Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 712
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
  • В сърцето на любимия човек
Пънче, имам приятели строителни инженери - впечатлението ми е, че те пък направо подрязват крилцата на архитекта  Tired Това не може, онова не става, какви били тези глупости архитектски ...
Ами много често наистина е така  Tired но с добър конструктор ( и повече настояване от страна на архитекта  Mr. Green ) се получават и добри решения  Grinning
По стечение на обстоятелствата, семейството и приятелите ни са преобладаващо инженери и архитекти и тази тема за "глупостите" вече се е превърнала в шега  Laughing

Kalitko - благодаря за комплимента  Blush

# 481
Ама аз си говоря за моите Joy
Норми Grinning Добре, че навремето не ги е имало въпросните норми, та възрожденските ни къщи са с еркери Wink

# 482
  • Варна
И аз исках първоначално локално парно на газ. Обаче само инсталацията излизаше към 40 000лв. Което не отменяше и наличието на климатици за охлаждане.
По разбираеми причини отпадна от дневния ред.

# 483
Ама аз си говоря за моите Joy
Норми Grinning Добре, че навремето не ги е имало въпросните норми, та възрожденските ни къщи са с еркери Wink

Да, Птица, не ги е имало - факт. Но все пак, и тогавашните майстори строители са спазвали някакви общовалидни правила - писани и неписани. Но, конфликтът архитектура - конструкции е вечен, и темата - необятна. Истината е, в екипната работа и взаимните малки компромиси, както и в професионализма на двете страни. Приключвам темата, едва ли е интересна за повечето пишещи тук.

ПП
Само да вметна, че и сегашните сгради имат еркери (е, малко поорязани от ЗУТ, но все пак имат)  Grinning

# 484
Птица -  Joy.
В интерес на истината, не нормите за проектиране на земетръс са проблем, колкото нормите на пожарникарите напоследък  ooooh! Иначе, ако решиш да строиш къща в средата на имот от 10 декара и намериш достатъчно добър конструктор-ентусиаст, който да изчисли сградата, може да се направи и 5м еркер, който да представлява басейн (примерно). Друг е въпроса колко ще струва това  Crazy

ПП: Калитко ме е изпреварил  Peace Спирам и аз по темата  Hug

За да не пускам нов пост се допълвам:
Не знам дали е показвано, но скоро ми попадна прилично и евтино решение за скриване на пералнята в банята:

Намерих го като решение в този апартамент в Братислава.
http://www.houzz.com/projects/308229/Monochromatic-apartment-in-Bratislava
Особено много ми хареса как е решен коридора  Peace

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 13:28 от пънче-мънче

# 485
Най- високите сметки за газ( отоплението е на газ) е била $200, а къщата е над 400 кв.м. Тази зима беше студена, имахме и минусови температури. Горе долу толкова ни е токът лятото. За сравнение къщата ни в Канада е горе долу толкова и плащаме същата сума, но температурите достигат до към -47с. И на двете места ходим по тениски.и на двете места къщите са отворени. Навсякъде сме с нова дограма и много се следи за топлинния баланс ( на съпругът ми това му е и продесията).  Кумовете ни имат такава отворена къща, смениха принципа на отопление и сметките им паднаха драстично, така че въпросът е технологичен.

# 486
  • софия
Ааа, Барба, помислих да не си я ремонтирала вече  Peace

И аз искам голяма къща пък  Crossing Arms
Ама няма. Сегашния ми хол и трапезария, изобщо дневното пространство ми е около 36 квадрата и ми е малко.

Искам високи тавани, скосявания и френски прозорци  Whistling

# 487
Докато сте на темата Blush, какво е правилото за отваряне на врати в носеща стена (както вътрешни, така и по периметъра)?
По учебник е следното:
От края на стената да се оставят минимум 80см и площта на отвора да е не повече от 1/7 от площта на стената като отвора задължително се укрепва.
Пънче-мънче,а при положение че има сериозни трегери пак ли въжат тези норми?

# 488
  • София
Титина, във вашия край на света газта (и бензина) струват поне наполовина на нашите...Да не забравяме, че ние в България плащаме най-скъпата газ ...
...
В новата ни къща газовата инсталация си беше изградена (във всички жилища в комлекса ни е така), и не ни е струвала нищо отделно. Климатиците - да, но на тях пък поне им бяха прекарани тръбите, та не сме къртили и дупчили изолацията.  

# 489
   friendship

огледала - http:///furniture/ogledala/

# 490
  • София
...
Искам високи тавани, скосявания и френски прозорци  Whistling
Внимавай какво си пожелаваш: в стария апартаменти 2 от спалните ни бяха със скосявания, идея си нямаш каква адска болка е като си треснеш главата, чак ти причернява...С теб сме се виждали на живо, та си почти на моя ръст, смятай, всеки тригер е твой, само малко да си разсееш вниманието - с кучето например...

# 491
  • София
Високи тавани и френски прозорци разбирам, ама скосявания защо?

# 492
  • софия
хаха, Шарки, не сме се виждали бе, само на снимки
иначе скосовете и сега си ги имам

е как, един висок таван, скосен, с открити греди... ееехххх

къщата ми е почти готова да ви кажа  Mr. Green

# 493
  • София
На 1 юни миналата година при кучетата на Виката в Южния парк...

# 494
milla.v - ако има греди (трегери) на който стъпва плочата и колони в края на гредата, то  стената под гредата не е носеща и тогава могат да се правят отвори от колона до колона.

Шътки - и аз се размечтах с теб  Blush

Общи условия

Активация на акаунт