Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 232
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Лондон
Шая, и всички други, които ми писаха - голямо мерси, много специален и емоционален ден ми е днес Heart Eyes

Северинка, вземи си календара с болестите на латиница, това ще ти е достатъчно... Ние сега през април ще слагаме в БГ MMR реваксинация и ще им донеса бележка само... Вие на къде се ориентирахте последно и кога е голямото преместване? Извинявай, ако си писала, а аз съм пропуснала да прочета...

# 121
 Miss Fine, ОК. Ще ги направим така  Peace

Северинка, вземи си календара с болестите на латиница, това ще ти е достатъчно... Ние сега през април ще слагаме в БГ MMR реваксинация и ще им донеса бележка само... Вие на къде се ориентирахте последно и кога е голямото преместване? Извинявай, ако си писала, а аз съм пропуснала да прочета...

tzvetak, Ако става въпрос за бележката от лекарката за заболяванията на децата, тя не иска да пише, че било много работа, а тя била заета. Имунизационни календари само ще им напише. Днес ходих  и още не бяха готови.
Иначе при нас местенето е сложна работа ... ние сме на квартира в София и я напускаме тая събота и ще си местим покъщнината в Кюстендил при моите родители. Мъжът ми на 15 март лети за Лондон и там ще е във временна квартира, а после ще търси за всички нас по-голяма.
Като че ли към Croydon се ориентираме. Хем ни се иска да не е супер далече от работата на мъжа ми (офиса му е на една от пресечките на Oxford str.), хем и да е малко по-спокойно като за семейство с деца. А и като не сме ходили друг път в Лондон и ни е малко трудно да разберем кое място е добре за живеене и кое не.

# 122
Здравейте! От известно време следя темата, но все още не съм се включвала, надявам се че приемате нови попълнения  Simple Smile. Предстои ни местене в Англия в средата на лятото. Аз ще работя като маникюристка, а ММ в сферата на дограма и остъкление. Много се радвам, че попаднах на тази тема, защото нещата които споделяте наистина са много полезни  Peace

Severinka Преди около 2 години бяхме в Croydon за известно време и искам да ти кажа че изобщо не останах очарована от този квартал, ако имате избор поне според мен е по-добре да се насочите към северната или североизточната част на Лондон.

# 123
Здравейте, имам един кратък въпрос към майките, чиито деца са или са били Year5.

Дъщеря ми от 2 месеца ходи в Уелс на училище, през ваканцията помолихме учителката да ни даде материали по математика за в къщи. Това което установих, е че детето е объркано по математика. Прилагат методи на умножение и деление, които са много по-различни от тези, които учиха в Бг училище. Получават се пропуски, които я затрудняват.

Някой може ли да ми помогне с информация, как мога да се информирам за етапите, и уроците по математика за Year5. Има ли разлика в материалът, който учат в Уелс, и този в УК.
Ползвали ли сте помощни материали, като учебници за в къщи. Такива, които да се купуват за в къщи. Мисля да купя учебник, или нещо като помагало.   Ако някой може да ми препоръча. Praynig

# 124
  • Нотингам/Пловдив
Мерси много за отговорите момичета , ще поразгледаме още малко и ще решим , не че имаме много време. Възможно е £35 да не е много за застраховка, но за момента на мен ми се вижда доста.

# 125
  • Лондон
Северинка, имах предвид бележка с каква ваксина е сложена на детето ми сега, просто ще я занеса на ГП, което и ти трябва да направиш, но за всички ваксини, а аз само за новата.

Това с Кройдън е много  лоша идея и според мен, проверете Ealing Broadway, Chiswick, Brentford,  и въобще на запад от центъра... Разгледайте пак картата и ми пиши, ако искаш...

# 126
[quote author=zlatnata tolumba link=topic=768167.msg27607961#msg27607961 date=1393919816
А, Шая, не се трогвай, пияни са тия англичани от уикенда, те англичаните хубави неща не правят  Whistling 
[/quote]
   Забравих да коментирам  Mr. Green Тъй ами, или го е провесил, онзи влюбения  Mr. Green Браво на училището, аз видях във фейса, евала!

Fantasy@ добре дошла и успех
    Severinka не ти трябват история на заболявания и тн, освен, ако нямате нещо специфично, например диабет и тн и на което трябва специално лечение. То и такова да сте имали, може да не обърнат много внимание на БГ диагнози и тн. Кога са имали сополи, бронхити и тн никой няма да ви пита. То и другото като ви питат и си го кажеш, няма да искат да им го доказваш. За книжарница не съм чувала да има.
   Цветак, честита ти рожденичка, да ти е много здрава    bouquet

# 127
Fantasy@, tzvetak, Miss Fine   bouquet  bouquet  bouquet
Вече за децата ми стана ясно какво ще ни е необходимо  Wink

Добре, че писах за тоя Кройдън ... явно не е добър избор.

tzvetak , сега ще погледна квартирите в тези райони, които си посочила  Peace (то, всъщност градчета ли се водят или квартали?)

Fantasy@, Успех и на вас! Ние също още не сме заминали, но скоро ни предстои  Simple Smile

# 128
[quote author=zlatnata tolumba link=topic=768167.msg27607961#msg27607961 date=1393919816
А, Шая, не се трогвай, пияни са тия англичани от уикенда, те англичаните хубави неща не правят  Whistling  
  Забравих да коментирам  Mr. Green Тъй ами, или го е провесил, онзи влюбения  Mr. Green Браво на училището, аз видях във фейса, евала!

[/quote]

rotfImao Оня влюбения е испанец и хич и не разбра за знамето, че беше ужасно заспал.

cypress ако искаш тук ако искаш на лични, покажи им задачите и кои методи не са и ясни. Иначе наистина всичко е много по - различно от това което ние сме учили.

Северинка освен имената на ваксините е важно да имаш имената на болестите, срещу които са ваксините. Много от нашите ваксини са френски и тук като им кажеш името на ваксината и мигат на парцали.

Забравих да кажа, след вчерашното веене на нашето знаме днес цялото училище е в мартеници Mr. Green Дадох на офиса, директорката и няколко класа големи Пижо и Пенда, учих двата класа ресепшън да правят гривнички и с Яна закичихме децата(60 дечица от рисепшън) + целия персонал, та и директорката. Тя днес отишла да се похвали на Боян, че има като неговата мартеница а той гордо казал че той ги е правил.

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 19:26 от Шая

# 129
Здравейте   bouquet

Искам да кажа относно ваксините, че може и в ХЕИ да ти издадат документ на английски, но ще ти вземат около 40 лева. По добре си вземи картоните на децата и ги занеси на преводач, както и опаковките от ваксините, ако е възможно. Има разлика наистина, но е важно да не се правят по - рано, отколкото трябва или да не се повтори някоя. Пък и не са задължителни тук.

И аз исках да занеса в детската мартенички, обаче те са малки дечица, които едва ли биха разбрали  Sad Днес разбрах, че не празнуват 8 ми март, а на 31 март ден на майката! Много тъпо! Както и да е де, попитах дали мога да занеса сладкиш и ми казаха, че няма проблеми стига да им занеса и съдържанието, заради алергии.

Искам да ми дадете съвет относно нещо, което направих. Спорен моето разбиране и мироглед, съм права да го направя, но все пак съм нова и ... Та, утре ще имаме нещо като оперативка. Моят мениджър, единият от двамата, ми изпрати таблица с присъстващите и кратко описания на дейностите, които извършват . Обаче, описанието на моята длъжност изобщо не съвпада с реалността. В смисъл че аз правя примерно 10 неща, различни, а той ми написал 1 -2 , като изобщо не беше написана точно и самата ми длъжност. И аз съответно нанесох нужните поправки, отнасящи се за моята длъжност с основните дейности и му върнах табличката, като му написах нещо от сорта на

hello C,
I hope you don't mind that I made some changes of my titles and duties, because it wasn't very accurate.
Thanks you!
Regards

И сега си мисля, дали постъпих правилно?!?.. Дали сега няма да страдам, заради желанието ми да ме назовават с отчаяната ми длъжност, а не с нещо около. За мен е въпрос на уважение първо към самия себе си и след това към съответния човек.

# 130
Как така да страдаш? Няма да те убият, споко.
Аз, лично, не бих променила нещо в документ/таблица на някой друг, освен ако изрично не е написано-чувствайте се свободни да променяте..както правим с разни общи разработки с колегите.
В противен случай, просто казвам/написвам какво не ми е по-сърце и моля да се промени.

Какво па не му харесваш на Деня на майката  Laughing
Никога не съм чувствала 8 март като мой, в смисъл женски, празник.
За мен винаги е бил ден на майките, не просто на всички жени, а само на тези, които са майки.
Лично усещане. Затова и не ме бърка непразнуването на 8 март.

# 131
Ами, имаш няколко дена да свикнеш, защото ако не си забелязала случайно, вече си майка  Mr. Green Mr. Green

Не че нещо кой знае какво относно празника, но се отчудих, че е друг ден, защото мислех че 8mi е международен ден на жената,

Ами тя таблицата беше изпратена до мен и а просто промених, какво сметнах, че не е правилно и я върнах, като обясних какво и защо променям.

Ми все едно на теб да ти кажат, примерно, че не правиш това, което правиш, а просто придружаваш пре деня деца с проблеми. Един вид омаловажават това, което правиш. Нямам амбиции да съм шеф и знам. Че съм нова, обаче работя много по качествено от двамата ми колеги и обслужвам повече отдели, също съм и по -бърза и той все едно ми аза, че просто копирам документи. А аз дори и превеждам по желание, за да ги олесня. Винаги съм уважавала всеки, който върши нещо, дори и кеъртейкъра, защото знам че това ката хората да се чувстват полезни и ги прави по продуктивни и ги мотивира, затова очаквам същото.

# 132
Аз не споря изобщо за горното, разбира се, че ако нещо те притеснява е по-добре да поставиш въпроса за разрешаване.
Просто аз не бих променила въпросната таблица. Но да, бих поискала да я променят щом не отговаря на действителността.
Хора различни, различни подходи, не казвам, че моето е правилно, а твоето не е.  Peace

За 8ми март не е баш така..
В основата стои социалистическо мероприятие и е празник, уважаван предимно в бившия социалистически блок.
В Западните страни, не толкова, да не кажа изобщо, именно заради този политически оттенък.

# 133
  • Манчестър
Ами едно време 8 Март си беше ден за сериозно празнуване. Тук в УК не го празнувам,но пък винаги си правя подарък. Обаче понеже все пак си е повод за празнуване, съм организирала една сериозна женска сбирка с преспиване за събота далече от къщи.

И деня на майката ще празнуваме...

# 134
И аз 8ми Март много си го обичам. Татко едно време винаги носеше цветя и на двете с мама.
Тази година обаче нещо не сме се организирали Tired

Общи условия

Активация на акаунт