Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  Благодаря за топлото посрещане  HugВие по какви списъци пазарувате?Видях тези в началото на темата,това ли са или всяка си има собствен поглед?

# 166
kmi7 може и тези да ползваш. Аз примерно прегледах няколко и си направих един който е нещо средно между всичките които намерих из нета.

# 167
Как сте момичета, ритат ли бебоците  smile3534 добре ли се чувствате преди празника?
Аз си направих едно двудневно пътуване до Сандански ,където си накупих първите неща за бебчо и малко се изморих. Имах болки в коремчето и се бях поизплашила. Сега вече почивам в къщи и всичко надявам се е наред. А относно Био Анацид-а (отвратителното лекарство за киселини) лично на мен ми помогна.
Хайде лек и спокоен ден на всички  Hug

# 168
Здравей kmi7. Добре дошла в редиците. На мен доки ми каза, че са ми свършили тези 180 дни, но нищо не каза, че мога да ползвам отпуск (най-вероятно неплатен ще е) въпроса е да ги покрия тези 3 дни. Много са гадни тия доктори нищо не обясняват.
Пък за покупките и аз нищо не съм купила, но последните дни ще поразровя сайтовете и ще наваксам.

# 169
Добър ден!

monicat много ти благодаря за подробното описание Hug, днес мислех да ходя при ЛЛ, защото снощната вечер беше истински кошмар. Едната ноздра ми беше запушена, а другата се беше превърнала в чешма, очите ми сълзяха и бяха станали червени, даже горещия душ не облекчи положението, направо ми се искаше да изляза от тялото си, защото не се издържаше. Бях се настроила за една безсънна нощ, капнах си Олинт преди лягане, само че много по-малко от стандартното впръскване и изобщо не почувствах облекчение, така съм заспала. Събуждам се за редовното ходене до тоалетна и неможах да повярвам, че е 5:00 сутринта и носът ми е отпушен, очаквах да се запуши пак, но до този момент всичко си е наред. Днес съм много по-добре имам съвсем лека хрема и за пръв път от 3 дни насам дишам през носа Grinning. Клипчетата са интересни, де да бях попаднала на тях преди време, а аз си гледах клипчета на реално раждане и секцио, на мен ми подействаха успокоително да видя точно как стават нещата, повече ме плаши неизвестността, но ММ беше до мен и после цяла нощ беше сънувал кошмари Joy.

Между другото от както съм с хремата всеки ден си правя следното нещо – в чаша за вода сипвам сока на един лимон и 4 чаени лъжички мед, доливам с хладка вода, разбърквам до пълното разтваряне на меда и изпивам. Не знам дали е случайност, но откакто го правя не съм имала никакви киселини.

бейли радвам се, че ти се размина болницата Simple Smile, дано не се наложи да влизаш.

mimoletka наистина е добре, че малката кара варицелата сега, казвам ти го от личен опит. Аз като Тeɣa я карах в тийнейджърска възраст, бях на цели 17 години и щяха да ме оставят в болница, 2 дни бях с 39 градуса температура, пиех една торба с лекарства и си докарах гастрит, защото не можех да се храня, а по-малката ми сестра я изкара много леко.

zuzi.84 аз съм в болничен откакто разбрах, че съм бременна, понеже АГ прецени, че работата ми носи риск за плода. На мен последният болничен от тези 180 дни ми изтича на 10.03, а болничният ми по майчинство започва на 26.03, на мен също ми казаха, че имам право на 180 дни, както kmi7 вече ти каза без значение кой го е издавал и варианта е ТЕЛК или отпуск. Послушай zeldelina и питай АГ, дали не може да ти пусне болничния по-рано, моята АГ каза, че най-добрият вариант е да ползвам отпуск за този период и така ще направя, но при мен дните са 15 и че ако са 2-3, може да ми пусне болничния по майчинство по-рано.

kmi7 добре дошла  bouquet, не се притеснявай, ще видиш, че ще се справиш с подготовката, а това с избора на име май е проблем за повечето от нас.

# 170
Здравейте и от мен.
Да отчета и аз дейност, че ще ме забравите  Grinning Аз също нищо не съм купувала за бебчо все още, но съм набелязала доста неща. Постоянно ровя из нета, но сякаш искам да пипна дрешката и така да я купя. Назад сме с подготовката, но се надявам младежа да почака още малко. За сметка на това си имаме измислено име доста преди да започнем с опитите за бебче.
Киселини засега не ме мъчат, и бебо през нощта си спи като пън (или аз спя като пън и не го усещам), нямам крампи....и всичко това за сметка на бъбречната криза, неуморните танци по цял ден в корема ми и това че все още ходя на работа, което вече започва да става дискомфортно.

А по въпроса за признаването на бебче, когато нямаме брак и на мен ще ми е интересно дали има някаква по-специална процедура. Някъде четох, че в родилното в момента на попълване на документите, ако таткото птизнае бебчето това е достатъчно и се записва с неговите имена.

Аааа......щех да питам и нещо друго, вие по какви калкулатори сте си изчислявали седмиците, днес установих че по еди съм в 29 седмица, а по други в 30...

Бебчо ви праща по едно ритниче, хубав следобед от мен  Peace

# 171
Докато мама е с бебчо в болницата таткто отива при нотариус с личната му карта и с тазин на майката. Там си изважда документ, че признава еди-кое-си дете, после го носи в родилното и майката се разписва че е съгласна и няма възражения.  Така детето е признато и взима фамилията на таткото без да имат сключен брак. (Този документ струва 6лв)

# 172
eva_bor питай в болницата, както казва Teya. Ние също сме без брак, но в болницата, където ще раждам, уреждат всички съпровождащи документации
zeldelina спинкам си аз, от цяла нощ в 6 станах за първо wc  Whistling и понеже се бях наспала, изгледах един филм Simple Smile
kmi7 добре дошла  Hug и здраво бебче на финала
списък ползвах този, с малки дописвания от моя страна
Скрит текст:
киселини - момичета, пробвайте да си купите сурови белени семки слънчогледови и хапвайте по 1-2 лъжици...

# 173
Говорих с нотариус, трябва таткото да отиде да подпише някаква декларация при нотариуса и може да заминава за чужбина по живо по здраво  smile3521  Аз съм българче, моят проблем е, че няма да бъде тука по време на раждането и трябва да се подсигуря, да не стане едното дете писано на него, другото на мен  newsm78

# 174
mishka88 дано мине настинката и нослето. Ако друг път ти се запуши, моя милост вече като спец по капките  Mr. Green, ти препоръчвам да си вземеш едни Муконазал за резерва а не тоя Олинт.
tatqn4i според мен разликата в календарите всъщност няма - реално 29+1 е 30-та седмица . Може би от там ти идва и объркването.
Аз Съм Българче това си беше доста полезно инфо - мерси  Hug
monicat браво за съня newsm10!поздравления- на мен такова нещо не може да ми се случи- първо ставане по часовник - 3ч, вторто - 5ч. Всеки ден все едно ставам с аларма: винаги +/- 5 мин. А за киселините аз на някоко пъти забелязвам че ми минават и от печени семки като разцъкам.
eva_bor  това е добре - сега вече ще си отдъхнеш.  Hug
Аз пък преди малко се сетих какво сънувах като споменахте имената. Че бебчо се е родил и тъй като нямаме измислено име, тихичко без да ме чуе някой започнах да му викам - " Макарончо, Макарочно.." Joy Joy Joy И по тоя повод преди малко ММ като почна да ми праща разни имена..направо умрях от смях - Желгъзко, Жмунц, Изографил, Ецко и какви ли не други небивалици. Сигурно половината комший ме чуха как се хиля.  hahaha

# 175
zeldelina  Hug развесели ни  Joy

# 176
Възможно е да се бъркам за болничните, но една лекарка така ми обясни в началото на моята бременност, когато още беше рано са 30 дневни болнични. Трябва да проверя моите колко са, че между последния и 45 дневният ще имам дупка от 2 дни и мислех ЛЛ да ми даде болничен, че да не занимавам акушерката с 30дневен, които после да прекъснем. А може да изтегля 45 дневният.

Моят списък го съставих на база списъците в и-нет и препоръки на познати. offtopic Препоръчаха ми да си взема бархетни и тензухени пелени за попиване след баня, а и през деня
.

# 177
  • София
Препоръчаха ми да си взема бархетни и тензухени пелени за попиване след баня, а и през деня.
И аз ги препоръчвам, миналия път ги скапах от ползване за какво ли не. Сега пак мисля да купя, защото старите или съм ги дала на някой, или съм ги изхвърлила.

Вчера на прегледа лекарят каза, че всичко изглежда ок за момента. Този път бебето върви с нормални размери /че Ники ми изоставаше заради лош кръвоток/, водите също са в норма засега. Дано до края да е все така.
Каза да се озаптя с качването на кг. Embarassed Ама не виждам как ще стане, не ми се стои гладна. В интерес на истината тия 14 кг, дето съм ги качила до момента, са ми предимно на корема и гърдите, ама като цифра иначе са много стряскащи.

# 178
 Тeɣa как  да не се бъркаме като не са ни обяснили, всичко казват с половин дума. Сигурно нямаше да е така, ако плащахме и на тях. Казвам го от опит, защото като влязох първия път  в болницата никой нищо не ми казваше. Доктора които ме изписа ми препоръча да ме преглежда на частно и знаеш ли  после като се наложи да лежа за втори път в болницата как на всеки въпрос получавах отговор.
 eva_bor не се тревожи за препознаването, дори и тати да не е на линия винаги можеш да пишеш бебо с твоите имена, а като тати се прибере да се отиде до общината и там с една декларация да си го признае. Става за 5 минути. Даже не се и плаща. След месец ти издават нов акт за раждане.
zeldelina твоето Макарончо мн ме развеселява  bouquet

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 15:23 от zuzi.84

# 179
  • София
Идвам да се похваля с нова придобивка - докараха ми количката. Party Ей такава е, с кош за новородено към нея:

Има си чанта, чадърче и всякаквите други дивотии, много ми харесва на пръв поглед. Предполагам, че возията ще е комфортна и за мен, и за бебето, защото е с големи гуми и амортисьори. Тия дни ще я разглобя, за да изпера текстилните части, защото е употребявана /един колега на мъжа ми ни я даде/. Единственото, което трябва да се смени, е кошът за пазар, защото е скъсан на едно място, но едва ли ще е някаква колосална сума.

Общи условия

Активация на акаунт