Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 214
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Аз за безплатни курсове -не знам,поне тук в Манчестър не съм виждала. Уроците почват от 12.50,НО Simple Smile моите ходят на KUMON и понапреднаха. Сега ,там пак всичко си е 100% самоподготовка,но се водим по книжките и е друго,като знаеш,че има кой да те изпитва.
  Това с песните Shockedми дойде като студен дъжд.Но да не забравяме и английската класика за 10 грийн ботълс.Първо си мислех,че мъжа ми се бъзика,като я пееше на малката или си я измисля,че много обича бира Mr. Green,но после си се оказа истинска песен-броилка.
 Момичета,да ви попитам(за моя позната)-детето има нужда от очен преглед. Тя е пуснала някакво писмо от ноември и чака да се обадят от болницата за среща и преглед,но досега нищо.Нормално ли е толкова време да чака? Има ли вариант да се направи нешо-детето вече недовижда и е с главоболие?

# 91
Аз за безплатни курсове -не знам,поне тук в Манчестър не съм виждала. Уроците почват от 12.50,НО Simple Smile моите ходят на KUMON и понапреднаха. Сега ,там пак всичко си е 100% самоподготовка,но се водим по книжките и е друго,като знаеш,че има кой да те изпитва.
  Това с песните Shockedми дойде като студен дъжд.Но да не забравяме и английската класика за 10 грийн ботълс.Първо си мислех,че мъжа ми се бъзика,като я пееше на малката или си я измисля,че много обича бира Mr. Green,но после си се оказа истинска песен-броилка.
 Момичета,да ви попитам(за моя позната)-детето има нужда от очен преглед. Тя е пуснала някакво писмо от ноември и чака да се обадят от болницата за среща и преглед,но досега нищо.Нормално ли е толкова време да чака? Има ли вариант да се направи нешо-детето вече недовижда и е с главоболие?
Ако е за стандартен очен преглед не виждам причина да чака - записва си час в specsavers. За деца е безплатно. За възрастни прегледът е 10£. Ако е нещо по- специфично, тогава вече наистина трябва да отиде в болницата. За какво става въпрос? Писмото се пуска  от ДжПи, не от пациента - нещо не успях да разбера....?

# 92
И аз много не разбрах,но май от нашата практика(личния) е пуснато писмото до болницата и от ноеври чака да и се обадят кога ще има среща със специалист.Това са си 3 месеца и отгоре и няма отговор и не се знае къде е писмото и кога би имало такъв преглед..
Жената се е обаждала и за частен преглед,но не  може да си го позволи Sad
 Дали да почне да звъни в болницата или  така не става тук?

# 93
Здравейте, обръщам се към Вас с молба да ме насочите към адреси с безплатни езикови курсове в Лондон.

Не съм съвсем сигурна,но мисля,че няма такива.Преди години ММ се беше записал на безплатен курс,но до колкото знам вече въпросните курсове са платени.Преди около 3 години аз записах курс в Basingstoke и таксата за курсистите от държави от Европейският съюз беше на половина по-малка,от тази на тези,които са извън Евро съюза.Моята беше около 150 паунда,а на тях около 300...
 Между другото преди около 5-6 години бях в Испания,там също се записах на испански,който си беше напълно безплатен...

# 94
juleto18,

Да отиде пак при личния.
Да отиде в някой Walk in centre с оплакванията за замъглено виждане и главоболието.

# 95
  • Варна
Вчера водих дъщерята във Vision Express. Беше се оплакала 2-3 дни в училище, че я боли главата. Може би могат да пробват там докато им дойде часът. За децата е безплатно. Гледаха я на разни машинки и я провериха букви дали вижда - по глеми по малки Wink . Прегледа беше подобен на бг очните прегледи. Казаха, че няма проблем с очите, но гледам на други които бяха за очила им правеха там.

При нас има безплатни курсове. Знам, че държавата ги плаща, но инфото за тях е на сайта на общината. Та провери на сайта на вашата община. Там трябва да има. Adult education е секцията където са курсовете. Някои са платени, но има и безплатни. Има и към детските центрове също. Но те се провеждат в работно време т.е. ако работиш предполагам ще те интересуват вечерни Wink

# 96
Здравейте, искам да попитам за магистратура отпускат ли се студ. заеми? В Шотландия магистратурата безплатна ли е както бакалавъра?
Има ли съществена разлика м/у Англия и Шотландия? Всичко, което се предлага в Англия предлага ли се и в Шотландия? Имам предвид всичко, свързано с живота - стоки, услуги? (Не знам дали разбрахте последния въпрос, ама не мога точно да го формулирам - винаги Шотландия, Уелс и Ирландия съм ги възприемала като "провинция" на Англия).

