Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията и препоръките за приема на витамини и хранителни добавки по време на бременност?
Какво представлява ин витро оплождането и какви са стъпките в процеса?
Какво е магнезий и защо се препоръчва по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията и препоръките за приема на витамини и хранителни добавки по време на бременност?
Събрани текстове: - Форумът съдържа различни мнения относно приема на витамини по време на бременност. Някои жени приемат само фолиева киселина, докато други изпитват гадене от витамини. Има и такива, които споделят положителен опит с определени витамини, като Пренатал или Pregnacaре. Важно е да се консултирате с лекар, за да изберете подходящите витамини за вас и вашето бебе. - Приемът на витамини и хранителни добавки по време на бременност трябва да бъде консултиран с лекар. Важно е да се избягват витамини, които предизвикват неразположение, както и да се следва инструкциите за прием, предоставени от лекаря.
-
Какво представлява ин витро оплождането и какви са стъпките в процеса?
Ин витро оплождането (IVF) е асистирана репродуктивна техника, която включва комбиниране на сперматозоиди и яйцеклетки извън тялото на жената, последвано от трансплантация на получения ембрион в матката. Процесът включва хормонална стимулация на яйчниците, извличане на яйцеклетките, оплождане in vitro и ембриотрансфер.
-
Какво е магнезий и защо се препоръчва по време на бременност?
-
Как се приготвя домашен картофен чипс и какви подправки могат да се използват?
-
Как се извършва нухалната прозрачност и какви са нормалните стойности?

Аз също не пия витамини. При предната бременност, която завърши с аборт
доктора в Шейново, който го извърши, като разбра че съм пила витамини и в тях се е съдържал витамин А и ми се накара. А това бяха витамини за бременни, уж
В момента пия фолиева киселина, дуфастон и аспирин протекст. С докторката ми не сме и говорили за прием на витамини. Ям си портокали, банани. Трябва да се съдържа в менюто ми повече протеини, ама не мога да гледам месо вече
Предпочитам да хапвам нещо, като картофки, ориз, боб, грах, ей това ми се яде. А от месото само пилешко, то не ми омръзва, ама ми писва да ям месо. Даже сега като пиша и си мисля за месо и