Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 746
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 980
  • Варна
....Чайка .... Но пък там го няма удобството на големите супермаркети и пазаруването е свързано с пътуване.
В Левски наскоро направиха Лидъл. Освен това от доста време има и Била, която е в планекса - на 5 минути пеша от Чайка. Също чувам, че и Кауфланд щели да правят някъде там на изток (не знам дали е вярно) Но като цяло има от къде да се пазари и без дълго пътуване.

# 1 981
14м2 е малко, не можеш да вкараш  лесно всяка кола
Гаражите ни, които са подземни имат р-ри: 3,5м X 4,5м=15,75 кв.м.
("наизуст" съм написала 14)
Спокойно се вкарва ML
Скрит текст:
Скрит текст:
Един от гаражите се продава за 8000 Евро, понеже собственика живее в Германия.
http://www.imotilucky.com/4731

# 1 982
Ясно, знаех че си написала числата така Wink, но си е тесничък гараж.
 За хора като мен, лоши шофьори, дали гараж или подземно паркомясто, имам нужда от 19-20 м2. Не за друго, ами да имам маневрено пространство... Embarassed

Честит празник на всички!

# 1 983
  Hug
Китайците са го измислили така:
Скрит текст:
So Lucky*,
Как паркираш в паркингите на МОЛ-ове?  Wink
Скрит текст:

# 1 984

So Lucky*,
Как паркираш в паркингите на МОЛ-ове?  Wink
Скрит текст:
Скрит текст:
Не шофирам от доста време, даже и книжката ми изтече, сега я сменям, но кола ще купувам догодина.
Не ми се мисли, ще паркирам на широкото, както винаги съм правила... hahaha

# 1 985
  • по морето
Ширина 3.5м е добре за гараж, аз имах един гараж широк 2.6, на партер, голям автомобил влиза, но го продадох, не ми харесваше, сегашния ми е 3.5м широк, дължина над 8м... по документи е ап, а аз го ползвам като гараж, хората от два гаража ап. правят, при мен е обратното.... Laughing Кооперации без паркоместа достатъчни за живущите изобщо не трябва да се строят, но нали БГ е държава на неограничените възможности, в БГ всичко може за съжаление.

# 1 986
  • Варна
За Бг книжка не се ли иска гражданство?

Вероятно си сменят руската шоф. книжка с българска, за целта няма нужда от гражданство.

# 1 987
Здравейте, чета доста по темата, тъй като след има-няма 2 месеца ми предстои да се преместя във Варна.
Търся си квартира относително близо до Икономическия университет, да има къде да си оставя колата, но смятам главно да ходя пеша до университета (до 20-30 минути в посока, желателно). Също ми се иска да има магазини наоколо и по възможност да е сравнително безопасен квартал.Grin
Понеже нямам никаква представа как е устроен града и кой квартал би ме устроил, ще се радвам някой от вас да ми даде съвет и да опише съответно какво би ми помогнало и какво не.Unamused
Благодаря предварително на всеки, който отдели време поне да прочете молбата ми за помощ. Smile

# 1 988
  • ❌❌❌
Чайка.

# 1 989
Да, Чайка е подходяща за вас. Може да ви се стори далече за ходене пеш, но има удоен транспорт до ИУ.

# 1 990
"Карето" зад "Пикадили" Чаталджа до ул. "Царевец" .
Скрит текст:

# 1 991
Първо проучете в кой корпус на ИУ ще са занятията  или по-голямата част от тях

# 1 992
Да, има почти 3 копруса. Само първи курс занятията са в основната сграда, след това повечето са във втори корпус, а като отворят и 3ти съвсем Чайка не ти е опция. Peace

# 1 993
  • Варна
Така нареченият 3ти корпус вече е отворен и там се провеждат занятията само на колежа по туризъм. Иначе аз през всичките си курсове съм имала занятия в 1ви и 2ри корпус, преходи между тях по 3 пъти на ден... на колеги от съседни групи така им бяха направили програмата веднъж, че да стигнат от 1ви до 2ри корпус за 15 минути! JoyJoyJoy Мисълта ми е, че няма такава тенденция кой курс къде си, всичко е на късмет. Simple Smile Квартали, които са еднакво далеч от двата корпуса на не повече от половин час пеша...  всичко в карето между Чайка, Окръжна, Победа, Тракия...

Абе толкова ли е трудно да отвориш гугъла и да видиш картата на Варна и кварталите? Вече като тръгнеш на огледи сама ще си прецениш има ли наоколо големи блокове и паркинги, където да паркираш. Магазини има навсякъде. Макар че щом няма да ползваш колата ежедневно за ходене на лекции и на места, които се достигат пеш за половин час, не виждам защо толкова държиш на паркирането. Ако ще я караш колата само като си пътуваш до родния град и обратно, все ще си намериш място, няма да останеш завинаги в колата, ни бой са! Grinning

# 1 994
За колата - очаква се въвеждането на синя зона във Варна. Добре е да провериш кои райони попадат в нея. Мисля, че част от Чайка, Червен площад и др. наоколо ще влязат в зоната. Ако наемеш жилище в такъв район ще трябва да си смениш постоянния адрес. Иначе аз мисля, че в Чайка е най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт