Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 670
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 2 055
  • Варна
Това е само предположение. Ако качиш снимки и дадеш точен адрес, ще мога да помисля повече над въпроса ти. Но по това, което прочетох... да.

# 2 056
То аз и до Чаталджа не виждам нищо за хвалене. Grinning Само за студенти и баби кореняк-гражданки е яко. Grinning
Чаталджа/в близост до пазара е в пъти по добре , отколкото до колхозния.

# 2 057
Това е само предположение.
Didi168,
когато търсихте лично за себе си, то Ви предоставях информация.
Какво се оказа, дойдоха наематели чрез посредник.
Собственика никога не е пускал обяви.
Информацията се оказа, че е "изтекла" от мен.
Да, ама посредника си искаше комисионна, без някой да е искал услугите му.
Вие си набирате "обяви".
Не се занимавам с посредническа дейност относно наеми/продажби на имоти.
В техническата част съм. С колегите работим от изкоп на строеж от 1992г.
Строител/собственик пряко продава/предоставя жилище на мои лични познати.
Дано не съм объркала ника, с който съм си писала.

# 2 058
  • Варна
То аз и до Чаталджа не виждам нищо за хвалене. Grinning Само за студенти и баби кореняк-гражданки е яко. Grinning
Чаталджа/в близост до пазара е в пъти по добре , отколкото до колхозния.

Аз живея на 2 мин от пазара Чаталджа и си ми е супер. Мога много да Ви го хваля. И съм ни студентка, ни баба, ни кореняк.

# 2 059
Нямам снимки, както казах на мой приятел е. Адреса е някъде онази улица от Рибната борса към Била която е по надолу, успоредна на Владислав (ама че го обясних). Не знам дали не е по добре да го отдава за нощувки или дългосрочно, пак предвид района. Rolling Eyes

# 2 060
  • Варна
Това е само предположение.
Didi168,
когато търсихте лично за себе си, то Ви предоставях информация.
Какво се оказа, дойдоха наематели чрез посредник.
Собственика никога не е пускал обяви.
Информацията се оказа, че е "изтекла" от мен.
Да, ама посредника си искаше комисионна, без някой да е искал услугите му.
Вие си набирате "обяви".
Не се занимавам с посредническа дейност относно наеми/продажби на имоти.
В техническата част съм. С колегите работим от изкоп на строеж от 1992г.
Строител/собственик пряко продава/предоставя жилище на мои лични познати.
Дано не съм объркала ника, с който съм си писала.

Аз не разбрах защо се обръщате към мен и какво всъщност искате да ми кажете... Стана ми интересно и набързо си погледнах съобщенията и видях, че сме си писали 2014та година. Предложила сте ми квартира за 300 лв до техническия и аз съм ви отговорила, че търся по-скоро до 250 и по-надолу до ХЕИ.  Какво по дяволите общо имам с това, че после са дошли наематели с посредник. Може хората, които са освободили апартамента, те да са казали на някого, че се освобождава... или пък любопитни съседи? Варианти бол. Ма то нали по-лесну да обвиним някого. Мислете си каквото искате, наистина не ми пука.Само ми е странно. Да не кажа леко смешно. Не ви ли стига до акъла, че ако си набирах оферти, то този брокер, който е искал комисиона, щях да съм лично аз?? Такава жестока конкуренция има в този бранш, крадат се оферти, лъже се и се маже като за световно и просто не съществува брокер, който ако има реална оферта, ще я преотстъпи на колега и ще му подари комисионата. Да не говоря, че ако на мен някой ми иска пари за услуга, която аз не съм заявила да ползвам, ще му платя през крив макарон. Той нека си иска. При липса на договорни отношения, успех...  

п.п. Едит - сега зацепих, че всъщност нито сте ми дали адреса, нито каквито и да е координати, така че дори и да съм искала да кажа на някого за въпросния имот, то това би било невъзможно.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 21:28 от Didi168

# 2 061
  • Варна
Нямам снимки, както казах на мой приятел е. Адреса е някъде онази улица от Рибната борса към Била която е по надолу, успоредна на Владислав (ама че го обясних). Не знам дали не е по добре да го отдава за нощувки или дългосрочно, пак предвид района. Rolling Eyes

За нощувки без ел уреди не виждам как ще стане. Наистина според  мен по-добре да се напъне още малко този приятел и да завърши жилището и тогава да го пусне. Или да се разбере да купи уредите с първите два - три наема.

# 2 062
Добре. Аз мислех че за нощувки само хладилник стига... Thinking

# 2 063
  • Варна
Ми малко ли е, че го няма хладилника? Grinning Също трябва да има и печка според мен. Идеята на наемането за нощувки е хората да не ходят на хотели и ресторанти, а да се чувстват по като у дома си и да си забъркат нещо у дома. Доста апартаменти се наемат за нощувки и по повод някакво парти или празнуване на нещо. Налага се готвене, също тогава трябва и телевизор, кабелна и интернет при всички положения.

# 2 064
Колко е наема на малко жилище в района на Колхозен,
С хладилник 250лв, с др. уреди-300лв.
В този регион наемат работници, от строежите в околността, за да не пътуват до селата си.
Срокът на наемането е - докато се приключи обекта, до две години.
Обявите може познатият Ви да ги лепи на околните строежи.

# 2 065
Благодаря ви. Казах на човека 300 лв, ако иска да инвестира повече пари, вече той ще си реши. Моето мнение е,  че няма нужда от много инвестиции и лукс. Един хладилник за 200-300лв, печка с 2 котлона и евентуално една пералня. Общо са 1000лв.

# 2 066
Даже 280лв наем.

Иначе въпреки циганите, там не е толкова лошо. Има много магазини, спирки, пазар, аптеки и т.н.
Моловете са на пешеходно разстояние, центъра също. От там за няма и 10мин бърза крачка си на Катедралата.

# 2 067
Aз под наем не живея, колко ще се качват хич не ми дреме..И кредит нямам, и там ще има интересни събития след една година..

Разглеждате различни райони от тези, за които аз говоря. Не познавам студенти, които ще се забият във вилните зони..
Факт е, че с бурното строителство изкарва все повече инвестиционни апартаменти на пазара за наеми.

# 2 068
  • Варна
От близо 2 години живея в кв. Изгрев, над експерименталните блокчета. Къща.  В началото се чудих дали ще се справим .Дотогава бях живяла в огромен апартамент до Колхозния пазар ( с паркомясто и гараж ). Всичко ни беше наблизо. Но факт е , че намерихме своето място.  Чувстаме се страхотно. Искам да кажа , че понякога човек не знае как ще се чувства на едно място, разбира го след като поживее там. Една потребителка питаше за парцели . В рамките на месец в района над нас започнаха да се строят 3 къщи.

# 2 069
От близо 2 години живея в кв. Изгрев, над експерименталните блокчета. Къща.  В началото се чудих дали ще се справим .Дотогава бях живяла в огромен апартамент до Колхозния пазар ( с паркомясто и гараж ). Всичко ни беше наблизо. Но факт е , че намерихме своето място.  Чувстаме се страхотно. Искам да кажа , че понякога човек не знае как ще се чувства на едно място, разбира го след като поживее там. Една потребителка питаше за парцели . В рамките на месец в района над нас започнаха да се строят 3 къщи.

Прочетох, че там няма водоснабдяване и електроснабдяване. Как се справихте с това?

Общи условия

Активация на акаунт