Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 553
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Тази няма крака Simple Smile Искам ретро-вана Simple Smile

# 616
Маркрит, трябва да посетиш Холандия - хем красиви домове, хем всичко се вижда. Simple Smile

За балконите:
http://www.pinterest.com/giannispqr/balconi-italiani/
http://www.pinterest.com/seashellcottage/balconies-italy/

Пробвай в Google Images с
balconi fioriti / terrazzi fioriti
balconi italiani / terrazzi italiani
Ауууу Барбааа много ти благодаря. Peace  bouquet Hug

# 617
Птица, пробвала ли си бугенвилия? Трае слънце, но трябва да се пръска начесто. Нашият балкон е югозападен, от обяд до вечерта напича, едни съседи обаче трета подред година поддържат невероятно красиви бугенвилии на такъв балкон.

Не, но ще опитам, щом казваш, че става и за балкон. Отивам да се образовам в нета Simple Smile

# 618
Ако кажеш и как ги отглеждат тези туфи цветя в италианската жега, много ще те обичам Simple Smile
Моят южен балкон всичко морИ.
И моя е южен.
Мушката , сакъзчета и олеандри .
Дали вече мога да ги извадя навън ?

# 619
# 620
  • София
За мушкатата, сакъзчетата и т.н. балконски цветя ще изчакам началото на април - при нас е принципно по-хладно...
Аз на терасата си освен вечно зелените и студоустойчиви растения отглеждам и рози, и платикодони, калуна, лавандула, зимен жасмин, скоро купих и магнолия и очаквам с вълнение да цъфне скоро! Насях семена от лобелия и ароматен грах, не съм сигурна дали ще се окаже успешен опит, но да видим...

# 621
Птица,

скривам текста, понеже засяга единствено цветята и никаква архитектура и дизайн. Simple Smile

Скрит текст:
Пищните зеленини се попълват обилно от водопади от декоративен бръшлян (по-дребни листенца, не се захваща яко за стени и други повърхности), други увивни и пълзящи (американска лоза, ипомеа-телефончета) маслинови, лимонови дръвчета - това е зеленина, която дава голям обем, прави фон, поддържа се с по-малко претенции, отколкото цветята. Често по самите къщи пълзят глицинии, лози. Това и в българския климат е възможно, но някак не е възприето. Самите цветя, ако нямаш време и умения да им баеш, просто трябва да се изберат подходящи и по-добре едногодишни, за да не им береш грижа през зимата - мушкато, соланум, върбинка... Седуми и сукуленти никак не са за пренебрегване също и могат да правят прекрасни композиции, а са мега издържливи. Ето един близък поглед към балкон в Рим, който е композиран от съвесем непретенциозни цветя. Този във Венеция е само от сукуленти. Там е много разпространено и има водопади от зелени розички, които се точат с метри надолу. Simple Smile
Бугенвилията, за която спомена gargamela, е много тачена в Италия, особено от центъра надолу, където може да преживява зимата навън и я садят и в земята пред огради и къщи. Цъфти като луда в най-големия пек. Но в България не може да преживее зимата навън, тук в северна Италия аз също трябва да я прибирам. Може да бъде оставена през зимата на балкона, ако има ъгъл между две стени, където да се сложи на завет и да се завие добре с дишащо платнище. Не е чак толкова сложно, колкото звучи, но не го и препоръчвам като първи опит с балконска флора.
Ела в темата Градинарство - моето хоби, там си говорим такива неща. Simple Smile

# 622
  • софия
Леле, добри сте  Shocked
Аз трето лято купувам по пет-шест туи и дори и тях успявам да уморя  ooooh!

# 623
  • София
Леле, добри сте  Shocked
Аз трето лято купувам по пет-шест туи и дори и тях успявам да уморя  ooooh!
И как? То и това си е изкуство  Wink Гледах туя 1 година в голяма кашпа на терасата, но после я пресадих в градината - видимо по-добре се чувства там.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 14:28 от Vayana

# 624
... Ела в темата Градинарство - моето хоби, там си говорим такива неща. Simple Smile

Срам ме е, щото и мен като shhhh много ме бива в уморяването на всичко, що никне Blush А като видя какви неща отглеждате там, пък съвсем Embarassed но ще дойда, де Laughing

Преди няколко години бях си отгледала чудна градинка на балкона, но оттогава, като почна лятото да се точи от май до септември с по 40градуса на сянка, и нищоооо. Всичко ми изгаря. Дори и издръжлиото по принцип мушкато, и то страда. Мисля, че може да има значение и построения от другата страна на уличката нов блок. Слънцето пече, няма полъх, а ние сме на среден етаж.

# 625
... Ела в темата Градинарство - моето хоби, там си говорим такива неща. Simple Smile

Срам ме е, щото и мен като shhhh много ме бива в уморяването на всичко, що никне Blush А като видя какви неща отглеждате там, пък съвсем Embarassed но ще дойда, де Laughing

Преди няколко години бях си отгледала чудна градинка на балкона, но оттогава, като почна лятото да се точи от май до септември с по 40градуса на сянка, и нищоооо. Всичко ми изгаря. Дори и издръжлиото по принцип мушкато, и то страда. Мисля, че може да има значение и построения от другата страна на уличката нов блок. Слънцето пече, няма полъх, а ние сме на среден етаж.

Мушкатото не му трябва друго освен поливане два пъти на ден и торене отвреме на време.

# 626
И нa мен много ми хaресвaт кухните!Пинa,стрсхотни цветове нa стените.Би ли споделилa кaкви сa,не знaм колко добре сa пресъздaдени.

Да ти кажа, цвета е един и същ, но понеже от различни страни му идва светлината в двете помещения и изглежда като различен нюанс. То и на живо е така, всяка стена стои различна, дори в различен час на деня или сезон пък съвсем. Просто зависи от светлината. Снимам със сапунерка и изобщо не мога да наглася цветове.

Шшшш, да ти кажа, нашата кухня е всичко друдо, но не и голяма. Разбирам, че твоята е още по- малка, но и нашата не е голяма. Пак добре, че е отделна.

За съжаление снимки у нас не съм правила от много- много време. Има размествания. Старите освен, че не са актуални, ами и ги няма вече в нета повечето...

Маркрит, спомням си тогава също каза, че искаш да видиш кухня, която се ползва. Тя нашата си изглеждаше точно така, както на снимките цели 2 години, сега вече е разхвърляна от бебешки потреби. Не е романтично, няма плитки лук и чесън, няма плетенеи панери с хляб, а всъщност точно сега има панер със сухари, да. Няма стъклени буркани с паста...

Забравих какво още щях да пиша.

# 627
  • на североизток
Много красиви тези бугенвилии Heart Eyes но не съм виждала в БГ по балконите, а и в магазините за цветя също(хем навремето работех в голям цветарски магазин в Пловдив). Имате ли представа откъде може да се купи и на каква цена?

# 628
Ето 'обживяно' жилище  Mr. Green  с днешна дата. Няма да ги държа дълго, че баш ме е срам. В кухнята не е винаги толкова драматично, днес е по- зле, а хола вече си е така завинаги.

Мебелите са разместени от няколко месеца, но не мсиля да е така завинаги. Към лятото тая надежда да се върнат по местата си.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 18:33 от pina

# 629
  • Варна
И аз от 20 дни имам бугенвилия. Да си призная и аз мога да уморя и  най - непретенциозното и устойчиво цвете, но имам синьо плумбаго, което учудващо не се предава и вече няколко години си цъфти чаровно.

Общи условия

Активация на акаунт