Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 904
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 1 875
  • Варна
Здравейте ! Ние също сме пред закупуване на къща, но не искаме в центъра на града искаме на тихо и спокойно място без шумотевица  . Оглеждам районите и гледаме дали има градски транспорт за децата. Гледахме в Аспарухово - ужас ! Мислих ,че там би ми харесало. В ниската част на квартала е толкова пренаселено ,а там е доброто място на Аспарухово. Мислим да поогледаме и по местностите.  Има ли мами живеещи по местностите ?
Защо реши че ниската част е доброто място на Аспарухово? Просто питам, аз не виждам разлика, даже напротив, има много къщи и места и нагоре, и е спокойно.
По повод табелите на моста, някой питаше, стоят отдавна, не са за ремонт, а за случаи, в които ще се налага отварянето на мантинелата в двата края и отклоняване на движението само в едното платно.

# 1 876
  • Варна
Сменихме посоката , гледаме Ален мак  newsm78

# 1 877
Прегледах цялата тема и ако досега нямах никаква идея как вървят цени и наеми, то вече определено не е така Rolling Eyes
За идеално място не знам, аз и за себе си не съм сигурна. Живяла съм във Владиславово и изобщо не ми се струва чак толкова болка за умиране. С автобус стигах за половин час до почти всичко, което ми е било нужно. Половин час не е чак толкова много. В София например хората пътуват и доста по-дълго. За пеша не мога да ви кажа, дори не ми е идвало на ум да вървя пеша до някъде си.
В момента живея в нещо средно между Младост, Трошево и Възраждане, и аз не съм сигурна какво се води. Като цяло не е лошо, а и апартамента си го харесвам. Само дето ми отеснява вече. А и се оказва ми е малко далеч от повечето места, до които ходя.
Та сега си мечтая да се изместя някъде на малко по-централно място и в по-голям апартамент. Днес за първи път погледнах що е това ипотечен кредит и лошо ми стана Tired Ще си почакам още няколко годинки най-вероятно да си стъпя на краката и тогава ще търся нещо.
Като цяло ми се иска да не е пренаселено, някакви малки улички, около Винс-а, генералите, гръцката махала изобщо ги изключвам. Предпочитам по-широко и с място за паркиране. Не държа да е на пешеходно разстояние от центъра или каквото и да е. Аз и сега си ходя навсякъде с колата, не е чак такъв проблем. Като цяло може би ще гледам около Чайка, Левски (ако има някаква част от него, която да не е толкова застроена). На Бриз гледах някакви, но там почти не съм стъпвала и нямам идея как е. В Цветния май също е доста сгъчкано всичко, но не го изключвам и него напълно.

E.L., вашият апартамент е хубав, даже много ми харесва, но за момента нямам възможност, а и локацията ми е почти същата като в момента. А на мен много ми се иска да мръдна малко в посока към по-централните части.

# 1 878
Живях около година във Варна - за кратко в Младост, срещу Мола с кулите и след това в Левски до 34 бл. близо. Повече харесвах Левски, защото съответстваше на мястото, на което живеех в София - кв. Гео Милев при Скай Сити. Близо до училище, добри комуникации, на гърба на блока имахме футболно игрище, близо до центъра, бързо се стигаше до плажа... Събудихте носталгия в мен! Варненци много тачат Чайка, Почивка, а за Цветния казват, че е нещо като продължение на Левски.

# 1 879
  • Варна
Онзи ден за пръв път бях в района на комплекс Вива /в Левски, до Била/. Останах приятно изненадана. Сградите са нови и някак архитектурно-стилово издържани, има кафенета, аптека, книжарница, пекарна и други необходими неща. Не знам апартаментите какво представляват като разпределение и качество на строителството, но мястото определено ми хареса.

# 1 880
Мястото е хубаво, аз наскоро гледах какво предлгат, но като разпределение изобщо не ми харесаха. Тук има няколко свободни - http://realtyplanex.com/bg/matrix/85
Имам една приятелка, която е във Вива 3 в момента и нейното разпределение също не ми харесва особено. Има две спални, малък хол с кухненски бокс, баня и тоалетна, малка тераса и един голям коридор. И това нещо е на около 100 квадрата някъде. Може и малко по-малко да е, но 80-90 поне има.

# 1 881
  • Варна
Мястото е хубаво, аз наскоро гледах какво предлгат, но като разпределение изобщо не ми харесаха. Тук има няколко свободни - http://realtyplanex.com/bg/matrix/85
Имам една приятелка, която е във Вива 3 в момента и нейното разпределение също не ми харесва особено. Има две спални, малък хол с кухненски бокс, баня и тоалетна, малка тераса и един голям коридор. И това нещо е на около 100 квадрата някъде. Може и малко по-малко да е, но 80-90 поне има.

А какво му е лошото на това разпределение?

# 1 882
На приятелката ми ли? Според мен коридорът е прекалено широк и дълъг. Което най-вероятно увеличава квадратурата. А холът е доста малък. Сигурно колкото моя, а моя е само хол, без кухненски бокс. При нея има малка кухня, маса със столове и малко диванче. За повече няма място.
А на тези от линка не ми харесва, че на 103 квадрата има само една спалня примерно. Но за сметка на това две тераси, едната от които е огромна, по-голяма е от спалнята. Просто аз не търся това, на 100 квадрата бих искала да има поне две спални.

# 1 883
  • Варна
На приятелката ми ли? Според мен коридорът е прекалено широк и дълъг. Което най-вероятно увеличава квадратурата. А холът е доста малък. Сигурно колкото моя, а моя е само хол, без кухненски бокс. При нея има малка кухня, маса със столове и малко диванче. За повече няма място.
А на тези от линка не ми харесва, че на 103 квадрата има само една спалня примерно. Но за сметка на това две тераси, едната от които е огромна, по-голяма е от спалнята. Просто аз не търся това, на 100 квадрата бих искала да има поне две спални.

Да, но при приятелката ти, казваш, има само една малка тераса, което е добре. Коридорът винаги може да се запълни с шкафове, където да се скрият рядко използваеми неща, например.
При положение, че има 2 спални, за какво й е голям хол? Все пак зависи от броя членове на семейството, но мен би ме устроил такъв тип.  Crazy

# 1 884
Зависи кой какво търси. За нея е идеално в момента, тя е сама. Аз търся други неща и не бих купила такъв с нейното разпределение.

# 1 885
  • Варна
Убийствено просто  Laughing
http://realtyplanex.com/bg/properties/576
212кв.м, от които 72 кв.м открита тераса.

Това също е много сладко - http://realtyplanex.com/bg/properties/577.
Въпреки, че не съм много добре с математиката - 166 кв.м минус 29,41кв.м тераса не прави 80 кв.м реална жилищна площ.

# 1 886
  • Варна
Толкова пари за един апартамент, НЕ !!! За такива пари каква къща само ще си купите .

# 1 887
  • Варна
Къща в някое село. В рамките на града вече няма да ти стигнат.

# 1 888
Толкова пари за един апартамент, НЕ !!! За такива пари каква къща само ще си купите .
Каква ? newsm78 Mr. GreenИ по важното е къде. Mr. Green

# 1 889
Локацията на Вива-та е добра, но блоковете са много нагъчкани. При тази квадратура реално използваема жилищна площ цената ми се вижда доста тлъста, а комплексът не предлага кой знае какъв лукс в строителството. Околната инфраструктура е ужасна. Да си ги ползват със здраве  Peace

Общи условия

Активация на акаунт