Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 708
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Ние сме с катедрала....и с огромни прозорци.
Шарки, съгласна съм за цената на газта, но и от огромно значение е изолация, прозорци и подобни. Като купихме къщата и започна мерене, температура на стени, дограма стъкла...докато докараме до оптималното.
Като казах за къщата на кумовете ни (сравнявам я с нашата защото квадратурата им долу е почти като нашата и е също така отворено пространството). Та разлика от 2000 лв до 400 лв за месец на отоплителен сезон си е същественна. И само заради типа отопление.
Нали търсим терен за Бг да строим, та сравнявам и сметки и разходи по отопление  Mr. Green

# 496
  • София
При нас единственото наше "подобрение" беше да топлоизолираме тавана на гаража, който се пада под кухнята/трапезария и да пекараме два радиатора в складовите помещения на подземния етаж (не че сме ги пуснали да топлят, само за идеята да ги има), очевидно всичко останало е направено сравнително добре от строителите. Имай предвид, че тук в България стените изобщо не са като при вас в Щатите...

Леле, ние се чудим защо стоим още в България, а вие мислите да строите...Нали знаете, че другият голям проблем след отоплението в БГ е охраната?

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 14:03 от Sharky*

# 497
  • софия
Да ми предложите нещо интересно за една стена, която ще остане съвсем гола. Нямам пари за истински картини, нещо някакви интересни фотографии ако сложа  newsm78
Или пък празни рамки в интересна композиция  newsm78

Нали казах, че никакви идеи и вдъхновение нямам за предстоящия ремонт

# 498
Ако ми позволи пънче-мънче имам един въпрос за един портал, който искам да направя. Вилата е стара строена е 70-те год. и съответно няма носещи колони. Първият етаж е граден от камък и тухли. Стените са с дебелина 60 см. Нагоре има плоча и втори етаж. На  първия ми се иска един портал между кухнята и дневната, защото и двете стаи са малки. За избиване на врата ставаше въпрос в предните постове, но един портал широк към 1.80 м дали е възможно да се направи?

# 499
  • Пловдив
shhhh...
Можеш да си купиш празни платна, не са скъпи и да си ги боядисаш сама в подходящ цвят, после малко стил "Кандински" или "Джаксън Полък".

# 500
  • В сърцето на любимия човек
Шътки - в едно фотостудио на бул. "Христо Смирненски", мисля, че се казваще Photo place съм виждала, че могат да разпечатват върху канаваца. Колежката ми беше ходила до там, за да попита за цени и по спомен за формат 30/30см и бяха казали около 30лв.

ehopepi - Отвора в такава стена от 60см ли искаш да го направиш? Ако е така - най-вероятно стената е носеща и няма да може да се направи толкова голям портал.  Най-добре се консултирай с инженер-конструктор  Peace

# 501
  • софия
Не мога да намеря сега линка за композиране на рамки по стените, можеше и там да видя някоя интересна идея.
Не че е имало нещо кой знае какво на тази стена преди де, дизайнерския ми тапет с 12-те жени, пада се до трапезната маса в общото помещение. Сега ще боядисвам и ще остане една гола осем метра дълга стена.

# 502
[
ehopepi - Отвора в такава стена от 60см ли искаш да го направиш? Ако е така - най-вероятно стената е носеща и няма да може да се направи толкова голям портал.  Най-добре се консултирай с инженер-конструктор  Peace
[/quote]

Не обясних добре. Външните са 60 см., а вътрешните са само от тухла може би са с ширина около 30 см.

# 503
Богиня, интересно ми стана чак пък 40 000 лв за инсталация на газ? Това къде?
На нас всичко заедно с радиатори, котел, бойлер ни излезе 10000 лв за къща около 200 кв? Що толкова много са ви поискали?
Иначе аз да се похваля си направих лампа Simple Smile И си смених дръжките на скрина Simple Smile
http://tzuntzurka.snimka.bg/photos-from-gsm/.808715

# 504
  • София
Лампата е страхотна.

# 505
  • В сърцето на любимия човек
ehopepi - не съм сигурна, че мога да ти отговоря правилно в случая. Според мен по-скоро няма да може чак толкова голям отвор. При всички случаи трябва да се консултираш със специалист, който да види сградата.

# 506
  • Пловдив
И аз искам такава лампа! Много ми харесва.

# 507
Аз преди малко се върнах от бърза среща с инж. - казвам бърза, защото за час едвам успях да задам част от въпросите и да обсъдим това-онова, но ще има и последващи. Та къщата е тухла, не е гредоред, греди има само на покривната конструкция, истината е, че малко неща могат да бутат, но това, което са направили съседите и което обмислям е ОК. Подпокривното пространство няма да го пипам - от тавана до билото има 60 см., които с 3м. може да стане нещо като лофт, но не си струва цялата разправия. Иначе да, тези 60 см. са общи, ако съседите имат претенции към тях да си кажат, така ли иначе това отпада. Видимите греди са много хубави, но и тях надали ще направим. Засега вървим към разделяне на хола на 2 - стая за гости от 10 кв. и кухня от още толкова, която да съединим с плъзгаща врата с хола. 40 кв. за кухня с хол как ви се струва?  newsm78

# 508
  • Пловдив
Засега вървим към разделяне на хола на 2 - стая за гости от 10 кв. и кухня от още толкова, която да съединим с плъзгаща врата с хола. 40 кв. за кухня с хол как ви се струва?  newsm78
Добре, на границата да е малко.

# 509
Богиня, онова огледало си е все на тая цена, сега даже 800 лева, може и аз да не съм запомнила преди. Не ми даде собственика да снимам, ама аз снимах от улицата. Мисля, че се вижда цък. И не е нито дърво, нито метал, а теракота, доста бутафорно ми стои на мен.

Общи условия

Активация на акаунт