Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 273
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета нова съм във форума, затова моля да ме извините  ако въпроса по който пиша вече сте го коментирали. След месец мъжът ми заминава на работа в Англия и ако нещата вървят добре аз също ще замина с децата, но това което ни притеснява е че едното ни детенце е с епилепсия и  церебрална парализа, поради което той се нуждае от ежедневна рехабилитация, логопед и психолог колкото може по често и всякакви други занимания които биха му помогнали той да се развива повече. В Бг за сега успяваме да осигурим рехабилитация и логопед ( разбира се с наши средства), но нямам представа как е в Англия, колко струва има ли центрове които може да посещава детето, което е на година и два месеца. Моля ви ако някои се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит или поне ако знаете от къде мога да събера допълнителна информация. Благодаря Simple Smile

# 571
  • На острова
Вчера заведох малкия мъж на зъболекар /всичко е супер/ и ми станаха интересни две неща: посъветва ме да му мия зъбите с паста за зъби за големи /той е на 4 и половина/ и след като е готов да не плакне с вода, само плюе. Питах го това с плакненето и за големите ли важи и той се смее и вика "да". Не съм попадала на информация и просто ми стана интересно това ли е практиката тук?

# 572
Здравейте, момичета нова съм във форума, затова моля да ме извините  ако въпроса по който пиша вече сте го коментирали. След месец мъжът ми заминава на работа в Англия и ако нещата вървят добре аз също ще замина с децата, но това което ни притеснява е че едното ни детенце е с епилепсия и  церебрална парализа, поради което той се нуждае от ежедневна рехабилитация, логопед и психолог колкото може по често и всякакви други занимания които биха му помогнали той да се развива повече. В Бг за сега успяваме да осигурим рехабилитация и логопед ( разбира се с наши средства), но нямам представа как е в Англия, колко струва има ли центрове които може да посещава детето, което е на година и два месеца. Моля ви ако някои се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит или поне ако знаете от къде мога да събера допълнителна информация. Благодаря Simple Smile

Вики, тези услуги са безплатни тук. Щом дойдете се регистрирайте при ДжПи и той/тя би следвало да ви задвижи документите за да се регистрира детето по съответния път към съответните служби.

Момичета, да се похваля. Харесахме къща (направо се влюбихме в нея), направихме оферта и днес ми се обадиха с положителен отговор. Нещата са задвижени и с mortgage advisor Simple Smile Благодаря на всички за съветите - всичко ми беше изключително полезно!

# 573
  • Варна
Аз пък да ви се похваля Laughingот два дни съм на работа JoyНе е кой знае какво -ходя да чистя един път до нас и стаите към него , но съм много щастлива.Смешно е да си щастлив от такава работа , но цяла година изперках в къщи и затова искам да ви се хваля JoyАма то не било никак лесно....Все си знаех че не го знам тоз английски но сега се убедих напълно.Зор работа мига на парцали и сигурно изглеждам много дебилна, голям срам  BlushЗасега хората са много търпеливи и мили .Стискайте палци да ме харесат .Нали все отнякъде се започва.Хубава вечер от мен момичета !Мисля да се поглезя по-късно с едно малко, черпя ви и вас!

Честита работа! Напълно те разбирам Wink И аз с моят ужасен английски започнах наскоро. Понеделник ми е последният ден от тренинга. Във вторник съм сама. Но ми е кошмар. Като започнем с отговарянето на телефона, минем през нова програма, която не бях виждала даже и стигнем до законодателството  Sick Та се чудя колко време ще изтърпят един полу глухоням счетоводител  Embarassed Питам и сама си отговарям - няма да е дълго  Sad . Но колкото и да се задържа все нещо ще науча, даже вече понаучих това онова Laughing

golden много се радвам това е голяма емоция. И най важното е, че сте се влюбили в нея, че става дума за голяма крачка и ако има компромиси... Wink Току виж някой голям ден те поразпитам и аз за процеса стъпка по стъпка та записвай си, че може и да не е скоро, та да не забравиш  Heart Eyes

~Миа~ за пастата за зъби за големи виж какво четох "ФЛУОРЪТ – ОТРОВА ЗА ПЛЪХОВЕ В ПАСТИТЕ ЗА ЗЪБИ Колко е отровен флуора ?Той е по-отровен от оловото и малко по-слаб от арсеника - според американския наръчник „Клинична токсикология на търговските продукти“. Силно токсичен бледожълт газ с остра задушлива миризма. Специфично за него е изключителната му химическа активност. Вероятно не сте се зачитали в опаковките на пастите за зъби. На някои от тях с много ситен шрифт пише: „Деца под 6 г. трябва да се наблюдават от възрастни и да ползват само количество, голямо колкото грахово зърно.“ От 1997 г. всички пасти за зъби в Канада трябва да имат предупредителен етикет, на който пише какво трябва да направи родителят ако детето погълне дори и незначително количество паста. А контейнерите, в които се търгува на едро и съхранява флуорирана паста за зъби, носят символа на изключителната токсичност – череп с кръстосани кости."

# 574
Golden, честито!  Hug Както и на всички започнали работа!  Hug

# 575
  • Манчестър
Аз пък да ви се похваля Laughingот два дни съм на работа JoyНе е кой знае какво -ходя да чистя един път до нас и стаите към него , но съм много щастлива.Смешно е да си щастлив от такава работа , но цяла година изперках в къщи и затова искам да ви се хваля JoyАма то не било никак лесно....Все си знаех че не го знам тоз английски но сега се убедих напълно.Зор работа мига на парцали и сигурно изглеждам много дебилна, голям срам  BlushЗасега хората са много търпеливи и мили .Стискайте палци да ме харесат .Нали все отнякъде се започва.Хубава вечер от мен момичета !Мисля да се поглезя по-късно с едно малко, черпя ви и вас!

Честита работа! Напълно те разбирам Wink И аз с моят ужасен английски започнах наскоро. Понеделник ми е последният ден от тренинга. Във вторник съм сама. Но ми е кошмар. Като започнем с отговарянето на телефона, минем през нова програма, която не бях виждала даже и стигнем до законодателството  Sick Та се чудя колко време ще изтърпят един полу глухоням счетоводител  Embarassed Питам и сама си отговарям - няма да е дълго  Sad . Но колкото и да се задържа все нещо ще науча, даже вече понаучих това онова Laughing

golden много се радвам това е голяма емоция. И най важното е, че сте се влюбили в нея, че става дума за голяма крачка и ако има компромиси... Wink Току виж някой голям ден те поразпитам и аз за процеса стъпка по стъпка та записвай си, че може и да не е скоро, та да не забравиш  Heart Eyes

~Миа~ за пастата за зъби за големи виж какво четох "ФЛУОРЪТ – ОТРОВА ЗА ПЛЪХОВЕ В ПАСТИТЕ ЗА ЗЪБИ Колко е отровен флуора ?Той е по-отровен от оловото и малко по-слаб от арсеника - според американския наръчник „Клинична токсикология на търговските продукти“. Силно токсичен бледожълт газ с остра задушлива миризма. Специфично за него е изключителната му химическа активност. Вероятно не сте се зачитали в опаковките на пастите за зъби. На някои от тях с много ситен шрифт пише: „Деца под 6 г. трябва да се наблюдават от възрастни и да ползват само количество, голямо колкото грахово зърно.“ От 1997 г. всички пасти за зъби в Канада трябва да имат предупредителен етикет, на който пише какво трябва да направи родителят ако детето погълне дори и незначително количество паста. А контейнерите, в които се търгува на едро и съхранява флуорирана паста за зъби, носят символа на изключителната токсичност – череп с кръстосани кости."

Свиркам ако имаш счетоводни питания ....каква програма ползвате?

# 576
Борикс,

Ще се справиш, не го мисли толкова. В повечето случаи хората са много търпеливи и толерантни.
Питай, когато не ти е ясно нещо. Слушай как говорят колегите ти, въртят се едни и същи думи.
Намери си някой он-лайн речник за бързи справки. Не се притеснявай да попиташ събеседника да повтори или спелува нещо. Гарантирам ти, че след два месеца ще си пушка  Wink

Еее, браво, golden, дано всичко да мине гладко по уреждане на сделката  Grinning

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 19:37 от zlatnata tolumba

# 577
Честито на всички с новите работи Simple Smile.

Борикс, браво, за счетоводната работа.

Аз да питам по-скоро като наблюдения, а и ваш опит, ползвате ли линкедина като средство за намиране на работа и работодатели, а и примерно като препоръка.

# 578
  • Варна
Благодаря на всички за подкрепата  Hug много съм притеснена ще се спавя ли, основно заради езика.

Ave програмата се казва "QuickBooks pro". Почнах вече да се ориентирам, но е много различна като логика на справките и въвеждания от тези които съм ползвала в БГ. Благодаря за предложението за помощ  Hug Когато имаш време ако може да ми обясниш  за болничните и майчинството, които се плащат от държавата ще съм благодарна. Може и на лични да не досаждам на другите.

zlatnata tolumba много се надявам да се окажеш права за търпеливостта им. Засега единственият който разбирам е баш шефа  Embarassed Чак се учудих, че е англичанин и го разбирам  Joy Каза, че ако не разбера някой той ще хвърля по едно рамо. Но знам, че не мога да разчитам дълго на това. Все пак всяко търпение си има граници, а и човека ще си вземе някой който перфектно ще го разбира и няма да му се налага да се тормози/за същите пари/. Но се старая, продължавам с курсовете и почнах всяка вечер да гледам по една серия "Downton Abbey" и мисля, че имам напредък с разбирането макар и минимален Wink

# 579
  • UK/София

Борикс, шапка ти свалям за куража!Вкъщи и в колежа няма да научиш английски.Учи се по начинът по който си започнала.Лека полека ще осъзнаеш, че напредваш главоломно!Пожелавам ти успех!

Днес получихме бележки от училището на децата, че за следващата седмица трябва да им осигурим по два костюма.Един за Великден и един с който да представят любими герои от книги.И сега трябва да тичам по магазините да дам сума пари за 4 костюма, които ще облекат само по един път.Големият ми син на 9г. е 153см., как да го сложа в детски костюм. ooooh!Няма време от Ибей, имате ли някакви идеи къде да търся.
Жал ми е за родителите, които имат по 5 деца в училището! Whistling

# 580
Биляна,

ти поне си сръчна и шиеш. Купуваш две евтини тениски (пижами в подходящ цвят също е ок).
После дооформяш с ей-такива Голям пакет felt е £ 5 в Hobbycraft.
Апликации, джобчета, уши, опашки, ..Ако не ти се шие, има и лепила, за един ден ще изкарат.
Ще ти излезе и по-евтино, а и децата могат да се включат в апликирането и рязането и ето ти два дена веселба.

Аз да питам по-скоро като наблюдения, а и ваш опит, ползвате ли линкедина като средство за намиране на работа и работодатели, а и примерно като препоръка.

Аланглето е регистриран и са му предлагали работа през LinkedIn.
Имам близка приятелка рикрутър и знам, че 'преслушват' сайта за подходящ кандидат.

Борикс,

Щом шефът ти е преценил, че си заслужаваш, значи има причина.
На тези времена, няма благотворителност в наемането на работа.
Не се подценявай, просто си отваряй ушите, упражнявай, учи.
И имай предвид, че някой хора и цял офис англичани не ги разбира  Wink

# 581
Честито за новата работа. Надявам се някой ден и аз да се похваля с такова нещо...
Ние - децата и кучето са при баба и дядо, другата седмица пристигаме Simple Smile
Искам още веднъж да благодаря на всички - за съветите и подкрепата в темата и с лични съобщения
За костюма - в H&M има интересни неща - цък

# 582
  • UK
Вчера заведох малкия мъж на зъболекар /всичко е супер/ и ми станаха интересни две неща: посъветва ме да му мия зъбите с паста за зъби за големи /той е на 4 и половина/ и след като е готов да не плакне с вода, само плюе. Питах го това с плакненето и за големите ли важи и той се смее и вика "да". Не съм попадала на информация и просто ми стана интересно това ли е практиката тук?
3-ма различни зъболекаря ми го казаха това тук и ние всички в къщи - включая и детето, така си мием зъбите вече година и половина. Обяснението на зъболекарите е, че в днешните пасти за зъби има много хубави съставки и ако си изплакнете устата веднага след измиването, пастата няма как да продължи да действа. Та препоръката е да не се плакне устата след измиване и 10мин след това да не се пие нищо.

# 583
3-ма различни зъболекаря ми го казаха това тук и ние всички в къщи - включая и детето, така си мием зъбите вече година и половина. Обяснението на зъболекарите е, че в днешните пасти за зъби има много хубави съставки и ако си изплакнете устата веднага след измиването, пастата няма как да продължи да действа. Та препоръката е да не се плакне устата след измиване и 10мин след това да не се пие нищо.
   Да бе, някакви чудни ще да са...Не могат да ме излъжат да я гълтам тази гадост...То и във верото им има някакви лечебни съставки, сигурно за това си го оставят на чиниите  Rolling Eyes Това не е към теб, на лекарите се възмущавам  Crazy

Успех на всички с нови работи, много къмет  Peace
  Голден, радвам се за вас, бързо да станат нещата и леко местене  Peace

# 584
  • UK
 Joy Ама тя не се гълта, Miss Fine Изплюваш си пастата като приключиш с миенето и просто не жабуриш с вода после Simple Smile Де да знам дали са им толкова чудни съставките, ама бях много зле със зъбите/венците/ и всичко, дето ми казваха хората аз стриктно изпълнявах/м/  Mr. Green За парите, вложени в усната ми кухина до сега, ако ми кажат да се въртя сутрин на пета и да плюя през рамо като приключа, за да не се стига пак до там, и това ще правя  Mr. Green хаха

Общи условия

Активация на акаунт