Билковите чайове против колики на баба Дора от с. Марково?

• 3 199
  • 25
  •   1
Отговори
Някой давал ли е от билковите чайчета против колики на баба Дора от с. Марково (пловдивско)? От доста места чух, че помагали много....

# 1
 Това рецепта ли е, или ги продава?

Едит: видях. Не мога да повярвам, че има майки, които дават на новородените си бебета билкова смес с неизвестен състав, забъркана от някаква лелка. Потресох се, честно.

# 2
Аз не бих ,има толкова продукти на пазара  Peace

# 3
Това рецепта ли е, или ги продава?

Едит: видях. Не мога да повярвам, че има майки, които дават на новородените си бебета билкова смес с неизвестен състав, забъркана от някаква лелка. Потресох се, честно.
Да , има много майки, които са давали. Явно в един момент, когато нищо вече не помага и бебето не спира да треве и да се свива , се принуждават да дават какво ли не.
Но защо тогава толкова хора казват, че коликите минали буквално за 2 дни?

# 4
Аз не бих дала. Все пак има доста продукти на пазара.
Ако държиш да даваш чайове, можеш да вземеш лайка/ копър на Хип ( дават се на двуседмично бебе) или храносмилателен чай на хип (от втори навършен месец). Но ако кърмиш, не са препоръчителни.
Ние бяхме на смесено хранене и чай/ вода пропи 7-8 месец

# 5
Давам чая на ХИП, но не помага. Пробвала съм Колиеф, Инфакол, Биогая, както и хомеопатичнигте Хамомила, Колоцинтус, Магнезия и фосфорика... всичко предписано ми от педиатърката, или от хомеопата. Нищо не помага до тук.

# 6
Нищо не помага против колики, освен времето - просто в един момент минават.
Дотогава - носене, люшкане, повиване, сешоар, кърмене (ако кърмите) и здрави нерви.

Тази баба ако ви отрови с нещо детето, даже няма да знаете какво е.

# 7
  • планетата Земя
Давам чая на ХИП, но не помага. Пробвала съм Колиеф, Инфакол, Биогая, както и хомеопатичнигте Хамомила, Колоцинтус, Магнезия и фосфорика... всичко предписано ми от педиатърката, или от хомеопата. Нищо не помага до тук.

Какво значи не помага?Очакваш просто коликите и неразположението от тях да изчезнат?Горните продукти намаляват неприятните усещания.Чай с неизвестен произход не бих давала
Всички бебета имат колики или поне повечето.Минава и заминава.Топличко на коремчето,търсите поза,която облекчава,друсане.Ще го избутате и този период

# 8
  • София
Никога не съм я чувала баба ви Дора. Сега се разтърсих в Гуглето, видях че е имало тема за нейни чайове за забременяване преди 5-6 години.

И какво има в тези чайове за колики, че са толкова чудодейни?

Аз не бих дала на бебе,хеле пък новородено, нещо подобно с неясен произход и неустановен състав

# 9
  • София
Ако абсолютно никакви препарати не облекчават и бебето се дере с часове, съветът ми е да се консултираш с детски гастроентеролог. Може да е непоносимост - лактозна или към белтъка на млякото.

# 10
  • планетата Земя
съветът ми е да се консултираш с детски гастроентеролог. Може да е непоносимост - лактозна или към белтъка на млякото.

Да,добър съвет  Peace

# 11
По цял ден взе да реве... но все едно и също мляко давам (хип комбиотик), преди не беше така. Спира само като я тразхождам с количката, май не трябва да се прибирам по цял ден Simple Smile
а е на 26 дни още

# 12
Аз съм давала,всички около мен,преди 4-5 години също даваха,идват хора от всички краища на страната за такъв чай,доста популярна е в Пловдив и околията,в крайна сметка всеки сам решава какво да даде и какво не на детето си!Моя съвет е обаче е да не ползваш мнения от форума,сега ще те наплашат излишно,ако си решила-пробвай,ако не си,недей,лично мое мнение  Hug

# 13
...в крайна сметка всеки сам решава какво да даде и какво не на детето си...

За съжаление.
В тоя чай е напълно възможно да има нещо упойващо и затова да се успокоява бебето.

# 14
Не разбирам от билки и не коментирам какво има вътре,факт е обаче,че има много доволни и за съжаление НЕ четящи форумите в БГ Мама Simple Smile В никакъв случай не искам да карам някой насила да дава каквото и да е на новороденото си дете,просто споделих,че на много бебета е помогнало. Hug

Общи условия

Активация на акаунт