ръка като гламава ,че и мен ме стяга шапката и съм много гнуслива да си пера възглавниците на градинската мебел в тази дето ми се  пере бельото....
Един въпрос ми върти: В тази пералня, дето си переш бельото, переш ли си дрехите с които излизаш навън /панталони, дънки и т.н./?
Joy
Хахаха, айде, стига с провокациите.  spam2
Скрит текст:
Вманиачаване има всякакво, най-често не е безпричинно. Никога не пера нещо за пода заедно с дрехите, а познавам хора, които нямат проблем да перат заедно с хавлиите за лице и хавлиите/текстилиите, които слагат в банята/тоалетната на пода или от коридора (където ходят с обувки).
Ние вкъщи с дрехите отвън никога не сядаме по мебели, след гости пада безумно чистене, хранителните продукти влизат в хладилника само след измиване и минаване със спирт (любимата част на мм)... Понякога се питам, как не го е гнус от хляба, хахаха. НО: Има си причина - купували сме джус, който се оказа отворен и дополовина изпит, явно от бездомник, влязъл в супермаркета... след време тъкмо се бяхме уговорили, че няма толкова да държим на хигиената и мм купил опаковка сирене, на която имаше залепена дъвка...
И да се върнем към прането - долно бельо се старая да не пера с връхни дрехи.

# 3 026
Привет на всички! Търся малко помощ в избора си, защото почти нищо не разбирам Simple Smile
Колебая се между две сушилни, за които четох по- назад в темата, но ако може някой по- разбиращ да ми каже нещо, ще съм много благодарна.
WHIRLPOOL HSCX 90420 - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-WHIRLPOOL-HSCX-90420/p/683168
Gorenje D8665N - http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-GORENJE-D-8665N/p/682623

прилагам и сравнението, за да е по- лесно, ако някой може да помогне http://www.technopolis.bg/bg/compare
Аз съм с това Gorenje вече 3 месеца, нямам забележки, ползвам го активно. Откакто имам сушилнята, не простирам нищо.  Laughing Обаче аз я взех за 700 и нещо. Деня в който я поръчах онлайн цената й беше 939 лв., но следваха почивни дни и докато я изпратят цената й падна, писах на Техномаркет и те ми отговориха, че ще ми я хванат на високата цена. След кратка кореспонденция, отказах поръчката и направих нова  Crossing Arms няколко дни след това отново й вдигнаха цената и така и не разбрах какво се случи, защото не беше нито промоция, нито нищо. В другите сайтове цената си остана същата.
За WHIRLPOOL нищо не мога да кажа, но освен разлика в кг., не виждам в друго. Като марка нека се изкажат компетентните как е.

# 3 027
Аз съм с първата от 2  месеца.Доволна съм .Имам само една свита шапка , но то си е от наша грешка.Суша главно на памук за гардероб.Суши по 2-2.30 часа. , което ми се вижда множко.Това което ме дразни е ,че постоянно трябва да чистя и най-долния филтър,защото ми се включва лампичката т.е. чистя всички филтри след всяко сушене.

# 3 028
Свързващ кит се казва. Няма начин да не ти свърши работа. Продават се навсякъде, мисля универсални са, но може и по марки да има.
Идвам от технолукс ,където видях на сайта уж универсални и с чекмедже и без от 49-199лв и според консултанта нищо от това с което разполагат няма да ми свърши работа. Sad Cry
Проблемът е че кухнята вече е поръчана и е предвидено пералня и сушилня да са една върху друга.
И двете са една марка и са по за 7кг пране, но пералнята е с 9 см по-къса. smile3511
При това положение задния край на кита виси във въздуха. Остава или да кача пералнята отгоре (което ми се струва доста рисковано )или да търся услугите на дърводелец и той да го мисли.

# 3 029
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
...Остава или да кача пералнята отгоре (което ми се струва доста рисковано )или да търся услугите на дърводелец и той да го мисли.
Пералня върху сушилня не бива да се слага, изрично го пише в инструкциите.

Общи условия

Активация на акаунт