Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 219
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Bristol
Добро утро! Като гледам, по вода ще ни върви тази седмица, пак вали Simple Smile
И честит ни трети март!
Jule, ако е само за очила, да не чака приятелката ти. Boots или specsavers всичко е безплатно за деца, имат си специалисти и ако се открие по-сериозен проблем, препращат към очната болница.
Coco, и аз само с няколко пръста пиша и надничам в екрана Simple Smile но ако това не е проблем за покриване на норми, да не те притеснява.
Мърморанке, във ФБ групата на мами в Англия една мама търсеше точно момиче като теб за около 100 на седмица в Лондон.

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 16:05 от Merry

# 106
  • UK
Ако съвсем нямам друга възможност, ще си търся друго семейство, поне като работя 5 дни седмично, да знам, че накрая ще взема повече от 60 паунда... Тази жена тук не разбира, че единствената причина някой да иска да работи за нея е, че работата е (обявена за) три дни седмично. За пет дни при тея пари които дава, никой няма да се навие, има хиляда обяви в сайта, в който се запознахме,

# 107
Благодаря много за програмката. Не покривам норми за писане, но ми е неприятно, че само аз в целия офис си гледам в пръстите.

Темата за очните прегледи ми е много интересна. Моят син е с очила, искаше ми се да го заведа при доктора, при който ходихме в БГ, но днес много го е боляла глава и подозирам, че е сменил диоптъра. Ще го заведа на едно от местата, които са споменати.

МГМ, като не си на работа всеки ден, не можеш ли през деня да излизаш от къщата? Можеш да казваш, като си подаваш документи, че предпочиташ контакт по мейл, за да не ти звънят. Според мен също е по-разумно първо да си намериш работа и после да се изнасяш, но ти си знаеш как точно стоят нещата.

# 108
  • UK
Да де, ама като си намеря работа - какво, аз живея в тяхната къща... Ако не работя за тях, трябва да се изнеса, а аз нямам пари за наем. И за един нямам, какво остава за 6.

# 109
Здравейте мацки.
Честит 3ти Март. Днес по случая в нашето училище развяха Българското знаме. Страхотно ме трогнаха. Утре ще уча дечицата от класа на Яна да правят мартенички.

# 110
  • UK
МГМ за share house не ти искат 6 наема напред, мисля че е само един.  Heart Eyes

# 111
И депозит са ми искали.

Да де, ама като си намеря работа - какво, аз живея в тяхната къща... Ако не работя за тях, трябва да се изнеса, а аз нямам пари за наем. И за един нямам, какво остава за 6.

Тогава приеми помощта на приятелят си. Не го мисли, ама как ще го затрудниш и прочие.
Няма нищо лошо в това да приемеш протегнатата ръка. Днес на теб ти помагат, утре ти на някой друг и така се върти.

А, Шая, не се трогвай, пияни са тия англичани от уикенда, те англичаните хубави неща не правят  Whistling 

# 112
Привет, момичета!

Честита Баба Марта на всички!

МГМ, В малко сложна ситуация си, но вярвам че всичко ще се оправи. Търси упорито работа и като си намериш се изнасяй от там.

Нашата педиатърка много настоява да на напише имунизационни картони на децата, че щели със сигурност да ни трябват, пък тук като чета може и да не трябват.
Ние стягаме багажа вече  Simple Smile

# 113
  • UK
 Задължително ги вземи имунизационните паспорти  Peace

# 114

Ок, мери  Simple Smile
А трябва да правим превод и легализация?

# 115
  • Нотингам/Пловдив
Здравейте момичета  Simple Smile Захващам се да чета пропуснатото ,че тези дни все няма време за нищо.
 Искам да попитам тези от вас които са купували къща в кой момент се прави застраховката на сградата и къде сте си я направили най изгодно. Нас ни притискат за застраховка на имота за £35 на месец което ми се вижда много, а ако я взема от другаде не знам в кой момент трябва да я имам. newsm78
 Благодаря предварително за споделените мнения , хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 116

Ок, мери  Simple Smile
А трябва да правим превод и легализация?
Не ти трябва да ги легализираш, но е добре ГП-то да ги напише на латиница ако може с генетичните имена за да ги разберат тук. Понякога не са много сигурни какво точно обхваща някоя поливалентна.

Cocko застраховката трябваше да я имаме при нанасянето. Нашата е в Budget, но не си спомням колко беше. Ако искаш ще проверя. Много зависи и какво искаш да включва и каква е самата къща, както и местоположението (заради наводненията).

Толумби не дей така, хората ще решат че говориш сериозно Laughing

ЦветаК да ти е жива и здрава прекрасната щерка. Много да ви слуша и все така да ви радва!

# 117
Шая, Благодаря ти! Тя на латиница пише наименованията на самите ваксинации, но имената на децата са си на БГ.

Сега се сетих какво исках да ви питам от известно време - има ли български книжарници там?

# 118

Шая, Благодаря ти! Тя на латиница пише наименованията на самите ваксинации, но имената на децата са си на БГ.

Сега се сетих какво исках да ви питам от известно време - има ли български книжарници там?
    Ти ще им кажеш как се пише на латиница. Документ, както си го представяш с печати и тн тука никой няма да ти иска. Помоли я да ти ги напише на латиница и толкова. И ако тука не им е ясно някоя конкретна ваксина ще и звъннеш да я питаш.
    cocko при нас преди да преведат парите, искаха застраховката, тя е задължителна. 35 паунда не ми се струва много, ако е с покритие за accidental damage. Виж в сайтове от рода на confused, moneysupermarket и тн. Пробвай, докато ти даде хубава цена. Ако искаш по евтино, не си прави покритие за accidental damage, но си е рисковано малко, поне аз съм параноична. И сумата на  access има значение за крайната цена. Колкото по-голям insurance access напишеш, толкова по-евтина ще е застраховката. Но при инцидент трябва да го платиш.

# 119

Искам да попитам тези от вас които са купували къща в кой момент се прави застраховката на сградата и къде сте си я направили най изгодно. Нас ни притискат за застраховка на имота за £35 на месец което ми се вижда много, а ако я взема от другаде не знам в кой момент трябва да я имам. newsm78

Застраховката я сключихме още преди приключването на сделката. Но датата на активиране дадохме по-късно.
В момента, в който адвокатът ни потвърди дата за приключване на сделката, казахме и на застрахователите, от кога да влезе в действие.
Миналата година бяхме с RSA Insurance Group, за £25. Но си зависи, какво включваш.
Тази година съм Teachers Assurance, но като учител ползвам доста отстъпки и специален пакет.
Miss Fine дава добри съвети. И на мен £35 не ми е вижда толкова много.
Нашата сума insurance access е висока, защото не ми се знимава да клеймвам за дребни повреди.

Общи условия

Активация на акаунт