БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 174
  • 786
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Ето това е съставът на серума с хайвер

вода, захариден изомерат, каприлови/капринови пшенични трици/сламени гликозиди, фузелови пшенични трици/сламени гликозиди, полиглицерил-5 олеат, натриев кокоилов глутамат, глицерилов каприлат, пантенол, железни оксиди, титаниев диоксид, слюда, екстракт от хайвер, екстракт от корен розова родиола(WH), екстракт от лишей (Cetraria Nivalis)(WH), екстракт от сибирска лиственица(WH) , екстракт от исландски лишей (Cetraria Islandica), натриев хиалуронат, екстракт от зелен чай*, екстракт от корен ангелика*, екстракт от листа коприва*, боров амидопропилов бетаин(PS), амидопропилов бетаин от морски зърнастец(HR), ниацинамид, бензилов спирт, дехидрооцетна киселина, натриев карбомер, аромат, натриев бензоат, калиев сорбат, етилхексилглицерин, лимонена киселина.
(*) от контролирано био производство.
(PS) дериват на масло от сибирски бор.
(WH) органични екстракти от диворастящи сибирски растения.
(HR) дериват от масло от дива алтайска облепиха.

на линка са и останалите продукти с описание на състава
http://www.balevbiomarket.com/catalogsearch/result/?q=%D0%BD%D0% … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 391
Ето това е съставът на серума с хайвер

вода, захариден изомерат, каприлови/капринови пшенични трици/сламени гликозиди, фузелови пшенични трици/сламени гликозиди, полиглицерил-5 олеат, натриев кокоилов глутамат, глицерилов каприлат, пантенол, железни оксиди, титаниев диоксид, слюда, екстракт от хайвер, екстракт от корен розова родиола(WH), екстракт от лишей (Cetraria Nivalis)(WH), екстракт от сибирска лиственица(WH) , екстракт от исландски лишей (Cetraria Islandica), натриев хиалуронат, екстракт от зелен чай*, екстракт от корен ангелика*, екстракт от листа коприва*, боров амидопропилов бетаин(PS), амидопропилов бетаин от морски зърнастец(HR), ниацинамид, бензилов спирт, дехидрооцетна киселина, натриев карбомер, аромат, натриев бензоат, калиев сорбат, етилхексилглицерин, лимонена киселина.
(*) от контролирано био производство.
(PS) дериват на масло от сибирски бор.
(WH) органични екстракти от диворастящи сибирски растения.
(HR) дериват от масло от дива алтайска облепиха.

на линка са и останалите продукти с описание на състава
http://www.balevbiomarket.com/catalogsearch/result/?q=%D0%BD%D0% … D0%B8%D0%BA%D0%B0
Бива. Не е напълно органик, ама айде. Горе-долу. Само дето превода е отврат. Бензил алкохол не е бензилов спирт, нали така Wink Обаче той е доказан алерген, отдавна е в листа на алергените и една българска компания поради това се отказа да го ползва. И с право, мисля.

# 392
  • Sofia
Отдавна надничам в темата за съвети.
Сега имам въпрос - откъде купувате д-р Хаушка козметика? Връщам се към нея, защото Нутрогена спряха любимият ми лечебен крем, на Phytocode лечебният (и стандартният) явно не са за моята кожа, излизат ми пъпки по необясними причини и ми остана да се върна към серума на Д-р Хаушка, който си поръчах от Ензо, оттам ли поръчвате всички?
Иначе за дневен и околоочен, както и мицеларна вода съм много доволна от тази серия, макар че не е напълно натуална:
http://www.biofresh.bg/vsichki-produkti/serii/nat-aura-platinum-30.html

# 393
  • София
Отдавна надничам в темата за съвети.
Сега имам въпрос - откъде купувате д-р Хаушка козметика? Връщам се към нея, защото Нутрогена спряха любимият ми лечебен крем, на Phytocode лечебният (и стандартният) явно не са за моята кожа, излизат ми пъпки по необясними причини и ми остана да се върна към серума на Д-р Хаушка, който си поръчах от Ензо, оттам ли поръчвате всички?

Др. Хаушка има и в feelunique.com  Peace

# 394
Здравейте, Очаквам бебе. Бихте ли ми препоръчали някаква изпитана козметика за новородено. Бебешко олио, шампуан и крем за подсичане мисля че ще бъдат напълно достатъчни за първите месеци. За сега се колебая между натуралните продукти на Mustells, A-Derma и Welwda baby.

# 395
На Алверде, бебешките са качествени и по- евтини от Веледа.

# 396
  • Sofia
Ползвах Веледа и с двете деца, много съм доволна  Peace
Шампоанът им, заедно с крема за подсичане.
Бебешко олио не съм ползвала.

# 397
# 398
Веледа, Наталиа

# 399
А как ви се струва "Beeswax" състава в някои от кремчетата (вкл. този за подсичане) на Weleda.
Гледам че има противоречиви мнения по-назад в темата.

Продуктите на Mustela не стават ли?

# 400
Това е пчелен восък, не би трябвало да те притеснява, освен ако не си веган или вегетарианец, защото е животинска съставка.   bouquet

# 401
Отзив за този крем за лице?   -  L'angelica

# 402
  • Варна
Аз ползвам Веледа, шампоанът е хубав, но не е удобна тубата. Ползвам и олиото- доволна съм!

# 403
Моля за инф дали карагенан е алерген?
Избягвам го в храните, заради неяснотиите около него и канцерогенното му действие
Но се оказа съставка в душ-гела на Веледа, който ползвам в момента

# 404
Моля за инф дали карагенан е алерген?
Избягвам го в храните, заради неяснотиите около него и канцерогенното му действие
Но се оказа съставка в душ-гела на Веледа, който ползвам в момента

Имам го в крема си за лице, а той е за чувствителна кожа.
Ето ти инфо:
From a cosmetic perspective, carrageenan appears to be safe at the levels found in these products, although there are some questions about its health effects as a food additive. The Environmental Working Group classifies carrageenan as a low-hazard ingredient in the amounts in cosmetic and personal care products.

Общи условия

Активация на акаунт