Идеалното място за живеене във Варна?

• 143 048
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 75
На няколко метра до Узунови е ФК и морската, ама айде нема да спорим.

Да де. За какво да спорим?  newsm78 Има и къщи и блокове там. Да ти щракна снимка?

# 76
Винаги ми е било интересно това във Ванра . Там не посрещат по дрехите ,ами първото нещо, което те питат е "къде живееш" . Новодошлите бързо се ориентират, и за това гледат и те у центъру да се заселят. Града едно време е било турци , главната-евреи /баш мазните реститутки/ , гръцката махала бежански лагер 1 шепа хора. Всички са от провинцията, но като им пише родени във Варна и малии , а ако живеят в центъра и ти его и самочувствие да видиш .  Whistling Laughing

# 77
На няколко метра до Узунови е ФК и морската, ама айде нема да спорим.

Да де. За какво да спорим?  newsm78 Има и къщи и блокове там. Да ти щракна снимка?

Щракни  Peace

# 78
Ох, отивам.  
Хайде влачи. Mr. Green

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 22:39 от Анонимен

# 79
В Левски много духа зимата, особено около МЕИ. Peace

Явно не си бил/а зимата в Чайка... По принцип много духа във всеки краен квартал. Още по по принцип много духа във Варна навсакъде. Обаче Чайка и в частност високите блокове ПК  до МГ избиват рибата....

Пет години съм учила в МЕИ, а 26 съм живяла във Варна. Знам как духа и в Чайка, и в Левски.
Единствено в Левски вятърът е успявал да ме повали на земята. (зимата на снега).

визираш района около 13ти блок, нали? Само там ми се е случвало да видя кола да се движи без шофьор.....

# 80
  • Куциндрел
В Левски много духа зимата, особено около МЕИ. Peace

Явно не си бил/а зимата в Чайка... По принцип много духа във всеки краен квартал. Още по по принцип много духа във Варна навсакъде. Обаче Чайка и в частност високите блокове ПК  до МГ избиват рибата....

Пет години съм учила в МЕИ, а 26 съм живяла във Варна. Знам как духа и в Чайка, и в Левски.
Единствено в Левски вятърът е успявал да ме повали на земята. (зимата на снега).

визираш района около 13ти блок, нали? Само там ми се е случвало да видя кола да се движи без шофьор.....

Не, баш до МЕИ преди входа, но не този от към общежитията. Вече съм забравила как се казваше улицата...
Слизаш от автобуса на булеварда 8-ми Приморски Полк от страната на Чайка, пресичаш под подлеза и що излезеш от другата страна и се почва, що вятър ме е духал.... То и в частта с общежитията пак същата работа.

# 81
В Чайка вятърът е най-ужасен, но и в Левски не лъже. И въпреки това не мога да се сравнят с кварталите от гробищата нагоре.

# 82
Гробището е преди тях , защото едно време в Петлешев се е ходило на бригади за картофи и Червения площад е било края на града. Пак се почна тая , кое е по по най от Варна и кой е по в центъра. То по-горе го писаха ,че провинциалистите се гъчат там , другите кой къде си е израснал .  Mr. Green

Червеният площад не е бил никога краят на града. Някой те е объркАл. В нея посока след завод Дружба е свършвал градът. От там натакът е имало лозя, после квартал Левски, Рупи (Чайка) и т.н. Провинциалисти хич не съм виждала да се гъчат наоколо, а и никой не е говорил за провинциалисти, а за идеалното място за живеене.

# 83
  • Varna
Идеалното място за живеене във Варна но за мен, повтарям за мен Peace е там където съм израсла.
Над нас е Операта,  по надолу от нас на десетина минути са морето, Морска гара, ЖПГара,   компанията в която работеше съпругът ми.
Вече нямам нужда от градини и училища. Но до нас е близо, съвсем новата детска градина  Теменужка буквално на две пресечки, и две много добри училища, болницата, Синьото пазарче. И слава БогУ там където е улицата ми блоковете не са нагъчкани и дори има място къде да се паркира за тези които нямат гаражи.
Мъжът ми вика....Може колегите ми да ми казват, че е мръсно тука на центрУтУ, но пък ми е гот да се прибирам по тЪрлЪчки я от ресторант, я от сбирка с колегите/те си правят винаги мъжките събирания тука наблизо до нас / я от разходка в Морската градина.
Добре ни е тука където живеем. И от балкона виждам целият залив, Галата, Морска гара и пристанището- красота. А под нас има все още къщи със градини и сега пролетта като се разлистят тези ми ти дръвчета, като замиришат китките които са посадили съседките...мммм....скоро чакам да заухаят зюмбюлите!!!

Мръсничко е да....но то във Варна вече къде не е мръсно за съжаление Sad

Чайка и аз много я харесвам....ама ега ти и вятъра зимата. Там като дете ходех на уроци по математика. Тоя вятър буквално ме издухваше Laughing...но пък наистина много е хубаво в Чайка.

# 84
  • Варна

Ами как да знаеш? Те са си извън града, даже гробището е преди тях.  Sunglasses

Много селско!  Crossing Arms
Едно време Окръжна болница е била на края на града, а след нея е имало поляни така, както сега има след Владиславово. Затова и се казва Окръжна... Но градът непрекъснато расте. След 50 години като построят още 5 квартала на север от Левски и Цветния, живущите там пак ли ще са извън града?  Stop
п.п. гробището се нарича Централно.

Цитат
Едно време умирах да се забавлявам с изпращащи ме колеги-"живея между затвора, гробищата и изтрезвителното.
Това е много добро!!!  hahaha

# 85

Над нас е Операта,  по надолу от нас на десетина минути са морето, Морска гара, ЖПГара,   компанията в която работеше съпругът ми.

Вие сте в най-удобната част на центъра.  Peace Ние сме малко отрязани от магазини за храна и пазари и щем не щем всеки ден шофираме.

# 86
Гробището е преди тях , защото едно време в Петлешев се е ходило на бригади за картофи и Червения площад е било края на града. Пак се почна тая , кое е по по най от Варна и кой е по в центъра. То по-горе го писаха ,че провинциалистите се гъчат там , другите кой къде си е израснал .  Mr. Green

Червеният площад не е бил никога краят на града. Някой те е объркАл. В нея посока след завод Дружба е свършвал градът. От там натакът е имало лозя, после квартал Левски, Рупи (Чайка) и т.н. Провинциалисти хич не съм виждала да се гъчат наоколо, а и никой не е говорил за провинциалисти, а за идеалното място за живеене.

Цялото това кой е по по най от Варна ми е леко казано неприятно . Кореняци има една шепа народ , всички са пришълци , говоря да са там поколения назад , не 1-2. Няма там провинциалисти собственици , защото цените са все едно в Лондон да си купиш . Но има много порутени стари миризливи сгради и който е на квартира все ти е съсед.

Забравих ги блокчетата зад, ФК имах впечатление ,че на Узунови къщата е по-откъсната  Peace

# 87

Цялото това кой е по по най от Варна ми е леко казано неприятно . Кореняци има една шепа народ , всички са пришълци , говоря да са там поколения назад , не 1-2.

Все ми е тая. Аз съм от кореняците от много поколения и с предци прилично допринесли за града, но не аз почвам тази тема. Цените далеч не са като в Лондон, нито като никъде другаде в Европа.

п.п. Аз съм в къща, не в блокче. Има много други къщи около нас, блокчетата са значително по-малко. Явно отдавна не си се разхождала наоколо.  Peace

п.п.п. Към долния пост. И аз не знам какво имат предвид под провинциалист. Това май е софийски термин. Който не е от София е провинциалист, според Хемингуей е друго.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 23:02 от Анонимен

# 88
  • Варна
Имам един въпрос - какво разбирате под провинция? Щото софиянци например преспокойно наричат Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора - провинция  hahaha Или пък ако питате някой от Варна, Каварна или Ахтопол ако щете, ще ви отвърне, че всичко, което е далеч от морето е провинция.

Аз например не мога да нарека човек, дошъл от Велико Търново, дошъл тук да учи - провинционалист, само защото родом не е от тук.  Също познавам много хора от малки градчета с население под 10 000 души, които са много по-цивилизовани във всички отношения, в сравнение с един регионален град, чиито жители според лични мои убеждения са най-големите селяни на света.

# 89
Варненци на всички казват провинциалисти , само да не са от София . Няма друго такова его за град или кой къде живее /по в центъра ако може/ .

Общи условия

Активация на акаунт