Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 203
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
На нас също ни бяха подарили български детски книжки и едно от стихчетата ми се стори малко расистко,като за тукашните разбирания.Иначе стихотворението е хубаво.На Леда Милева е...

На плажа

Златни, златни песъчинки,
ситни бели раковинки,
парите ми босите петички,
боцкате ми голите ръчички,
аз не искам и да зная!
Край морето ще играя,
ще се пръскам с морска пяна
цяло негърче ще стана!

Обсъждахме скоро това. В България хората даже незнаят, че негър е обидна дума. Даже чернокож идиотски звучи, няма друга дума. Та Леда Милева и тя сигурно не е знаела  Simple Smile Но звучи странно да...

# 76
Да,нищо лошо не искам да кажа за жената.Дори е много хубаво стихчето и със сигурност не  е имала нищо лошо в предвид.Но...за дете,което расте тук,не е много добре да заучава подобни стихове  Laughing

# 77
Аланглето ми е споделял за разни филмчета и реклами от негово детство,
които сега биха били расистки или дискриминационни.

# 78
  • UK
Повечето от съвсем първите реклами от 60те са расистки или от типа "Even a woman can do it". Simple Smile

# 79
  • Bristol
На мен Патиланци ми беше една от любимите книжки и редовно четях и препрочитах историите още в детската градина, баба ми беше учителка и от рано ни подхвана. Обаче като тръгнах да чета на сина и  Shocked то не е бой не е чудо. На щерката дори и не направих опит да я чета  Rolling Eyes Ами Тошко Африкански с какъв кеф съм го чела! И той вече не става. Много ми е трудно с българските класици. Сега с щерката препрочитаме Фредо мравката. Супер е  Wink Но Макс и Мориц, забравете  Crossing Arms

# 80
# 81
Честита Баба Марта!!!

# 82
  • United Kingdom
Честита Баба Марта и от мен, момичета!  Simple Smile

# 83
  • Лондон
Честита Баба Марта, всички да сте живи и здрави Hug

Много емоционално начало за мен този уикенд, станах рано да гледам полуфиналът на Григор срещу Мъри... Ле ле какво викане падна Simple Smile тази нощ ще се става в 3 ам  Simple Smile

Току що видях във Фейсбук снимки на децата на моя позната, с мартенички на ръцете, тя е гъркиня, с която се запознах на една сватба на остров Борнео, женена и живееща в Италия, но... учила в София и говореща перфектен български... Беше написала "да поддържаме тази страхотна традиция в дома ни".... Благодарна съм, че през годините животът ме срещна с прекрасни хора и те позволиха да съм им приятел Heart Eyes

# 84
Честита баба Марта!

# 85

Честита Баба Марта!!!

# 86
      ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Бъдете живи и здрави, бели и червени,
а сърцата ви винаги да преливат
от щастие и любов!   [ color]

# 87
Честита Баба Марта и от мен!
Пусто цял ден слейвъри, няма такава досада..

Благодарна съм, че през годините животът ме срещна с прекрасни хора и те позволиха да съм им приятел Heart Eyes

Ааа, благодарим, благодарим  Mr. Green

Нещо сериозно!

В България вървят обяви из сериозни сайтове за работа в хотели в Лондон.
Моля, проверявайте кой стои зад тях. Има много измами. Ако трябва се обадете в Лондон.
Питайте тук. Ще ви кажем реално ли е £6000 на месец за камериерка или не.

# 88
Здравейте, обръщам се към Вас с молба да ме насочите към адреси с безплатни езикови курсове в Лондон.

# 89
  • На острова
Честита Баба Марта! Да сте здрави и засмени!

Мама ни беше пратила плик с мартенички, който днес отворихме. Малкият закичен седи и след малко: как е това на английски? Нали, милият, това му е резонен въпрос в последните месеци. Беше озадачен, че няма дума на английски за мартеница.

Общи условия

Активация на акаунт