Баба Марта мартениците закичи,какво ли ще е септемврийското мъниче!

• 31 124
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Първото ми е точно секцио заради очите, по препоръка на очния. Не че е критерий, но диоптъра ми се е увеличил за тези 6г. и аз си мисля, че и сега пак ще е с операция. И да определено ще отида на лекар, като стане време, но за момента е още рано.
А и да ти кажа нямам никакви оплаквания т секциото, даже съм изключително доволна. В родилното с мен имаше майки родили нормално, и се чувстваха изключително зле, някои не можеха да стават, други заради шевовете ядяха прави, и като цяло май аз бях най добре. Знам, че всичко е относително, и че има много, които нямат оплаквания, но е факт че има и изключения.  Така, че нямам нищо против пак да съм секцио.

# 106
martito, и мен ме боли главата вече 5-ти ден Sad много етъпо, кръвното ми вчера беше 90/60, а иначе съм си с нормално кръвно. но аз не мога да спя и това допълнително влошава положението. ставам да пишкам през 3 ч., такова чудо не ми се е случвало никога. има ли някой друг като мен?

аляска, ако налиташ на ориз значи ще родиш китайче Laughing Laughing Laughing шегувам се! така се бъзикахме с мм, когато бях бременна с Дара, ама аз тогава наистина само ориз ядях. за обяд си правех гол ориз с вода, луда работа!
между другото Дара яде почти само ориз Laughing

рали, аз знам, че просто първо трябва да е шапка, за да излезе бебето с главата напред. за бялото за пръв път чувам Thinking

мацутка (направо съкращавам на маци Simple Smile), аз не съм с обърната матка, но въпреки това и при мен в 10 г.с. с коремен ехограф дори не се виждаше бебе, само някаква неясна неизмерима маса...

нощни, защо при мен никога няма период, в който цяла седмица да не ям Grinning Grinning Grinning
това в кръга на шегата, надявам се, че си ок вече!

мен пък ме е страх да раждам секцио Sad с нормалното ми раждане на втория час ми нямаше нищо, ама наистина нищо, а мадамите в стаята всички бяха секцио (защото беше 11.01.11 г. - много хитово Mr. Green) и охкаха и пъшкаха по цял ден, не ми даваха да разказвам вицове Mr. Green

# 107
  • ул. "Мечтание"
flapper, надявам се да няма усложнения с очите ти и всичко да е наред!  Peace Увеличаването на диоптъра наистина не е критерий за състоянието на ретината и очните дъна.
Моите диоптри непрекъснато варират нагоре-надолу.  Crazy Но откакто започнах да правя упражнения нещата се закрепиха и даже посмъкнах диоптри и очилата са ми без цилиндър за астегматизма.

Иначе за секциото... не бих се подложила повторно на такова без сериозна нужда. Не че е минало лошо или съм имала усложнения, обаче върви с рискове, които не желая да поемам.  Naughty

# 108
То всяко раждане може да доведе до усложнения, но няма да мислим за такива неща сега Whistling Всички тук ще сме добре и ще си имаме сладки, спокойни и за в бъдеще послушни деца(ей за това съм голяма оптимистка)  bouquet

# 109
Елч, една моя приятелка ми говореше за бяла шапка, тя много ги "разбира" поверията,  затова и не я слушам много, много. Но пък може и аз да не съм разбрала.  Simple Smile  

Мен също много ме е страх от секциото, макар че ще ми е за първи път и нямам представа дали съм права. Сякаш ми се иска да родя, нормално.

Ади, много благодаря за полезната информация. Ще те помоля като минеш прегледа през д-р Даскалов, да споделиш дали гледа на коремен или вагинален ехограф. Защото и мен досега са ме гледали само с вагинален, а предпочитам коремния  Simple Smile!

# 110
Привет от мен отново  Flutter

Тези дни много си мисля за детската стая и за нейното обзавеждане като цяло, но едно нещо ме притеснява и това е с какво да я отопляваме. По принцип имаме изградено парно с радиатори, но рядко го палим, защото много изсушава въздуха и на мен лично не ми понася, та какво остава за малко бебе/дете  #Crazy . Другото, което се сещам е климатик, но стаята е твърде малка и тоя климатик имам чувството, че не е много полезен за детска стая, все пак това е малка стая и не си представям какво ще е постоянно да ми духа климатик в главата  Confused

Не знам дали съществува нещо като овлажнители за въздуха? Вие имате ли представа, момичета? Не знам, някакъв уред като йонизатор или нещо такова?

# 111
Ади, много благодаря за полезната информация. Ще те помоля като минеш прегледа през д-р Даскалов, да споделиш дали гледа на коремен или вагинален ехограф. Защото и мен досега са ме гледали само с вагинален, а предпочитам коремния  Simple Smile!

Оки-доки. Стискайте палци във вторник, дотогава ще изперкам  ooooh!

# 112
  • ул. "Мечтание"
flapper, всяко раждане може да доведе до усложнения, така е. Именно за това е хубаво да знаеш във всеки от случаите какво те очаква и да си направиш сметката, за да не хлъцнеш твърде изненадано накрая.  Wink
Например аз винаги съм искала повече деца, 3-4, дори може би повече. И за мен в този случай едно ненужно секцио е неоправдан риск. Ако за едно или две цезарови рисковете са приемливи, то за повече вече аз лично ги намирам за неприемливи лично за себе си. Други жени пък намират рисковете при вагинално раждане за неприемливи за себе си.

Важно е когато правиш избора си той да не е воден от страх и незнание, а да е добре информиран и претеглен. Защото често пъти не опира само до няколкото часа на самото раждане, а често пъти последствията са дългосрочни.
Много често жените се страхуват от вагиналното раждане, защото не знаят какво се случва и какво ги очаква. И това ги ужасява. Страховитите истории, които масово и услужливо се разказват, всъщност никак не помагат в този случай. Тъпото е, че много често за секциото се мълчи и едва ли не се представя като разходка в парка сравнено с "кошмарното" ваинално раждане, което не е редно...  Rolling Eyes Млъквам, че по темата мога да говоря цяла седмица.  Joy Joy Joy

Не знам дали съществува нещо като овлажнители за въздуха? Вие имате ли представа, момичета? Не знам, някакъв уред като йонизатор или нещо такова?

Има овлажнители, да.  Peace Климатиците също доста изсушават въздуха, надали би било решение.

# 113
Здравейте, мами!

Днес съм по-добре, даже поработвам от вкъщи, свалих температурата вчера с оцетени кърпи и парацетамол

Излязоха ми резултатите от Harmony теста - човечето няма Даун, Пату и Едуардс  newsm44

Нощни очи, радвам се че веме се включваш отново и сте по-добре
Джулето, ще останеш доволна от Медела Суинга - убер добра е, аз имам същата и доста я ползвах предишният път за наваксване на количествата, щото бях изпуснала нещата в началото.

Мацки, много се радвам, че чипсът ви е допаднал Hug Сетих се, че точно тази рецепта я нямам в блога, като се поосвестя ще направя и снимам за там. Позарязала съм това хоби от както забраменеях за жалост ooooh! Промених си хранителните навици изцяло, да минат тука първите 3 месеца и трябва да се взема в ръце, че както съм тръгнала ще кача много тоя път.

Относно информацията в нета - така е и не е така - в смисъл, че наистина може много да те психира, от друга страна пък, може да намериш много полезни неща, стига да преценяваш източниците и да я четеш критично. Информацията за мен е свобода и знание, дава ми право на избор, та няма да се отказвам да чета. Имам приятелки, които не четат точно, за да не се психират и ги разбирам на пълно, спокойствието е най-важно в крайна сметка, и ако дадено инфо ще ме натовари, по-добре да не го и поглеждам
Бени, какво става  с теб и аз все те мисля, като Аляска, какво каза Марков, как си?
Цвете и на мен ми откриха миома на предишният прегелд, ще видим на къде ще отидат работите, но така или иначе, само можем да изчакаме

# 114

Тези дни много си мисля за детската стая и за нейното обзавеждане като цяло, но едно нещо ме притеснява и това е с какво да я отопляваме. По принцип имаме изградено парно с радиатори, но рядко го палим, защото много изсушава въздуха и на мен лично не ми понася, та какво остава за малко бебе/дете  #Crazy . Другото, което се сещам е климатик, но стаята е твърде малка и тоя климатик имам чувството, че не е много полезен за детска стая, все пак това е малка стая и не си представям какво ще е постоянно да ми духа климатик в главата  Confused

Защо да изсушава въздуха? Ние също сме с парно и нямам такива наблюдения. Друг е въпроса, ако прекалявате с топлината, но не ти пречи да слагаш купичка с вода на радиатора, за да не се изсушава толкова.  Иначе има и овлажнители за въздух, но нямам никаква информация за тях, не ми е трябвало, а вече 6г. сме на парно

# 115
Привет, момичета!

Благодаря за новата тема Кama4e !
Честити прекрасни новини на разбралите пола и на миналите ФМ с добри резултати!
Оздравяване на болните!

