МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 795
  • 736
  •   1
Отговори
# 615

С Мулинекс  трябва да потърся номера на модела. С две бъркали и форми за чибата и багети.  Ние с теб не бяхме ли с еднакви и се чудехме защо ни прегаря кората? Аз намерих отговора.

С Мулинекс бях преди време. Сега ползвам Панасоник и Силвър Крест малкия модел.
Би ли написала рецептата за бързия хляб? Все се каня да изпробвам Силвър Крест, но не ми достига смелост. В Панасоника става хубав, но от Мулинекс не бях доволна. Angel_Dust, с това отговарям и на тебе Simple Smile. Много се зарадвах за тебе, когато след проучване се спря на Панасоник.

# 616
  • София
И аз много й се радвам,много добра машинка е, въпреки, че принципно предпочитам дългите програми хляба белия и на кратката си става...всъщност трудно е да го докараш изобщо нищо да не стане с таз машинка, много добро животинче е.Супер е,че ви имаше със съвети,като избирах, иначе щях мулинекс да си взема...колкото повече чета за тях, повече се радвам, че не го направих.

# 617
всъщност трудно е да го докараш изобщо нищо да не стане с таз машинка, много добро животинче е

И аз стигнах до този извод Simple Smile. Веднъж, без да прочета коментарите, направих ръжен хляб по една рецепта и се оказа, че рецептата е грешна (водата беше повече със 100 мл. Въпреки това хляб се получи. Е, хлътнал отгоре, по-влажен, но си го хапнахме  Grinning.

# 618
  • Сред мелниците

С Мулинекс  трябва да потърся номера на модела. С две бъркали и форми за чибата и багети.  Ние с теб не бяхме ли с еднакви и се чудехме защо ни прегаря кората? Аз намерих отговора.

Би ли написала рецептата за бързия хляб? Все се каня да изпробвам Силвър Крест, но не ми достига смелост.
Ето рецептата за различните грамажи.Аз не ползвам вода и мляко на прах, а направо смесвам вода и кисило мляко до обема на водата в рецептата.

# 619
  • Сред мелниците
А това е въпросният хляб. Днес стана малко по-различен, защото нямах нормално брашно, а го правих с брашно за козунаци.  И малко го сплесках и счупих при ваденето. Но общо взето видът му е такъв.  

# 620

Би ли написала рецептата за бързия хляб? Все се каня да изпробвам Силвър Крест, но не ми достига смелост.
Ето рецептата за различните грамажи.Аз не ползвам вода и мляко на прах, а направо смесвам вода и кисило мляко до обема на водата в рецептата.

Много хубаво изглежда хляба, но на рецептата за 750g хляб, не се вижда колко л. сухо мляко и брашно. (Брашното предполагам, че е 320g, но все пак да питам).

# 621
  • Варна
Много хубаво изглежда хляба, но на рецептата за 750g хляб, не се вижда колко л. сухо мляко и брашно. (Брашното предполагам, че е 320g, но все пак да питам).

Машините ни с В са почти еднакви, затова си позволявам аз да ти отговоря Simple Smile
Сухо мляко - 1 1/2 с.л.
Брашно - 480 гр.

Скрит текст:

# 622
Някой прави ли хляб с нещо друго освен мая и квас? Например с бакпулвер?

# 623
би трябвало да не му се казва хляб

# 624
Благодаря на В и на Hope♥! А 1 к.л. това малката мерителна лъжичка ли е?

# 625
с.л  - супена лъжица
ч.л - чаена лъжичка
к.л. -   а сети се де  Laughing

# 626
Бонго, сетила съм се, но не ми се връзва принципно с рецептите на Мулинекс. Какви се тези кафени лъжички, откъде ги изкопаха  newsm78. Предполагам, че в инструкцията в началото и/или около рецептите са писали за тази единица мярка. Simple Smile И затова предположих, че става дума за малката мерителна лъжичка. Иначе, ако снимам моите лъжички за кафе..., една с една няма равни, както и чаените или супените.

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 17:55 от Анонимен

# 627
нали и това сме го коментирали - че всичките лъжици са различни и не би трябвало да се използват за мярка в рецептите. иначе с.л. би трябвало да е  голяма лъжица, ч.л  да е малка , а к.л. - много малка.
ама незнам на теб откъде ти иде проблема. newsm78   тури си 1/3  ч.л.  няколко зърна в повече или по-малко няма да ти навредят.  Laughing

# 628
Проблемът ми е в количеството мая при бързия хляб.

# 629
смени рецептата с нормална - където всичко е дадено в грамове.

Общи условия

Активация на акаунт