Скандинавска литература

• 148 831
  • 814
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Нещо от Туве Янсон на български език?
https://www.helikon.bg/author/%D0%A2%D1%83%D0%B2%D0%B5%20%D0%AF% … D0%BE%D0%BD_6773/

Дано не се обидиш, но и  Google много помага.

# 496
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Първият скандинавски автор, който чета и засега много ми харесва, е Ю Несбьо. Първо прочетох Червеношийката и сега чета Снежният човек. Харесва ми стилът му.

Искам да се запозная и с други скандинавски автори, отбелязала съм си доста книжки, но ще ги търся електронно.

В тази връзка къде мога да открия електронни книги на Юрт и Русенфелт?

# 497
  • София
В тази връзка къде мога да открия електронни книги на Юрт и Русенфелт?

На български ги няма никъде електронно. Само на хартия  Simple Smile

# 498
  • Пловдив
Прочетох "Немското дете" на Камила Лекберг, хареса ми, макар че ми дойде въз дългичка. Препоръчвам, за тези от вас които са чели и другите книги на авторката, няма да има изненади.

# 499
Вени,   не не се обиждам, напротив, благодаря ти. Моя грешка, че не уточних, че имам предвид не от детската сага. Казваха ми, че имала няколко, които са малко по-различни, но не знам име Simple Smile

# 500
На 10 февруари излиза нова книга на Камила Лекберг: Укротителят на лъвове:
https://www.helikon.bg/books/47/-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%82% … D0%B5_205446.html

# 501
Супер, Ich Will! Аз си я харесвам Камила.
Да попитам за отзиви за Гунар Столесен. Свалила съм си доста негови книги и ще си им дойде редът, но ми се щеше да чуя и други мнения.

# 502
  • София
От Столесен бях чела една книга - "Докато смъртта ни раздели", но не бях впечатлена особено.
Нито стилът на автора ми допадна, нито пък главият му герой /детектив Варг Веум/ успя да ми стане симпатичен .... Не е моят автор  Simple Smile
Между другото , и филмовата поредица за Варг Веум не ми допадна хич  Rolling Eyes

# 503
  • София
И аз си останах с първата книга на Столесен, която прочетох и не останах с добри впечатления. Този роман - "Докато смъртта ни раздели", го определят като криминална социална драма, но в крайна сметка май не се е получило нито едното, нито другото - поне според мен.
Иначе и аз съм любител на скандинавската литература и чета редовно темата, за да си "открадна" оттук идеи за книжки за четене.  В момента чета Хокан Несер - поредицата за инспектор Ван Ветерен. Харесва ми - доста умело заплита историите, а и главният герой ми е симпатичен.

# 504
Чела съм само "Нощем вълците са черни" на Столесен. Не е лоша, но явно не съм я харесала толкова, че да потърся и други книги на автора. 

# 505
На Хокан Насер прочетох почти всичко през лятото:  той остава мой фаворит в жанра сред скандинавските автори.

# 506
Мерси за насоката! Сега ще си сваля и негови книги. Такъв списък съм направила, че до края на годината няма смогване Simple Smile

# 507
  • Пловдив
Момичета, къде бих могла да намеря за сваляне книгите на Хокан Несер? Електронно ли ги четете или на хартия?

# 508
Момичета, къде бих могла да намеря за сваляне книгите на Хокан Несер? Електронно ли ги четете или на хартия?
Аз чета основно на италиански език - мога да изпратя файлове на този език, ако някой се интересува.
Предполагам, на английски и руски ще се намира също лесно.

# 509
  • София
Аз чета на руски и английски - когато ги нямам на български, разбира се. Има някои от книгите на Несер в rulit - ТУК. Руснаците обаче напоследък също усвоиха пазарната икономика и вече пускат безплатно на руски само фрагменти, та със зор успях да си намеря целите произведения из други сайтове.
Иначе аз имам на компютъра поредицата за Ван Ветерен на английски, даже сега се сетих да ги номерирам и се оказа, че чета последната книга, без да съм чела няколко предишни. И се чудех защо героите са толкова остарели.  Simple Smile Ако някой се интересува - пращам.

Общи условия

Активация на акаунт