На море в Турция - тема 29

• 80 976
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
От много чудене къде да почиваме това лято, най-накрая се спряхме на Pine Bay. Много държах на Палм  Уингс, но в крайна сметка вече е решено. Дано да не съм се излъгала в избора!

Изборът Ви е отличен. Имате ли деца?
Да, но са големи и за това исках да отидем там, където да не им е скучно. Исках да има добра анимация, възможности да играят волейбол, баскетбол, футбол. И ми препоръчаха Pine Bay.
Има много добри условия за спорт. Волейбола е на плажа. Футболното игрище е добро, но миналата година беше малко горещо около 35 градуса - 19 юни, но пък е супер интересно защото играехме хора от различни националности. За любителите на спорта и футбола си и приятно изживяване. Много интересно ми беше да гледам как играят водна топка в големия басейн.
Моите деца бяха постоянно на аквапарка и не успяхме да се насладим на другите спортове с изключение на футбола.
 Ние сме пак там от 14.06.

# 61
Аз винаги "влагам" свободни пари в турски лири.
Никога няма да са ми излишни.
С любовта ми към тази дестинация Wink
Ами да, и аз всички "свободни" пари влагам в лири. Колкото и да са , няма да е проблем да бъдат оползотворени.  Wink

# 62
А  стои въпросът с тегленето на пари  от банкомат в Турция? Също да попитам с какъв телефонен код се набира България от Турция?

# 63
  • София
А  стои въпросът с тегленето на пари  от банкомат в Турция? Също да попитам с какъв телефонен код се набира България от Турция?
Трябва да попитате какви са условията на вашата банка за теглене от банкомат. По изгодно е да плащате с карта, а не да теглите кеш, но трябва да проверите точните условия по картата ви. Теглене от дебитна карта би трябвало да е по-изгодно от теглене от кредитна карта. Можете да влезете на сайта на банката ви и да търсите такси за теглене от АТМ. А кодът е като от всички други държави -  00359  (+359)

# 64
А  стои въпросът с тегленето на пари  от банкомат в Турция? Също да попитам с какъв телефонен код се набира България от Турция?
Diana_Don е отговорила, но аз да кажа,че тегленено в брой от карти на Уникредит на банкомат на YAPI CREDI (собственост на Уникредит) е без такса   Wink

# 65
  • Cyprus, Пловдив
Привет в новата тема Simple Smile
От много мислене и чудене, най-накрая и ние сме с резервация за Анталия-6н., със самолет, хотелът е този, за съжаление коментарите не са много добри  Confused Ще се радвам, ако някой е бил там да сподели Simple Smile
http://asrinbeachhotel.com/en/index.php

# 66
Здравейте! Вече 6 години почиваме в Турция, но още не сме стигнали до Анталия. Искам да попитам дали някой има ли впечатления от хотелите от веригата Crystal /харесах Flora/. По принцип смятам,че пътят до Турция не си струва ако си в хотел от по-нисък клас, но хотелите в Анталия ми излизат доста скъпи в предвид факта,че детето вече е на 13.

# 67
  • София
Здравейте! Вече 6 години почиваме в Турция, но още не сме стигнали до Анталия. Искам да попитам дали някой има ли впечатления от хотелите от веригата Crystal /харесах Flora/. По принцип смятам,че пътят до Турция не си струва ако си в хотел от по-нисък клас, но хотелите в Анталия ми излизат доста скъпи в предвид факта,че детето вече е на 13.
Аз съм почитателка на хотелите от тази верига. Много добро съотношение цена - качество. Препоръчвам ги без притеснение. Не са луксозни, но имат всичко необходимо за една хубава почивка. Crystal  Flora е с хубава територия, настаняването е в 2 и 3-етажни корпуси, плажът е ситни камъчета. Ако ми кажете в кои хотели сте почивали, ще мога да ги сравня.

# 68
Diana_Don   bouquet
Първата ни любов е Мармарис Палас -заради парка и вилите, но после проплака за реновиране и го зарязахме. Пробвали сме и други в Мармарис, но не са любими
Кушадасъ- Онирия Кларос и Палома Клуб Султан - НАЙ-ЛЮБИМИЯ
Бодрум-Делта Бийч, но аз не харесвам Бодрум

Харесваме хотелите да са с хубави градини, аквапарк и да няма един голям блок по средата, а по-ниски вили. Освен това децата вече са по-големи и да има различни спорни забавления за тях, за да си почиваме и ние;)

# 69
  • в града на вечния купон
От много мислене и чудене, най-накрая и ние сме с резервация за Анталия-6н., със самолет, хотелът е този, за съжаление коментарите не са много добри  Confused Ще се радвам, ако някой е бил там да сподели Simple Smile
и аз питах, но явно никой не е бил .
Само четох мнения от руски туристи.
Вие за кой период резервирахте?

# 70
  • София
 zhorchy, мисля, че Crystal  Flora ще ви хареса. С по-голяма и по-равнинна територия е от Делта Бийч и Онирия Кларос.  Има достатъчно пространство, не голям аква парк, май са 2-3 пързалки, 2 основни ресторанта и 3 ала-катр. Мисля, че само  Палома Клуб Султан  може да му съперничи и то заради отличното обслужване (не, че в Crystal  Flora не е добро). По мое мнение единствен недостатък, както и на почти всички анталииски хотели е голямата посещаемост от руски туристи.  Mr. Green На 25 км. е от Кемер. Много приятно градче. Близоста на планината прави курорта много живописен. Мисля, че ще си изкарате много добре.  Peace

# 71
Иво е напълно прав за пътуването с автобус.Ние от 5г. почиваме в Турция-живеем в Чирпан и за нас
най-доброто е „Дорис“.На договора ни пише Чирпан-Кушадасъ-Чирпан.Това е голямо предимство за
хора,които не живеят в София.Ползвали сме „Караджъ Турс“ и „Ориент“99-те казват какъв е маршрута им и ти си избираш коя е най-удобната за теб спирка.Такава за нас беше Поповица.Доста е неудобно
посреднощ или в ранни зори да звъниш на близки да те прибират от Поповица.Няма да коментирам
плюсовете на самолетите,но за нас  не е удобно да пътуваме до София.
От Чирпан ли е цялата група или по маршрут се взимат допълнително хора ?

# 72
Благодаря на дамите за отговорите!

# 73
  • Cyprus, Пловдив
и аз питах, но явно никой не е бил .
Само четох мнения от руски туристи.
Вие за кой период резервирахте?

На 17.05 е настаняването  Peace
И вие ли имате резервация?

# 74
  • Бургас
Diana_Don   bouquet
Първата ни любов е Мармарис Палас -заради парка и вилите, но после проплака за реновиране и го зарязахме. Пробвали сме и други в Мармарис, но не са любими
Кушадасъ- Онирия Кларос и Палома Клуб Султан - НАЙ-ЛЮБИМИЯ
Бодрум-Делта Бийч, но аз не харесвам Бодрум

Харесваме хотелите да са с хубави градини, аквапарк и да няма един голям блок по средата, а по-ниски вили. Освен това децата вече са по-големи и да има различни спорни забавления за тях, за да си почиваме и ние;)

Коя година почивахте в Мармарис Палас? Аз го резервирах за септември. Ако може да ми напишеш впечатленията си за хотела - стаи, храна, обслужване и за каквото друго се сетиш.

Относно пътуването със самолет - не е само до немотия. Ние например сме от Бургас и за да се кача на самолета трябва да бия 5 часа до София, да стоя още 2 ч. на летището и после същото това на обратно. Излишно време и пари. Освен това се ужасявам да пътувам със самолет, а и обичам да пътувам с кола/автобус, защото може да разглеждаш много от страната, а и се запознаваш с хората, с които ще почиваш. Иначе - да, и цените не са за подценяване, особено ако сте три-четиричленно семейство и трябва да платите едни 500-600 лв само летищни такси.

П.П. Не съм съгласна да делим темата на курорти. Ето, например аз въобще не съм се интересувала от Кушадасъ като курорт, но покрай вашите коментари научих доста за хотелите там, което си е една полезна информация, дори и да не ми е необходима в момента.

Общи условия

Активация на акаунт