Великобритания - тема 50 Пролетна

• 49 264
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Joy Ама тя не се гълта, Miss Fine

Петък е, все пак   Whistling

# 586
Еййй,изчетох ви LaughingКупонът тук си върви с пълна сила-добре дошли на новите момичета(хи-хи,и аз остарях на 10 месеца),но с трето местене и ремонтиране на къщи..Мъжът ми заяви,че повече,ако ще се местим,то ще да е ,ако си купим наша къща Whistlingнякога
  Аз сега имам един така да се каже жизненоважен въпрос във връзка с местенето.Така,значи подписахме договор за тази къща в края на август за 6  мес.Договорът изтече  в края на Февруари. Останахме тук на принципа месец за месец,но на 07,03 му казахме ,че напускаме.Всичко си беше ОК и подписахме за новата къща на 19,03 и започнахме ремонтите. Вчера ,обаче ландлорда дойде да ми каже,че трябва да се изнесем до края на Март,по първоначалния договор.А на мен ми се искаше да сме тук поне до 04,04,за да си изкарат децата до ваканция в тези училища.Е,според вас,кога би трявбало да се изнеса-края на Март или 07,04? Писах на Рийдс Рейн,ама никой не ми отговаря 2 дни. На всичкото отгоре нямаме место за малката и обжалваме решението на 2 училища за отказ  ooooh!
 Честито и всички с нова работа,повишение/обещание за повишение!
МГМ,не приемай така негативно всяка критика FlutterНаистина всеки може да напише тук каквото си поиска,но за твое лично спокойствие-не взимай така навътре нещата:)

# 587
  А аз съм си руса през цялата седмица  Mr. Green  Но все пак ти остава в устата и като се плюнчиш там си гълташ, абе гадно ми е, може и да е свръх лечебно, но не е за мене...Иначе малката в училище така си мият зъбите и тя не си ги плакне и дирекно си гълта де, нищо не плюе  Crazy
    juleto18 прочети си договора пак. Трябва да има нещо един месец или до края на месеца клауза. Успех с местенето  Peace

# 588
  • Манчестър
Благодаря на всички за подкрепата  Hug много съм притеснена ще се спавя ли, основно заради езика.

Ave програмата се казва "QuickBooks pro". Почнах вече да се ориентирам, но е много различна като логика на справките и въвеждания от тези които съм ползвала в БГ. Благодаря за предложението за помощ  Hug Когато имаш време ако може да ми обясниш  за болничните и майчинството, които се плащат от държавата ще съм благодарна. Може и на лични да не досаждам на другите.

zlatnata tolumba много се надявам да се окажеш права за търпеливостта им. Засега единственият който разбирам е баш шефа  Embarassed Чак се учудих, че е англичанин и го разбирам  Joy Каза, че ако не разбера някой той ще хвърля по едно рамо. Но знам, че не мога да разчитам дълго на това. Все пак всяко търпение си има граници, а и човека ще си вземе някой който перфектно ще го разбира и няма да му се налага да се тормози/за същите пари/. Но се старая, продължавам с курсовете и почнах всяка вечер да гледам по една серия "Downton Abbey" и мисля, че имам напредък с разбирането макар и минимален Wink

QuickBooks не съм я ползвала,но имам идея за какво става дума.не е нищо сложно . Съветвам те да не правиш никаква аналогия с това , което си правила в БГ защото нищо не е същото. За английския и ТВ най добре се учи от сапунките, почни с Coronation Street или EastEnders, те са на достъпен английски...и много ще ти е лесно.....пусни го със субтитри...

Пиши ми на лични какво точно те интересува за SSP и SMP.

# 589
  • UK
Ейй, опасни сте!!!  Mr. Green

# 590
Честито на ново работещите  newsm78
Като прясна все ище минаваща по този път, искам да ви успокоя, че срещам много толерантност, разбиране и търпение от страна на повечето си колеги. На най-близките до мен съм казала, да ме поправят и да ми обясняват кога, къде и защо греша. Честно да си призная, когато започнах ми беше по - лесно. Сега съм на по -различна длъжност и често се случва да правя грешки, които не са фатални, но все се намира някой да ги забележи, вместо мен. Подчертавам, че не ме обучаваха кой знае колко преди да ме пуснат по пързалката. И напоследък доста ми е притеснено, не защото не се справям, а защото се случват странни обърквания и изглежда като че вината е в мен. Тъпо е да се оправдавам като нямам никакви доказателства, ме не е в мен причината, но ми се струва, че започва да ме гони параноя.

Пр. Организирам всички апойнтмънти за центъра, в който работя. ОБАЧЕ, достъп до календара имат много хора. И изведнъж отнякъде се появяват празни апойнтмънти/а не трябва да има, особено за следващата седмица/ или вече бутнат час с изпратено писмо, обаче специалистката твърди, че не е възможно тя да ми е казала, при положение, че тя вече се е видяла с това семейство. И аз започвам да си мисля, че съм луда. Защо аджаба, ще буквар среща, ако някой неми е казал ? Нали?! Или защо ще оставям празни места в календара за следващата седмица, а пък ще буквар за май месец?!
Изобщо се чувствам особено зле, сякаш някойс е опитва да ме очерни, обаче аз не мога да се измъкна невредима. Неприятно е. Двамата ми колеги, като че започват да ме избягват ( може би това е само в моята глава)... Изобщо цялата работа е странна. Старая се. Създала съм си система. Обаче ми е неясно как се случват тез магии?
Да доживеем до другатас едмица, ще се постарая да разбера, защото това сериозно ме притеснява.

Няма как само аз да имам достъп до този вид календар и това е лошото.

Не знам как ще стане изобщо..

Аз работата много ми харесва. Колегите ми харесват. Мястото ми харесва.
Не искам да ходя със страх на работа.

Какво бихте ме посъветвали?

# 591
  • Манчестър
Честито на ново работещите  newsm78
Като прясна все ище минаваща по този път, искам да ви успокоя, че срещам много толерантност, разбиране и търпение от страна на повечето си колеги. На най-близките до мен съм казала, да ме поправят и да ми обясняват кога, къде и защо греша. Честно да си призная, когато започнах ми беше по - лесно. Сега съм на по -различна длъжност и често се случва да правя грешки, които не са фатални, но все се намира някой да ги забележи, вместо мен. Подчертавам, че не ме обучаваха кой знае колко преди да ме пуснат по пързалката. И напоследък доста ми е притеснено, не защото не се справям, а защото се случват странни обърквания и изглежда като че вината е в мен. Тъпо е да се оправдавам като нямам никакви доказателства, ме не е в мен причината, но ми се струва, че започва да ме гони параноя.

Пр. Организирам всички апойнтмънти за центъра, в който работя. ОБАЧЕ, достъп до календара имат много хора. И изведнъж отнякъде се появяват празни апойнтмънти/а не трябва да има, особено за следващата седмица/ или вече бутнат час с изпратено писмо, обаче специалистката твърди, че не е възможно тя да ми е казала, при положение, че тя вече се е видяла с това семейство. И аз започвам да си мисля, че съм луда. Защо аджаба, ще буквар среща, ако някой неми е казал ? Нали?! Или защо ще оставям празни места в календара за следващата седмица, а пък ще буквар за май месец?!
Изобщо се чувствам особено зле, сякаш някойс е опитва да ме очерни, обаче аз не мога да се измъкна невредима. Неприятно е. Двамата ми колеги, като че започват да ме избягват ( може би това е само в моята глава)... Изобщо цялата работа е странна. Старая се. Създала съм си система. Обаче ми е неясно как се случват тез магии?
Да доживеем до другатас едмица, ще се постарая да разбера, защото това сериозно ме притеснява.

Не знам как ще стане изобщо..

Аз работата много ми харесва. Колегите ми харесват. Мястото ми харесва.
Не искам да ходя със страх на работа.

Какво бихте ме посъветвали?

Много е странно както го описваш.говори с с твоя line manager как се чувстваш и какво мислиш,но не изпадай в много подробности. Също ако искаш прави си принт на часовете които си направила и поне имаш какво да покажеш,ако пак ти кажат какво си объркала,на принта има дата когато е разпечатано. Лошото е,че такива условия те карат да се съмняваш в собствените си способности ....също прави и принт на календара при приключване на деня и сравни с отделните разпечатки за всеки апойнмент. Това ще ти е доказателството... В Outlook ли правиш календара?

# 592
Предлагали са ми и съм кандидатствала за работа през LinkedIn. От последната агенция ми казаха, че не взимат под внимание препоръките там.
Странни са ми някои колежки, които прибавят бизнес контакти във Фейсбук, барабар с леля, чичо и снимките от плажа...

Не може ли само ти да имаш администраторски права, а другите да имат достъп, но "Read only"?

# 593
Благодаря ви, дами     bouquet
Няма какд а стане самоа з да имам достъп да променям.
В outlook, да. То е една бърканица там. Ние с колегата се опитах де а създадем я каква система, обаче само ние си я знаем, специалистите изобщо не ги интересува.
Пример: за всеки апойнтмънт, който. Свободен или зает има определен цвят. И някой на викал и имената на специалистите, които са дежурни него ден. Обаче на мен никой не ми казва. И аз си мисля, че това са вече бутнати апойнтмънти, щот има имена в тях, само цветът не им е променен.
И в един момент се оказва това със запазването на час чааааак за май месец. Добре, че колегата ми забеляза, че да разнищил нещата. Ама пак тъпо, щот аз вече съм изпратила писма на хората. Изобщо.., Whistling ooooh! никаква комуникация, организация.. И накрая изглеждам като някакъв малоумен идиот. Еми, как да разбера аз някакви неща, да не съм медиум,ако някой не ми ги каже?! Или поне да ми обяснят.
Вчера поглеждам, ми те се появили за всеки ден по още два празни слота! Оказа се, че една от специалистите си ги добавила. Еми после защо ме питат мен защо са прази. Тес ас е появили,с лед като аз съм работила в календара.

Абе не ми се говори, ме се напрягам излишно. Обаче, трябва да взема някакви мерки. Вече съм казала, че когато аз правя апойнтмънт изпращам потвърждение до специалиста с детайлите за срещата. Не знам колко са запомнили.
Как да го принтирани тоя календар? То е толкова под а се обяснявам "ето аз бях до толкова часа, пък то после сее. Променило...
Много неприятно чувство.

От друга страна си мисля дали колегата, скойто работя не иска предишната колежка да се върне и не прави така, че да ме топи. Защото те си бяха дупе и гащи. Тя се премести в друг отдел, обаче там нещо не й харесали дължините на полите й я преместили на някакво място за шест месеца.
Днеска чух едната от мениджърките да говори, че не мога да чакат шест месеца. Не разбрах за какво ставаше дума, защото има шотландски акцент и много трудно изобщо я разбирам.

Казвам ви гони ме параноя, яко !

# 594
Извинявам се за неграмотния пост!  Whistling

# 595
  • Bristol
~Миа~, и на мен ми се вижда странно, до сега не са ми казвали, но и аз не съм питала зъболекарите. Ще взема да пробвам, да видя как е  Thinking МГМ нали беше споменала и че нейните дечурлига така си миели зъбите...
krissanka, честито, напълно разбирам радостта ти Hug
Борикс, щом са те избрали след интервю, значи има причина, видели са нещо в теб и определено им трябваш. А работното място е едно прекрасно училище не само за професията, но и за език и за културата и навиците на местните. И аз дълго се чудих как така мен ме избраха за работата, която работя, дали защото съм жена или защото съм чужденка  Mr. Green Но след 9 месеца на това работно място разбрах, че не съм по-лоша от колегите на моето ниво. Да е жив и здрав чичко Гугъл, често го ползвам за справка, като ме забият с поредния нов термин  Embarassed
golden, късмет и дано всичко мине бързо и безпроблемно!
Оле, Биляна, не ти завиждам  Rolling Eyes Аз само яйце имам да декорирам  Twisted Evil

А аз какъв проблем имам, на щерката й сменят нивото по плуване и нито един от предложените часове не ни пасва  Confused сряда, четвъртък и петък клашва с другите й занимания, понеделник и вторник е в прекалено ранни часове и остана неделя вечер 7пм!!! Маловажен проблем, но проблем... Направо се чудя на родителите с повече деца, как вместват след училищните занятия, аз едно плуване не мога да подредя  Rolling Eyes Това донякъде помрачи радостта от местенето в по-високо ниво.

# 596
  • Манчестър
~Миа~, и на мен ми се вижда странно, до сега не са ми казвали, но и аз не съм питала зъболекарите. Ще взема да пробвам, да видя как е  Thinking МГМ нали беше споменала и че нейните дечурлига така си миели зъбите...
krissanka, честито, напълно разбирам радостта ти Hug
Борикс, щом са те избрали след интервю, значи има причина, видели са нещо в теб и определено им трябваш. А работното място е едно прекрасно училище не само за професията, но и за език и за културата и навиците на местните. И аз дълго се чудих как така мен ме избраха за работата, която работя, дали защото съм жена или защото съм чужденка  Mr. Green Но след 9 месеца на това работно място разбрах, че не съм по-лоша от колегите на моето ниво. Да е жив и здрав чичко Гугъл, често го ползвам за справка, като ме забият с поредния нов термин  Embarassed
golden, късмет и дано всичко мине бързо и безпроблемно!
Оле, Биляна, не ти завиждам  Rolling Eyes Аз само яйце имам да декорирам  Twisted Evil

А аз какъв проблем имам, на щерката й сменят нивото по плуване и нито един от предложените часове не ни пасва  Confused сряда, четвъртък и петък клашва с другите й занимания, понеделник и вторник е в прекалено ранни часове и остана неделя вечер 7пм!!! Маловажен проблем, но проблем... Направо се чудя на родителите с повече деца, как вместват след училищните занятия, аз едно плуване не мога да подредя  Rolling Eyes Това донякъде помрачи радостта от местенето в по-високо ниво.

Абе ще кажеш,че тези дето правят часовете са от друга планета. На Алекс ските са в неделя сутринта в 7 ам...трябва да е на линия облечен,обут и ските в ръце...ти знаеш ski gear си иска време,.

# 597
Благодаря за отговорите. Иначе в линкедина съм виждала обяви за работа от компании. Имат и интересни постове. Гледах постове от компанията, в която би била моята мечтана работа  Grinning, ако някога. Тези бяха публикували препоръки за CV, мотивационно писмо и как да се държиш по време на интервю. Повечето неща бяха стандартни, но имаше и няколко полезни съвета, като да не си правиш много дълго сиви, както и да не си слагаш дрънкащи гривни  Laughing. Защото колкото и красиви да били, отвличали вниманието  Laughing. Това със сигурност ще взема под внимание за по принцип, защото обожавам точно такива гривни и лятото особено много нося.

И друга препоръка имаше да не се слага силен парфюм и много грим Simple Smile.

# 598
  • Манчестър
Благодаря за отговорите. Иначе в линкедина съм виждала обяви за работа от компании. Имат и интересни постове. Гледах постове от компанията, в която би била моята мечтана работа  Grinning, ако някога. Тези бяха публикували препоръки за CV, мотивационно писмо и как да се държиш по време на интервю. Повечето неща бяха стандартни, но имаше и няколко полезни съвета, като да не си правиш много дълго сиви, както и да не си слагаш дрънкащи гривни  Laughing. Защото колкото и красиви да били, отвличали вниманието  Laughing. Това със сигурност ще взема под внимание за по принцип, защото обожавам точно такива гривни и лятото особено много нося.

И друга препоръка имаше да не се слага силен парфюм и много грим Simple Smile.

Да не ти охлаждам ентусиазма,но това са стандартни неща,които аз мога да ти кажа от опит. Плюс това съвсем скорошен....ако искаш практически съвет, казвай...книга мога да напиша дори,има работодатели,които не толерират използване на Facebook/Tweeter и т.н....

И запомни,обикновено работата не я получава този които е най-добър, а този които най-добре се представи на интервюто...

# 599
  • На острова
Онзи ден бях на среща с една рекруитерка относно кандидатурата ми за една работа. В течение на разговора тя ми каза, че директора на компанията е very, very British и да съм била почти без грим, без червило или ярки нокти. В същото време аз бях гримирана, защото така съм свикнала, а и изглеждам по-свежо /бях със спирала, руж и розовеещо червило и лак пак в розовата гама/. Може би е забелязала, че не съм натюр и затова ме е предупредила. Казах и разбира се, ще го взема предвид.
И се сетих как на първото интервю тук за много сериозна компания отидох с червен лак и червило /че даже и очна линия/ и сега си мисля, че може би им се е сторило прекалено агресивно /и двете шефки бяха "мити чинии"/. Та, да, човек се учи в движение. Сега съм се заредила с един блед и нежен лак  Laughing

Относно linkedin-a - направих си регистрация преди месец, има интересни обяви, не мисля, че би навредил стига да се "представиш" с един добър профил.

За зъбния въпрос - снощи го оставих да не плакне, само да плюе. Но от нашата паста няма да му давам.. В София си му купувах хомеопатична, детска, на една българска фирма Билка, много бях доволна, трябва да се разтърся и тук за нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт