Магазините щурмуваме, за нашите МАЙски бебенца си пазаруваме - Тема 9

• 43 046
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
ние в сряда сме на преглед и ме гризе любопитство дали сме на челна стойка  newsm78
да видим от кога ще започнат и записите на тонове...
дали вече ще обсъждаме начин на раждане   Rolling Eyes

# 211
  • София
Моят лекар каза, че при следващия преглед /който е на 20.03/ ще ме прати за запис на тонове. Аз си мислех, че е малко рано, но честно казано не помня миналия път от кога се започнаха.
Иначе за раждането още не сме го обсъждали, рано било. Crazy

# 212
Според мен моя Макарон е ту седалищно, ту странично. Ама дано се обърне, че се надявам на нормално ражане.  Praynig
Искам да ви питам нещо - за тези които смятат да си купят помпа за кърма Avent - има ли някакъв по добър модел, както и дали някой знае дали електрическата им помпа е хубава. За механичната знам, ама за другата нямам наблудения. Че преди малко се разрових в ebay  и там цените им са повече от чудесни - механичната си я намерих на 38,40лв., а електрическата на 96лв. и се чудя коя да бъде.  newsm78
P.P.: преди малко видях електрическата на цена от 297лв в сайта на Бебеландия ( http://www.bebelandia.bg/product/20557/avent-elektricheska-pompa … arma-comfort.html#Crazy #Crazy

# 213
Здравейте майчета, включвам се и аз при вас. Моят термин е на 31.05. Желая на всички лека бременност и здрави бебчета. Аз  искам да ви питам някоя от вас пила ли е през бремеността геломиртол, синупрет или сироп тусавит за втечняване на носният секрет. Предписани са ми от лекари но незнам кое от всичките да избера, а се разболях ужасно и сега ме мъчи адски запушен нос. Да неговорим че от 3 месеца съм на капки, защото  имам екстрата ринит на бремеността и сега с тая хрема нищо не помага. Моля ви ако някоя от вас го е ползвала да сподели от кое е доволна.

# 214
аз съм се спряла на Avent Comfort механична, защото идеята е да се ползва в началото (до 6 седмица) за да се зададе ритъм в кърменето/ производството
 (за електрическа казват,че трябва само ако има изразен проблем в кърменето и трябва да се ползва по-продължително т.е. с месеци)
още не съм я купила, но ми е в списъка, щом изляза в 45 дневния...

# 215
  • София
zeldelina, аз имам електрическата помпа на Авент и съм много доволна от нея. С Ники я ползвах много интензивно, защото той не искаше да суче и се цедях ежедневно. Сега пак мисля да ползвам, ако се наложи /макар, че силно се надявам да потръгне с кърменето този път/.

vesella_aster , добре дошла!

# 216
Попма си поръчах механична на Tommee Tippee от амазон, защото беше на много добра промоция и я чакам тези дни да дойде. Но като цяло около мен всички които са ползвали помпи са доволни от Авент - и механична и ръчна. Може би е въпрос на навик.

# 217
на Avent ме впечалиха тези ...как да ги нарека...венчелистчета, които масажират ареолата...и отделно имаше демонстрация с изкуствена гърда как "всмуква"...

Rolling Eyes ще видим, като му дойде времето Simple Smile ще споделям отзиви

ето малко инфо за 33 г.с

# 218
vesella_aster добре дошла и леко бременеене до финала   bouquet Нищо не знам за тея лекарства, но и аз съм със запушен нос и капки до финала. На мен УНГ ми предписа Тантум протект 3 пъти дневно за овлажняване на лигавицата на носа и каза да си карам с Муконазала.
Мерси за отговорите момичета- аз се чудя именно защото тука механичната е 100лв , а аз за тея пари намерих електрическа и за това сега не знам коя да избера.  newsm78

# 219
Момичета, много благодаря за подкрепата Hug.Сега се прибирам от прегледа, за радост всичко е наред. Тази седмица беше време и за ЖК, така че и това отхвърлихме, малката расте, а мама е качила само 1,300 кг. за последния месец Simple Smile, а имам чувството, че съм станала хипопотам. Вдигна ми дозата магнезии на 3х2 и Папаверин 4х1. Каза да пазя леглото и никакъв стрес. Каза да стискам поне до 45 дневния болничен, който е от 26.03. пък после вече нямало страшно, на мен ми се иска да дочакам поне 10 Април. Аз нали имах хрема няколко дни и вчера ми излезе херпес на носа, един съвет от мен не пишете в гугъл херпес и бременност, много се притесних и може би това е причината за болките. Пък днес доки ми обясни, че няма нищо страшно.

За празника ММ ме изненада със закъснение, понеже времето в събота не позволяваше. Заведе ме на едно място с много сантиментална стойност за мен Heart Eyes. Вярно, че прекарах там само около 30 мин., но се почуствах прекрасно, направо се презаредих.

zeldelina, и аз последно време съм за украса, освен да обирам прах, да чистя банята, да пускам пералня и да готвя нищо друго не правя, даже прахосмукачката я пуска ММ, а сега свеки ми забрани да пипам каквото и да било до края, така че съвсем ще съм украса.

Аз Съм Българче, почивай си щом трябва Hug.

monicat, върху моят корем непрекъснато се движи някое краче Laughing, а вечер като легна корема ми прилича на тресящо се желе, но снимането е невъзможно, аз докато кажа на ММ да погледне и тя спира и в момента, в който той извърне поглед пак започва, сякаш го прави нарочно, както другите майчета казват все едно усеща.

vesella_aster, добре дошла!

# 220
zeldelina   аз бих си взела електрическата. В момента говорих с моя приятелка която живее в Испания и тя си взе  тази електрическата и е много доволна. Казва че много бързо и лесно се изцечжда.

Относно капките, при мен положението беше адски зле. Пръсках олинт през 3-4 часа.   Гинеколожката  заедно с УНГ взеха решение да си пръскам фликсоназе и ефекта беше страхотен. Много рядко прибягвах напоследък към олинта. Но сега с тази хрема се объркаха нещата, пак съм в изходна позиция.

# 221
vesella_aster добре дошла Simple Smile
Мишка радвам се че всичко е наред и дано устискаш до 10-ти май даже Simple Smile

# 222
Майчета усещам някакво тупкане като от сърчице в коремчето  newsm78 дали хълца? Много странно, не ми се беше случвало до сега, а  вече е така около минута.

# 223
  • София
Майчета усещам някакво тупкане като от сърчице в коремчето  newsm78 дали хълца? Много странно, не ми се беше случвало до сега, а  вече е така около минута.
Най-вероятно хълца. Mr. Green При мен поне точно така се усеща, както го описваш.

# 224
mishka88 и мойте домашни дейности са като твойте но с прахосмукачката. Но никак не си давам зор- даже и прахта я обирам с единия нкрайник на прахосмукачката за да не се навеждам.  Mr. Green Почивай си щом се налага и не го мисли- всичко ще е наред и бебчо ще дочака до термин  Hug
vesella_aster ами и аз се чудех но и  братовчетка ми ми каза механичната и даже вече я поръчахме. В крайна сметка тази е по-евтината а и дано не се налага да я ползва  Praynig А колкото до капките - моя съвет е никакъв Олинт!!В него има ксилометазолин и никак не е хубаво попринцип да се ползва, камо ли сега с коремите. По добре си вземи Муконазал като мен за резерва. Аз като настинах за пореден път преди 2 седмици редувах Муконазала с Виброцил щото положението беше трагично.
Аз Съм Българче май е хълцане по това което съм чувала. И на мен ми се случи и поне така си го обясних де, ама не съм сигурна. Mr. Green Едно такова ритмично  нали?

Общи условия

Активация на акаунт