Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 254

• 41 199
  • 755
  •   1
Отговори
# 630

От трейлъра лъха на недоимък: като послание, като съдържание, като образност, като емоция, като подтик да гледаме този филм. Е, за мен е ясно, аз ще го гледаме заради Енгин, а другите? Не говоря за фенове, а за зрителска аудитория. Дано успее да я събере…

Аферим, loveofmine. Малко реализъм никому не е излишен.

Според мен пък, изначално сюжетът е тъп.
Диаманти, обири, лоши люде, полицаи, сигурно няма да минем и без задължителните за всеки уважаващ себе си турски сериал затвори, болници и софри. В тази сфера си имаме един рейтингов такъв - Карадайъ, който очевидно ще има и трети сезон.

Аз лично бях много изненадана, като четох резюметата на Кара пара. Много клиширан сюжет, много предсказуем, откровено скучен. Вярно, че турската публика си пада напоследък по треторазредни екшъни с холивудски елемент, ама вече много станаха.

Аз нямам никакво мнение за Туба, знам, че е звезда в Турция, но не съм гледала сериалите й, няма и да ги гледам. Всъщност, гледах 3-4 серии на Аси и като видях как с краварските ботуши отива на някакъв прием и естетическото ми чувство възропта. Но все пак Туба е наистина звезда и сигурно има за какво, но не е точно моята звезда. От тази тема разбрах, че някои критици са гледали Енгин за първи път в БКЕМ, което ще рече, че той е със статут на изгряваща звезда, нищо че тук е равен най-малко на Робърт де Ниро или Марлон Брандо. Рейтингите се мерят сред турската телевизионна публика, не сред онлайн обществото, за съжаление. А вкусът на турската публика....даже не ми се коментира.

# 631
  • София

Хаяско, нали при нас информацията  винаги е проверена и тъй, като пия вода от извора
ще поясня, за да няма спекулации.
         Тава не е мач от  квалификациите на УЕФА за европейското 2016г. Те започват на 7 септември т.г.  Франция ще бъде домакин, след като победи кандидатурите на Италия и Турция. Това е
още едно доказателство, колко са запалени по футбола съседите.
        За нас няма никакво значение, какъв е мача, но все пак да знаете.
         Де факто има контрола между Швеция и Турция и старта на сериала е отложен.
Другото са подробности, мила.

Извинявам се ама тия срещи са ясни от миналото лято  Joy и това са несериозни неща.  hahaha hahaha hahaha Контроли и т.н.  Joy Друга е причината, не е важно каква, важното е да има все пак сериал с начална дата 12 март!

# 632
  • Бургас

Хаяско, нали при нас информацията  винаги е проверена и тъй, като пия вода от извора
         Тава не е мач от  квалификациите на УЕФА за европейското 2016г. Те започват на 7 септември т.г.  Франция ще бъде домакин, след като победи кандидатурите на Италия и Турция. Това е

За подвеждаща,непотвърдена информация се засрамвам и извинявам Embarassed
Но пък на 12 сериала си започва и това е важното  newsm44

# 633
Скрит текст:

Извинявам се ама тия срещи са ясни от миналото лято  Joy и това са несериозни неща.  hahaha hahaha hahaha Контроли и т.н.  Joy Друга е причината, не е важно каква, важното е да има все пак сериал с начална дата 12 март!

Така е, но става за  smile3502
Предлагам да се прекрати с футболната тема, че не ни е силна страна.  Peace

# 634
Ами те, турските сериали, се правят преди всичко за турската публика... която не заслужава коментар. Simple Smile)) Интересно що ли пък се търсят и превеждат в чужбина, като са толкова безвкусно направени, еднообразни, скучни и незаслужаващи внимание... И колко под турската публика трябва да сме ние, които гледаме турски сериали, че да си правим труда да ги превеждаме и търсим преди още да са започнали даже...  Rolling Eyes
Друго искам да кажа, че претенциите ни може да са много големи, но в момента и да скачаме, и срещу тях да тичаме, нашите сериали няма да стигнат гледаемостта на турските...  Актьорската игра и предсказуемите сюжети са нива над това, което гледаме от българските производители на тв сериали, да не говорим за моралните послания, които носят... А инак, публиката и там и тук сме ние - обикновените зрители. Simple Smile)

# 635
  • Пловдив

Ей, че хубаво в темата днес. Заради Йомер ли, заради Енгин ли, заради дизито ли..... Така е, Енгин е еталон и май не само зрителя вече е разбрал.

# 636
Ами те, турските сериали, се правят преди всичко за турската публика... която не заслужава коментар. Simple Smile)) Интересно що ли пък се търсят и превеждат в чужбина, като са толкова безвкусно направени, еднообразни, скучни и незаслужаващи внимание... И колко под турската публика трябва да сме ние, които гледаме турски сериали, че да си правим труда да ги превеждаме и търсим преди още да са започнали даже...  Rolling Eyes
Друго искам да кажа, че претенциите ни може да са много големи, но в момента и да скачаме, и срещу тях да тичаме, нашите сериали няма да стигнат гледаемостта на турските...  Актьорската игра и предсказуемите сюжети са нива над това, което гледаме от българските производители на тв сериали, да не говорим за моралните послания, които носят... А инак, публиката и там и тук сме ние - обикновените зрители. Simple Smile)

Аз нашите сериали нито ги коментирам, нито ги гледам.
Идеята ми беше, че сериалите от този тип станаха вече твърде много, получава се пресищане и изхабяване.
Но пък хайде да не приписваме твърде високи художествени стойности на поредния турски екшън, нито пък да го подценяваме в зародиш. Може и да ни изненадат. Аз ще му дам шанс няколко серии. Въпреки че откровено не ми се гледат полицейски истории, ама нейсе, в името на доброто старо време на КВФ и АБО, ще се прежаля.  Wink

# 637

Щатци, аз споделих, че ако има нечия вина, то тя е на Ай Ялъм или АТВ , вероятно
от недоглеждане. За нас е важно сериала да стартира, пък дори и на 12.март, другото
няма значение. Hug

# 638

Е, аз пък други сериали, освен тези, в които играе Енгин, не гледам. Simple Smile Опитите, които направих, са ми достатъчни - не ми е интересно, не ме грабват, не ме вълнуват. Интересът ми е съсредоточен основно върху Енгин Акюрек, защото неговото присъствие на екрана е най-вълнуващото явление във филмовите ми преживявания до сега. Фактът, че си подбира ролите и участията само може да ме радва. Simple Smile)

# 639

Благодаря. Не можех да допусна, че АТВ или продуцентите не биха се съобразили. Но както писах вчера - това е предимство за ориентиране с конкуренцията. Когато светът е футбол, когато светът е олимпиада, когато.... правят се размествания по програмите. newsm51
.................
Милка, сега те прочетох. Това искам и аз. Схемата вече ни е позната - време е да се излиза извън нея. Толкова дизита пропаднаха. Да пожелаем успех на дизито и да се доверим на това, че Енгин е чел сценария и е намерил различния нов образ.

Тази дата е била известна за приятелския мач още миналото лято  Joy Това е нонсенс, ама който иска да вярва.
loveofmine  Hug Туба не е една от добрите им актриси, тя как да кажа newsm78 е рекламно лице, дето мине се не мине се явява в сериал за подържане на имидж на актриса. Нямам нищо против нея, има къде да се провери, колко и каква акриса е Туба. Има база за сравнение, другата която спомена - Берен. За протокола аз не съм фен и на Берен, на жени не мога Simple Smile)))  

Еее, тук сме на една вълна! Благодаря за откровението -
аз не смеех да го напиша  Embarassed Embarassed/ за да не предизвикам нещо Peace/

# 640

Благодаря. Не можех да допусна, че АТВ или продуцентите не биха се съобразили. Но както писах вчера - това е предимство за ориентиране с конкуренцията. Когато светът е футбол, когато светът е олимпиада, когато.... правят се размествания по програмите. newsm51
.................
Милка, сега те прочетох. Това искам и аз. Схемата вече ни е позната - време е да се излиза извън нея. Толкова дизита пропаднаха. Да пожелаем успех на дизито и да се доверим на това, че Енгин е чел сценария и е намерил различния нов образ.

Тази дата е била известна за приятелския мач още миналото лято  Joy Това е нонсенс, ама който иска да вярва.
loveofmine  Hug Туба не е една от добрите им актриси, тя как да кажа newsm78 е рекламно лице, дето мине се не мине се явява в сериал за подържане на имидж на актриса. Нямам нищо против нея, има къде да се провери, колко и каква акриса е Туба. Има база за сравнение, другата която спомена - Берен. За протокола аз не съм фен и на Берен, на жени не мога Simple Smile)))  

Еее, тук сме на една вълна! Благодаря за откровението -
аз не смеех да го напиша  Embarassed Embarassed/ за да не предизвикам нещо Peace/
newsm51
И аз благодаря. Е, навлизам вече в материала...С общи усилия, а и като изгледаме сериала, ще сглобим картинката... А колко искам да е хубава....Нямате си представа...

# 641
Smile
Съгласна съм общо взето, само не и с моралните им послания. Не знам какво точно имаш предвид, но традиции, култура, вярвания и прочие послания, за мен са неприемливи и в голямата си част обидни. А това, дето показват/пропагандират в сериалите е чиста проба лицемерие и има мнооого малко общо с действителността. Гледайки турски филм често си казвам - имам голям късмет, че не съм се родила в тази част на света.

# 642

От трейлъра лъха на недоимък: като послание, като съдържание, като образност, като емоция, като подтик да гледаме този филм. Е, за мен е ясно, аз ще го гледаме заради Енгин, а другите? Не говоря за фенове, а за зрителска аудитория. Дано успее да я събере…

Аферим, loveofmine. Малко реализъм никому не е излишен.

Според мен пък, изначално сюжетът е тъп.
Диаманти, обири, лоши люде, полицаи, сигурно няма да минем и без задължителните за всеки уважаващ себе си турски сериал затвори, болници и софри. В тази сфера си имаме един рейтингов такъв - Карадайъ, който очевидно ще има и трети сезон.

Аз лично бях много изненадана, като четох резюметата на Кара пара. Много клиширан сюжет, много предсказуем, откровено скучен. Вярно, че турската публика си пада напоследък по треторазредни екшъни с холивудски елемент, ама вече много станаха.

Аз нямам никакво мнение за Туба, знам, че е звезда в Турция, но не съм гледала сериалите й, няма и да ги гледам. Всъщност, гледах 3-4 серии на Аси и като видях как с краварските ботуши отива на някакъв прием и естетическото ми чувство възропта. Но все пак Туба е наистина звезда и сигурно има за какво, но не е точно моята звезда. От тази тема разбрах, че някои критици са гледали Енгин за първи път в БКЕМ, което ще рече, че той е със статут на изгряваща звезда, нищо че тук е равен най-малко на Робърт де Ниро или Марлон Брандо. Рейтингите се мерят сред турската телевизионна публика, не сред онлайн обществото, за съжаление. А вкусът на турската публика....даже не ми се коментира.
newsm51
Еееееее, закла ме с тия "краварски ботуши"! Не мога да спра да се смея с глас...
Аз затова обърнах внимание на стайлинга, не казвам, че Туба е виновна, но пък като има такива големи претенции, няма ли глас да възроптае? Всъщност всичко се свежда до това какво точно трябва да изобрази...Засега не разбирам...Дано в бъдеше да стане по-ясно... Защото ако тия ботуши се разходят и из Рим...тогава вече и "Вия Апия" ще възнегодува до възбог... Пардон, там сега са леките жени и травеститите, имах предвид вия Венето - с кафенетата и хотелите, където се подвизава римският културен елит...

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 15:51 от loveofmine

# 643
Ами те, турските сериали, се правят преди всичко за турската публика... която не заслужава коментар. Simple Smile)) Интересно що ли пък се търсят и превеждат в чужбина, като са толкова безвкусно направени, еднообразни, скучни и незаслужаващи внимание... И колко под турската публика трябва да сме ние, които гледаме турски сериали, че да си правим труда да ги превеждаме и търсим преди още да са започнали даже...  Rolling Eyes
Друго искам да кажа, че претенциите ни може да са много големи, но в момента и да скачаме, и срещу тях да тичаме, нашите сериали няма да стигнат гледаемостта на турските...  Актьорската игра и предсказуемите сюжети са нива над това, което гледаме от българските производители на тв сериали, да не говорим за моралните послания, които носят... А инак, публиката и там и тук сме ние - обикновените зрители. Simple Smile)
Smile
Съгласна съм общо взето, само не и с моралните им послания. Не знам какво точно имаш предвид, но традиции, култура, вярвания и прочие послания, за мен са неприемливи и в голямата си част обидни. А това, дето показват/пропагандират в сериалите е чиста проба лицемерие и има мнооого малко общо с действителността. Гледайки турски филм често си казвам - имам голям късмет, че не съм се родила в тази част на света.

Говоря за общочовешките ценности, Аурелия. За уважението към по-възрастните, почитането на семейните отношения, обръщане погледа към стойностите на съвремието и преценяването им като такива... Нима не  е общочовешко посланието на ВКЕМ? За вредата, която си нанасяме, когато посветим живота си само на консумация? Нима не е общочовешко да ни накарат да спрем и да се замислим, как, аджеба, бихме постъпили, ако с някой познат/близък се случи нещастие и той бъде тероризиран, насилван, тормозен (КВФ)? Нима не е общочовешко да се замислим как обичаме - с чувство за собственост или с всеотдайност (АБО)?... И нима не е общочовешко посланието, че каквато и да е нашата вяра, ние преди всичко трябва да сме ХОРА (БЧ и КИ)? ... За тези морални послания говоря.
И за това, че те не присъстват в нашите тв сериали.

Надявам се, че такова послание ще се съдържа и в КРА. Тепърва предстои да открием какво е то... Но съм сигурна в едно - Енгин е видял нещо в тази роля, в този проект, което му е харесало, накарало го е да предприеме пътешествието с комисар Йомер.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 15:57 от marytza

# 644
Да не товарим обикновени турски дизита с послания.  Stop Хеле морални.  ooooh! Това са класически сапунки за развлечение на домакини.  Party

Общи условия

Активация на акаунт