# 97
Boots и Tesco има на всякъде  Wink

Тези теми може да си ти по-полезни от нас:

Съвети за университети в Шотландия
Студенти в UK

# 98
Момичета, или ли шанс някъде да открия ръчно почистване на лице? Въпроса ми е принципно дали се предлага, далече съм от големи градове (на повече от час от Манчестър) и конкретни адреси май няма да помогнат, ще трябва да издирвам около нас.

Мамите покрай Манчестър - има ли някой в южните райони с дете в high school?

И офф въпрос - в офиса, където работя, всички пишат с 10 пръста (тук всички пишат така явно), а аз не мога (пиша бързо, но по мой си начин и постоянно надничам да видя какво точно правя...). Свалих си самоучител, но ми е много трудно, има ли някой, който се е научил със самоучител - колко време отнема?

# 99
Аз пиша с десет пръста , но се научих сама. Като теб пишех много бързо така или иначе и просто се стараех да включвам всички пръсти, по-удобно и бързо е вместо да си мърдаш твърде много ръцете, не знам как да го обясня.
Та не знам дали всеки пръст отговаря на даден бутон и щуротии, но аз пиша с 10 пръста и то много бързо...

# 100
  • UK
Аз пиша с 4-5 пръста, но много бързо, думите, които използвам по често са ми като закодирани движения в мозъка, предполагам при всички е така, ръцете ми сами се движат, ще ми отнеме няколко секунди ако някой ме пита къде се намира "т" примерно. Simple Smile Нямам желание да се уча да пиша с всички пръсти, дългогодишното тракане по клавиатура изкривява ноктите, и все се старая да не натискам клавишите с тях.

Моята тъпа шефка ме ядоса тази вечер. Планира да работи 4-5 дни в седмицата и да ми плаща същите пари. Сега правя по 40 часа седмично за 60 паунда, тя планира да станат поне 50 часа. Овца. Обмислям си вариантите, честно казано, и нямам търпение да имам каквато и да било работа, в Макдоналдс или Теско или каквото и да е, с хора около мен, да има с кого да си говоря, да се запознавам с възрастни, евентуално да си намеря приятели... Само трябва да измисля как е стане в началото, докато си намеря работа. Един приятел тук ми предлага да живея в неговия апартамент без да плащам, докато си намеря работа и имам възможност да му плащам, но той тъкмо си намери друг наемател за въпросната стая, и не искам да му се налага да гони човека заради мен. Не знам, ще го измисля, но тая жена вече ми лази стабилно по нервите.

# 101
Малката Госпожица Мърморана, един съвет от препатила, НЕ напускай докато не намериш нова работа, но търси активно.
В Теско и Макдоналдс не е толкова лесно колкото изглежда. Имат разни тестове дори при онлайн кандидатстването. Ако имаш познати, както навсякъде ще ти е по-лесно.

# 102
  • UK
Нямам как да си намеря работа преди да напусна, понеже живея в тяхната къща... Трябва да се изнеса някъде и така да си търся работа, или поне да имам къде да се изнеса, понеже искат един месец предизвестие. Теско и Макдоналдс е само пример, израз, един вид, просто идея, че нямам никаквеи изисквания към работата, не съм претенциозна и не ме е страх от работа. Simple Smile

# 103
  • UK
Ей ама съм и аз една голяма бяла птица, голямо чудене се чудех защо, по дяволите, никой не пише от няколко дни, а то нова тема сте пуснали  Mr. Green
Айде после ще пиша, че умирам за сън вече Wink

# 104

И офф въпрос - в офиса, където работя, всички пишат с 10 пръста (тук всички пишат така явно), а аз не мога (пиша бързо, но по мой си начин и постоянно надничам да видя какво точно правя...). Свалих си самоучител, но ми е много трудно, има ли някой, който се е научил със самоучител - колко време отнема?

Аз се учих тук http://www.typingweb.com/ сама. Много удобно и лесно направено и с по час - два на ден тренировки ще свикнеш доста бързо.  Hug
На английски пиша с десетопръстната, но на български макар и с фонетичната не ми е толкова удобно. Луда работа.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт