БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 164
  • 786
  •   1
Отговори
# 420
От къде ги купуваш? Simple Smile

Да се включа аз с едно ревю за продукти за коса на Handmade Naturals:

Ето този шампоан:

Скрит текст:

Страхотен е, уникален Simple Smile Ухае разкошшшшно и измива отлично. Simple Smile  Придава много блясък, чувствам си скалпа спокоен и чист.

И ето този балсам:

Скрит текст:

Много лесно се разплита косата, ухае прекрасно, ноо май прекалих с количеството и косата ми се омазни бързо. Явно е доста концентриран.

И ето този балсам на Badger:

Скрит текст:

Ухае невероятно,  наистина е cheerful , с този свеж аромат Simple Smile

И ето тази маска за коса на Alverde:

Скрит текст:
Хареса ми много! Супер лесно ми се разплете косата и въобще по нищо не отстъпва на конвенционалните маски със силикони и blah... Много добре се съчета с шампоана на Phytocode.

Спокойна нощ! Simple Smile

# 421
От опит знам, че възрастовата категория, с която е обозначена козметиката не винаги е определяща. Тя е ориентир, базиран на предполагаемите нужди на кожата в определена възраст. Моята възраст е 35+, състоянието на кожата ми е 25+. Избирам козметиката си на база съставките, от които смятам, че имам нужда в момента. Ползвам продукти както за бебешка, така и за бабичешка възраст  Laughing

# 422
  • Варна
Аз пък не смея много да опитвам продукти точно за горна възрастова категория, защото от това, което съм чела (четене, не опит), те просто не разкриват потенциала си при по-млада кожа, защото тя няма проблемите, за които са предназначени и които атакуват като действие.

Но като се замисля, при натуралната и органична козметика това не би трябвало да важи със същата тежест.

# 423
Тайга, съгласна съм. И аз като цяло избягвам козметика с агресивни съставки като ретинол, хидрокси и други киселини, такива с ботокс ефект и т.н. Те са нож с две остриета, особено във високи проценти. По принцип целят "поправяне на щетите". Предпочитам съставки с по-леко и бавно действие, основно с цел превенция.

# 424
  • Варна
Стиснахме си ръцете значи Peace
Ще потърся все пак тестери на показания от теб крем.

# 425
 На Handmade Naturals шампоаните потвърждавам ,че са супер, ползвам ги от около 5 години и косата ми привикна и го няма този страхотен ефект.Сега съм с Khadi, този с амла за блясък измива чудесно, с желеобразна консистенция e, и мирише много силно на иланг-иланг ,прави ми косата много лъскава.

# 426
От къде ги купуваш? Simple Smile

Скрит текст:
Да се включа аз с едно ревю за продукти за коса на Handmade Naturals:

Ето този шампоан:

Скрит текст:

Страхотен е, уникален Simple Smile Ухае разкошшшшно и измива отлично. Simple Smile  Придава много блясък, чувствам си скалпа спокоен и чист.

И ето този балсам:

Скрит текст:

Много лесно се разплита косата, ухае прекрасно, ноо май прекалих с количеството и косата ми се омазни бързо. Явно е доста концентриран.

И ето този балсам на Badger:

Скрит текст:

Ухае невероятно,  наистина е cheerful , с този свеж аромат Simple Smile

И ето тази маска за коса на Alverde:

Скрит текст:
Хареса ми много! Супер лесно ми се разплете косата и въобще по нищо не отстъпва на конвенционалните маски със силикони и blah... Много добре се съчета с шампоана на Phytocode.

Спокойна нощ! Simple Smile

Здрасти  Simple Smile , от Смесения магазин на zoya.bg, а маската на Alverde - от DM.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 20:59 от aatea

# 427
  • гр.София
Аз пък си мислех, че само аз съм пристрастена към маската на Alverde  Crazy

# 428
Заинтригувахте ме с тази маска на Алверде. Ще я пробвам. Ползвала съм тази с авокадо и няколко балсама, но не ми допадат изобщо. Вършат ми добра работа само за отмиване на маските с масла, които си правя. Аз съм пристрастена към маската на Фитокод, не оставам без нея. Най-ми харесва това, че е подходяща и за скалпа. Прави косата ми гладка и лъскава  Heart Eyes

# 429
  • Sofia
А за каква коса е тази на Алверде?

На мен маската на Фитокод не ми се отрази добре, буквално ми залепи косата за скалпа, явно не е подходяща за по-тънки и омазняващи се коси.

# 430
Добро утро  Simple Smile . Маската на Alverde я има в мини вариант в стойките до касите в DM за продукти в мини опаковки, бонбони и т.н. Ако искате, вземете си малка, за да пробвате. Иначе се води за блясък (Glanz). Определено не ми сплесква косата, а слагам и в корените малко.

# 431
  • гр.София
А за каква коса е тази на Алверде?

На мен маската на Фитокод не ми се отрази добре, буквално ми залепи косата за скалпа, явно не е подходяща за по-тънки и омазняващи се коси.
Сега поглеждам..... на опаковката пише за чуплива без блясък коса и е с лимон и кайсия. Друго не е уточнено. Аз също в началото пробвах с по-малката опаковка съвсем случайно и в последствие си взех голямата 150 мл. Alverde имат и други разновидности. Най-добре да пробваш за да избереш подходящата за теб.

# 432
  • Варна
Аз съм купувала няколко маски за коса на Алверде. За моята коса не са добри, в смисъл, че ми идват слаби и не виждам никакъв ефект. Дори в момента в банята залежава една с масло от кайсия и лимон и нямам никакво желание да се боря за доизхабяването й.
Резултатите с маските на тази марка са като с много слаб балсам. Единствено вариантът с хибискус и алое вера ми допадна на фона на останалите, но пак не достатъчно, че да я купя пак.
А маслото за коса с авокадо пък не правеше с косата ми нищо, нищичко, дали ще го ползвам или не - нямаше разлика.

# 433
Здравейте , прочетох доста голяма част от тази тема  , както и от " За добрата козметика " Simple Smile. В общи линии си направих изводите , но все пак някой чувал ли е за Green Pharmacy/ Green Masters ( не съм сигурна , кое да изпиша тъй като на каталога е мастерс , а самите продукти pharmacy.) Това, което аз виждам е ,че пише Herbal cosmetics ,а всъщност като гледам съдържанието на крема за ръце... ми се струва че лекооо е минал покрай herbal... И Все пак ето и съдържанието :
Aqua, Paraffinum Liquidum, Monoglycerides, Stearic Acid, Glycerin,Cetearyl Alcohol, Cera Alba, Lanolin,Dimethicone, Aloe Barbadensis leaf extract, Propylene Glycol,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Alcohol,Hamamelis Virginiana Distillate ,Phantenol, Butylene Glycol, Arnica Montana Flower Water, Niacinamide, Thiamine HCI,Tocopheryl Acetate,Retinyl Palmitate, Retinyl Acetate, Biotin, Hydrolyzed Keratin, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Sodium Hydroxide,Parfum,Phenoxyethanol, Methylparaben,Ethylparaben,Propylparaben,Butylparaben,Benzil Benzoate,Hexyl Cinnamal,Butylphenyl Methylpropional,Benzyl Salicylate,Hydroxycitronellal.
И като се има предвид ,че на каталога пише "Здравето е богатство" и предлагат и хранителни добавки, витамини и др. Направо не знам ... Shocked

...напосредък доста се заговори за greenwash-ерите...тези са точно такива...слагат една голяму дума БИО или НАТУРАЛНО, а като обърнеш опаковката ти става лошо...

# 434
Да похваля един лосион за тяло на Nubian Heritage с кокос и папая. Чудесен е, а съставът е...  Heart Eyes Embarassed

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт