Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №31

• 70 965
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Различни търговци на един и същ артикул могат да си сложат различни цени на доставка.
Ако продавачът е Амазон, може да има и безплатна доставка - ако поръчката е от немския или френския /над 20евро - до адрес в Германия или Франция/, от английския /над 10 лири - до адрес в Англия/. За целта ползваме превозвачески фирми.

Ако поръчваш директно до БГ, със сигурност ще ти е скъпа доставката - може и над 12лв да е.

П.С. Коментирахме,че шопър отваряли пратките,ама с големината на амазонските кашони,8 лв за едно лего с доставям.ком ми идва доста  Shocked Предпочитам да не плащам и за кашона  Rolling Eyes

Стига да не е за подарък лего-то. Защото понякога шопърите драскат имената на получателя директно върху неговата си кутия.

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 14:46 от Greene

# 166

Да, то си и пише, просто това са сензитив  накрайниците.
На четката стават те, DiamondClean, InterCare и ProResults  и минитата със същите имена.
Както винаги си много полезна Hug Hug Hug

# 167
Не е за подарък,от склада е и се надявам да не дойде на парчета  Laughing  . Но пък едно ново за подарък с КД-то така се беше намачкало заедно с кашончето  ooooh! ( но пак си го подарих,все пак вътре си е цяло). Съзнавам рисковете при транспорта,но на фона на двойните цени тук ги приемам Simple Smile

# 168
  • София
Е, чак пък на парчета да дойде Simple Smile(то на сол направо трябва да е)
Не знам, аз до сега легото(не от склад) винаги съм го получавала в  идеално състояние(и не само него), чак толкова немърливи да са ви доставчиците...

# 169
О,не,  КД изобщо не са немърливи-просто кутията се е смачкала при транспорта,случва се-не очаквам шофьора на камиона да я държи на седалката до себе си Laughing . А за легото от склада-описанието беше,че може да е преопаковано,затова се надявам всички части да са вътре.
Шопър 2 пъти се представиха добре,аз съм доволна. Peace

# 170
  • София
Вероятно ще са, преопаковано повече си мисля, че може просто кашончето да е сменено, но те частите все пак са в пакетчета запечатани, би трябвало да нямаш проблем. ако чак са изгубили цяло пакетче части,  би следвало да те компенсират Simple Smile

# 171
Благодаря, ориентирах се Hug

# 172
ТрапезицаАз съм поръчвала лего от склада на англ. амазон с описание, че опаковката е повредена. Като пристигна 15мин. се пулих къде точна е повредена и единственото, което видях е , че единия ъгъл беше леко сплескан. Нещо, което даже от магазина да го бях купувала пак нямаше да забележа.  Rolling Eyes
Дано и при теб това да е кусура.  Peace

# 173
Да,както и преди се коментираше-понякога дефектите са преувеличени,друг път-реални,късмет. Аз съм от родата на Педро Бързия и хванах от склада в немско,след няколко дни новите в английския станаха на същата цена Laughing

# 174
Получих от склада.

Не мога да се побера в кожата си. Беше описано като препакетирано.

Оказа се, че не може да се сглоби, тъй като някой "умен" англичанин е набил оста на волана с около 4мм повече в предната ос на тракторчето. Като се опиташ да сложиш волана и да го фиксираш, за да не се вади с болта, който е за целта, отворите на оста и на волана се разминават. Този, който е на оста идва с около 4мм по-надолу спрямо отвора на волана - тук и тук.
Няма да споменавам, че извадих отчупено парче пласмаса от тялото на трактора. Дрънчеше много "приятно".
(разбира се на амазонци го споменах, даже и снимки показах).
Мможе да се оправи с ракета и с CO, но защо трябва да прилагам чалъмите, с които се подкарват най-евтините китайски боклуци! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

edit: Получих отговор. Върнете ни трактора и ремъркето. Поемаме пощенските. Съобщението ми било предадено на департамента за играчките, за да го вземат под внимание ... Детето остана без играчка ще им се невиди.
Само едно не ми е ясно - кашонът е с размери 60*31*40 см и според документите тежи 3.9кг, но според мен ще бъде повече като го сложа на кантара. Това нещо определено няма да мине за малък пакет пред Български пощи. Колет за трета зона от 3-4кг струва 46.30лв, а 4-5 кг - 52.20лв. Някой връщал ли е нещо такова? Започвам да се чудя дали ще ми възстановят пощенските?! newsm78

Май не трябваше да им обяснявям, че изваждането на волана, който не може да се фиксира с болта, е опасно за детето...

Ей много ме е яд на тях!

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 16:42 от kloeto

# 175
  • Стара Загора
Здравейте! За първи път ми се налага да връщам нещо купено от френския амазон . Въпросът ми е принципен - в 30-дневния срок трябва да е предадено на транспортна фирма или дотогава трябва да го получат ?

# 176
Да се оплача от George and Freddie,които продават в английския Амазон   ,почти нямам поръчка ,която да не е объркана или нещо да липсва ,добре че са им ниски цените и имам големи попадения Wink

Вчера пак ми липсваше една чанта от поръчката ,а днес  получих пратка с липсващ артикул и един ,който е объркан ,нищо общо с това ,което съм поръчала.

# 177
Някой да ползва подобен термометър?
https://www.amazon.co.uk/dp/B0001D0LMS?&camp=1406&creati … GS8KD6A3K2F1&

Понеже го видях от  baby категория продукти се чудя дали ще стане за всички вкъщи  newsm78

# 178
  • София
 Praynig Дайте идея с какво да допълня една поръчка в англ. Амазон, за да хвана безплатната доставка.  Не ми достигат £0.17.

# 179
Някой да ползва подобен термометър?
https://www.amazon.co.uk/dp/B0001D0LMS?&camp=1406&creati … GS8KD6A3K2F1&

Понеже го видях от  baby категория продукти се чудя дали ще стане за всички вкъщи  newsm78
Става за всички, да  Wink Ние вкъщи вече доста години сме с такъв, преди 3г  взех и на родителите ми

Общи условия

Активация на акаунт