Wickedly И аз напоследък си мисля за детската Simple Smile По принцип си има такива машинки - овлажнители за въздух, пълнят се с вода и изпускат пара. А за отоплението ... ние сме на климатици в другите стаи, но в детската мисля да сложим конвектор за стена - не заемат място, нягряват бързо и поддържат постоянна температура, но и лошото е че в близост до тях не се стои. Не е решено 100%, чудя се и за инфрачервено отопление.

Елч и аз ставаам посред нощ поне 1,2пъти, а след това, понякога, не мога да  заспя Cry

За ехографа - аз бях края на 9 г.с. и ме гледаха и с двата накрайника. С коремен не се видя много добре, но доки ми каза, че след 11-12г.с. ще е само коремен. Питах я, защото и на мен не ми е много комфортно..

adyto Ще стискам палци и на краката, още повече че и аз съм тогава на ФМ. Вече нямам търпение.

# 116
Здравейте, момичета  Hug

Мале колко много сте изписали Simple Smile

Добре дошли на новодошлите  Hug

Нощни, радвам се че си вече по добре и отново си тук  Hug

Момичета, аз всяка вечер ставам да пишкам, два дена ставам в 4 часа, после два дена в 6 часа, после два дена в 5 часа и се в тия интервали. Вие пикливили сте? Леле какво ще правя до края на бременността, сигурно някъде ще се напикая  hahaha

Еспа,  с този чипс запали всички ни, ама наистина е страшно вкусен Simple Smile Аз даже вчера няколко пъти се порязах с машинката за белене и накрая си ги рязах с нож много финно, ама имаше едни дето загоряха малко, ама малко  Embarassed

Аз се чудя с тия нерви дето ме тресат от време на време дали трябва да пия и аз магнезий?!  newsm78 Мисля на 04.03 да го обсъдя с докито Simple Smile

И накрая от мен искам да ви поздравя с една много зареждаща и забавна песен, която ми повдига настроението и ме кара да се усмихвам Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

# 117
Засега май само момчета, или бъркам? newsm78

На мен ми прогнозираха момиче Simple Smile  
Момичета, излезли са ми резултатите от БХС. Без двата хормона (които не разбирам) всичко останало е меко казано супер, та май ще пропускам следващия БХС Simple Smile
Меги, ако не виждат с коремен я правят с вагинален.
Елч, малко по-късно за някакъв период май спира нощното пишкане. От малко повече от седмица ми се случва да го пропусна, първия път беше 2 нощи преди ФМ и яко се бях изкоркала Simple Smile
Нощни очи, радвам се, че се завърна  Hug Вчера те мислих.
Браво, Еспа  Hug

# 118

Защо да изсушава въздуха? Ние също сме с парно и нямам такива наблюдения. Друг е въпроса, ако прекалявате с топлината, но не ти пречи да слагаш купичка с вода на радиатора, за да не се изсушава толкова.  Иначе има и овлажнители за въздух, но нямам никаква информация за тях, не ми е трябвало, а вече 6г. сме на парно

Там е работата,че не прекаляваме с топлината. Температурата в спалнята например е 20-21 градуса, не повече. За купичка с вода - слагам. Слагам също и по една голяма мокра кърпа на всеки радиатор и през нощта се събуждам с изсъхнало гърло и нос. Проветрявам доста често, но и това не върши работа особено, защото въздухът през зимата по принцип е с по-ниска влажност, отколкото през лятото   ooooh!

Marion_, относно инфрачервеното отопление: Твърдо не. Чела съм преди години проучване на някакви германски учени, които установяват, че инфрачервеното отопление оказва голямо влияние върху нервната система и не влияе добре дори на възрастни, та какво остава за деца. Те препоръчваха този вид отопление да се използва само за външни пространства, като например някоя външна пушилня.

Така като се замислям най-добре ми звучат тези конвектори за стената. В дома на баба ми има такива на марката AEG (купени преди около 10 години) и е много доволна, освен че много хубаво топлят, са и много икономични и не съм забелязала да изсушават въздуха. Така, вдъхновени от тези факти, пред 2 години и ние решихме да си купим, но никъде не намерихме AEG, което да е произведено в Германия, имаше само китайски. Почудиме се известно време и взехме български - на Теси. Оказаха се абсолютен боклук. Изобщо не топлят. Само си дадохме парите тогава  #Cussing out . Та сега имам друг въпрос към вас. Дали знаете някоя добра марка конвектори, от които вие сте доволни или сте чували. Извинете,че така досаждам, но сега само това ми е в главата  Thinking

# 119
  • гр.Варна
Еспа,Радвам се за страхотните резултати. Извинявай,но какъв излезе резултата от "Бонуса"?Нищо не споделяш за него Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт