Частни училища - информативна тема 3

• 67 554
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
  • София
ами имат само 2 балерини в 7 клас в частно у-ще "Г.Уланова"....

А в ЧПСОУ Свети Наум - само 1 ученик по БЕЛ и 1 по математика на матури.  Peace

Според мен, най-добре е да се гледат оценките по предметите, с които се кандидатства, аз затова вадих само по БЕЛ и математика.
тези ученици от св.Наум са направо като частни ученици  Shocked от какво живеят такива училища  newsm78

# 496
Средният успех за училище не би ли трябвало да е средно аритметичен на успеха от 8те матури? Ако си направя формула,а не използвам цифрите от колона "среден успех за училище" , получавам съвсем други резултати за среден успех  Sad

Тва е щото са различен брой ученици на различните изпити, макар и да не ми е ясно защо. Та трябва да се смята така - броя ученици, явили се на даден изпит, по броя точки от този изпит, събират се всички такива произведения и общата сума се дели на сумата от броевете на всички ученици от всеки изпит поотделно Joy hahaha

# 497
Средният успех за училище не би ли трябвало да е средно аритметичен на успеха от 8те матури? Ако си направя формула,а не използвам цифрите от колона "среден успех за училище" , получавам съвсем други резултати за среден успех  Sad

Тва е щото са различен брой ученици на различните изпити, макар и да не ми е ясно защо. Та трябва да се смята така - броя ученици, явили се на даден изпит, по броя точки от този изпит, събират се всички такива произведения и общата сума се дели на сумата от броевете на всички ученици от всеки изпит поотделно Joy hahaha
  Благодаря за отговора

# 498
  • София
Съдейки по средните резултати по БЕЛ и математика, статистиката по тези предмети се базира само на резултатите от първия модул. Което за мен силно я омаловажава.

Относно средното - колкото повече осреднявате средното на средното на средното и т.н., толкова повече се отдалечавате от валидността на данните. Става пълна манджа с грозде с нулева интерпретативна стойност.

Относно квесторите: когато са външни, са като недетерминиран автомат. Независимо дали е разпределен в ЧУ или в ДУ, квесторът може да е съвестен и строг, може да блее, а може да реши да се прави на благодетел и да подсказва наред, било то вярно или грешно, според възможностите си  Joy. Така че доверието в тези данни трябва да върви с едно наум.  Peace

# 499
Как се нахвърлихте върху тези резултати  Crazy, като на пресни череши!
Най-вероятно са частични, необработени и пълни с грешки. Все пак са дадени като публична информация след изришно изискване от родител.
Каквато и да е обаче изчистената информация, то си остава тенденцията на преобладаващи добри резултати на частните училища до 7 клас, факт, който най-вероятно сериозно е обезпокоил министерството та съвсем да не подхвърли нищичко на всеослушание.

Напоследък все повече се убеждавам, и покрай познати дечица, които завършиха и АК и други ЧУ и елитни държавни (в топ 10), че са доста близки като ниво все пак. В зависимост от интересите и целите на децата все пак, може да се избере нещо подходящо като резултатите от класиранията на НВО едва ли трябва да са водещ критерий, особено що се касае за тези топ 10-15 учиища, които през последните години само си менкат местата с малко.

Би било интересно да се направи листа с критериите по които избираме училищата за децата и да се види оценката на всеки един критерий, като така се направи цялостен рейтинг. Това съм го виждала по западни списания, правят рейтинг на училища, като описват защо са дали една или друга оценка на даден аспект и така правят класация. Някой, който е вещ в маркетинга, би могъл да спретне нещо такова и да пусне анкета за оценяване....
Обикновено хората тия неща за пари ги правят, защото са им професия, ама ей на, ние тук родителите нито някой ще ни плати, нито дори достъп до данни някакъв нормален има, ехххх!

# 500
  • Sf
Идеята е супер. Само че приоритетите са различни и според възрастта на детето. Така че вероятно списъкът с критериите може да е един и същи, но да се гласува отделно - за начално, от 4 до 8 клас и гимназиално образование. (Поне моите изисквания бяха различни на тези три етапа.)

# 501
Съдейки по средните резултати по БЕЛ и математика, статистиката по тези предмети се базира само на резултатите от първия модул. Което за мен силно я омаловажава.

Така е, за най-добрите само първи модул нищо не показва, но за сметка на това пък показва лошите, ми се струва. Щом като дадено училище има не добри резултати в тази класация, която е само върху първи модул, какво ли пък може да се очаква като резултат от втория, щом и на първия не са се справили. Т.е. след 20-то, примерно, място вече резултатите ще са толкова ниски, че в никоя елитна гимназия няма да може да се влезе. Тоест, все пак тази класация е ориентир кои училища стават - първите 15, примерно.

Колкото и фактори да има, които влияят върху обективността, няма как училище на 50-то място примерно да бъде подходящо за деца, които гонят прием в елитни гимназии. За мен и 20-то място не става, т.е. шансът за прием примерно в Немската е почти нулев. Та значи класацията все пак показва нещо - който се цели в Немската, Испанската, Английската, СМГ - трябва да се ориентира към училище в първата десятка, максимум първата петнайсетица от тази класация.

# 502
Би било интересно да се направи листа с критериите по които избираме училищата за децата и да се види оценката на всеки един критерий, като така се направи цялостен рейтинг. Това съм го виждала по западни списания, правят рейтинг на училища

Такова нещо има за висшите училища:
http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#RankingPlace:YFFfWEZcUmleTkxK

# 503
  • на път

Много интересно, но от справката отсъстват висшите у-ща по изкуства ... ми се струва. Сигурно защото се водят към културното министерство.

# 504
  • София
Има изобразително изкуство, но трябва да се селектне от първата графа

# 505
  • София
Мецане, казах и по-напред, че всякаква логика отсъства в тази класация, но  не се прие... Е, сега ти го доказвам на практика. От нашето ОУ има много високи резултати, има и по-ниски и съответно това го изпраща назад като позиция. Сега ще се върна да видя на коя точно по БЕЛ и на коя по мат. Но  на което и място да е , от випуск от 98 седмокласника , 11 деца  са в 91 НЕГ след 1 класиране. Peace Едно дете е буквално на  1 стотна под минималния бал, така че утре на второ класиране ще е вътре също. Значи стават 12. Следователно почти 1/8... И това е само бройката  за НЕГ, като добавим приетите  в 1 АЕГ, в 164 ГПИЕ, 73 СОУ и СМГ,  тоест деца с балове над 34 -34,50,  нещата изглеждат повече от  добре като успеваемост.  Така че не  бъди толкова убеден, че училище, което не е в челната десятка, е за отписване и възпитаниците му не стигат до училищата от първия ешелон. Очевидно стигат...

След като видя точните позиции, ще се върна да ги напиша. А изводите за тази "класация" оставям на вас. Mr. Green

ПП - 19 място по математика  и 12 по  БЕЛ според  класацията, направена от Жасмин по двата предмета.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 15:24 от пенсионирана русалка

# 506
  • София

ПП - 19 място по математика  и 12 по  БЕЛ според  класацията, направена от Жасмин по двата предмета.
Ами значи очевидно не е назад, а е на едни доста добри позиции. Колкото и да е "усреднено усредняването" явно е достатъчно добър индикатор

# 507
  • на път
Има изобразително изкуство, но трябва да се селектне от първата графа

Peace

# 508
  • София
Зависи кой какво  определя като предни и задни позиции..Оспорвах най-вече  твърдението, че  в училище към 20 позиция ( а 19-тата е точно такава), а защо не и надолу, не се обучават деца, които да стигнат до елитните гимназии.  Peace

# 509
  • София
А вие видяхте ли че днес Данибон е ъпдейтнала таблицата и местата вече са различни от вчера?
пенсионирана русалка вашето училище попада в челната 20ица в новата таблица

Общи условия

Активация на акаунт