Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 254

• 41 179
  • 755
  •   1
Отговори
# 660

Я да сложа още една красота...Наааааайс, а?
Просто несравним...

# 661
  • София
Код:
Скрит текст:
Искаш да кажеш, че аз не познавам собствената си история, култура и ценности? Simple Smile)) Добре. Да приемем, че е така. Всеки има право на мнение.
Не, нямах предвид това.  Исках да кажа, че от гледна точка  на нашата култура, нищо ново и нечувано не може да научим и видим в техните сериали, но тъкмо напротив. Ние си имаме далеч по-съвършени послания и ценности.

Имаме. Но в случая говорим за сериали - нещо, което всяка домакиня, която е и евентуална майка, съпруга, гледа. Натрапчиво или ненатрапчиво, те и въздействат и по някакъв начин тя ги пренася в своето ежедневие. Та: какво морално послание може да се извлече от "Стъклен дом", например? Аз лично не видях нищо морално в този филм. И не защото съм гледала от тук от там по някоя серия. Просто този сериал не съдържа такова. Това исках да кажа пък аз. И в никакъв случай не придавам на сериалите тежестта, която те не притежават. Но и не ги подценявам, при положение, че те се превръщат в част от общата ни култура. Вече. Фактът, че някой може да се прехласва по "Дързост и красота" с години наред... също говори нещо... Но не ми се правят анализи на морала на обществото, което сами сме изградили... Не без помощта на телевизията, впрочем... и на тв сериалите - също...
Грешката е , че не сте гледали "Дървото на живота', много добър български сериал. Ама от турски сапунки не остава време  Joy Joy Joy

# 662
  • Пловдив

http://www.mgdtv.com/kara-para-askin-yayin-gunu.html

"Екранът ги свърза?
Ден откакто излезе новият трейлър на "Мръсни пари и любов" с участието на известните Енгин Акюрек и Туба Бюйюкюстюн. На 12 март по АТВ вечерта, зрителите ще видят едно убийство което ще промени живота им."

# 663
Код:
Скрит текст:
Искаш да кажеш, че аз не познавам собствената си история, култура и ценности? Simple Smile)) Добре. Да приемем, че е така. Всеки има право на мнение.
Не, нямах предвид това.  Исках да кажа, че от гледна точка  на нашата култура, нищо ново и нечувано не може да научим и видим в техните сериали, но тъкмо напротив. Ние си имаме далеч по-съвършени послания и ценности.

Имаме. Но в случая говорим за сериали - нещо, което всяка домакиня, която е и евентуална майка, съпруга, гледа. Натрапчиво или ненатрапчиво, те и въздействат и по някакъв начин тя ги пренася в своето ежедневие. Та: какво морално послание може да се извлече от "Стъклен дом", например? Аз лично не видях нищо морално в този филм. И не защото съм гледала от тук от там по някоя серия. Просто този сериал не съдържа такова. Това исках да кажа пък аз. И в никакъв случай не придавам на сериалите тежестта, която те не притежават. Но и не ги подценявам, при положение, че те се превръщат в част от общата ни култура. Вече. Фактът, че някой може да се прехласва по "Дързост и красота" с години наред... също говори нещо... Но не ми се правят анализи на морала на обществото, което сами сме изградили... Не без помощта на телевизията, впрочем... и на тв сериалите - също...
Грешката е , че не сте гледали "Дървото на живота', много добър български сериал. Ама от турски сапунки не остава време  Joy Joy Joy

Гледах го. Най-доброто, което са правили нашите напоследък. Единственото, което ме заинтересува. И все пак, не съм във възторг от актьорското представяне, с малки изключения.

# 664

Я, да ви направя една фотка по вечерно време  т.е ще използвам помощник ... Grinning

Дилеми  Two Hearts тук съм вече.

Досега приемах виртуални подаръци, но поради тяхната оскъдност още утре ще си проявя характера / шегувкам се ...   ама не ми вярвайте много ...rotfImao /

Мариянка  newsm51 за статията на вестник "SABAH"

Нека да започнат двата сериала, пък зрителите сами ще си преценят какво да гледат ...

Някои може следят и двата например или пък ... нито единия, нито другия.

За нас е ясно какво ще гледаме от 12.03 - „Kara Para Aşk”
newsm10

# 665
  • Пловдив

Екипът отива на местопрестъплението.....

# 666
Мариана ,благодаря от сърце за превода на статията  bouquet
Тези думи ,отговориха на всички въпроси,които съм си задавала във времето newsm78
„След образ в разрез със „Свещения коран „от КВФ-нямам думи.
E ,кой ще се осмели при тая идиотщина ,да си признае ,че харесва или познава Енгин?
Когато една държава хвърля луди пари ,за да промени имидж ,то тя си е избрала марионетките,които да изпълнят и осъществят намеренията и.
Отговорихте ли си на въпросите за КВФ и липсата на интервюта?
Аз ,разбрах ,че с пари  можеш да купиш слава и известност ,но морал -НИКОГА!

# 667
Едно мнение на страничен наблюдател. Не следя кариерата нито на Енгин, нито на Туба. Не тръгвайте с голяма кошница и претенции. Каквам го като човек, който следи един от ТРИТЕ проекта, върху които работят в момента сценаристките- Карадайъ. Оригиналност и нестандартност са последните думи, които бих използвала, за да определя техния стил. Но им признавам това, че безпогрешно познават вкуса на турската публика, някакси са успели да намерят ключа към нея, защото сериалите им винаги се радват на висок рейтинг. Има страшно много клишета и баналности и в диалозите и в сюжетните линии, много съшити с бели конци ситуации, но умеят да поддържат интригата т.е да заплетат нещата и да те карат да чакаш следващата серия, за да видиш как ще се развиe действието. Между другото Карадайъ получи страшно много награди през тези две години, но нито една за сценарий. Не знам дали беше добра идея КПА да се излъчва по АТВ, защото и Карадайъ се излъчва там, а  в него двамата главни герои също  разплитат  убийство, с което тръгна сериалът и в което е забъркан бащата на главната героиня. Разбира се тази прилика е, ако се гледат нещата на едро, в детайлите историята със сигурност ще е различна.  Хората, които активно коментират в мрежата гледат сериала, заради химията и добрата игра на Кенан и Бергюзар, всичко извън тяхната история са болници, затвори, сълзи, сополи, патриархалното семейство. Вероятно пък хората с по-традиционалистки нагласи в Турция гледат, заради това, което на по-модерната публика й е досадно. Но рейтингът не се прави само от интернет потребителите и феновете на главните герои. Даже напротив, те никога не са достатъчни. За мен ключът към успеха на Карадайъ е прекрасният екип, който успяха да създадат- всички много се обичат и подкрепят. Кенан и Берг са в чудесни отношения, забавляват се на снимачната площадка. Има много добри актьори във второстепенните роли. Режисьорите са много добри. Дано това се получи и в КПА. Изгледах трейлърите на двата нови проекта, които започват. Само въз основа на тях, без задълбочени наблюдения върху играта на главните актьори, каквато вие имате, мога да кажа, че в Къванч и Фарах усещам повече заряд. Туба ми е много меланхолична, с едно и също изражение и в трите трейлъра и с една и съща интонация. Но това все пак са фрагмани от по няколко минутки. Дано се сработят Туба и Енгин- с една хубава любовна история и с обратите около криминалната история, ще преглътнете останалите клишета около тях.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 20:59 от varna72

# 668
  • Pleven, Bulgaria
Привет от мен,бъбривки!Да ви честитя Баба Марта,преди да е свършил денят;да сме живи,здрави,румени,засмени! Kissing HeartМарта 49,не зная дали си баба,но ти пожелавам да носиш все така добро настроение и задушевност в темата,както мартеничките и пролетта в природата!  smile3525.
Благодаря на Мариана и Love за трея и светкавичния превод.Мисля да изгледам няколко серии,преди да си създавам мнение.Аз изгледах Аси миналата година след КВФ,АБО и КИ.Както ви казах с Керим открих турските сериали и позагледах някои.Не полудях по Аси както по КВФ,но не ми се стори тъп,по скоро малко преигран или пресилен,копиран.Добре де,Енгин с никого не може да се сравнява,след като си видял най-доброто,другото ти се струва посредствено...
Тануша,Хаяско,Милка,Елинор,сигурно и в домовете си сте така гостоприемни и добронамерени,благодаря ви от свое име и от името на другите скоро слезли от балкона,които си позволявам да поздравя-Вили,Паула,Рейна...
Аурелия,Фантазия,Дилеми,Shatzi,момичета,чета ви от толкова отдавна,че все едно ви познавам.
Марица,привет,към теб имам една специална молба,как да се сдобия със специалният ти вариант на КВФ,моля newsm17.Барисеа,къде се изгуби,постоветв ти винаги са интересни?
Пак се отпленах в дърдорене,а трябва да вървя на работа smile3511 newsm45
Пожелавам ви прекрасна вечер и Тануша,когато ме поздравиш на балкончето,нищо че не отговарям,се чувствам на топличко ,сред вас! Two HeartsОбиам ви! Two Hearts newsm76  bouquetВарна72 привет,харесва ми мнението ти.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 20:57 от Теменужка Христова

# 669
Привет момичета! Simple Smile

Честита Баба Марта! Всички да сте здрави и късметът да не ви напуска! Heart Eyes txtloves

Марта Hug Честит ти празник!Да си здрава, весела и щастлива! txtloves
Нося ти и подарък, да не съм с празни ръце. Simple Smile

Скрит текст:

Прочетох коментарите от днес, видях и снимките. В първия момент се изненадах,
че Елиф ще носи тюрбан, и то в Рим. Не ми се връзва този образ на дизайнерка.
Иначе за облеклото досега не ми е направило впечатление, приемам го за нормално.
Вгледах се в снимката и не съм сигурна че това е Туба. Може да греша, но не ми
прилича на нея. Ето я увеличена.

Относно сериала - ще чакам да започне, преди да коментирам
сценарий, действия и актьорска игра.
Надявам се да ме грабне целия филм, а не да го гледам само заради Енгин.
Засега си мисля, че ще е интересен и динамичен сериал. Simple Smile

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 20:58 от elinor-7

# 670
  • София
Здравей,  wavey varna72
Прочетох с интерес споделеното от теб. Дали сценарият ще бъде добър  - това са и нашите, да ги нарека вълнения, преди старта на сериала. Защото подбраните артисти са добри и известни /казват познавачите на турската киноиндустрия/, Туба в тази тема е малко позната, но има славата на любимка на публиката, а за невероятните актьорските възможности и способности на Енгин ме изписали стотици страници...

Едно мнение на страничен наблюдател.
Скрит текст:
Не следя кариерата нито на Енгин, нито на Туба. Не тръгвайте с голяма кошница и претенции. Каквам го като човек, който следи един от ТРИТЕ проекта, върху които работят в момента сценаристките- Карадайъ. Оригиналност и нестандартност са последните думи, които бих използвала, за да определя техния стил. Но им признавам това, че безпогрешно познават вкуса на турската публика, някакси са успели да намерят ключа към нея, защото сериалите им винаги се радват на висок рейтинг. Има страшно много клишета и баналности и в диалозите и в сюжетните линии, много съшити с бели конци ситуации, но умеят да поддържат интригата т.е да заплетат нещата и да те карат да чакаш следващата серия, за да видиш как ще се развиe действието. Между другото Карадайъ получи страшно много награди през тези две години, но нито една за сценарий. Не знам дали беше добра идея КПА да се излъчва по АТВ, защото и Карадайъ се излъчва там, а  в него двамата главни герои също  разплитат  убийство, с което тръгна сериалът и в което е забъркан бащата на главната героиня. Разбира се тази прилика е, ако се гледат нещата на едро, в детайлите историята със сигурност ще е различна.  Хората, които активно коментират в мрежата гледат сериала, заради химията и добрата игра на Кенан и Бергюзар, всичко извън тяхната история са болници, затвори, сълзи, сополи, патриархалното семейство. Вероятно пък хората с по-традиционалистки нагласи в Турция гледат, заради това, което на по-модерната публика й е досадно. Но рейтингът не се прави само от интернет потребителите и феновете на главните герои. Даже напротив, те никога не са достатъчни. За мен ключът към успеха на Карадайъ е прекрасният екип, който успяха да създадат- всички много се обичат и подкрепят. Кенан и Берг са в чудесни отношения, забавляват се на снимачната площадка. Има много добри актьори във второстепенните роли. Режисьорите са много добри. Дано това се получи и в КПА. Изгледах трейлърите на двата нови проекта, които започват. Само въз основа на тях, без задълбочени наблюдения върху играта на главните актьори, каквато вие имате, мога да кажа, че в Къванч и Фарах усещам повече заряд. Туба ми е много меланхолична, с едно и също изражение и в трите трейлъра и с една и съща интонация. Но това все пак са фрагмани от по няколко минутки. Дано се сработят Туба и Енгин- с една хубава любовна история и с обратите около криминалната история, ще преглътнете останалите клишета около тях.

velijana, слез от балкона, ела при нас, липсваш ни! Надявам се и ние да ти липсваме!

Здравей, Теменужка. Пиши по-често, не се притеснявай да споделяш, всеки от нас е започнал така.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 21:31 от Dilemi

# 671

Привет varna 72,

Благодаря за споделеното. Интересни разсъждения и готин полезен съвет, да не тръгваме
с голямата кошница. Проблема е, че почти сме тръгнали.
       И ние се молим Енгин и Туба да се сработят и създадат хубава любовна история. Ние сме
уверени в играта на Енгин, защото познаваме почти цялото му творчество и до сега не ни е
подвел. Туба не я познаваме достатъчно и само искаме да разгърне  таланта си, щом е толкова харесвана и има много почитатели.
        Дано наистина се радваме на стойностен сериал и добра актьорска игра. Времето ще
покаже.  Приятна вечер.

# 672
 newsm51
varna72, благодаря ти за прекрасния пост, явно имаш по-задълбочени познания върху турските сериали от мен, например. Аз се приковах за Енгин и трудно издържам нещо друго... Но се старая и гледам да съм безпристрастна. Всички се надяваме новият сериал да бъде успешен... Много ми се иска екипът да се сработи, да има атмосфера, както се е получило на снимките на "Малък септемврийски проблем". Тия неща се отплащат. Разчитам и на двете сценаристки - те се похвалиха, че докато са писали сценария, са виждали само Енгин и Туба в главните роли....Това е ласкателно и задължаващо...
 smile3525
Теменужка, радвам се, че ти е приятно при нас, идвай по-често... Колкото повече мнения - толкова по-добре! Е, засега имаме само трейлъри, но голямото гледане предстои...Само не се стряскай, че понякога съм критична. То е просто от желание да гледам нещо, което ще ме залепи за екрана, така, както стана с "Фатмагюл"... с "Облака", с "Малък септемврийски проблем"...Не знам, чудесата рядко се повтарят, но съм оптимист...
Аз не гледам турски сериали, защото нямам какво да правя, а очаквам интересна история и хубава актьорска игра...

# 673
Дочи   Hug   bouquet    преди време сме правили същите
предположения за образа на Керим и неприемането му
от една част от турското общество. Не съм изненадана
сега от тези писаници. Simple Smile

Varna Hug  bouquet  благодаря за споделеното!  bouquet

Нушка Hug радвам се, че се престраши  и започна да пишеш,
след като отдавна ни четеш. Познато ми е чувството, и аз бях така. Heart Eyes smile3525

# 674
Забравих да отбележа и още един плюс на сценаристките- поддържат връзка с феновете, които им пишат в туитър, четат всички коментари, репликират и се влияят от мнението на хората /поне моето впечатление е такова/. Знаят, че зрителите харесват романтиката и се стараят да не липсват такива моменти. И още нещо- Бергюзар е омъжена, но в Карадайъ е много освободена в любовните сцени, има подкрепата на съпруга си, който също е актьор. Това има значение, защото всеки ден има новини за известни личности, които са се развели или разделили, защото някой от партньорите ревнува или поставя условия. Казвам го, защото и Туба е омъжена. Всеки си има някакви принципи и правила.

------

Нямам задълбочени наблюдения върху турските сериали  Laughing. Гледала съм от начало до край само един "1001 нощ". Сега гледам Карадайъ. Аз съм фенка на Бергюзар Корел и Халит Ергенч, които са двойка и в живота, но дори и те да играят в даден сериал, ако няма поне нещо в историята, което да ме грабне, не го гледам. Техните фенове имат предимството да се радват на любовта им в реалния живот и това ми е достатъчно. Но следя активно турските сайтове и форуми и съм в час с доста неща около сериалите косвено.

Общи условия

Активация на акаунт