Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 352
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • UK
Здравейте, присъединявам се към темата ви, защото в началото на май аз и приятелят ми ще се местим в Англия. Предложиха му работа в Брентуд, Есекс, на 30 мин. от Лондон. В момента се настройваме психически и се информираме за живота в Англия, а също така много се радваме и сме много развълнувани.

Аз също смятам да търся работа там, Брентуд за мен не е реалистично предвид професията ми, но Лондон би ме устроил чудесно. Нямам илюзии, че ще стане лесно и бързо, но пък и ние не сме от лесноотказващите се  Simple Smile. Ще се радвам да ви чета.

# 391
  • Варна

Понеже линка за детегледачки не се отваря.
Можеъе ли да ми дадете линк  с обяви за наемане на детегледачка.
Искам да се ориентирам за цени на час,
Става дума за Лондон.
Благодаря ви предварително.  bouquet
Praynig

# 392
ивка27 аз не съм в Англия, но виж какво намерих:
http://www.easteads.co.uk/0/posts/3--/43--/
http://www.bghelp.co.uk/adds//showcat.php?cat=198

Дано помогне да се ориентираш.
Билетът за мач явно е голям проблем. Нямах представа, че е толкова сложно... Стискам палци да намерите

# 393
  • Bristol
То по-сложно от билети за мюзикъл излезе, че е  Crazy
Ивка, не мога да ти помогна за сайта. Като бяха малки моите ползвах този на първа страница, но от как промениха разните гов сайтове и този го деактивираха. И аз в миналата тема питах някой да знае хубав работещ и безплатен сайт, за да подменим този на първа страница, но никой не се обади  Rolling Eyes
Тази сутрин за малко да ме отнесе една кола, толкова заспали шофьори да има по пътищата. До пешеходната пътека има и велопътека. Непрекъснато минават пешеходци и колоездачи, защото е точно на гарата. Е не, дори не намали като наближи пътеката! А миналата седмица една заспала шофьорка с драйв уей на главния път излизащ, си маневрира на заден на пътя, все едно това си й е частния път! Не стига, че спрях заради нея, но и почти минута я чаках да се нагласи на пътя, а после дори едно извинявай не каза. Аз на такива направо им отнемам книжките и за месец-два само колело да карат ще е наказанието. Да се научат как да се оглеждат и дават предимство и на колоездачите. Не знам по другите градове как е, но уж Бристол бил супер за колоездачи, а толкова необмислени колоездачни пътеки, толкова игнорант шофьори... Просто си представям колко зле ще е в град, който няма за цел да е cycling city.

# 394
  • Primum non nocere !
Да, излезе, че закупуване на билет за футболен мач, на няколко отбора е мисия невъзможна.

Аз от месец съм купила билетите за " Цар Лъв".
Купих и билети за Окото и Мадам Тюсо, за да не чакаме на опашки.

Поне ми изяснихте ситуацията ...Не знаех за тези сезонни билети.
 Регистрих се и в viagogo.
Все пак , ако някой нещо се сети или намери фен на Арсенал склонен да ми помогне, нека ми пише веднага на лични.

Хубав ден ви желая!

# 395
  • UK
Детегледачките тук не трябваше ли да са минали някакви курсове, за да работят легално? Като детегледачки, не чайлдмайндър или о пер?

# 396
  • Cambridge, UK
момичета, искам да поръчам 5-10 неща от Китай през ebay струват 5 паунда всяко и са от различни продавачи, дали ще се наложи да плащам някакво мито или да попълвам допълнително документи, за да ги взема от пощата?

# 397
  • Нотингам/Пловдив
Аз съм купувала различни неща от ибей от Китай и не съм плащала до сега нищо. Но отгоре на пратките някои от продавачите пишеха че е подарък.

# 398
Здравейте, дами!

Прехвърлих голяма част от темите, но не открих да има отделна за Шотландия, а само за UK.
Ако има бихте ли посочили линк?  Praynig
През май ни предстои "заселване" в Единбург и ще съм благодарна да прочета малко повече информация от сънародници, които вече живеят там.
Благодаря ви предварително и спокойна вечер  Simple Smile

# 399
http://www.childcare.co.uk/ - регистрацията е безплатна, а и без регистрация също могат да се разглеждат профилите.

# 400
Здравейте, дами!

Прехвърлих голяма част от темите, но не открих да има отделна за Шотландия, а само за UK.
Ако има бихте ли посочили линк?  Praynig
През май ни предстои "заселване" в Единбург и ще съм благодарна да прочета малко повече информация от сънародници, които вече живеят там.
Благодаря ви предварително и спокойна вечер  Simple Smile
   Преди Мери да ти отговори, да ти кажа аз  Mr. Green Шотландия е част от Великобритания, няма как да има отделна тема, това е темата. Успех при заселването  Simple Smile

# 401
Ще видиш като се отделят и nana ни напусне  cry

http://www.childcare.co.uk/ - регистрацията е безплатна, а и без регистрация също могат да се разглеждат профилите.

Искрено съветвам - не се регистрирайте, само разглеждайте.
Наводниха ми пощата ooooh!

Merry,

темата за колоездачите заслужава да се хванем за косите, ама на бутилка вино, че да се любим пак на края  Grinning
Няма ли да идваш пак към Дарби на някое обучение  Flutter

# 402
Момичета, сериозно съм се захванала с търсенето на къща. До този момент съм имала разговор само с mortgage advisor на Lloyds, защото банковата ми сметка е с тях. Ще съм ви много благодарна за информация към коя банка е вашият mortgage и при какви условия (ако искате пишете на лични да не разводняваме темата). Ще съм ви много благодарна за всякаква информация/съвет/препоръка. Това е важна стъпка и ми е притеснено  Rolling Eyes

# 403
Ще видиш като се отделят и nana ни напусне  cry

bishop

vany666, пиши ми на лични, ако мога с нещо конкретно да помогна. Като цяло няма много различно с останалата част на Англия. Има разлика в обучението и здравеопазването основно. Имаме си всичко както и в Англия, включително и цветни телевизори (противно на едно запитване от преди няколко страници... Mr. Green).

golden, ние скоро се интересувахме и ходих при адвайзър. Потърси independent mortgage advisor по принцип са безплатни консултациите с тях. Банките не дават най-добрите условия. Обикновено са мортгидж компаниите с такива, които пък се знаят най-добре от първите. На нас ни правиха кредитен чек, обясниха какви опции имаме, колко ще струва намесец приблизително при различни години, % първоначални вноски и т.н. Също ако има някакви схеми правителствени или на местно (кансъл) ниво ще ти обяснят.  Hug

# 404
Момичета дайте съвет. Ще живеем в малко градче до Оксфорд и сега гледаме къщи под наем. И виждам, че има къщички извън градчето, те са примерно на 2 до 4 мили от града. Има автобус, но си мисля, че колкото и редовен и удобен транспорт да има е по-добре да сме си в самия град. Разликата в наемите е около 50 до 100 паунда на месец. Но знам ли, ако се наложи нещо спешно според мен тези 2 мили си стават проблем, както сме без кола за началото.

Общи условия

Активация на акаунт