Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 731
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 2 010
Да не е в крайните райони и да не е идеален център...къде тогава ако не широк център? Левски и Чайка държат цени като в идеален център, а бюджета е много малък за жилище с 2 стаи и кухня. Особено срещу лято цените няма да падат, а напротив.

Абсолютно.

За сравнение, преди половин година взехме подобен на описание апартамент (панел) във Владиславово за 45к евро (в добро състояние), което си е краен квартал отвсякъде. Не сме търсили в други райони, но не вярвам да е по-евтино в кварталите близко до центъра.

За този бюджет най-реалистичен ми се стеува варианта за двустаен ново строителство на зелено.

Успех!

# 2 011
Наблюдавам цените на зелено, защото моя апартамент ми отеснява всеки ден. Варират от 650 -1000 е/м2, според района. Сами можете да изчислите, че с този бюджет, не 2 стаи и кухня, а дори двустаен маломерен ново строителство не може да вземете в читав район.

# 2 012
  • Най-красивата страна
Ето един апартамент във Възраждане.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14280597974485 … k=3ocfeu&f1=1
Но е само холокухня и спалня.
Ама цената е добра.

# 2 013
Ето един апартамент във Възраждане.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14280597974485 … k=3ocfeu&f1=1
Но е само холокухня и спалня.
Ама цената е добра.
Изглежда доста добре. Само дето са "забравили" да пишат етажа. Няма скосове, вероятно първи. Какво толкова ги е страх да го напишат не знам.

# 2 014
  • Варна
Аз пък се чудя потребителката не може ли да напише в гугъл "имоти варна" или нещо такова и ще й излязат достатъчно сайтове, където да гледа оферти. Тук можем да помогнем със съвети или да обсъдим нещо конкретно. Mисля, че не е невъзможно да се намери двустаен за 40 000 евро някъде из града, на 1ви или последен етаж, северен, краен... или дори тристаен за гига ремонт, но се иска сериозно търсене, време, усет, познаване на пазара. Някак си не ги виждам тези качества в човек, който не може сам да отвори imot.bg

# 2 015
Аз пък се чудя потребителката не може ли да напише в гугъл "имоти варна" или нещо такова и ще й излязат достатъчно сайтове, където да гледа оферти. Тук можем да помогнем със съвети или да обсъдим нещо конкретно. Mисля, че не е невъзможно да се намери двустаен за 40 000 евро някъде из града, на 1ви или последен етаж, северен, краен... или дори тристаен за гига ремонт, но се иска сериозно търсене, време, усет, познаване на пазара. Някак си не ги виждам тези качества в човек, който не може сам да отвори imot.bg

Ама госпожо, вие ме изкарахте неграмотна.. Как ли си отварям форума на бг мама?
Знаете ли, че по цял ден пиша на компютър и мога за минути да намеря информация, която вие ще търсите вероятно само на български? Много ме дразнят генерални заключения.
Помолих за препоръки за сайтове, вие не сте ми дали такава и не бяхте полезна на който и да е в темата.
Може да пишете И с ударение с помощта на Shift+x. Поздрави!

# 2 016
  • Варна
Хм, мерси за ѝ-то, наистина не знаех как се слага. Относно останалото, изобщо не съм обсъждала колко сте грамотна или с какво се занимавате по цял ден, а само неща по темата. Която между другото не е от днес или от вчера. За 135 страници съм изписала достатъчно и съм била полезна на когото съм могла.
Наистина недоумявам как човек, имащ сериозни инвестиционни намерения за имот, няма идея къде да потърси информация, не може да отсее надеждни от ненадеждни оферти, не е наясно с възможностите, които предоставят кварталите на градът в който иска да живее, както и не иска да купува в краен квартал, нито пък в идеален център, ама не иска и в широк център. Grinning Нищо лично към вас като личност, просто коментирам каквото съм прочела.

# 2 017
  • Варна
Каквото и да си говорим, трябва да признаем, че имотният пазар е сложна материя. Ако някой иска да спести от посредници, трябва да се въоръжи с търпение и да започва да проучва пазара, офертите и т.н., което отнема страшно много време и нерви. Или да си намери опитен брокер, ако не може или няма време и сили да се занимава.
Само отстрани изглежда много лесно - обяви бол, широк ценови диапазон, но като се опре до реалността, нещата хич не изглеждат лесни и розови. Simple Smile

# 2 018
Тук ще се съглася с Диди. Колкото и да си компютърно образован, но не можеш да намериш 2 сайта за имоти, по добре не се захващай...Да не е в идеален център, или широк център, но и в крайните райони да не е...това да не е Лондон...пък бюджета по подхожда за Шумен.

# 2 019
Според мен за тези пари може да се купи панелен апартамент с хол, кухня, спалня на първи или последен етаж във Владиславово или до Автогарата например.
Или апартамент спалня и дневна в по - хубав район, но пак за ремонт, дори не изцяло.
Вдигнаха се цените в последните 2г.
Тогава апартамент за 27 000 евро сега струва 42 000 да кажем.

За сайтове предлагам имот.бг и олх.
Не е зле и към агенция да се обърнете да ви търсят, така и така рядко са обявите без посредник и пак ще си платите, поне да търсят те също.
Успех!

# 2 020
Тук ще се съглася с Диди. Колкото и да си компютърно образован, но не можеш да намериш 2 сайта за имоти, по добре не се захващай...Да не е в идеален център, или широк център, но и в крайните райони да не е...това да не е Лондон...пък бюджета по подхожда за Шумен.

Вие сигурно се шегувате или просто ме взехте на подбив!
Разбира се, че съм намерила поне 10 сайта, но може да има някой по-добър или неизвестен, който да не знам.
Повечето, които прегледах, имат доста неугледни апартаменти или обявите се повтарят от различни агенции. Вероятно е така с повечето сайтове, но пък затова има и фейсбук групи за продаване и отдаване под наем на имоти без посредник.
Не разбирам вечния стремеж на българина да се подиграе или осмее някого вместо просто да помогне, ако може.
Ето и една графика на апартамент по избор и движението на цената му в рамките на 1 и 3 години. Сигурно на Диди ще ѝ е интересно да разбере как съм ги намерила... Simple Smile
Скрит текст:

Както някой вече спомена, в този бюджет може да се вместим при търсене на имот до акт 16, но нали трябваше да побързате да ме наплюете. Благодаря за което, ще прочета останалите страници и ще продължа да проучвам ситуацията. Консултирах се и с риск мениджър от банка, който доста конкретно и с факти ми описа защо се очаква спукване на имотния балон до 2-3 години. За заинтересованите - погледнете решенията на Емилио Драги и ЕЦБ, например https://www.investor.bg/novini/130/a/dragi-ecb-shte-prekrati-kup … flaciiata-257491/. Ако има икономисти биха могли да си обяснят защо това ще повлияе в посока увеличаване лихвите по ипотечните кредити и спад в цените на имотите. Жокер - започваме да броим 5-годишните циклични движения от 2008-ма насам.
Поздрави!

# 2 021
Ако смяташ, че има балон, какъв смисъл има да купуваш сега?

# 2 022
  • Варна
Май ти се опитваш да се подиграеш с някого или да осмееш нещо. Ама не си уцелила мястото. Не знам какво се фръцкаш с тези графики, аз ги разглеждам от 15 годишна. Joy Освен това за протокола съм финансист по образование, имам стаж в две брокерски агенции, както и личен опит както с купуване, така и с продаване на семейни имоти, наемане също. Но не смятам за нужно да се изтъквам като по-информирана от останалите. Не разбирам защо ти го правиш и тръгваш да се обясняваш колко разбираш и как си навътре с нещата, апък в същото време търсиш помощ от нас.

Не знам какви сайтове очакваш да ти изкопаем. Каквото се показва в браузъра на твоя компютър, същото се показва и в моя, и в на другите. Пълно е с фалшиви обяви, с едни и същи имоти, обявени на различни цени, с абсурдно скъпи апартаменти, както и с откровени дупки. Един човек ако поне малко се е сблъсквал с пазара, започва малко по малко да придобива усет и да се ориентира сам. Ако пък не му се отдава, за тази цел има брокери, на които това им е работата - да помагат на такива хора. Рядкост са истинските професионалисти, но все пак ги има.

# 2 023
Ако смяташ, че има балон, какъв смисъл има да купуваш сега?

Предполагам може да направите разлика между купуването на дюнер - сега, когато съм гладна и на апартамент, когато придобия достатъчно информация и знания за покупката Simple Smile

Специална редакция за So Lucky - къде съм казала "СЕГА", моля да ми покажете, ако намерите Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 03:50 от bethefirst

# 2 024
И какво като се спука балона след Н години? Нали сега ви трябва апартамент във Варна за 80 000лева, не в краен квартал?
Писахте, че желаете необзаведен или полуобзаведен...е как да е такъв на зелено? Laughing

Радвам се, че сте открили тайния сайт имот.бг. Ако все пак решите да се хвърлите във ФБ групите за продажби без посредник, препоръчвам да запалите една свещ преди това.

Общи условия

Активация на акаунт