Домакини 32/ с мартеничка на ръка, ще се радваме на пролетта

• 42 387
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Марче и аз готвя, че се пукам поради тези причини – не е само в бг да набутват непродаваемите неща в готови храни. Шашми се правят навсякъде-и тук купешкия хляб става розов на втория ден, но чийз кейка и мъфините, които много правех в бг тук купувам единствено от M&S – купувала съм и от други места, но не са добри. На 100гр сладки съм им разглеждала сайта само и съм впечатлена от аранжировките /от които съм взимала идеи/ и цените, но за вкус и качество на продуктите не знам.
Морена уж чета сутрин новини, но това съм пропуснала.
Лус както винаги е супер свежа   bouquet
Хортензия - принципа на "проба-грешка" винаги работи hahaha Ако ви е харесала на вкус - другото следващия път ще се коригира. По принцип за това дадох продуктите за 1 порция - да се коригира лесно. Машината за паста по принцип е с 3 представки - за кори за лазаня, за рязане на ленти от 2мм и 6 мм, но си струва инвестицията само ако се прави доста паста
Скрит текст:

# 601
  • София
Такава машина в момента се продава в Лидл, не знам дали свърши, но все още я има в брошурата:
http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-E94DE7BD-F9B35264/www_lidl_bg/hs. … etail&id=4019

# 602
Привет, банда! Благодаря за стиснатите палци, засега вършат работа. Hug

Решихме снощи да поканим днес гости и като се юрнах да пазарувам от сутринта, не е истина. Ама не съм с кола, а с крака и една пазарска количка. Хайде първо в един магазин, после във втори, че в трети, после цветя купувах, накрая и в четвърти влязох. Но имам всичко и тъкмо се прибрах и като заваля.... Голям късмет извадих този път. Че не знам чадърът с коя ръка щях да го държа. hahaha
За менюто - руска салата, салата Капрезе, мариновани камби, маслини и лозови сарми. Последните три ги купих от един деликатесен магазин, пресен внос от Турция. За основно - свинско мариновано със задушени зеленчуци и картофи с кожичка на фурна. Допълнение френски кашкавалчета с грозде, малко немски шпеков салам (той тук е голям деликатес). Десерт - ами каквото си донесат гостите, такава е уговорката. А и ще направя и брускети с чери домати и босилек, и гъби със синьо сирене, ако съм жива след всичкото чистене и готвене.
Та сега, мили ми Смехурко, се потапям в дебрите на приготовленията.

# 603
  • София
Смърфи, голямо готвене те чака, ама ще е супер вкусно, сигурна съм! Успех!!!

Започнахме, тортички, бисквитки,ммм вкусно, калорично, с ужас чакам Великден, ще сложа най-малко 5 кила с тези козунаци... Нямам воля за диети (не съм като желязната Креми- то със толкова мъже вкъщи ...)... усещам, че ще посрещам лятото.... с танц...

и ще плаша гларусите...

Така, че след Великден започвам усилено

# 604
  • София
 Twisted Evil Людмилооооооо, шА меУмориш от смях. На едната картинка, на първата тази от ляво на дясно  съм аз, по нататък вие се търсете. ПлюФнах си мястото, край, казАх!  Joy Joy  Чакаме да дойде Великден и после .....какво ША стане не разбрах. ...  newsm78 Та, по този повод печа хляб. От както разбрах, че се сляга в хляба някакъв подобрител от Китай и е  от човешка косми , коса бре, коса, е...до тук бях с купуването на хляб.
Смърфи, страшно е менюто. Да дойда и аз, няма да се посрамя, а и теб добре ще предсавя само шА ` Апна малко, може и повечко.
Калинче, вярвай ми че нещата относно направата на сладкиши, хляб, салами, млечни произведения и подобни стана страшно в България. Не зная от колко си години на вън, но тук с последните години не се спазват стандарти. Онзи БДС / Бълг.  Държавен Стандарт/ изобщо го няма, няма го. Той липсва, задраскан е. Всичко е на някаква бърза печалба, а качеството на храна ни е на последно място в Европа. Тъпите гърци имат мноооого хубава храна и продукти, ей ги на, има- няма 300 км. Как го правят, защо купуваме храна от тях, а едно време те носиха по цели пити бълг. кашкавал и сирене. А те каква млечна промишленост имат , еееее  не можем да ги стигнем. Сърбия, Турция.... няма какво да говоря.  При нас имам чувството, че се храним с най-лошата продукция. Това беше само за едно малко  уточнение.
Отивам да видя хляба до къде стигна.

# 605
  • София
Ще тренирам Марче..., че нали веднъж ви казвам, че има нещо украинско в мен... сланина по бедрата Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Засега все още съм спокойна - обръчът не ми е по размер Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 606
  • Fort Worth, TX
Смърфче, страхотно меню си избрала.Винаги ли гостите носят десерт?

# 607
  • София
Ще тренирам Марче..., че нали веднъж ви казвам, че има нещо украинско в мен... сланина по бедрата Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Людачка, украинско, украинско ама много сте красиви бре, вие украинките.
 Heart Eyes
Ако знаете, какви кифлички е спретнала нашата Фортунка.....малиййййй , к`ат за изложба са.  Simple Smile Видях ги в Козуначената тема. Пуснала е снимки.

# 608
Марче много добре знам за какво говориш - тук съм от 6м., но и последните години сме били 50/50 в бг, но и писах, че съм си селянка и всичко което сме яли е домашно. Виждам какво се случва - тук купувам изключително скъпи испански домати, които сори, ама нямат вкуса на бг оранжерийните, купувам халва на която пише, че е македонска..., но е и факт, че когато тук кажеш, че си фермер - то това се уважава и си богат човек - докато в бг ако кажеш, че си селянин то е равносилно на цървул, тъпак и бедняк - май от там идва всичко. Ние имаме самочувствие, че сме много работни, но моя опит като работодател е точно обратния..., а земеделие и животновъдство с мързел не става - там няма работно време и твърда заплата, както и бърза печалба...
Смърфи менюто е фантазия!!!!! Ще се справиш!!! Само за чистенето не ти завиждам  hahaha hahaha hahaha
Лус машината е супер, ама освен цената трябва и място да и се търси, та ако ще се прави веднъж на месец на мен ми се обезмисля покупката. И стига си се самоиронизирала - изглеждаш превъзходно!!!

# 609
  • София
Купих си един черен потник - пише терорист Mr. Green Mr. Green Mr. Green
и черна лятна тениска - пише супер мацка и нарисувано куче... - не знам дали ще я нося - може би на моренцето...

Калинка, не си ми видяла на живо... На снимките заставам почти в профил... за да изглеждам добре smile3534

# 610
  • София

Ако знаете, какви кифлички е спретнала нашата Фортунка.....малиййййй , к`ат за изложба са.  Simple Smile Видях ги в Козуначената тема. Пуснала е снимки.

Фортунка, пусни и тук малко снимки.... newsm53

# 611
Креми - не винаги носят десерт. Просто винаги се пита какво да донесеш като отиваш на гости и домакинята казва. Аз днес нямах възможност да взема нещо готово, а хич не ме бива по тортите. То и гостите са 4-ма мъже, колеги на ММ. Wink

# 612
  • София
Марче много добре знам за какво говориш - тук съм от 6м., но и последните години сме били 50/50 в бг, ...........
Лус ............... И стига си се самоиронизирала - изглеждаш превъзходно!!!
Ти ме rазбиrаш за какво иде rеч. Но сме изкlючитеlно мъrзеlиви u зlобни и все в паничката на дrуги те гlедаме . Таrикати сме  Mr. Green Наrодопсихolогия, това е.
А, Lюдмиlкa има пrевъзходно чувство за хумоr.  Везеlи  във фоrма,  няма изlизане.
Къде са ми буквитеееееее , пак изчезнаха newsm78

# 613
  • при късмета
Привет,
аз чета, ама докато изчета всичко, не ми остане време да пиша. Цяла седмица само влизам и излизам от къщи.
С Люси си изкарахме много хубаво в сладки приказки. Само ще ви кажа, че на снимките си е като на живо. Усмихната и чаровна, такава си е, не е само фотогенична.
Смърфи, стискам палци да се подредят нещата, както е най-добре за вас.  Какво е това меню което си подготвила, ти като в ресторант.
Коконче, по-бързо да се оправят коконките
По една оляма прегръдка за всички, отивам само да измия чиниите и тази вечер смятам да съм тук.

# 614
Да запитам тъпо - кръглата ми форма е 26см - та правя струвам с моите експерименти за питка, но все не улучвам дозата - та ако някой е правил доза за такъв размер тава да вземе да ме светне  Praynig
Марче страхотна азбука вкара  hahaha  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт