Идеалното място за живеене във Варна?

• 143 083
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Ох, отивайте в Младост и да се свършва.

Вятърът във Варна е предимство - морето го изисква. Кажи им, Чек, какво казва капитана  Grinning
Друг е въпросът, че за пришълците морето не съществува. И риба не ядат, а копат градинките пред блока и садят домати.

# 136

Вятърът във Варна е предимство - морето го изисква. Кажи им, Чек, какво казва капитана  Grinning
Друг е въпросът, че за пришълците морето не съществува. И риба не ядат, а копат градинките пред блока и садят домати.

Защото не съществува морето затова на плаж нормално може да се иде чааак на Камчия, а в северна посока чак на Албена  Twisted Evil

# 137
На Камчия и Албена казваш плажовете са полупразни?  Laughing

# 138
  • Варна

Аз съм от местните, не обичам риба и нищо, излязло от морето, не мога и да плувам. Срам, а?  hahaha

# 139

Това с градинките не е лошо. Занемарените тревни площи изглеждат неприятно. Да се грижиш за градска градинка е като да правиш подарък на другите. Отнема време и средства, които оставяш незащитени на улицата. Приемам го като общественозначимо, градско отношение. Не е като да вдигнеш оградата и да вържеш няколко кучета да лаят, както е на село.

А за рибата - вече е много трудно да се намери прясна черноморска риба. Дори по крайбрежните заведения често се случва да предлагат беломорски сафрид. Зареждат от борсата за риба. Последно като ходих при рибарите на плажа не можах да си купя от днешния улов. Преди няколко години беше обичайно човек да слезе до буните към 6 и да си купи от рибарите току що изкарана трицона.

# 140
  • Варна
Темата се изроди. "Кореняците" избиват комплекси, макар и да се опитват да не звучат по този начин, но струи от постовете.  Wink

# 141
  • Куциндрел
А няма ли вече пнези хора с количките, който обикалят и викат - "Риибууууу, рибуууу".

Ъхъ, Киса, аз започнах с тези комплекси като видях какво представляват т.н. "софианци".
Тогава се възгордях, че съм родена и израстнала във Варна, в центъра, та съм общувала с що-годе възпитани хора. Mr. Green

# 142
На Камчия и Албена казваш плажовете са полупразни?  Laughing
Тцъ не са, но пък варненския плаж е отврат  ooooh! или ти харесва  newsm78

# 143
  • Варна
А няма ли вече пнези хора с количките, който обикалят и викат - "Риибууууу, рибуууу".

Има ги, дори преди малко един с мегафон викаше: "рибеееее, рибе, рибеееее".

По темата - не бих искала да живея в идеалния център. Имаме апартамент до Окръжния съд, малко под Операта. Паркирането е УЖАС! И е винаги шумно. Особено през лятото.
Сега сме се отдалечили малко. Хем сме в центъра, хем не точно. Въпреки че особено през летните нощи пак е много шумно - всички купонджии се прибират по нашите улици към кварталите. Tired

# 144
Аз харесвам едно кварталче зад малкото Пикадили. Там са панелки, районирани по стария начин - с пространство, градинки, има няколко малки игрища и нова детска градина. Има и нови кооперации. Хем е към центъра, хем е на по-тихо, стига да не са първите блокове, които излизат на "Генерал Колев" по посока Електрон.

# 145

Има ги. Само, че викат "Рибе, рибееее ...".  Mr. Green

# 146
Местност Ментешето, над Владиславово.
Предимства: Живея в къща с двор. Имаме собствени места за паркиране. Гледаме голямо куче на двора, без да се притеснявам, че няма достатъчно пространство за движение. Въздухът е чист. Тихо и спокойно е. Няма досадни съседи, които блъскат по стената, когато усиля музиката. Всъщност, когато правим купон, съседите се присъединяват към нас - хем не се чудят как да спят, хем намазват по някоя пържола Mr. Green Лятото ям домашно произведени домати, краставици, пипер и салатки (страшен кеф е). До центъра се стига за 15-20 мин, което се дължи на използването на околовръстното, което не е толкова натоварено. И си ИМАМ ДВОР! Laughing
Недостатъци: Ако нямаш кола си "умрял". Автобус не спира в самата местност, а най-близкия магазин е достатъчно далеч, за да припаднеш от изтощение носейки торбите. Иначе във Владиславово има Пикадили, Пени, Лидл, Кауфланд, голям пазар, поликниника, ясли, градини, училища, "стадион" и малък парк. През зимата е интересно... Вятърът е доста силен и простирането е приключение. Поради това, повечето комшии са с перални със сушилни. Пак поради вятъра, по пътя се получават доста сериозни преспи (когато вали сняг), което е радост за децата, кошмар за шофьорите и ежегодни физически упражнения "ринене с голяма лопата" за мъжете. Няма стационарни телефони и няма почти никакъв избор на интернет доставчици и кабелни оператори.
И все пак на мен ми харесва. Нямам намерение да живея другаде (стига моят да не ме изгони Crazy).
Иначе съм живяла в Младост и Възраждане и там също ми харесва. Обичам да ми е по-тихо и спокойно и да няма опастност да ме блъснат когато изляза от входа. А Малдост и Възраждане са известни с наличието на централно парно и топла вода, което си е ОГРОМЕН плюс Simple Smile

# 147
  • Варна
Няма идеално място според мен, тъй като всеки изхожда от своите нужди, ресурси, с които разполага, виждания, разбирания и т.н.
Живяла съм доста години в центъра, по-точно района под Синия пазар и училище Дебелянов. Според нечии критерии, това даже може да не спада към централната част вече. И аз си спомням района от времето, за което пише DELTA DELTA. Но нищо в района не е същото, нито постройките, нито хората, нито инфраструктурата. Не бих искала да живея отново там. След това съм живяла на пазар Чаталджа, в старите Сталински блокове. Що-годе беше добре, но пак не е каквото го помня от детството. Сега май направиха детска площадка, обособиха парко места. В следващия етап за малко се наложи да живеем в Младост. Е няма такъв ужас. Пътуването с тролей до Гимназията (в центъра) беше ужас. В момента баба ми живее там и не виждам кой знае каква положителна промяна в инфраструктурата. И в Младост има напаркирали по градинките. Единствения плюс за мен беше централното парно и топлата вода. Mr. Green 
Вече 15 години живеем в Бриз. По това време бяхме само няколко къщи, даже си беше страшно вечер. Много минуси има квартала- мръсни "улици" или по-скоро тук-там път, безобразно строителство, баровци, които искат да имат sea view, но пропуснали да си купят парко-място в подземния паркинг, нищо, че имат по 2-3 коли. И стигам до най-големите проблеми за района според мен- непрекъснатото безводие (особено в периода май-октомври), ВиК аварии продължаващи по 2-3 дни причинени от липсата на капацитет във водопровода да поеме всички "кооперации", както и от некадърни строители, копаещи, както и където им падне. Вторият проблем е невъзможността за придвижване при снеговалеж- и с кола, и пеша все е трудно. От силния вятър преспите понякога са с човешки ръст, никой не чисти, не лугира. С дете зимата в района е изключително трудно. Случвало ми се е детето да е болно, а ние не можем да мръднем. За да стигнеш до колата, трябва да преминеш баир, който е до коленете в сняг и лед. Въобще районът е трудно достъпен за хора без коли и то високо проходими. Градски транспорт има до всяка точка на града, но да стигнеш до спирката си е цяло приключение по кози пътеки.
Аз харесвам мястото, където живея, защото имаме коли, имаме и парко места, а с другото някак си се нагаждаме. Разбираме се със съседите, помагаме си, разменяме си понякога храни. Имам поглед отблизо и от други райони - около Общината, Колхозен пазар и смея да твърдя, че при нас си е цвете. Плюсовете са зеленината, въздухът, бързо се стига до центъра, има хранителен магазин, Морската градина е близо, има пункт на Детската кухня.
За мен добре уреден квартал си е Чайка. Детето посещава детска градина там, зелено е, има паркинги между блоковете, не се здрависват през балконите. Вятърът го има навсякъде във Варна. Между Общината и Севастопол си е същинска "фуния", когато духа силно.
Така че хората са го казали "на вкус и цвет товарищей нет". Имаме познати, които не биха заменили Владиславово за нищо на света, защото там са живели винаги и са свикнали.
P.S. Стана много дългъг пост, но за да кажа и другата засегната тема. За мен новите навлеци са руснаци, украинци и всякакви подобни от Руските републики. Изключително нахални, викащи и тъй като са платежоспособни си мислят, че всеки им е длъжен, трябва да им се говори само на руски и т.н. Според мен изкуствения висок стандарт в града се дължи именно на тях, тъй като само и единствено потребяват тук.

# 148
Ии кореняци софиянци казват , че дошли от провинцията да им цапат и да им вземат работата.

Момата , много добре знае какво има във Варна. Добре , че пришълците сме дошли да ви стане голям града, че на има на кой да се дуете , ако да си седяхте провинция  . Ако не сте се роили като котките по 4 на година да сте ги раждали , не виждам как да сте го населили , така че пришълците са повече от кореняци . Кореняците са били турци , гърци , евреи и една шепа българи да им слугуват  . Как от провинцията идвали да ви цапат, като в провинцията боклуци няма. Де що познавам кореняци , все са ми смотани .  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Че варненките били красиви , май не става въпрос за ни една коренячка.

Какво ви чета изобщо да се зареждам с отрицателна енергия , идеща от варненска снобарска комплексарщина , примесена с арогантност, все едно не съм ги чувала и преди и има файда да се говори .Е те това само варненци го могат.  Peace

# 149
  • Куциндрел
adelinda, вЕрвай си. hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт