МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

  • 68 772
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 5 737
Опитай , както ти казах - сложи кисело мляко и вода на око съотношението , да кажем 1:1. Общият обем на айрана да е колкото пише на пакета - не помня числото.  Загрей малко в микровълнова или направо ползвай топла водичка, защото течността трябва да е топличка. Сложи 2-3 л. олио, както си пише и на пакета. Не знам ползваш ли везна и как мериш брашното - аз меря и рецептата си е супер точна - тестото си става ОК.

Пусни на дълга програма - напр. пълнозърнест или друг.
 Когато го разбърка, погледни все пак какво се случва ако видиш че е много твръдо, сипи 1-2-3- лъжици една по една мляко, вода каквото имаш и гледай да омекне. То малко маже , не е като обикновеното брашно.

Не се надига много при втасването, имай предвид. Хлябът си остава доста по-плътен, както и от магазина, ако си купувала ръжен хляб.

Подкрепям. Аз слагам и малко мед. Напоследък го правя със зехтин, добавям накълцани маслини и чубрица и оформям като малки хлебчета. Стават страхотни - плътни, но меки и мога да ги ям без нищо. Simple Smile

# 661
  • Мнения: 127
Здравейте,
някой правил ли е сладко от зелени смокини в машината за хляб?
Намирам няколко рецепти за такова сладко,
чета, че се накисват с гасена вар и вода за да им излезе белия млечен сок и се варят в тенджера.
Обаче все пак да ви попитам. Peace
 Благодаря предварително.

# 662
  • Мнения: 7 779
туй ми звучи все едно да правиш хляб в тенджера. Joy
не че няма да стане , ама все пак за хляба си има уреди и съдове. вероятно и за сладкото има.   bouquet

# 663
  • Мнения: 550
Мога само да те посъветвам да не слагаш много пектин(ако въобще пише) В книжката би трябвало да има рецепта за сладко. Каква е хлебопекарната? Аз правих от портокали сложих пектин колкото пишеше и стана камък.   bouquet

# 664
  • Мнения: 363
туй ми звучи все едно да правиш хляб в тенджера. Joy
не че няма да стане , ама все пак за хляба си има уреди и съдове. вероятно и за сладкото има.   bouquet

Защо, то някой машини имат програма за сладко, какво лошо има бе бат' бонго Simple Smile  newsm78 newsm78 hahaha

# 665
  • София
  • Мнения: 8 500
туй ми звучи все едно да правиш хляб в тенджера. Joy
не че няма да стане , ама все пак за хляба си има уреди и съдове. вероятно и за сладкото има.   bouquet

Защо, то някой машини имат програма за сладко, какво лошо има бе бат' бонго Simple Smile  newsm78 newsm78 hahaha

Ами лошото е, че гърмят лагерите и уплътненията на бъркалките.

# 666
  • Мнения: 363
Извинявам се тогава, моя грешка, аз реших, че щом има такава програма са го преценили, но явно не е така, ехх.... аз тъкмо се зарадвах, че тази година там ще правя и ще спестя на стените на кухнята пребоядисване, че обикновено така става, след като реша да правя сладко  Joy Joy Joy

# 667
  • Мнения: 7 779
Защо, то някой машини имат програма за сладко, какво лошо има бе бат' бонго Simple Smile  newsm78 newsm78 hahaha
дядото ти е отговорил, ама и аз да си го кажа : за да използваш по-дълго машината за ХЛЯБ я използвай по предназначение. не си заслужава за 2-3 бурканчета сладко да се съсипва верният ти помощник в месенето. не че няма да стане сладкото , дори и лютеница и разни манджи може да си приготвяш - по спомени го правеше Ердинч. аз имам една прословута рецепта за пране на чорапи в хлебопекарната.  Joy  и почти при всяка програма може да стане. ама не си е работа това.

# 668
  • Мнения: 363
Пране на чорапи - хаххахахахха  #Crazy #Crazy hahaha hahaha
Добре, няма да пробвам  Sad

# 669
  • Мнения: 8 001
Купих си ръжено-пшенична смес на София мел с изтичащ срок на 6.06 за 50 ст. Дали може да е нещо развалена?

# 670
  • Мнения: 1 549
Купих си ръжено-пшенична смес на София мел с изтичащ срок на 6.06 за 50 ст. Дали може да е нещо развалена?
Не мисля. Може ли да споделиш от къде я купи?

# 671
  • Мнения: 1 691
Купих си ръжено-пшенична смес на София мел с изтичащ срок на 6.06 за 50 ст. Дали може да е нещо развалена?
6ти юни е след 2 седмици, защо да е развалена newsm78

# 672
  • Мнения: 4 370
Много искам да направя франзели. Може ли някоя идея,по-скоро за самото оформяне на франзелата. Нямам форми,само тави. Примерно в голяма тава се чудя как да разделя една от друга франзелите,за да не се слепят.

# 673
  • Мнения: 1 691
с картон и пекарска хартия.

# 674
  • Мнения: 8 001
Купих си ръжено-пшенична смес на София мел с изтичащ срок на 6.06 за 50 ст. Дали може да е нещо развалена?
Не мисля. Може ли да споделиш от къде я купи?

От Стара Загора.

Общи условия

Активация на акаунт