Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 721
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Най-точно ще ти каже строителен инженер (имаме ли такива тук?), но съм виждала по Дискавъри при реновиране на сгради - прави се, но с много сериозно допълнително укрепване - вмъкване на допълнителни хоризонтални бетонни (каменни, дебело дърво) греди над отвора за вратата, застъпващи доста по-широко встрани. Явно, за да поеме тежестта на стената и да се избегне провисване и срутване впоследствие.

А, Пънчето вече е отговорила Laughing

# 466
Пънче-мънче, много благодаря!  bouquet Точно от такъв ориентир имах нужда за разсъждения на любителско ниво.
Иначе при евентуални сериозни ремонти вече ще се прави проект + разрешително в Общината, това със сигурност.

Птица , и аз съм ги виждала тези греди, сещам се за тях, но се чудех къде изобщо може да се прави отвор. Ето, на мен ми се привиждаше една врата в един ъгъл, а те били нужни 80 см... Simple Smile

# 467
  • Варна
Titina, завидях на тези 150 кв. кухня-хол-трапезария.  :lol

Леле! Толкова съм свикнала с малки пространства, че това направо ми е като баскетболно игрище Simple Smile

Представям си каква конструкция е това огромно помещение.

И аз завиждам, но едва ли ще мога да си позволя отопление, май ще се местя в темата за маломерните жилища  Joy

# 468
  • София
Titina не живее ли някъде из югоизточните щати? Там май почти нямат нужда от отопление, по-ското разходите им са за сериозно охлаждане...

# 469
  • софия
Шаркиии, чакам  Wink
Барба, какво стана с кухнята ти?

# 470
Издирвам класическо голямо огледало. Нещо подобно

Скрит текст:
Някой засичал ли е такова? И на сносна цена?
Преди време май Визибъл беше коментирала нещо подобно. Огледалото мечта - голямо, златна рамка, в долната част правоъгълно, а горе - заоблено. Стоеше, подпряно до стената, а пред него имаше кресло.

Богина, поръчай си го и си избери рамката и размерите...

# 471
  • В сърцето на любимия човек
Птица - точно така  Peace Наистина строителен инженер може да каже най-точно. Аз не съм инженер, архитект съм, и много често ми се е искало да мога да се развихря повече в работата си, но в случая колегите конструктори носят отговорност, включително и наказателна, ако пази Боже нещо падне. Затова написах, че по учебник е така, не че е невъзможно да се направят и по-големи отвори, но тогава укрепването е по-сериозно, съответно и по-скъпо и много често просто не си струва инвестицията.
Doris - В голяма част от предаванията за интериор и ремонти, показаните къщи са с дървена конструкция (най-често американските), много от тях са едно- или двуетажни и това до голяма степен позволява на архитектите и дизайнерите да разполагат с повече свобода на действие, защото самите стени са по-леки и съответно гредите, които укрепват отвора са по-ниски.

Извинявам се, ако съм досадна  Blush

# 472
Барба, какво стана с кухнята ти?
Е, какво да е станало? Вчера имах много интензивен ден, та днес хубаво се наспах и сега си пия кафето и си цъкам с вас точно от кухнята. И второ кафе ще зареждам. Laughing
Не съм тръгнала да я ремонтирам сега. Бях я пуснала, понеже тогава бяхме на вълна кухни, а моята принципно искам да я променя - основно заради гърба и плота. Беше ми интересно и полезно да чуя вашите идеи. Hug Засега толкова. Embarassed

Пънче-мънче, не си досадна! То не може само фантазия, трябва и конкретика. Simple Smile))) На мен са ми интересни тези уточнения.

# 473
  • Варна
Да, Пънче, пиши. Винаги е полезно да прочетеш мнение на специалист.

# 474
Стига, бе, и кво правите във всекидневна 150 квадрата newsm78 Не завиждам, честно, наистина много ми се виждат.

Пънче, имам приятели строителни инженери - впечатлението ми е, че те пък направо подрязват крилцата на архитекта  Tired Това не може, онова не става, какви били тези глупости архитектски и все едни такива слушам. Малко ги мързи да мислят и експериментират, според мен. Панелките са били върхът на удобството и рационалността за тях. Храс-храс, 3 надлъжни и няколко напречни стени, прави ъгли, еднакви отвори за врати и прозорци, на едни и същи места... Mr. Green

# 475
  • Варна
Пънче  Hug

# 476
  • София
По повод големите всекидневни: в неделя ни идваха на гости (на нова къща) кумците, с бебе на една година (а те живеят в гарсониера). Е, пълзящата "оценка" на бебето ми беше най-ценна...

....
Майка ми беше строителен инженер. И от нея съм усвоила " бутането на стени за отваряне на пространства.

# 477
  • Варна
Аз отначало планирах да имам голяма всекидневна - може би към 80кв.м се получаваше, но после се замислих за отоплението. Предвид зиморничавостта ми, този вариант отпадна. А и повече ми допада зонираността на помещенията и възмобността да ги направя  в различен стил Simple Smile

# 478
Стига, бе, и кво правите във всекидневна 150 квадрата newsm78 Не завиждам, честно, наистина много ми се виждат.

Пънче, имам приятели строителни инженери - впечатлението ми е, че те пък направо подрязват крилцата на архитекта  Tired Това не може, онова не става, какви били тези глупости архитектски и все едни такива слушам. Малко ги мързи да мислят и експериментират, според мен. Панелките са били върхът на удобството и рационалността за тях. Храс-храс, 3 надлъжни и няколко напречни стени, прави ъгли, еднакви отвори за врати и прозорци, на едни и същи места... Mr. Green

Ей, ей, без обобщения, моля!  Laughing Тук пишат и инженери! Не инженерите подрязват крилцата на архитектите, а нормите за проектиране на конструкциите, и най-вече изискванията на земетръсните.
Пънче-мънче, респект! И за отношението ти, и за труда, който си си направила да си в час с конструктивните изисквания. Четейки постовете ти, бях убедена, че си инженер. Браво! С архитекти като теб се работи лесно и нещата се получават максимално добре.

# 479
  • София
Аз също (нали съм пловдивчанка по произход) съм много зиморничава, и у нас винаги се поддържа топло, като в стария апартамент (300 кв.м.) бяхме на локално парно на ток, а сега сме пак на локално парно, но на газ. Излиза ни точно наполовина спрямо когато бяхме на ток (на практика отопляваме същата площ) - за миналия месец 1 лв. на 1 кв.м. на месец, а предходните два, по-студени месеци - 2 лв./кв.м./месец, с включено ДДС-то. Но и топлоизолацията сега ни е май доста по-истинска.

Общи условия

Активация на акаунт