Баба Марта мартениците закичи,какво ли ще е септемврийското мъниче!

• 30 919
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Аз също разгледах снимките ти Еспа! Уникални са! На мен фотографията ми е хоби и също много обичам да снимам Simple Smile Дъщеричката ти е голяма сладурка Simple Smile

# 676
  • гр.Варна
Еспа,Браво:)Уникални снимки:)Може ли да запишем отсега по една фотосесия на неродените си бебета?Simple Smile Ти с какъв апарат снимаш?А обектив?Предполагам,че не си с кроп-ната матрица.Моята е кропната и разликата в изображенията е огромна.И аз обичам да снимам моят син,но той хич не ми позира.Сами е страхотен.Такъв модел-мечта!Криси само докато види,че ще го снимам и се крие някъде;)Нямам хубави портретни снимки с него.Като ходим на РД на деца от групата и всичките деца позират толкова добре....ама то явно с нашето не се получава.Дано второто има мерак:)
Dora, ти от къде си? Аз съм от Варна и д-р Емин има клиника и прави изследването и тук.Той прави това изследване,но му иска 50лв+вземане на кръв-4-5лв.После резултатите се получават от него и сигурно и за консулт ще иска пари.Та...малко монополно ми се вижда.Иначе,аз съм на горната граница на агрегатите и затова все още съм на фракси.Нямам други предпоставки,поради които да си го слагам:)
Към момичетата с не особено добри резултати от БХС,не се паникьосвайте.Вярвам,че ако ни е писано,ще си имаме бебчета.Все пак рискът за спонтанен аборт е 0,5-1%,което ако имаш висок риск от Даун е почти същото като вероятност.Толкова момичета познавам,на които е правена амниоцентеза с щастлив финал.Вчера споделих и на loralee,че за доц.Томова съм чувала,че я посещават момичета,които са били уплашениче имат висок риск за Даун,а впоследствие тя ги е прегледала и успокоила,че такъв няма.Съответно те не са си правили и амниоцентеза.В момента се радват на здрави бебчета:)Вярвам,че септемврийчета 2014г. ще бъдат здрави Hug Hug
Отиваме навън,за да се възползваме от прекрасното време! Hug Hug

# 677
Добро утро, момичета  Sunglasses Нямах търпение да дойде тази събота да се наспя, пък и времето е чудесно  Grinning

Поздравления Еспа за чудесните снимки, наистина са уникални. Историите на всички са мн романтични, радвам се за вас  Hug

Благодаря ви много за отговорите относно коремния ехограф, късмет с изследванията, дано наистина резултатите ви да са само статистически лоши.

Поздрави на всички и чудесен, усмихнат ден, аз мисля да се отдам на разходка и шопинг  Grinning Sunglasses

# 678
цвети, сега е прекрасен момент да прехвърлиш чистенето с прахосмукачка на тм. Wink
тсх ти е малко над нормата, но предполагам, че лесно ще влезе в граници. ти пиеш ли нещо?

еспа, точно затова попитах за мотора. забелязала съм, че много мъже като се задомят и станат татковци продават моторите и после като поотрастнат децата и пак си купуват Mr. Green
а ти защо не пийнеш един парацетамол за болката?

с мм се запознахме в един форум, в който аз пишех редовно, а неговото единствено мнение не го представяше в най-добра светлина. един ден ми беше скучно и само той беше онлайн във форума, пуснах му съобщение с текст "Пич, не искам нищо от теб, само дразни нещо, колкото да минава времето" той отговори, после минахме на ICQ. писахме си сума ти време без изобщо да се сваляме, дори си разказвахме за сърдечните проблеми.

запознахме се на 14 февруари. аз бях дежурна на работа до 21 ч., той все ме попита "какво ще правиш?" аз му казвах "не знам" а той "аз знам, ще излезем някъде" и така започна една изключително неангажираща и несериозна връзка. но някак естествено и безболезнено няколко месеца по-късно заживяхме заедно, а година по-късно (след като цял живот е обяснявал, че никога няма да се ожени) мм ми направи страхотно предложение за брак пред 60 човека. романтика по стрелчески Mr. Green Mr. Green Mr. Green вече почти 4 години сме женени и наскоро мм ми заяви, че преди го е ужасявала мисълта да прекара целия си живот с един човек, а сега като си мислел, че ще го прекара с мен не само че не го плашела, ами и си мислел, че ще е много готино Laughing

# 679
  • София
Елч, Мм си продаде мотора, когато малкия беше на 6 месеца. От тогава нямаме мотор, но пък има много приятели с мотори и решим ли да се повозим, няма проблеми. Явно е вярна статистиката ти  Mr. Green
Ние с Мм като бяхме по-млади искахме да се оженим, но точно преди да заживеем заедно имахме малка криза в отношенията дори пред раздяла. Тогава бяхме 9-та година заедно и трябваше да се реши, или ще заживяваме заедно и ще градим дом и семейство, или всеки по пътя си. Е, резултатът е факт, но сме решили да не сключваме брак. Може би някой ден по юридически причини нещо ако се наложи, просто ще подпишем. Но сватби и празненства и двамата сме на мнение, че не искаме.
Аз пък обичам да чистя с прахосмукачка. вкъщи няма килими, мокети и т.н. разни пътеки и ми е много приятно да чистя така. Мразя килимите точно заради чистенето и заради мърсотията, която задържат. А и с малко дете, което постоянно разлива храна, прави трохи и много цапа, не мисля, че е най-удачното решение килим.  Mr. Green

# 680
маци, спомените ми по организацията на сватбата и самото празненство са едни от най-готините ми. беше голям кеф да сътворим парти, което да ни кефи и двамата и да е точно това, което си представяме. говорихме по цяла нощ, обсъждахме, обикаляхме, гледахме идеи. ние искахме стилна сватба. имахме цвят на сватбата, украса, ние си направихме поканите, защото не ни харесаха купешките и т.н. абе голям кеф беше! по едно време така се бяхме вманиачили, че мм вика "ще сложим дрескод на гостите"  Mr. Green е, това щеше да е върхът, добре че се усетихме, че леко ще прекалим Laughing

а парито беше супер!
аз никога не съм си мечтала за сватба, рокля и т.н., но сега не съжалявам и за миг, че го направихме, както и не съжалявам, че си смених фамилията, въпреки че моминската ми фамилия беше уникална за българия.

# 681
  • София
Аз съвсем не съм против сватбите. Обичам сватби, обичам да ходя на сватби.  Mr. Green Нямам нищо против и аз да направя сватба, но някакси не съм толкова запалена. Ако тръгнем да правим, със сигурност ще бъде весело и ще го запомня за цял живот.
Много ми е странно хората да се венчават бременни с кореми. Това винаги ми е било някак непонятно. как точно булката ще си изкара на тържеството, без дори чаша винце или да може да си потанцува както подобава. Едни приятели толкова се бяха вманиачили в тая сватба, сакън, ако не може да изчакат бебчето да се роди. Мацката забременя с близнаци и в последствие загуби едното, но през цялата й бременност не се спряха да пътуват, да обикалят БГ. Грам почивка нямаше това момиче. Накрая в 6 месец направиха сватбата и тя роди преждевременно малко преди 7-ми. Бебето седя в кувьоз от ноември до преди няколко дни. През времето, докато беше в кувьоз, тия двамата пак се счупиха да пътуват. Какви са тия хора не знам. Може би хората са с различни приоритети, не знам. Едва ли сватбата е от голямо значение, но пък те не са от най-богатите хора и тоя престой на детенце едва ли им е бил безплатен. Спомням си сестра ми дето роди в 34 г.с., бебето седя в болницата 3 седмици и я изръсиха една камара пари. Просто не ми го побира главата при положение, че ти предстои раждане, не се знае какви разходи може да имаш и при положение, че имаш рискова бременност, няколко аборта преди това, едно загубено близначе, как може да постъпват толкова безотговорно.  #Crazy newsm78 Когато влезнах в 9 месец, един приятел на ММ влезна в болница и му трябваше кръв, ( ММ е нулева група) ММ отказа, понеже все пак очакваме раждане и не се знае дали няма да се наложи да дава кръв и т.н. В смисъл за такив апредвиждания говоря, когато положението е малко по-специфично. Ох, разписах се много. Пак казвам, не съм против сватбите, но не и на всяка цена.

# 682
По принцип много рядко се включвам, но много се вдъхнових от романтичните истории , които разказахте и много ми се прииска и аз да споделя Simple Smile
Ние се запознахме точно на 14.02 , само че тогава празнувахме Трифон Зарезан  Grinning Аз с приятелка на по чаша вино, а той с компания подпийнали приятели. Помислих го за поредния досадник и дори не знам как се съгласих да изляза с него и само седмица по-късно живеехме заедно. Дори не разбрах как се случи  Crazy Година и 4 месеца по-късно дойде предложението , а по-малко от месец преди втората ни годишнина разбрахме, че съм бременна  Hug

# 683
цвети, сега е прекрасен момент да прехвърлиш чистенето с прахосмукачка на тм. Wink
тсх ти е малко над нормата, но предполагам, че лесно ще влезе в граници. ти пиеш ли нещо?

еспа, точно затова попитах за мотора. забелязала съм, че много мъже като се задомят и станат татковци продават моторите и после като поотрастнат децата и пак си купуват Mr. Green
а ти защо не пийнеш един парацетамол за болката?

с мм се запознахме в един форум, в който аз пишех редовно, а неговото единствено мнение не го представяше в най-добра светлина. един ден ми беше скучно и само той беше онлайн във форума, пуснах му съобщение с текст "Пич, не искам нищо от теб, само дразни нещо, колкото да минава времето" той отговори, после минахме на ICQ. писахме си сума ти време без изобщо да се сваляме, дори си разказвахме за сърдечните проблеми.

запознахме се на 14 февруари. аз бях дежурна на работа до 21 ч., той все ме попита "какво ще правиш?" аз му казвах "не знам" а той "аз знам, ще излезем някъде" и така започна една изключително неангажираща и несериозна връзка. но някак естествено и безболезнено няколко месеца по-късно заживяхме заедно, а година по-късно (след като цял живот е обяснявал, че никога няма да се ожени) мм ми направи страхотно предложение за брак пред 60 човека. романтика по стрелчески Mr. Green Mr. Green Mr. Green вече почти 4 години сме женени и наскоро мм ми заяви, че преди го е ужасявала мисълта да прекара целия си живот с един човек, а сега като си мислел, че ще го прекара с мен не само че не го плашела, ами и си мислел, че ще е много готино Laughing

Ох, Елч, опитах се, ама той се прибира всеки ден по различно време и не мога да го чакам, а и много пъти повторих, ама като не се сеща, а ме дразни, че се събират в ъглите прах на втория ден след като изчистя  #Cussing out А и вече му прехвърлих на него и на мама чистенето на банята, че вече с тая смрад на доместус не се седи  Sick Иначе за ТСХ пия Л-тироксин, дозата ми е 100 и пак се повишил Sad  преди бях чела тук от други момичета, че ако е момче е опасно за него, та сега се моля да е живо и здраво и да е момиче. Не искам да му предам нещо, което не трябва  smile3518

matsutka, освен на майка ми в стаята никъде другаде нямаме килим, навсякъде сме с ламинат и плочки и се чисти лесно, но все пак мразя да чистя с прахосмукачка, предпочитам да яхвам парцала  Joy  Joy  Joy

# 684
Здравейте мили бъдещи мами ,
само веднъж с положителен Тест се записах при вас и от тогава на сам имам време само да ви прочета.
Сега вече работя 50 проц. и ще ми остава по-вече свободно време.
Аз съм в началото на 14 г.с
Направих в 11 г.с кръвен тест Панорама за Даун,Едуард и други хромозомни изменения , резултата дойде преди 1 седмица отрицателен .  Grinning
Пола на детето също потвърдиха чрез кръвното изследването - момче  Grinning
От скоро усещам и леки движения на бъдещият мъж  Heart Eyes  / 2-ra бременост /
 Поздрави на всички , усмихнат и чудесен ден от мен   bouquet

# 685
Привет за днес и от мен  newsm53, понаспах се след нощната и ето ме на линия .....с едно питане. Точно преди малко ми звънна една позната и след кратък разговор ми заби въпроса - е ти нещо да се похвалиш, с някоя хубава новина, и аз блокирах, взех да хъкам и мъкам и и викам ами не няма.... / имайте в предвид, че аз още освен на майка ми , сестра ми , синът ми и ММ, не съм казвала, че съм бременна от суеверие, нали до третия месец дрън, дрън /. Ама след още малко разговор пък си викам, то не е хубаво да се казва, ама пък и като те попитат не трябва да се отрича...и си признах newsm03. Обаче сега ми е много гадно, че първо отрекох, и то го направих, защото, въпросната позната не е от най позитивните хора и не ми се щеше тя да е от първите знаещи...да не вземе да ме урочаса нещо...ама какво да се прави...ех много ме е яд. Та кажете момичета, какво мислите за този вид суеверие, да не се казва до 3 месец...и аз като съм вече 14 г.с / от днес/, мога ли вече да си казвам, защото много ми се иска всички да знаят, че ще си имам бебенце  smile3506
Еспа , вчера, като бях на ФМ, и питах доки за това омразно главоболие, тя ме ''успокои'', че голям процент от бременните се оплаквали от постоянно главоболие до около 5-я месец  smile3506

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 16:00 от tigar4e

# 686
Здравейте момичета!

Днес го карам леко, сготвих, изпрах, ходихме да купим дрехи на детето за пролетта и лятото, че му трябваха обувки, панталони, яке и сега съм се пльоснала в леглото с лаптоп и книга и мисля да не мърдам от тук до края на деня
Цвети, МуциМ, Аляска, Кристина много ви благодаря за добрите думи!  Hug
МуциМ, момче е, просто е с дълга коса Simple Smile
Цвети, снимам за удоволствие, почнах с храна за блога ми преди 3-4 години постеппено продлъжих с портрети. Частично може да се каже, че фотографията ми е повече от хоби, защото продавам доста снимки на Сами за реклами в чужбина и изкарвам пари от хобито си. Може би към 100 снимки продадени вече имам, харесва ми как от забавлението си, понякога изкарвам пари, а пък снимам когато и ако искам. Това е удоволствието от свободната професия, минусът е, че никога не званеш другият месец какво ще продадеш, така че за момента се придържам към редвоната си офисна работа
Аляска, снимам с кропка, за жалост Sad. С един много стар модел на Каннон D500, мисля че даже вече е извън проидводство. Хвърлила съм поглед на новия фулфрейм на Канон, но 6 хиляди за апарат в настоящият момент не мога да си позволя. Имам 3 обектива – китовия 18-55 – с него снимам рядко, при пътуване, едно макро 50 мм, на което се развали мотора и за ремонт ми искат повече пари от колкото струва като нов – с нежо снимах храна и най-използваният ми обектив 100 мм L макро – в него съм влюбена. Ползвам го за портрерти, малко е дълъг, но аз предпочитам длъги обективи. Нали знаеш обективите никога не стигат, определено ми липсва един широк и поне още един портретен и светъл, но това мнооого по-нататък. Това е оборудването ми плюс една външна светка. Трябва да и купя обаче снихронизатор и голям софтбокс, че малко в момента ми ограничава експериментите тая фронтална светлина. Това е. Ти с какво снимш, покажи малко снимки, моля те. А детето като поотрасне ще почне да ти съдеййства повече, като беше на 2-3 години съм дебнала Сами като дивеч от засада, за миг не заставеш мирен.
Елч, много хубава история имате
Полина, къде прави Панорама теста? В България ли? Обърнах интерент да търся този тест дали го правят тук и накрая не открих, а изследва повече неща от другите неинвазивни. Може ли да споделиш колко струва и какви хромозомни изследва с него, колко време чака за резултат, в какъв вид излиза резултата – вероятности 1 към нещо си или в друг вид?
Тигърче, като минах първият преглед в 6 та седмица и казах на целия свят че чакаме дете, включително в работата и на шефовете. Аз не съм суеверна и не успях да се сдържа да споделя радостта си. Не се тревожи всичко ще е наред
Обаче това за главобола хич не ме успокои имам още до 5 ти месец немалко, уф, ще изпия един парацетамол няма да търпя повече

Хубав следобед!

# 687
  • София
Тигърче, аз днес се наложи да кажа на една комшийка (не ми е от най-приятните жени на земята, а имаме деца на еднаква възраст и не излизаме заедно), но се налагаше. не желаех да й казвам, ама ме помоли да вдигна по стълбите колелото с родителски контрол, понеже малкият й беше заспал в ръцете. Еми, сещате се, че отказах. А да използвам нящо друго като предтескт, например, не трябва да вдигам тежко заради здравословни причини, не ми се стори най-готиния отговор, а и все някога ще ми порасне коремът.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Та й казах, тя не реагира никак - дори не ми честити, изгледа ме странно, почти все едно съм й казала "добър ден", никаква реакция. като пън седеше и ме гледаше.

# 688
Espa ,
теста го направих в Швейцария , живеем тук .
Изпращат венозната кръв 20 мл. до Америка и там се провежда изследването .
Резултата го получих мн.бързо след 7 раб.дни , а ми бяха казали до 14 дни
Прави се между 11г.с-14г.с
Струва 950 CHF = 1520 Лв.
Изследва се Тризумия 21,18,13 , Аномалии на половите хромозоми и някакви Мозаични аномалии
  Това е Линка , има и на английски :
http://www.genetica-ag.ch/de/genetische-untersuchungen/praenatal … anorama-test.html

# 689
matsutka ох много неприятни хора има, тази въпросната моя позната, пък като разбра и като взе да ми лицемерничи по телефона, още по гадно да ми стане....ама общо взето като се замисля доста лоши и завистливи хорица има по този свят, дано само отрицателната им енергия да не ни вгорчава дните и миговете на щастие като бременни, а и след това.
Еспа , браво имала си ползотворен хубав ден, заслужила си си сладката почивчица сега, само пий парацетамола за да елеминираш и досадното главоболие

Общи условия

Активация на акаунт