Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 324
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Ell, метода с легенчето спестява вода наистина. Това, което мен ме потресе е, че после чиниите не се изплакват с чиста вода  Sick (още по-голямо спестяване).

Аз не мога да свикна да си оставям чантата на пода, и не от суеверие, а от хигиенична гледна точка, а и чантите са ми слабост, няма начин да захвърля скъпа чанта по мръсните подове в заведение например.

Ние сме в процес на местене и търсене на нова къща. Да си кажа, моята в момента е с мокет и в двете бани и не ми пречи, даже ми е по уютно. Имам си 'постелки', по които да стъпвам, ако съм с мокри крака. Няма да ми пречи и теракот, разбира се. Липсата на смесители обаче е друго нещо - много ме дразни! И аз не мога да си мия ръце, зъби със студена вода и винаги ползвам само топлата или се опитвам някак си да смесвам. Още не сме харесали нова къща, но както някой писа по-нагоре местоположението е всичко. Това е нещо, което не може лесно да се промени, а иначе вътре в къщата - всичко друго може да се промени по собствен вкус.

# 481
Здрсвейте мами,
Искам да ви попитам,каква козметика сте използвали за новородено бебче. Масово по магазините не виждам голям избор, затова реших да ви попитам!  Благодаря ви предварително...  Wink

# 482
  • UK
МГМ, ме изумява с разказите за семейството. Мисля, че при вас са по-скоро изключение отколкото правило тези странни навици и ритуали. Не съм видяла, дори не съм чувала, някой да си мие четката за зъби на едно с чиниите. Или да бърше лицето си или на детето с парцала от масата.  Stop
О, много вероятно. Обаче аз трудно мога да си представя други идиоти като моите тук, жалко само за децата. Патката държи да мета банята с белите плочки с четка за трохи, не й харесва как изглежда след прахосмукачка (да се чете - хабиш ток за 2 минути докато минеш с прахосмукачката), на децата ръцете се мият така по абсолютно същата причина, да не хабят вода. Обаче си говорихме за придобиване на навици, а аз нямам какви други навици да придобия, освен техните (пази Боже). Много ми е странна липсата на каквато и да било лопатка - мета пода с голямата метла, после на колене с четката за трохи и нейната си мъничка лопатка да обера боклука. Иначе чантата си на земята не слагам, понеже тя е едно от малкото неща, които може да сложа на леглото си - на него дори не сядам с дрехи, но понякога се случва да сложа чантата, а не бих, ако съм я слагала на земята. След излизане си мия ръцете и се преобличам и толкова, но по отношение на външните дрехи, тук вече нищо не може да ме впечатли, откакто видях майката да стъпва на възглавницата на детето с ботушите, с които тъкмо се беше разхождала навън.

# 483
Само да отбележа,че си оставям чантата на земята само,когато съм вкъщи или на гости и места на които е видимо чисто.И аз не бих я сложила на обществено и мръсно място...
Aleks14,в една друга тема бях писала на скоро,че първият месец ползвах само зехтин ...иначе след това съм най-доволна от Little me,Weleda и Burt's Bees.

# 484
Айде записвам се и аз да ви следя, че отскоро съм в Англия , по точно Рамсгейт и вече почна да ми доскучава Simple Smile)

# 485
Здрсвейте мами,
Искам да ви попитам,каква козметика сте използвали за новородено бебче. Масово по магазините не виждам голям избор, затова реших да ви попитам!  Благодаря ви предварително...  Wink

За новороденото - никаква.
След първия месец да е било, купувах чисто масло от невен от една независима аптека до нас.
Сега ползвам A-derma.

# 486

Да, подкрепям A-derma ползвам и аз. Снаха ми е дерматолог и ми я препоръча, че беше все много сухичка кожата на малката и наистина много съм доволна. Къпя с едно олио и после мажа с крем. Много съм доволна от резултата Simple Smile

# 487
Първият месец нищо да не използвам,само с вода ли? А за Мустела, какво мислите ,намерих един комплект в ebay?

# 488
  • Оптимист по принуда
Алекс,аз съм много доволна от Мустела,ползвам постоянно.Има английски сайтове за френска козметика,доставят бързо.Иначе забелязах,че Мустела от e-bay е често внос от Бг. Wink

# 489
Напиши ми моля те тези френски сайтове да проверя!   Wink

# 490
Първият месец нищо да не използвам,само с вода ли?

Аз ще ти кажа - Да, друг - Не.
Поговори с акушерката си. Ето в този сайт също има много полезна информация за отглеждане на бебето, съобразена е с предписанията на СЗО.

http://www.babycentre.co.uk/

# 491
  • Пазарджик/Лондон
Някой питаше за рецепта с лимон. Ето този сладкиш е много сполучлив и лесен, копирам рецептата за по- лесно:

1 пакетче бишкоти ( едно от целофанените пакети "Савоярди" , т.е едно от четирите в пакета )
1 кисело мляко с висока масленост
1 лимон
захар на вкус - използвах 100 гр. и си беше супер

В киселото мляко се слага захарта,разбърква се, изцежда се сока на лимона и се настъргва кората му . Не се плашете от киселината на лимона - това ми препоръча авторката на рецептата и я послушах .
В кутия ( първият път ползвах от сладолед , правоъгълна, но вторият използах по- голяма тавичка от кутията,пак правоъгълна) нареждате ред бишкоти , като не е задължително да е плътно . Поливате с част от крема и така още един или два пъти, докато ви свършат продуктите . После оставяте в хладилника за нощ..но и по - малко става- ние нападнахме сладкиша след 8-9 часа някъде . Може да се поръси с нещо, но аз и двата пъти го оставих чистичък.

Това е - приготвя се за десетина минути, после идва неприятният момент с чакането, но си заслужава:)

# 492
  • UK
Аз съм отчаяна, че не намирам нищо, подходящо за майка ми, бисквити някакви, каквото и да е. Има такива без мляко и глутен, но те са един вид само, а на мен не ми трябват без глутен, просто не трябва да имат мляко, яйца и животински мазнини/желатин, но не намерих нищо. Ако имате някакви конкретни идеи, ще съм ви задължена, много ясно, че ще купя плодове разни, но не може само плодове, ако сме навън и огладнеем, не знам какво да правя...

# 493
  • UK
Аз съм отчаяна, че не намирам нищо, подходящо за майка ми, бисквити някакви, каквото и да е. Има такива без мляко и глутен, но те са един вид само, а на мен не ми трябват без глутен, просто не трябва да имат мляко, яйца и животински мазнини/желатин, но не намерих нищо. Ако имате някакви конкретни идеи, ще съм ви задължена, много ясно, че ще купя плодове разни, но не може само плодове, ако сме навън и огладнеем, не знам какво да правя...
МГМ веднага ти давам колкото щеш идеи Simple Smile
Баровете на NAKD - различни вкусове, съдържат само ядки и сушени плодове, аз лично ги обожавам, продават ги почти навсякъде.
Продуктите на Nairns - имат сладки и солени бисквити от овесени ядки, хубави са, имат и без млечни/яйца варианти.
Doves Farm Lemon Cookies  - също хубави, Doves Farm като фирма имат и хубава паста, без яйца /и глутен де, ама пак са вкусни Simple Smile/
Trufree Herb & Onion Crackers
Rice Cakes - има и такива с черен шоколад, както и обикновени.
Hale & Hearty Chocolate And Date Flapjacks - също мноооого вкусни Simple Smile
Всички соеви /плодови/кисели млека и десерти - Alpro обикновено е марката
Теско, Сейнсбъри, че даже и в АСДА сигурно ги продават всичките изброени неща. Просто търси на щандовете за free from храни Wink

# 494
  • UK
Мноого благодаря, в понеделник ще се огледам за нещата от списъка ти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт