Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 374
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте:)
Благодаря за препоръките на MIss Fine и Merry.
Искам да попитам Merry дали си запозната по-подробно с изискванията. Аз наистина рових преди време, но не помня от къде бях понаучила за опцията, която ми препочъра - да се регистрирам като childminder, но мисля че имаше мн. изисквания, едно от които да ползвам, или живея в моя къща или етаж... Просто да питам дали знаеш, дали наистина е така, или би ми препоръчала къде да прочета.
tzvetak - относно детските, добре че го написа, че чисто щях да забравя да попитам и да вляза сигурно в нарушение. Като тръгнем за УК, трябва сигурно да отида до общината в България, към която получава детето детски и да ги информирам, че ще живеем за сега на друго място. Може ли да споделите как сте процедирали???
isolda1: относно декларацията. Ние нашата я написахме така: Всеки от двамата родители е съгласен детето до навършване на пълнолетие да пътува с всеки от двамата по отделно, или с трети лица (под което имахме предвид, например някоя баба... но не сме оточнявали, писахме само "трети лица". Струваше към 14 лв заверката при нотариус. Така декларацията е дългосрочна и служи и на теб и на мъжа ти, ако се наложи и т.н.)
За сиренето, доколкото си спомням - това гръцкото Фета приличаше на българското. А иначе има и български магазинчета с български храни, предполагам има и сирене. Мисля, че се казваше "Късметче", Карлово или там с някакви подобни. Като се напише български магазин в Лондон (за Лондон става въпрос, за др. градове сигурно има.. но не знам с точност - ползвахме същата фирма с магазинчетата и като куриерска, и затова съм запозната).
Хубава вечер моми4ета Simple Smile   bouquet

# 346
Набързо за сиренето - Грик стайл за 75p в Ауди е произведено в БГ и е много добро, ние само такова купуваме.

# 347
Мерси за отговорите. И ние няма да слагаме срок, пък ще видим дали няма ни върнат някога евентуално. Просто наредбата на външното ни министерство е така "добре" написана, че оставя огромни дупки.

# 348
Момичета, като стана въпрос за сиренето, интересно ми е, а купувате ли някакви нетипични за българксата кухня храни, откакто сте тук? И опитвали ли сте различни от бъгарските яйстия, било то английски или от другите националности, които живеят в UK. С две думи кое небългарско ви харесва и кое не?
Аз доста си промених храненето и вкуса тук и за това ми е интересно.

# 349
Аз започнах да слагам на пържените картофки, в края за 1-2 минути да се доизпържат и овкусят с розмарин. Ако някога не съм сложила са ми малко безвкусни. Незнам дали е много типично за британската кухня, но "рецептата" научих в УК и затова споделям...

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 22:17 от chereshkata na tortata

# 350
  • Лондон
Българско сирене има освен в Бг магазини и в повечето турски, които са навсякъде... Покрай това открихме, че турското сирене, поне някои видове, е по-вкусно от българското... Преди бяхме редовни клиенти на турските в West Ealing, сега нямаме време, но и няма време да страдаме по Бг храни Simple Smile
Откакто съм тук, опитвам при всяка възможност чужди кухни... Голям фен съм на тайландската, тази от Шри Ланка, Малайзия и въобще Южноазиатска Simple Smile Също белгийска заради морските неща и аржентинските стекове Simple Smile Имам още любими, но ще стане досадно...

Декларациите по съвет на нотариус ги направихме със срок, 10 години, и взаимни, тоест всеки да има от другия... Снимам копия и раздавам на воля, гледам да не ми отнесат оригинала...

Детски в БГ не съм взимала, но предполагам, че трябва да се обяви в общината, че напускате страната...

# 351
Нека и аз да споделя за храните.
Научих се да правя чудна супер лесна салата с нахут. Ядох когато ходихме при едно приятелско семейство на гости. Те са от Иран.
Та... нахут, такъв от буркан или консерва, риба тон в олио, кисело мляко и една лъжица майонеза, черен пипер. Нямате представа колко е вкуса. Зарибила съм всички приятелки българки.
Също така започнах да правя странни салати, да използвам червено цвекло в зелената салата, от това свареното, което продават в турските магазини. И въобще да слагам всякакви неща в салатите.
Много обичам манту. Това е авганистанско. Понеже работех дълго време в един магазин в центъра, имахме една колежка авганистанка. Това е най-вкусното нещо, което съм яла. Нещо като паста, пълнена с кайма и сос отгоре.
Научих се да ям фиш анд чипс с оцет, което ми се струваше мега гадно преди.
И аз обичам аржентинските стекове и просто обожавам един тай ресторант близо до Лейстър скуер. Много вкусно е там, което е рядкост за ресторантите тук.
Харесвам едни колумбийски закуски, които приличат на нашите бухти, но са като топчета и се правят със сирене Buñuelos се казват.

Не харесвам китайските ресторанти (поне в които съм била в Лондон). Не е същото като в БГ и не мога да свикна, безвкусно ми е.
Не харесвам този пай, който правят англичаните с бъбреци и дроб. Блях, по-добре да ям кучешка храна.
От пицариите, само Пица Експрес става за нещо.
В Нандос не е лошо, но според мен е малко прехвалено.
Не харесвам индийска кухня или поне каквото съм опитвала. Мога да ям люто, но останалите подправк са ми  Sick

# 352
  • Манчестър
Ами аз харесвам всякаква източна кухня...дори съм квалифициран taste панелист.на една от предишните ми работи всеки ден правех taste на индийско/китайско и т.н.

# 353
Аз наистина рових преди време, но не помня от къде бях понаучила за опцията, която ми препочъра - да се регистрирам като childminder, но мисля че имаше мн. изисквания, едно от които да ползвам, или живея в моя къща или етаж... Просто да питам дали знаеш, дали наистина е така, или би ми препоръчала къде да прочета.

Чети на страницата на вашата община, бях ти написала.
Ето за Нотингам, например.

# 354
Ave, благодаря   bouquet стори ми се, че усетих нотка сарказъм в отговорна ти, но и така да е, явно го заслужавам, щом не съм наясно с толкова важно нещо, а живея тук.

Днес е прекрасно, страхотно време  Heart Eyes

Хубав уЙкенд на еврибари  Joy

# 355
  • Cambridge, UK
Отново благодаря за сиренето, купих greek salad style от Теско, правено е в Дания и прилича на Дунавия.

Ние не сме променили начина на готвене/хранене откакто сме тук, същите неща които купувах в България ги взимам и тук. Ние сме едно откачено на тема сирена семейство и в хладилника в момента има поне 5 вида сирене и кашкавал, които са много по-евтини отколкото същите марки, но купени в България. Съществената разлика е само в качеството на продуктите.

# 356
  • Англия
Момичета,знаете ли дали в пасавана на новородено детв името е изписано и на кирилица?

# 357
Здравейте, момичета!
Мъжът ми вече е в UK. От Bulgaria Air са му затрили багажа ... нямало място в самолета и на него и още 15 души зарязал багажа в БГ  Crazy Очаква в понеделник да си го вземе.

Аз все още нямам нет, а ползвам този на родителите ми затова рядко влизам и само чета. Но от другата седмица се надявам да съм вече on line

Хубав ден на всички!  bouquet

# 358
 #Crazy Това за България Еър е безобразно... дано не го загубят съвсем

# 359
Здравейте, момичета!
Мъжът ми вече е в UK. От Bulgaria Air са му затрили багажа ... нямало място в самолета и на него и още 15 души зарязал багажа в БГ  Crazy Очаква в понеделник да си го вземе.

А той имаше ли застраховката, която предлагат за около 10Е ?

Направо не ми се мисли, ако на мен ми се случи, как ще реагирам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт