Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 341
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
И не на последно място, ЧЕСТИТ РОЖЕД ДЕН на патеричка на ТОЛУМБАТА. Да е жива и здрава, много щастие и любов!

Хо-хо, благодаря  Laughing

Аз няма да ви казвам как вече и чантата ми е по земята, и нося палто със сандали, и бебето ми е гологлаво и без чорапи, а аз със шал.
А най-хубавото, което прихванах е, че вече хич не ми пука, кой се е потресъл  Whistling

# 451
Имаш си английско присъствие вкъщи, затова Толумби  Laughing

Ние купихме къща строена 2013 - всички кранове са европейски , душове , вана - няма как. На подовете сложихме паркети , а в кухнята и мокрите помещения - плочки. На втория етаж беше малко особено , че трябваха специални подложки преди да се залепят плочките и..няма сифони   Laughing

Поддържа се много приятно, а като мина с препарат за ламинат, направо си ми мирише на апартамента в София  Heart Eyes

# 452
Аз за лицето и чинийте знам как си ги мият, но винаги съм се чудила как си мият ръцете.
Питала съм. Мият си ги със студена вода  Mr. Green

# 453
  • UK
Ами със студена, естествено. То, като пуснеш топлата, тя докато се стопли, аз пет пъти съм си измила ръцете... Сутрин, за да си измия зъбите, пускам топлата вода да тече, отивам да свърша нещо, докато се стопли, и така се мия. Като се къпя пък пускам водата, събличам се, ако има някоя чаша неизмита я измивам, прибирам измитите неща в шкафа, измивам тоалетната и чак тогава водата се е стоплила. Не мога да я чакам за едни ръце... Иначе аз категорично не си представям моите хора тук да си мият лицата - за хлапетата използват противните парцалчета, което аз категорично не позволявам, знаят къде е банята, да се мият, не са бебета. И ходят хлапетата и се мият, ръце, лица... Тая бърсала масата на обяд, със същия парцал мие на хлапетата устите, едно след друго... Мен ми е гаден начина им на миене на зъби - без никаква вода. Четкаш, гълташ, готово. После четките за зъби при мръсните чинии в мивката, да се мият с гъба и веро. Ужасно ми е гнусно това. Та затова не си представям да си мият лицата, както и ръцете. Такова нещо миене на ръце преди ядене или след излизане тук няма, аз ги карам, де, но в началото ме гледаха учудено. Аз съм тук много отскоро, естествено, но не си представям да придобия някой от тези навици - или пък яденето без сол, изяждането на месото, после зеленчуците, после картофите поотделно, вместо заедно и така нататък. Къпя си се както винаги съм се къпала, само че седнала, понеже ваната ми е в скосен ъгъл и няма как да седиш изправен в нея. По отношение на дрехите на хлапетата и моите - там нямам думата, намирам за абсурдно че ги изпраща навън с по две дебели палта, шал, шапка, ръкавици и качулка на 10 градуса (в същия момент аз съм по тениска), и сигурно прави впечатление, обаче нищо не мога да направя. Онзи ден имаше мъгла, десетина градуса, но мъгливо... Две зимни якета, отдолу униформата за училище в пуловер, малкия даже с два. Не можеше да си събере ръцете от толкова дрехи. Айде, за него донякъде разбирам, понеже седи в количка, ама другите двама ходят наравно с мен...

# 454
  • На острова
Аз на смесител се натъкнах през далечната 2002 в Щатите, та тук не ми е направило впечатление, ама грам. За баните - това ни е втора къща и на двете места са били плочки. Но вчера ходих да пия кафе на гости на една много приятна индонезийка, и като отидох до тоалетна в банята имаше синьо мокетче. На първо четене и мен ми се стори уютно  Laughing.

Аз също прихващам бързо - бях си донесла едни дебели, черни ботуши, които си седят и прашасват, ми те тук си бръмчат по нисък, бял кец през "зимата". И аз така почнах да ходя. Пухенката я поизоставих на фона на някои жилетки. Малкият и той само по тениска до градината, има едно русначе - милото, то е пакетирано с шапка, шал, ръкавици.. В смисъл, не е чак сибирски студ, но хората така са свикнали.

И пак нали всичко искам да прихвана - голям зор ми беше да вкарам в употреба custard. Чудих се, рових се в нета, видях че има къстард пай, или че кейкове поливат, но аз направих една купа с плодове - киви, банан, ягода, манго и полях с къстард. Страшно ми допадна! Как по друг начин може да се хапва?

Един: сега прочетох поста на МГМ, какви са тези парцалчета? Примерно аз имам едни квадратни хавлиени кърпи, малки, от Икеа, с тях забърсвам съдовете или слагам нещо да се отцеди отгоре, с такива кърпи ли се бършат? Мокри ли са? Любопитно ми стана  Crazy

# 455
  • UK
Сложи му и бита сметана другия път и ще стане трайфъл. Simple Smile

# 456
Аз на смесител се натъкнах през далечната 2002 в Щатите, та тук не ми е направило впечатление, ама грам. За баните - това ни е втора къща и на двете места са били плочки. Но вчера ходих да пия кафе на гости на една много приятна индонезийка, и като отидох до тоалетна в банята имаше синьо мокетче. На първо четене и мен ми се стори уютно  Laughing.

Аз също прихващам бързо - бях си донесла едни дебели, черни ботуши, които си седят и прашасват, ми те тук си бръмчат по нисък, бял кец през "зимата". И аз така почнах да ходя. Пухенката я поизоставих на фона на някои жилетки. Малкият и той само по тениска до градината, има едно русначе - милото, то е пакетирано с шапка, шал, ръкавици.. В смисъл, не е чак сибирски студ, но хората така са свикнали.

И пак нали всичко искам да прихвана - голям зор ми беше да вкарам в употреба custard. Чудих се, рових се в нета, видях че има къстард пай, или че кейкове поливат, но аз направих една купа с плодове - киви, банан, ягода, манго и полях с къстард. Страшно ми допадна! Как по друг начин може да се хапва?

С лъжицата направо  Simple Smile
Може да си направиш и бисквитена торта с него Simple Smile

# 457
  • На острова
Оф, да и с лъжицата пробвах  Blush
МГМ, виж едит-нах си предния пост в накрая, за да те питам нещо за парцалчетата  Mr. Green

# 458
Може би са така наречените face clothes. И аз използвам понякога, но с друга цел.
Може да са малки хавлиени кърпи или от един по-тънък материал. Има и еднократни.
Аз се научих да използвам покрай моя приятелка англичанка. Тя прави дълбоко почистване на лице по следния начин.
Намазва кожата обилно с комбинация от различни масла. След това полива въпросния парцал с гореща вода и го оставя на лицето си. След това още веднъж гореща вода и пак на лицето. Накрая избърсва с парцала остатъците от маслата и си го изпира жената. Лицето става много гладко и приятно.
Ако ще си почиства лицето от грима намазва всичко с тоалелтно мляко или тоалетно масло, разстрива с пръсти и после изтрива с влажния парцал.
Сутрин така си освежават лицето с влажен парцал. При децата не знам как процедират, понеже нямам приятелски семейства англичани с малки деца.
Иначе имам еднократни парцалчета за грим и са ми удобни.

# 459
  • UK
Ами едни кърпички са, 15 на 15 см, тънки, не са хавлиени, по меки са и гладки, и обикновено вървят ръка за ръка с малки хавлиени кърпи за изсушаване. Мокриш парцала, и вместо да измиеш на детето ръцете и лицето, ги бършеш с парцала. После сушиш с хавлийката. После бършеш масата с тоя парцал, а накрая го оставяш настрани за лицето на детето след следващото хранене.

# 460

Аз няма да ви казвам как вече и чантата ми е по земята, и нося палто със сандали, и бебето ми е гологлаво и без чорапи, а аз със шал.
А най-хубавото, което прихванах е, че вече хич не ми пука, кой се е потресъл  Whistling
Да си дойдем на думата и без английско присъствие в къщата.  Whistling Аз преди няколко дена бях боса по санадали на 8 градуса. Екстра си ми беше.

Лице, зъби и ръце, и в България миех със студена вода. Изненадана съм, че ви прави впечатление.  Thinking Всъщност съм изенанадана, че има хора които ги мият с топла.  Laughing

МГМ, ме изумява с разказите за семейството. Мисля, че при вас са по-скоро изключение отколкото правило тези странни навици и ритуали. Не съм видяла, дори не съм чувала, някой да си мие четката за зъби на едно с чиниите. Или да бърше лицето си или на детето с парцала от масата.  Stop

# 461
Чакат ме културни шокове със сигурност  Mr. Green, но пък благодарение на МГМ вече знам какво да направим, ако от зор заман се наложи да си наемем къща без смесител в банята (за ваната става дума).  Peace

# 462
Ами да...на мен ми е неприятно да си мия лицето и ръцете с чисто студена вода,винаги съм си я смесвала.Ако няма как и със студена ще ги мия,къде ще ходя,но все пак ще чувствам леко неудобство.

# 463
И на мен повечето от хигиенните разкази ми се струват изключение, отколкото правило.. то и в БГ още има някои дето търкат бебета със сол, ама... всеки както го е учила майка му  Laughing между другото, и в нашата къща имаше мокет в банята като я купихме, махнахме го около 30 мин. след като се нанесохме  Laughing Ама то при нас какви ли не странности имаше...но пък смесители си имаме, не ме интересуват традиционни прищявки..

# 464
  • След завоя в дясно
На мен ми изтръпват зъбите ако ги мия в студена вода Mr. Green, но остатъка от семейната банда ги мият със студена.
Mañana винаги можеш да ползваш чаша, в която си смесила топла и студена вода Wink
Навика с чантата по земята и аз го прихванах и като се прибера в БГ, все някой ми в вдига от земята.
Мilada този метод с чиниите и аз много успешно го ползвах, спестява много вода ако се замислиш, разбира се след това ги изплаквах.
Usmifchica ние тази година решихме да се прибираме с кола, за първи път ще ние. Доста съм натоварила програмата с шеткане нагоре надолу дано децата издържат и да сме здрави.
Момичета дайте хубава рецепта за десерт с лимони, нещо ми се хапва по различно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт