Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 349
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • Bristol
   Преди Мери да ти отговори, да ти кажа аз  Mr. Green
Точно на време си се включила  Mr. Green Но те шотландците много се мотаят, то си е голяма отговорност това отделяне. Ако се отделят и не потръгне кого ще винят?! Ей сега, ако нещо не върви, англичаните са на топа на устата  Wink Я гледайте Крим, речено сторено, само където освен руснаците май друг не признава този референдум за официален. Ние в къщи следим новините и по РТ (познайте защо), синът е много впечатлен от разликата в представянето на новините по ББС и РТ.

Толумба, с удоволствие Flutter, но ще трябва да е друга дестинация. Дарби евентуално чак края на годината. Сега имам лежър активити запланувано в Бат, после по работа в Eastbourne и едно обучение в Бирмингам. Лятото още не е планирано  Crazy
Между другото, как вървят цените на билетите до България? Страх ме е да погледна, а сме решили да си ходим лятото за няколко седмици.

Golden, късмет с начинанието! Независим адвайзер и аз препоръчвам, но имай в предвид и че те не са толкоз независими и си гонят техните интереси първо, после твоите. Проверката е висша форма на доверие  Laughing така ли казваха?!

# 406
Привет!
Вече съм с нет и ще гледам да съм по-редовна  Simple Smile
Мъжът ми вече свиква с новата обстановка, но е натрупал много разочарования. Най-проблемен е въпросът с работата ... каза, че ще му е супер лесно и съответно скучно. Ще прави неща, които е правил като начинаещ администратор, а на интервюто са му представили нещата съвсем по друг начин. А той е много работлив, страшно много си харесва работата и искаше да се развива и да има повече и повече работа. Освен това каза, че хич не си давали зор там. Имали спешна работа да свършат, ама казали: Ами, ние днес няма да можем да я свършим тая работа, ама какво от това ... и вчера имахме спешна работа, която не свършихме на време  Crazy Shocked Той така не е свикнал да работи ... и до 12 ч. през нощта е стоя да си свърши работата, и нощно време са го будили като има проблем, а там много не си дават зор.
И с квартирата са го прецакали ...

Ние бяхме готови за проблеми в началото, но поне мислехме, че хората там са по-сериозни и отговорни, но не би ...

# 407
Привет!
Вече съм с нет и ще гледам да съм по-редовна  Simple Smile
Мъжът ми вече свиква с новата обстановка, но е натрупал много разочарования. Най-проблемен е въпросът с работата ... каза, че ще му е супер лесно и съответно скучно. Ще прави неща, които е правил като начинаещ администратор, а на интервюто са му представили нещата съвсем по друг начин. А той е много работлив, страшно много си харесва работата и искаше да се развива и да има повече и повече работа. Освен това каза, че хич не си давали зор там. Имали спешна работа да свършат, ама казали: Ами, ние днес няма да можем да я свършим тая работа, ама какво от това ... и вчера имахме спешна работа, която не свършихме на време  Crazy Shocked Той така не е свикнал да работи ... и до 12 ч. през нощта е стоя да си свърши работата, и нощно време са го будили като има проблем, а там много не си дават зор.
И с квартирата са го прецакали ...

Ние бяхме готови за проблеми в началото, но поне мислехме, че хората там са по-сериозни и отговорни, но не би ...
   Хората са различни, но като цяло не си дават много зор, ще свикне, даже ще му хареса. Съветвам го да се пъне прекалено, първо ще го намразят колегите, второ някой шеф като види, че си има балама ще му дава да върши всичко, а другите ще седят да се смеят отстрани. Това не значи, да не си върши работата, напротив, да си върши каквото има, но да не преиграва. Чудесно е, че си има стаж по професията ,не е нужно да седи там цял живот. Има и други работни места, с различни колеги, мениджмънт и тн, ще намери неговото един ден. А и реално за какво му е всичкия стрес, да седи до 12, да го будят нощем, хората тук работят за да живеят, а не живеят за да работят. Аз като дойдох тука така тичах като луда, работех на три работни позиции даже и като бременна, хората като стане 2 часа си дигаха ръцете и си тръгваха, аз седя да допомогна и накрая даже препоръка не ми дадоха...Още ми звънят да се върна де, ама мерси...За последната ми работа няма да кометирам, въпреки, че там си бях обещала да не давам много от себе си, пак много дадох и накрая ми се качиха на главата. Поне като напуснах в картичка ми бяха написали, че го оценяват, но то след всичките им глупости не ме блазни много картичката....Та така, заплеснах се лирически  Whistling

# 408
Момичета дайте съвет. Ще живеем в малко градче до Оксфорд и сега гледаме къщи под наем. И виждам, че има къщички извън градчето, те са примерно на 2 до 4 мили от града. Има автобус, но си мисля, че колкото и редовен и удобен транспорт да има е по-добре да сме си в самия град. Разликата в наемите е около 50 до 100 паунда на месец. Но знам ли, ако се наложи нещо спешно според мен тези 2 мили си стават проблем, както сме без кола за началото.

Аз живея в Уитни, не ви съветвам да търсите на село ако нямате кола. Тук селските автобуси не са много редовни, често са не по-често от веднъж на час и в неделя не работят. Дори в някои села няма магазини!!! Проучете много добре селата и траспорта, преди да наемате.  Peace

# 409
  • Варна
Благодаря ви момичета за сайтовете.
Златна толумба аз искам само да разгледам , разбирасе че няма да се регистрирам Peace
МГМ, със сигурноист трябва да са минали курсове. Аз съм далеч от мисълта че ще вземам или работя като истинска детегледачка.
Но много жени като мене работят
Скрит текст:
нелегално
, повярвай ми.
А в момента аз нямам голям избор, защото не знам добре езика пък и искам да си търся и нещо друго.
Лек ден на всички.  bouquet

# 410
Момичета дайте съвет. Ще живеем в малко градче до Оксфорд и сега гледаме къщи под наем. И виждам, че има къщички извън градчето, те са примерно на 2 до 4 мили от града. Има автобус, но си мисля, че колкото и редовен и удобен транспорт да има е по-добре да сме си в самия град. Разликата в наемите е около 50 до 100 паунда на месец. Но знам ли, ако се наложи нещо спешно според мен тези 2 мили си стават проблем, както сме без кола за началото.

Аз живея в Уитни, не ви съветвам да търсите на село ако нямате кола. Тук селските автобуси не са много редовни, често са не по-често от веднъж на час и в неделя не работят. Дори в някои села няма магазини!!! Проучете много добре селата и траспорта, преди да наемате.  Peace

Мерси и ние така преценихме, че е по-сигурно да сме си в града. Мъжът ми ще работи в Bicister (Бистър го произнасят) или ще търсим там или в Оксфорд (евентуално).

# 411

Мерси и ние така преценихме, че е по-сигурно да сме си в града. Мъжът ми ще работи в Bicister (Бистър го произнасят) или ще търсим там или в Оксфорд (евентуално).

Бистър е хубав град, малко по-ниски са наемите от Оксфорд. Peace

# 412
  • UK
Благодаря ви момичета за сайтовете.
Златна толумба аз искам само да разгледам , разбирасе че няма да се регистрирам Peace
МГМ, със сигурноист трябва да са минали курсове. Аз съм далеч от мисълта че ще вземам или работя като истинска детегледачка.
Но много жени като мене работят
Скрит текст:
нелегално
, повярвай ми.
А в момента аз нямам голям избор, защото не знам добре езика пък и искам да си търся и нещо друго.
Лек ден на всички.  bouquet
А ще можеш ли да разчиташ на нелегалната работа да ти плаща квартирата... Аз съм детегледачка сега, но живея в къщата на хората, за които работя - напълно легално, счетох, че това е най лесния за мен начин да дойда тук. Сега ще ми е много по лесно да изляза на квартира сама, отколкото ако от България бях тръгнала да си търся работа, жилище и така нататък... Ако семейството ми плащаше адекватно, щях да мога и да спестя някой паунд за квартира, ама де тоз късмет. Simple Smile

# 413
  • Cambridge, UK

Аз живея в Уитни, не ви съветвам да търсите на село ако нямате кола. Тук селските автобуси не са много редовни, често са не по-често от веднъж на час и в неделя не работят. Дори в някои села няма магазини!!! Проучете много добре селата и траспорта, преди да наемате.  Peace

Ние сме в Cambridge, но преди 3 дена обсъждажме подобна тема с колегите на мъжът ми: заслужава ли си да плащаш 150-200 паунда по-малко наем, но да живееш далеч от града и след кратък спор между българин, англичанин, италианец, румънец и поляк стигнахме до извода че е по-добре да си възможно най-близо до работното си място, защото факторите като градски транспорт, цена на гориво и изгубеното време в задръствания не са за подминаване Simple Smile

# 414
  • Варна
Момичета къде мога да видя официалните почивни дни по Великден? Не става дума за училищата а за работещите.

# 415
  • Англия
Търси в гугъл uk bank holidays 2014

# 416
  • Варна
Търси в гугъл uk bank holidays 2014

bouquet намерих ги

# 417
Мда съгласна съм, по-добре малко по-висок наем, но да си на пешеходно разстояние от работа. Ще видим, дано намерим къща, че в Бистър не ми се видя голямо разнообразието. И едно от нещата, които ме дразнят е наличието на мокет по спалните и холовете  Sad. Аз обичам паркет и за мен е по-лесно за чистене, пък и си ми харесва повече. Ама няма как и с мокет ще се задоволя  Laughing на първо време.

# 418
  • Варна
Мда съгласна съм, по-добре малко по-висок наем, но да си на пешеходно разстояние от работа. Ще видим, дано намерим къща, че в Бистър не ми се видя голямо разнообразието. И едно от нещата, които ме дразнят е наличието на мокет по спалните и холовете  Sad. Аз обичам паркет и за мен е по-лесно за чистене, пък и си ми харесва повече. Ама няма как и с мокет ще се задоволя  Laughing на първо време.

Ти се радвай, ако е само в спалнята и в хола мокета ние даже в банята имаме  #Crazy

# 419
Мда съгласна съм, по-добре малко по-висок наем, но да си на пешеходно разстояние от работа. Ще видим, дано намерим къща, че в Бистър не ми се видя голямо разнообразието. И едно от нещата, които ме дразнят е наличието на мокет по спалните и холовете  Sad. Аз обичам паркет и за мен е по-лесно за чистене, пък и си ми харесва повече. Ама няма как и с мокет ще се задоволя  Laughing на първо време.

Ти се радвай, ако е само в спалнята и в хола мокета ние даже в банята имаме  #Crazy

Да, видях и по баните, но тези обяви директно ги затварям. За мен е освен странно и нехигиенично като пада вода и се наслоява. Нямам думи просто.

Общи условия

Активация на акаунт