Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 260
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Майка ми и сестра ми ще са ми на гости за няколко дни (сестра ми няма да спи тук, де, понеже шефката е тъпачка, едва издействах майка ми да остане), и ще е точно покрай тукашния ден на майката, та него ще празнувам тази година. Simple Smile И преди някой да ми е казал, че шефката не е длъжна да приютява майка ми и сестра ми да уточня, че още като се запознахме, даже в профила й в сайта пишеше, че мога да си каня гости без проблем и дори родителите ми да ме посетят и да спят тук. После в Скайп ми разказва как родителите на едно от предишните момичета са идвали за цяла седмица, децата още говорят за това и все ме питат моята майка кога ще идва. И като й казах така и така, може ли майка ми да ме посети, оназ овца каза "може да дойде в къщата да види къде живееш, но не и да спи тук". Аз нищо не казах, но разпитах хубаво децата, да съм сигурна във фактите (тя продължава да си няма представа, че хлапетата ми разказват тя какво говори за мен пред тях, като си мисли, че не я слушат), и пак я попитах, ама този път й казах, че сама е казала, че може семейството ми да спи тук (не е като да няма място, спя сама в двойно легло и имам още едно, което става на двойно, в другата стая, които са си само за мен), че знам, че родителите на Саша са идвали и са останали тук, и че майка ми няма да плаща за хотел, при положение че тук имам легло и половина празни, понеже на нея така й е скимнало. Знам, че къщата си е нейна и че реално тя няма защо да се съгласява, но не е честно да ми каже, че може, а после да реши, че не може. Първо си направи устата, че майка ми не говорела английски, как щели да се разбират, аз й обясних, че майка ми няма да се разхожда из къщата сама, все пак, аз ще съм с нея. После на пренебрежителното й отношение за това, че майка ми не говори английски, аз й обясних, че говори френски, който аз знам, че овцата не говори, и тя се сконфузи такава една, понеже нещо май си мислеше, че майка ми е проста женица. После се опита да ме накара да се съглася само на една нощ тук, а аз й казах, че трябва да са две, те после станаха три (понеже първоначално си бяхме говорили за една седмица, хора, това са нейни думи, не че аз нахалствам, аз изобщо не мога да нахалствам, ако нямам право), а после даже се съгласи за четвърта, при условие че майка ми излезе от къщата в седем сутринта в понеделник, когато аз започвам работа. Не знам какво точно си мисли че аз ще правя с майка си докато съм на работа, ама както й да е. Много е тъпа, честно, най мразя да се разправям с тъпи хора, дето се правят на остри. Но както и да е, аз нямам търпение майка ми и сестра ми да дойдат на 27ми, изобщо няма да обръщам внимание на шефката, ще си върша работата, и като ми каже че трябва да й работя пет дни седмично за 70 паунда (понеже каза, че ако станели пет дни (това са поне 50-55 часа седмично), щяла да "помисли за малко увеличение на парите", разбирайте 70 вместо 60), се махам. Дали ще е друго семейство или с онзи приятел, той и без това иска да живея "в неговата стая" докато си стъпя на краката, няма значение, ама някаква овца да ме прави на идиот тук и да очаква аз да съм й благодарна, няма да стане. Не знам дали някой ми прочете поста, в момента просто нямам с кого да говоря по въпроса и затова досаждам на вас, не се чувствайте задължени да ме четете, няма да се сърдя. Simple Smile

# 136
  МГМ аз и преди ти писах, по-добре няма да стане, оглеждай се за нещо друго. Просто като се съберат много неща и вече и най-малкото нещо те изнервя максимално. Колкото и позитивен да е човек, неуважението и подигравката няма как да се преглътнат. Весело изкарване с гостите и бъди готова за нови простотии...
  Аве къде ще забягвате  Simple Smile И аз организирах женско ходене до Уелс с приспиване с 4 приятелки, весело изкарване  Simple Smile
   Все ми е едно 8ми или 31ви или и двете е, празнувам, когато мога всичко аз. Иначе в БГ още си се празнува сериозно. Помня, че се прибирах с много цветя и букети, дори и непознати са ми подарявали цветя в офиса като работех. Много готино беше.

# 137
  • UK
Абсолютно, точно подигравката ме дразни - неща от типа на - за вечеря прави нещо готино за тях, а за мен най обикновените неща, чисти фризера, един вид. Не че съм останала гладна, не съм (понеже си купувам храна сама), ама как може да си толкова прост да се държиш така с човека, дето се грижи за децата ти? Иначе е мила по английски, непрекъснато ми обяснява как това съм го направила много добре, онова било супер, как съм изчистила, колко добра съм била с децата... Ама си е такава жената, явно.

# 138
МГМ, за англичаните това е висша форма на гостоприемност. Все пак да разреши майка ти да спи там си е голяма работа... Дори и да е било малко със зор.
Оглеждай се за нещо друго. Ако нямаш тези сертификати за бавачки, ги изкарай. Много по-лесно се намира работа и парите са повече.

# 139
  • UK
Мда, аз го оценявам, честно, само не разбрах защо беше номера със "сега може.... сега не може...". Simple Smile Аз си имам някои идеи по въпроса, ама както и да е. Нямам сертификати, нищо нямам, то за о пер нищо не се иска, по принцип, освен ако семейството няма някакви претенции. Има всякакви смахнати. Едни, дето държат детегледачката да ходи с тях на църква в неделя. Други, дето не допускат никакво месо в къщата. Трети, които държат в неделя да те няма вкъщи поне 5 часа. Серизно си мисля, че изкарах късмет с тези, въпреки всичко. Хлапетата са кукли, особено момчетата, нямам никакви проблеми с тях, никой не реве, никой не се тръшка, за седем месеца да се е случвало 1-2 пъти да ми правят сцени или нещо такова. Майката го знае. Знаете ли, че първите няколко месеца вечерях винаги долу с тях, а после започна да ми носи храната тук горе, по случайност, точно след като мъжа й коментира, че иска да гледа децата само както са като са с мен, понеже той понякога не работи един ден през седмицата, и е виждал че с мен никой не реве. Ще ми липсват хлапетата...

# 140
  • До хладилника, който обичам
Сега се сетих какво исках да ви питам от известно време - има ли български книжарници там?

Orange Center в Amazon.

# 141
Здравейте:) Съпругът ми получи оферта за работа в Лондон, резервирахме билет и в последният момент се оказа,че са взели друго момче.Сега на 3ти април заминава на сляпо.Можете ли да ми дадете някакви съвети или насоки от къде да започне?Има опит като водопроводчик,общ работник, карал е и мотокар, разбира от строежи и ремонти, като цяло ще е нещо в строителството.Няма нито уредена работа ,нито уредена квартира. #Crazy Преди няколко години и аз отидох ей така,без нищо, но все си мисля,че за момиче е по-лесно.Намерих си работа като сервитъорка и се оправях...Но за него някак ме е страх.Ще тръгне с около 2500 лева, тоест.. към 1100 паунда.Ще съм искрено благодарна за всяка насока,поздрави !

# 142
Здравейте,

от известно време следя темата тук, тъй като скоро ни предстои да се преместим в Лондон (най-вероятно). Върнах се назад по темите, за да не питам едно и също, но ако въпросите ми се повтарят, извинете ме, наистина не съм успяла да изчета всичко.

Разбрах, че след като си намериш работа си вадиш НИН, това за мъжа. Но за мен и 6 месечната ни дъщеря как би следвало да процедираме. Аз съм в майчинство и не искам да го прекъсвам. Мисля да си изкарам 2те години. Въпросът е, мога ли аз и детето да си извадим НИН, за да можем да се регистрираме при GP. Техни социални придобивки нямам намерение да ползвам. Заплатата на съпруга ми и моите си майчински от БГ да получавам. Просто искам да знам, че ако бебка се разболее можем веднага да я заведем да я прегледат и т.н.  при GP по тяхната NHS, същото и за мен.

На нас ни е първо дете и сме малко шашнати родители, от тея дето нощем проверяват диша ли бебето  Blush. Аз пък преди да забременея и родя, никаква идея си нямах какво е това бебе и как се гледа и може би сега се престараваме, но ....

Така извинявам се, ако се повтарям с въпроса си.

# 143
МГМ, за англичаните това е висша форма на гостоприемност.

За англичаните? За всичките? Защо обобщавате така на едро?!
Аз имам съвсем друг опит и наблюдения  Stop

Не знам дали някой ми прочете поста, в момента просто нямам с кого да говоря по въпроса и затова досаждам на вас, не се чувствайте задължени да ме четете, няма да се сърдя. Simple Smile

Изчетох те аз. Много се ядосвам  Crossing Arms Heart Eyes

Radina Dafcheva,

Погледнете по-скоро форумът на БГхелп. Там се въртят и обяви за квартири и работа.

isolda1,

Не ви трябва НИН, за да се запишете на личен лекар.
Вземате си квартира, ориентирате се към някое от близките клиники и отивате на място.
Може да ви искат доказаелство за адрес, но не навсякъде. Това е.

# 144
Чудесно, благодаря ти. А принципно по добре ли е да си извадим НИН или не? По-скоро аз. Тоест има ли смисъл да го правя, ако няма да работя поне не в началото.

# 145

НИН се вади, когато се почва работа или има намерение за такова.

# 146
Разбрах, много ти благодаря  Grinning !

Оставам да следя темата с интерес. Хубав и слънчев ден на всички Simple Smile

# 147
Здравейте момичета ако нямате против на нови попълнения да се запиша и аз при вас.Живеем в Бирмингам.Мъжа ми е от преди мен тук,а аз с малката дойдох септември месец.Засега само се мотам по цял ден и затова имам време за форуми и разни подобни неща.Реших да си извадя Нин и да си потърся почасова работа,но ще видим какво ще стане.Хубав и успешен ден от мен.

# 148
Здравейте на всички! Hug

Шая, Страхотно е, че сте подарили мартенички на всички и че хората даже си ги носят с удоволствие Grinning А и жестът с българското знаме е трогателен (поне аз силно се впечатлявам от подобни жестове на уважение).

МГМ, Аз досега си мислех, че шефката ти е някоя стара мърмореща баба, вкиснала се от живота. Ама то щом се грижиш за децата им явно са млади хора  Shocked
Нормално е да се ядосваш при положение, че те излъгала ... едва ли не ти обещава всичко, за да започнеш работа, а сега като си вече там си прави каквото си поиска.
Може пък да дойдеш да гледаш нашите деца, ако успея и аз да си намеря работа  Hug, иначе просто няма да можем да си го позволим.

Сега се сетих какво исках да ви питам от известно време - има ли български книжарници там?

Orange Center в Amazon.

Бу, Много благодаря! Даже видях една от книгите, които исках да си купя. Гледам, че цените са им същите, само дето тук са в лева, а там в лири  Mr. Green

На нас ни е първо дете и сме малко шашнати родители, от тея дето нощем проверяват диша ли бебето  Blush.

И аз така правех ... даже и сега някоя от двете като заспи дълбоко и с часове не мърда и все се питам : Това дете живо ли е? Crazy

Ние имаме един проблем и не виждам добро решение.  А именно за паричните банкови преводи. Направо искат да ни смъкнат кожата - между 25 и 50 евро  Shocked Shocked Shocked
Моля ви кажете ми как мъжът ми може да ни праща пари от UK без да ни одерат. Все трябва да има някакъв начин. Че ние и кредит обслужваме и не може всеки месец толкова пари да ни удържат ... това е просто лудост.

# 149
  • UK
Здравейте момичета ако нямате против на нови попълнения да се запиша и аз при вас.Живеем в Бирмингам.Мъжа ми е от преди мен тук,а аз с малката дойдох септември месец.Засега само се мотам по цял ден и затова имам време за форуми и разни подобни неща.Реших да си извадя Нин и да си потърся почасова работа,но ще видим какво ще стане.Хубав и успешен ден от мен.
Хови попълнения са винаги добре дошли. къде точно в Бирмингам живеете? Може да се окаже, че сме наблизо.
  За мен 8-ми март е хубав и важен празник, независимо дали има политически привкус или не. За мен няма. Винаги ми се стопля сърцето от атмосферата, която има в България. Всички носят букати, винаги съм се прибирала с много цветя  Heart Eyes Тази година няма кой да ме уважи с букет, затова ще си го купя сама  Joy

Общи условия

Активация на акаунт