Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 044
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Соник, три пъти ли взеха кръв или само 2 пъти, защото сега 4чета, 4е пика е след първия час, т.е ако тогава не показва завишени стойности, значи 3тото взимане на кръв не се извършва.И само за кръвна захар ли гледаха или и за инсолинова резистентност.
Cieraleon, бях на контролен ехограф при моето АГ и тя се осъмни, 4е са ми високи нивата на водите за тези седмици, те ги мерят с ехографа и тъй като аз по принцип съм с проблемна бременност ме изпрати на фетална морфология, където опасенията се потвърдиха.

# 676
Здравейте, момичета.
По въпроса с имената вече имаме идеи, но нищо конкретно. Като тръгнем за болницата да раждам ще го мислим Wink
В началото и около мен имаше много суеверия- не се подстригвай- е подстригвам се, не купувай нищо предварително- познайте дали нищо не съм купила и т.н. Това са яйцата не съм го чувала, но ми се струва поредната дивотия. По мое мнение човек трябва да се ограничава с тези суеверия. Въпреки че, признавам си откакто съм бременна нося червен конец на ръката си Embarassed Все пак с толкова приказки наоколо и такава суеверна среда, в която съм израснала, е малко трудно да преодолееш всички негативни мисли. Затова с ММ сме решили да ограничим максимално суеверията около бебчо, когато се роди и докато расте.
дани-д, аз ходих м.декември на обременяване с глюкоза- взеха ми три пъти кръв- първа проба, след това веднага пиеш глюкоза, след един час втора проба и след още един час трета.
За плацентата, аз бях писала и преди, моята старее бързо. Вчера бях на ЖК и вече е 3 та степен. Надявам се да се закрепи и да не спре да храни бебчо. Сега лекарката ми каза да започвам разходки, че да ориентирам бебчо да се ражда по- скоро. Това не съвпада с плановете ми, аз се надявам да удържим поне след Великден. А и този ремонт, който подхванахме от началото на годината няма край.

Да ви се похваля, вече си имаме легло и количка. И по този повод- на какво легло сте се спрели? С падаща или неподвижна решетка? С ММ си мислехме, че сме поръчали с падаща, но като започнахме да го сглобяваме установихме, че сме се заблудили.

# 677
Добър вечер сладурки  Hug

Мигленче, ми то не се знае де..аз как съм спокойна и тъй мога и да се притесня предполагам  Laughing Но за сега нямам натрапчиви страхове.

Вели, честита ти сушилня! Ее, направо ще ти е екстра с нея...това ме подсеща,че пак трябва да заям ММ да закара нашата на ремонт  ooooh!

Косата и аз не съм я подстригвала, уж не толкова от суеверие (нищо че от всякъде това чувам) просто бях с къса и реших да я пусна. Сега вече искам да я пооформя, но пък си казвам толкова време изкарах, ще потрая още малко  Crazy

Мони, малката бонбонка как е...спинка ли спокойно, кърмите ли се  Heart Eyes я пусни една снимка да изплакнем окото  Heart Eyes

Аз от след обяд съм с главоболие, боли ме от ляво слепоочието. Имам си хормонална мигрена, която ме беше оставила от няколко месеца. От както съм бременна не ме е боляло глава въобще...сега на какво ли се дължи  newsm78
Другите оплаквания ще ги пропусна  Laughing нормални като за последен месец, мисля.

Соник, честита ви баткова стая! Не си давай зор с подреждането, а като си готова искаме снимки  Grinning Не се давай на настинката, бързо да се оправяш  Hug

Дани-д аз от януари съм с води на горна граница, но казаха че всичко е наред и да не се тревожа.. Не са ми правили обременяване.. А плацентата 2-степен зрялост каза док на последната консултация. Дано всичко е наред при теб и тревогите се окажат излишни  Praynig

Лизи, честито легълце и количка! Нашето е Икейско и е с неподвижна решетка на две нива.

# 678
Дани, и на мен ми бяха водите на горна граница. Не се притеснявай излишно - направи си обременяването и тогава, ако има нещо ще го мислиш! Много е възможно да ти няма нищо Simple Smile) За плацентата му е 2-ра степен вече.. Малко остана

# 679
Добро утрооооо Simple Smile))

Знам, че е доста рано, но от близо 3 часа си будувам...станах до 00 и край, оцъклих очи Sad
Да ви е много хубав днес денят майчета. Аз днес съм на доки да видим как се движат нещата и после ще споделя Simple Smile))) Wink

# 680
Здравейте  Hug
Соник, честита да ти е детската стая и бързо да оздравяваш Hug
Бейли и аз от 2-3 дена съм с главоболие.Да не би да има магнитни бури пък  newsm78 Аз редовно съм с мигрени, голяма мъка са ми .
дани-д стискам ти палци да се окаже фалшива тревога  Hug
Относно суеверията, ми не съм суеверна.Като родих Далия, от всички страни започнаха да ми се карат защо детето няма червен конец на ръката.А аз просто и закачих на количката едно памученце обвито с плат,много мъничко от Кръстова гора.И се подстригвах и яйца ще боядисваме, че и на 2 погребения ходих.Суеверията не са за мен  Naughty
Името сме го избрали - Кристиян, но някак не го усещам, че това е името.Мисля си, че ако се роди на 21 май, ще е Константин. Едва ли друго ще ми хрумне.Държим да е с К на свекърът да е.Надявах се, че ще стане като при Далия.В момента в който се сетих за това има и веднага бяхме сигурни, че е това.Сега в цялата детска градина само тя се казва така. А сега е голямо колебание с мъжкото име Whistling
Снощи за пръв път нямах стягания на корема.Но за сметка на това имах болезнени контракции.Постреснах се малко. Поне още 3 седмици трябва да изчакам.
Сетих се и за подарък за АГ.На моят АГ една позната му е подарила картина, нейно произведение и докторът си я държи в кабинета и доста и се радва.Аз се чудя също.Ако беше жена по щях да се сетя .

# 681
Здравейте, мамчета! Не съм писала много отдавна, но ви чета, особено в последните 10на дни, става доста интересно Simple Smile. Честно казано с тези истории на родилите мамчета, всяка вечер раждам и аз. Mr. Green Онзи ден дори беше толкова реално , че цял ден ми се въртеше из главата. Все си  мисля, че моментът с тази бременност ще настъпи доста по рано, дори се надявам да е така. За име, аз съм се спряла сякаш на Даниел, но нещо не съм на 100%. Въпреки че някак си се настроих да се казва вече така. Май повечето от нас не могат да постигнат съгласие с половинката относно имената. А за момиче мога да предложа няколко варианта, които на мен ми харесват- Адриана, Ивайла, Ива, Крисия, Даная.
За мамчетата, които им наближава скоро термина, а нямат признаци за раждане, моля ви, не правете грешката като мен да ходите в болницата да ви предизвикат раждането *освен ако няма някакви показатели,разбира се* Аз с предишната ми бременност реших да отида в болницата, малко излъгах,че имам болки, имах само 1 см разкритие, спукаха ми водите и ми сложиха системи да предизвикат раждането. По принцип съм с голям праг на болка и се справям мъжки в повечето ситуации, ноооо направо раждането беше ужас. Започнаха едни непрестанни болки, не като контракциите на интервали, аз реално не усещах кога имам напъни, защото имах чувството,че ме порят с нож Simple Smile Не ме разбирайте погрешно, не искам да плаша никои, а просто да кажа, че най-добре нещата да се случат нормално, както си му е реда, знам че последните дни се чака най-трудно. Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебоци.

# 682
  • София
А как ви установиха това с водите,плацентата и диабета - на УЗ ли, не се чувствахте добре?
Моята лекарка ме гледа преди 2 седмици на УЗ и всичко е ок, сега само слушаме тонове.
Само с УЗ преглед ми установиха многото води и степента на плацентата.

дани-д, три пъти ми взеха кръв - веднъж на гладно, после 1 час след пиенето на глюкозата, после 2 часа след пиенето. Нормално е 1 час след глюкозата да е по-висока стойността, на 2-рия час се проследява как се снижава стойността. Резултатите от трите изследвания ми излязоха чак следобеда на същия ден.

Аз днес определено съм по-добре, нямам температура и шетам усилено по стаите. ММ каза, че ще се прибере по-рано да ми помогне с местенето на кутиите с играчките, че там работата е най-сложна. Не знам къде ще ги поберем всичките, толкова са много. ooooh!

Яйца честно казано не ми се занимава да боядисвам тази година, ама заради детето ще се прежаля, че е много ентусиазиран. Иначе мислех да взема наготово боядисани от нашите. Blush

# 683
Добро утро май-чета Simple Smile
Гледам обсъждате суеверията, аз по принцип гледам да ги спазвам и гледам да не знам много защото се притеснявам само...това за подстригването спазвам май само...поне не се сещам за друго:)
Честито на всички влезнали в 9-ия месец Simple Smile
Ние също си имаме легълце вече, ама още не знам какво точно е дали му е сваляща се решетката, мисля че не е... знам че е люлка и има шкафчета  Joy и ни харесва и на двамата  Joy
Понеделник ми е последния работен ден и вече нямам търпение  Joy И после ще ходим с ММ да пазаруваме , че само легло имаме Simple Smile Аз нали съм накрая на май, би трябвало да имаме време...ще видим Simple Smile

# 684
Здравейте!

Има ли някоя от вас, която да е ползвала Гиназол против гъбички. На мен ми го изписаха понеже пак имам и в сряда вечерта го поставих, вчера имах сърбеж за около 2 часа сутринта, но премина. Четох, че това е страничен ефект и няма страшно. Проблемът е, че от вчера следобяд нещо ми мокри бельото, бях с ежедневна превръзка и пак имаше мокро по гащичките, сменях ежедневната превръзка на 2 часа и въпреки това пропускаше. Вечерта спря, но тази сутрин, като станах бельото ми пак беше мокро. Знам, че препаратите за гъбички предизвикват такива реакции, често след глобули се наблюдава такова течение, но се притесних. Аз ползвах Гиназол преди няколко месеца пак заради гъбички, но притесненият ми мозък не помни дали е имало такова мокрене. Възможно ли е да няма общо с лекарството, а бавно да ми изтичат водите? Може би задавам глупав въпрос, но се притесних.

# 685
 mishka88 не се притеснявай, и аз си слагам, но Флуомизин заради коки. И си тече така по цял ден. А за водите знам, че имат неприятна миризма и странен цвят. Така, че да ги различим от обичайните изтичащи неща така да се каже.
 LizyD Честито за покупките, нашето легло е с падаща решетка. Но аз лично не съм се задълбочавала при избора за решетката, беше ми по-важно да е трансформиращо и да има шкаф за повиване.
 osinko стискам палци за докито всичко да е ок и чакаме новини. А за съня при мен е безсъние, когато съм на лекар през деня, може и ти за това да не си спала.
Много странно аз ходя при двама доктори, но двамата не са ми казвали каква е зрелоста на плацентата и колко са ми водите. Надявам се, че всичко е ок и за това не са коментирали  Rolling Eyes
Соник честито за стаята, но не се претоварвай с подредбите.
 zeldelina ще чакам да се похвалиш как е с новия матрак и дали има ефект. А за новата темичка за момента нищо не ми хрумва.
 Хайде мами хубав ден от мен .  newsm51

# 686
  • София
Момичета, да се отчета след обременяването с глюкоза, резултатите са отрицателни, т.е нямам диабет, така 4е пак няма идея от какво са увеличените води. При първата ми бременност никога не е ставало дума за много околоплодни води, затова си мисля, че в това отношение всичко е било наред, щом АГ не е коментирал.Това, което също ме притеснва, сега си погледнах какво са ми писали по това време през първата бременност, а именно , че зрелостта на плацентата е II, а сега на феталната морфология са ми писали 0 степен на зрялост. Най-вероятно всичките ми страхове ще се окажат напразни, но.....
И аз да се "похваля" сдобила съм се с гъбички, сега като ходя на преглед най-вероятно ще ми изпишат нещо. При предната бременност нямах, но аз профилактично си слагах полижинакс.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 18:48 от дани-д

# 687
  • София
Излезе ми микробиологията от онзи ден, ама хич не разбирам резултатът добър ли е или не. newsm78 Явно имам някакви микроорганизми Gram negative rods в количество  < 10 ^ 3, като коментарът към тях е "резидентна вагинална микрофлора". В графата "Антибиограма" не пише никакви лекарства.

# 688
Здравейте майчета  Hug
monicat радвам се че сте добре и се справяте с бебока. Да го цункаш от мен  Heart Eyes
LizyD да са ви честити новите придобивки. 
бейли дано ти е минало главоболието и повече да не се случва.   bouquet
osinko хайде чакаме да кажеш как е минало при теб
mimoletka това сподаръка и мен ме тормози. Не ни стига че и име нямаме..хаахха  Joy
DeepSea радвам се че се разписа- дано все по често се сучва  Hug
Соник радвам се че си добре, само не дей да се преуморяваш с чистенето. Остави си малко и за другите дни   bouquet
miglena_vl хайде и ти от понеделник ще почиваш- аз официално съм от днес  Mr. Green Моя съвет е ходете и напазарувайте, че както и аз бях  термин за 26.05... така може и да не дочакам изобщо май месец.  Joy
mishka88 според мен е от свещичките- не се шашкай.  Hug
veli_staneva за матрака ще споредя другия петък - ММ снощи го поръча и за тогава го чакаме. А за ефект - сигурна съм че ще има понеже сегашния е ужасен и е с пружини които усещам все едно ми се забиват, а новия ще е с мемори пяна, че да ми е мекичко на финното телце.  Mr. Green
дани-д браво, че резултатите са отрицателни за диабета. А колкото до водите - имай си едно на ум, че все пак може и всичко да си е наред. Преди месец и половина на 4Д-то и мойте изведнъж излязаха увеличени, но от тогава вече 2 пъти ме гледа и то все моя си док и всичко си е наред. Така че другия път може и да са се нормализирали.   bouquet Дано поне пребориш бързо гъбичките.
 И такааа, сега да се отчета от днешния преглед на ЖК с моя док. Като легнах  първо ми опипа корема, каза че бил много хубав и мекичък без втърдявания и не знам си какво там. После пусна ехографа да огледаме Макарончо. Оказа се, че младежа не само се е обърнал както трябва без да му помагам, но и позицията му е перфектна.  Flutter  Явно точно за това от около седмица като легна и все не ми стига въздух - може би тогава се е обърнал и за това е тази промяна. Първо измери главата - е вервайте ми еййй такива очи опулих  #Crazy като ми каза колко му е голяма. То от последните няколко пъти забелязваме, че нещо беше дръпал в тая насока и че върви големичка, но това което ми каза тоя път чак и него изуми.  Shocked Та по размер май ще си имаме генийче понеже върви с месец напред. Явно бая мозък има вътре, или поне на това се надявам. Mr. Green  По нейните мерки термина от 26.05 отива на 25.04.  #Crazy От там мерихме коремчето - ами и то голямо - излезе за 17.05 и според третото нещо което мери ( забравих кое беше) по размери излезе 3.05. Shocked Е вервайте ми и аз и ММ седим и се пулим какво слонче сме си направили.   261uu  От там доки каза, че може и да не дочакаме 12.05 както го решихме оня ден, и че като нищо може и да тръгне сам още в началото на месец така, че да си имам едно на ум. Пита ме ако тръгне раждане предвид размера на главата дали все още искам да е нормално, ама му казах че като дойде момента ще го мислим. ММ нещо се притесни, че може да ме прецака долу, но му казах че смалко шев и кройка може да ме направят по негово желание.  hahaha Иначе вече тежи 2359гр. предвид, че на 21.03 беше 1700гр.
Изследванията ги оставихме за след 2 седмици, че да са актуални за раждането. Даже ми даде направления и за спин, и разни други които не запомних. Важното е и че болничния си взех и сега само трябва да го пусна и да чакам парички.   smile3508
Като цяло док е много доволен как вървят нещата при мен, даже каза че като родя трябва да ме пипат за късмет че всичко при мен било като на шега - забременях от раз ( буквално от първия опит), нямам оплаквания, всичко ми е наред, малко коремче което не ми пречи, нормално кръвно, малко качени кг ( за сега 7,5), само ако не беше носа щеше да е перфектната бременност. Но няма как всичко да е перфектно.  Mr. Green Та така днес от мен - за послените 2 дена бая инфо получих и сега ще трябва да я асимилирам. Joy Добре че поне всичко за бебчо е готово и подредено включително и козметиката до най- малката подробност.

# 689
  • Пловдив
Зелделина браво за хубавата консултация.Голям бебчо си отгледала в коремчето.
За гъбичките-аз си изкарах цяла бременност с гъбички.Лекувах ги със Залаин,Флуомизин,Полижинакс (в различни периоди),но нищо не ми помогна.Чувала съм за Гиназола,че бил много добър,но не са ми го изписвали.
Май няма нужда да споменавам,че почти нищо не съм купила и с нищо не съм подготвена за бебка.Вчера казах на ММ да ми изкара чувалите с дрешки за новородено,да видя какво имам и какво не,той ми вика:''Рано е още."Поне онзи ден една приятелка ми подари дрешки,една роля за бременни,крем п/в подсичане и подплънки за кърмачки,та съм много щастлива.Само трябва да изпера и изгладя.
Днес и аз бях на консултация.Бебката тежи 2200гр.Много ми се видя,Аг каза,че имало +- 150гр.
Водите са ми наред,плацентата не ми каза коя степен е,но каза,че ако има нещо,тя ще ми каже.
+2кг. съм и общо 8кг.,което ми се струва нормално,до края дано не подмина+ 11-12 кг.
Болничния ще ми го дадат във вторник.Попитах и за раждането-каза,че ще е секцио,щом веднъж имам секцио.Попитах,дали ако тръгне раждането,ще ме оставят да родя нормално,каза,че не.Ако тръгне ще правят спешно секцио и така.Малко се успокоих,макар че знам колко боли.Но все пак най-големия ми страх е да не се измъча с контракциите и да ме срежат накрая,та каквото,такова.И едното и другото не е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт