Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 758
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 965
  • Варна
Да, ама е двоен. Като си разделят парите идва наполовината.

# 1 966
Идеалното място за живеене във Варна е ..... далеко от Варна.
Бих добавил на другия край на магистрала Хемус .
Да , Диди. Много хора си вложиха парите в имоти, поради ниски лихви...и сега има пренасищане с жилища за наем.
Не е само проблема в тези имоти . Поради ниските нива на заплащане на труда във Варна, върви един процес на напускане на града от младите хора . Аз имам вече трима мои колеги , които към момента се оказаха с по два-три апартамента , които буквално се чудят какво да ги правят. Младите са в чужбина и не мислят да се връщат , възрастни баби и дядовци вече не са между живите . И тримата казват че наемите които могат да им искат не покривали щетите които наемателите нанасяли . За сега тези имоти стоят празни и заключени , но не се знае до кога .   

# 1 967
  • Варна
То един гараж колкото един по-малък апартамент във Владиславово.

Да-да, приличен 2-стаен под 30 хил. евро трудно се намира.
Ето гараж по скъп от приличен двустаен при вас.
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1o146157837845407 … k=27oxpf&f1=1

Дано се намерят купувачи за него. С тези трудни места за паркиране из централните части може и по 50 хиляди да ги направят гаражите.  Mr. Green

# 1 968
Kaто гледам как са метнали да застрояват Младост и Възраждане , скоро и тях ще ги застигне съдбата на Генералите
Факт е, че гаражите поскъпнаха двойно за 5 год

Очаквам цените на жилищата във Варна да се коригират надолу по посочените от Светецът причини.. Вече от студентите много малко хора остават в града след като приключат обучението.+ Руснаците и англичаните също забегнаха. Преди 2 години по Чаталджа се носеше руска реч, сега рядко чувам някой. /Да са научили български не ми се вярва  Mr. Green

# 1 969
  • Варна
Преди 2 години по Чаталджа се носеше руска реч, сега рядко чувам някой. /Да са научили български не ми се вярва  Mr. Green

И в кварталите вече е зле с паркирането...

Руснаците през зимата не са тук, изкарват си ги вкъщи на топло, но скоро ще ги чуваш пак из Чаталджа и не само, дори и във Владиславово вече се чува руска реч.  Laughing

# 1 970
Днес бях в КАТ, ами поне 3-4 ма рускоговорящи подадоха заявление за Бг шофьорска книжка, в моите 30 минути там. А сезона не е започнал още. Laughing

Да, ама е двоен. Като си разделят парите идва наполовината.
Гаража е за две коли, не се разделя така лесно. Нашата бюрокрация е ад.

# 1 971
  • по морето
Е, като искате отделни гаражи има два гаража съседни в Гръцката махала по 16 евро единия без коментар на цената  Laughing

# 1 972
За Бг книжка не се ли иска гражданство?
Да не са молдовци,  които за да работят в ЕС изкарват БГ документи.

# 1 973
За ЕС, се иска временен адрес, и издават книжка, но тези рускоговорящите не знам.

# 1 974
Затова не може да ме накара човек да живея в блок, на тясна уличка, и да гледам през прозореца на комшиите от отсрещната кооперация.
Ние сме в м-ст Ментеше (Владиславовските покрайнини). Живеем в къща с двор, тихо ни е, спокойно ни е, прането ни не се засипва с тонове боклуци от преминаващи автомобили, имаме цели 3!!! безплатни паркоместа, липсват досадните тропащи съседи, във Владиславово има достатъчно ясли, детски градини и училища (които ще са ми нужни съвсем скоро). В квартала има Кауфланд, Лидл, ЦБА, Джъмбо и пазар. Ако гората не ми е достатъчна, за разходка сред природата, имам на разположение и малък, но добре устроен, наскоро ремонтиран парк. Като изключим ходенето до центъра мога да се оправям без проблеми без да използвам колата, което правя всеки път, когато времето го позволява.
В общи линии, единствения квартал с блокове, в който бих живяла е Чайка - широките междублокови пространства, наличието на някакви паркоместа, относителната тишина и спокойствие и близоста до морската и центъра са преимущество. Но пък там го няма удобството на големите супермаркети и пазаруването е свързано с пътуване.

# 1 975
Гаражът е 66 кв.м.! / 530.3 EUR/кв.м
Четири МПС-та могат да се съберат. (моят гараж е 14кв.м.)
Скоро ходих в апартамент(ново строителство), който е на 1-ви етаж (кота 0).
Този апартамент е образуван от два гаража. Входната врата е във входа на кооперацията.
Не знам как е придобил статут на жилище, като преди това са били два гаража.
Нали има изискване за новите кооперации да има % гаражи? Е, там няма.
Всякакви абсурди стават.

# 1 976
Гаражът е 66 кв.м.! / 530.3 EUR/кв.м
Четири МПС-та могат да се съберат. (моят гараж е 14кв.м.)

За мен гаражът си е гараж , ако ще и  120 м2 да е.
Не знам как и сменят статутите, не знам колко е законно. Как се прави баня или кухня в гараж не искам и да знам... ooooh!

14м2 е малко, не можеш да вкараш  лесно всяка кола

# 1 977
Липсва ми Варна.  Hug

# 1 978
Къде живеете сега?? Blush

# 1 979
  • Най-красивата страна
Живеем в центъра на Варна,но никога не сме имали проблем с паркирането. Thinking
Всеки ден ходим с детето до Морската градина пеша и може би затова не съм обръщала внимание на свободните места за паркиране.Да,през почивните дни много хора слизат до градината и до плажа и може и да няма места.Обаче ние и на плаж ходим пеша.
Но точно в центъра има поне 4-5 платени паркинга.
Градски транспорт ползваме много рядко-2-3 пъти годишно.

Общи условия

Активация на акаунт