Билковите чайове против колики на баба Дора от с. Марково?

• 3 202
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
На себе си не бих дала нещо с неизвестен състав, а на бебе или малко дете абсурд  Stop 

# 16
Не знам какво се учудвам въобще, след последния случай с осоленото бебе.  ooooh!

# 17
Liliq_Zlatna,

Разбирам, че много бебета са спрели да плачат от въпросната билкова отвара.
Дай му малко алкохол на бебето и пак ще спре.
С какво първото се различава от второто, при условие, че не знаеш какво е вътре и може и да е упояващо?
Това не е помощ за бебето. Това е средство на родителите.
 Peace

# 18
Аз като всички вас споделих мнението си.Да,то е различно от масовите,но писах в темата,защото съм давала и защото е помогнало,имам мнение и наблюдение,в излишни спорове не ми се влиза,не съм такъв човек Wink Всичко хубаво и Лека вечер Simple Smile

# 19
  • София
Намерих някакъв сайт на бабата - http://babadora-bg.jimdo.com/

Цитат
Други лечения

Жена

Стерилитет
Подготовка за инвитро
Хормонални нарушения
Нарушения с менструацията
Пречистване и подсилване на организма след раждане
Антирес терапия

Мъж

Стерилитет
Нарушено либидо
Антистрес терапия

Деца

Пречистване и подсилване на организма след раждането
Колики

При въпроси свързани с лечението на други заболявания направете запитване.
Няма информация за видовете чай, нито използваните билки.
Не бих рискувала, освен ако не видя съдържанието.
Едно време са давали анасон.

# 20
Тая дейност законна ли е изобщо?

# 21
  • София
Има закон за лечебните растения, но не съм се интересувала и не съм запозната.

http://lex.bg/laws/ldoc/2134916096

Цитат
Чл. 26. (1) (Предишен текст на чл. 26, изм. и доп. - ДВ, бр. 28 от 2011 г., в сила от 05.04.2011 г.) Позволителното за ползване се издава на билкозаготвител - юридическо лице, или на физическо лице, което събира билки за продажба или генетичен материал от лечебни растения, и определя:
...
Цитат
Чл. 28а. (Нов - ДВ, бр. 28 от 2011 г., в сила от 05.04.2011 г.) Забранява се на физически лица и на юридически лица да продават, изкупуват и превозват билки или генетичен материал, за които няма издадено позволително за ползване по чл. 22 или удостоверение за отглеждане в култура по чл. 46, т. 3.

Ако се занимава с такава дейност може би има някакво разрешително/позволително.
Вуйчо ми навремето се лекуваше с билки и си събираше, но за собствено използване. Вуйна и братовчедите категорично отказваха да пият неговите "зелени буламачи"  hahaha

# 22
  • в огледалото на живота
Давам чая на ХИП, но не помага. Пробвала съм Колиеф, Инфакол, Биогая, както и хомеопатичнигте Хамомила, Колоцинтус, Магнезия и фосфорика... всичко предписано ми от педиатърката, или от хомеопата. Нищо не помага до тук.
Ако хаотично сменяш антиколиковите капки по никакъв начин няма да помогнеш на бебето си,най-много да се запече от наличието на симетикон в тях.

Коликите просто  се израстват с времето,няма чудодейни билки,чайове или хапчета които биха ги спрели от раз.

Много търпение е ключовата дума,колкото и да е изтъркана....
И това ще мине... Hug

# 23
Кърмене до откат ,това е спасението  Laughing
И търпение !!!Не бих дала никакви билки с неясен произход дори на възрастен Naughty Naughty

# 24
Просто е абсурд да изпробвам върху детето си смес от кой знае какви треволяци. Същото се отнася и за домашните кремове по рецепти на знайни и незнайни лечители.

# 25
  • Sofia
Ама тази тема сериозна ли е? Някой дава на бебето си да пие нещо с неизяснен произход??? Абе хора, не ви ли е страх, че ще си отровите децата? Баба някаква си, помагало??? Явно има наистина нещо упойващо.  ooooh! Разбирам в изблик на отчаяние човек да търси подобно нещо, ако негов близък е много болен. НО за дете с колики??? Господ да е на помощ на бебетата, а и на майките им. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт