Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 255

• 55 554
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
# 691

Всички явно са въодушевени от предстоящия старт на „Kara Para Aşk” .

Момичета желая ви хубава вечер и спокойна нощ, пълна с красиви сънища ...  Two Hearts

# 692

Слабо е да се каже, че съм въодушевена, Марта. Simple Smile)) Аз просто не си намирам място от нетърпение и искам да е вече сряда и да гледам Енгин в нов сериал. Simple Smile)) Като знам колко пъти прехвърлих лошото копие на ВКЕМ, с тв сериите ще си умра от кеф да ги гледам до наизустяване... па макар и без разбиране. Simple Smile)

# 693
# 694
  • Пловдив

http://m.sabah.com.tr/Pazar/2014/03/09/isimin-hayatimin-onune-ge … e-izin-vermiyorum

Част от интервюто с Туба /от ФБ на Engin Akyürek Romanian fan club/, как е взела решение за участие в „Мръсни пари и любов” - превод от английски Loveofmine:

"В едно интервю  казахте, че химията между двамата водещи актьори е много важна. А съществува ли тя между вас и Енгин Акюрек?
Включих се в проекта, след като снимките вече бяха започнали. Енгин бе приключил със сцените на този етап. От две седмици снимаме заедно. Добре върви.

От трейлърите проличава, че между вас има хармония.
Благодаря. Ние също мислим и го чувстваме така.

Какво представлява „Мръсни пари и любов”?
Завладяваща и сложна любовна история. Сценарият ми хареса и го прочетох с интерес. В днешно време няма много интересни сценарии.

Как решихте да се захванете с този проект?
Когато четох сценария през октомври-ноември, тогава се очакваше да започне продукцията, исках да имам време за семейството си и да почивам. Не се чувствах готова, но някои откъси от сценария се запечатаха в съзнанието ми. Минаха месеци и отново се срещнахме за този проект. Имах възможност да си почина и да остана със семейството си. И снимките започнаха.

Какъв човек е героинята, която изобразявате?
Тя е от богато семейство. Елиф е средната дъщеря. Семейството й се гордее с нея. Има собствен магазин за бижута в Рим.
Родителите й и сестрите й гостуват. Тя е любимката на татко. Много са привързани един към друг. Историята започва, когато тя пристига в Истанбул, за да отпразнува рождения си ден.
Това е любовна история, но различна от класическите любовни истории, които познаваме.

В трейлъра има изречение: „Можеш да вярваш на всеки до първата лъжа.” Доколко това изречение отразява фабулата?
Елиф си мисли, че те са едно много щастливо семейство. Майка й, Зеррин, е властна жена, която се опитва да запази семейството заедно, в отлично състояние, като в мечтите й.
Макар, че живее в чужбина, Елиф е тази, която крепи равновесието в семейството. То се гордее с нея, тя е любимка на баща си…
Но реалността е друга и Елиф ще бъде наранена, когато научи неща, които не е знаела. Тя ще опознае различните лица на хората, на които се е доверявала. Тези хора са имали различен живот. Единствения, на когото ще вярва, ще бъде Йомер, с когото току-що се е запознала.
Това изречение се отнася не само до Елиф, но и до останалите герои.

Кое прави любовната история на Елиф и Йомер различна?
С времето магията на любовта не расте, но сродните души се откриват и любовта се превръща в легенда, както казват сценаристките. Елиф и Йомер ще бъдат различни. Те живеят различен живот, но вярват в едни и същи ценности. Трябва да се справят със загубата на най-близките си хора. Събитията няма да бъдат такива, каквито очакват и ще се наложи да действат бързо. Живеейки коренно различен живот, те ще тръгнат по един общ път, понасяйки собствената си болка, както и болката на другите. Връзката им ще се зароди на този път, където няма на кого да се доверят и двамата ще претърпят драматично развитие.
Мисля, че зрителите ще откликнат много въодушевено."
Скрит текст:

https://www.facebook.com/EnginAkyurekRomanianFanClub/posts/63000 … 628?stream_ref=10

In an interview you said that the chemistry between the leading actors is very important. Does it exist between you and Engin Akyürek?

I came in the project when the shootings have already been started. Engin' scenes were finished at that time. We are filming together since two weeks. it's going well.

From the trailer s it looks like there is harmony.

Thanks. We also thing and feel this way.

What's KPA?

Fascinating and complicated love story. I loved the script and red it with curiosity. Nowadays there are not much such interesting scenarios to read.

How did you get involved with the project?

When I read the script in October - November when the production was meant to start. I wanted to have time for my family and to relax. I didn't feel ready but some parts of scenario stayed in my mind. Months passed, and we met for this project again. I had a chance to rest and to spend time with my family. And the shootings began.

What kind of a person is the character you portray?

She is from an upper class family, Elif is the middle child. Family is proud of her. She has her own jewelry shop in Rome.

Her parents and sisters go visit her. She is the daddy darling. They are very attached to each other. The story begins when she comes to istanbul to see her family at her Bday.

It's a love story, but different from the classic love stories we know.

There is a sentence in the trailer "You can trust everyone until the first lie". How this sentence reflects the story?

Elif things they are very happy family. Her mother, Zerin is dominant character, trying to keep family together and in perfect state, like in her dreams.

Elif even leaving abroad from her sisters is the one to keep balance in the family. Her family is proud of her, she is her fathers darling...

But the reality is different and Elif will be hurt when she learns things she didn't know. She will getting to know different faces of the people she has been trusting. people she trusted lead different lives. The only one she will trust will be Ömer who she newly got know.

The sentence will not only affect Elif but all the characters.

What makes Elif-Ömer love story different?

With the time the magic of love doesn't grow, soul mates find each other, and it becomes a legend, said writers. In this sense E&O will be different. They live very different lives but with similar values. They have to deal with loss of the loved ones. Events will happen very different to what they except and they will have to react fast. Living completely different lives, the will step on common path, dealing with their own and the others pain. Their relationship will be build on this path, where there is no one to trust, exploring each others dramatic developments.

I think the audience will get involved with excitement in this.

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 23:52 от mariana51

# 695
Здравейте момичета!

Благодаря за всичко около сериала, за преводите също! newsm51 newsm51
Утре ще чета интервютата, които сте сложили.

Тази вечер гледах откъси от МСП,  та ми дойдоха някои
 размисли по ‘’септемврииския проблем’’, неща, които видях
и без  превод.  Чудех се дали да ги пиша или да изчакам, когато има превод.
Обаче реших да си запълня времето, докато чакам Йомер. Да не бездействам. Joy Joy Joy
То доста съм се уляла в писане, ама тъкмо и вие да има да четете, докато чакате. Grinning
Преди дни Марта беше направила сравнение със снимки на мястото,
където бяха Ейлюл и Тек / преди да го учи да плува/. Тогава мястото е
чисто и красиво, а на финалния кадър е пълно с боклуци.
За да се разбере какво е моето виждане за тези сцени, ще започна от
самото начало на филма. В първите кадри ни показват вещите на Тек
и плашилото на дъното на морето, като някакви отпадъци.
Прилича ми на предупреждение към зрителите .Става объркано, но сякаш
тези първи кадри се явяват като възможно продължение на филма, което
хората не бива да допускат в живота. Не бива едно чисто място да бъде
превърнато в боклуци и после захвърлено. Тек и начинът му на живот
олицетворяват целия остров.
Започва филма, музиката се сменя.....и първото, с което ни въвеждат в света на Ейлюл, са разхвърляните и вещи, всичко е наопаки. Има и снимки, може би от острова. Но сред този хаос....
звъни телефон. Наблегнато е на зависимостта от съвременните технологии.
Още със събуждането, и докато се приготвя да излиза, Ейлюл не остави
за миг телефона, през това време и  компютъра ‘’прегледа’’.
В света на Текин ги няма тези придобивки, по-важни са разговорите очи в очи.
Важните разговори между Ейлюл и Текин, и в спомените, и в настоящето,
биваха прекъсвани от телефонно позвъняване, което целеше тяхната раздяла.
Всеки път Текин ставаше неспокоен и не искаше Ейлюл да отговаря на
обажданията.

Сцената с пикника. Ейлюл снима с телефона си......перките на ветрогенераторите.
Малко допълнение  – тези перки ги виждаме непрекъснато във филма, в много
от сцените. В клипа с песента са включени. Има ги и на една от рисунките на Текин.
Напоследък се възражда интереса към използването на вятърната енергия
като източник за получаване на електроенергия, без да се замърсява околната среда.
Вятърната енергия е чиста, без вредни емисии. Най-благоприятни за улавянето и са
местата край морския бряг и хълмистите терени. Остров Бозджаада предлага
такива подходящи места.
Продължавам по сцената. Ейлюл снима Тек, на фона на полуразрушена древна стена.
Сякаш и той е изчезващ вид, някаква атракция, която туристите да снимат.
Когато Ейлюл иска от Тек  да ги снима заедно, тогава той и взима телефона.
Показва и как да ‘’запише кадъра’’ в съзнанието си, показва и залеза, но не на снимка,
а истинския. Показва и как да се отдаде на мига, на това, което чувства, как
да бъде истинската Ейлюл. Ейлюл се наслаждава, но хваща ръката на Тек, несигурна е. Тук виждаме пръстена на ръката и.

Друго, на което е наблегнато –храната, островът предлага екологично чисти храни.
На рисунките -  Текин поднася риба, масата е отрупана с всякакви гозби,
двамата с Ейлюл са край маса с ястия, пчелата пък им носи мед. В една от сцените
Тек показва на Ейлюл различни храни, кани я с лъжичката да опита.
Всъщност цялото това изобилие го предлага островът.  И още – закуската, която приготвя Ейлюл – къса си зеленчуците от градината и си похапва сладко, сладко.
Кога в големия град е яла толкова вкусна храна, направо от градината. Simple Smile

Стигам до момента, когато Текин заведе Ейлюл на неговото място край морето.
Мястото е чисто, красиво. Може би е било такова, защото до тогава все още не е било открито от туристите за плаж.
На финалната сцена мястото е пълно с отпадъци -  Тек го няма / чистият начин на живот / и хората са ‘’превзели’’ и това кътче.
Понеже във филма участват само няколко човека, двата начина на живот са ни представени от Текин от една страна, и Ейлюл и приятелите и от друга.
Светът на Ейлюл ‘’нахлува’’ в света на Текин, замърсява го, пристигайки със всички
негативи и вредни навици. Виждаме Ейлюл и нейните приятели че и на острова си
устройват същите купони – алкохол, цигари, силна музика....., живеят си по същия начин, както в града. Само не ме обявявайте за враг на купоните Grinning , отбелязвам го в символичен план.
Съгласна съм и с тези мнения за чистата душа на Тек и ‘’мръсния’’ свят на Ейлюл.
Аз обаче виждам контраста между двата свята в по-широк план. Дори и островът може да бъде всяко друго подобно място, не точно Бозджаада, има ги със сигурност такива.
Тези чисти места трябва да се запазят. В началото казах че първата сцена е предупреждение към зрителите. Ами ние виждаме накрая в какво се е превърнал домът на Текин – изоставено запустяло място. Момичето посочва  плашилото, на въпроса къде е Тек. В това се е превърнал Тек /острова / - както плашилото, окъсано,
раздърпано и тъжно.
След финалните надписи Ейлюл целува плашилото. Продължението е в избора на
хората, дали да запазят тези чисти кътчета, или да ги замърсят и после изоставят
като ненужни.
Сега се сетих, че когато Ейлюл хукна към дома на Тек, тогава видя камиончето и го подкара.  Защо камиончето беше в селото, натоварено с покъщнината на Тек. Thinking
Дали някой не го е натоварил, та да изхвърли вещите в морето, както ни ги показват
в началото.

# 696
При първото ми гледане не бях обърнала много внимание на момчето,
 приятелят на Ейлюл. Доколкото разбрах те са били сгодени, преди
запознаването на Ейлюл с Текин. Това обяснява пръстенът на ръката
на Ейлюл. Годеникът явно е известен, щом го спират на улицата, за да
се снимат с него. Това е в началото на филма, когато Ейлюл го чака в кафето.
Понеже се писа, че сме видели как Ейлюл спокойно продължила живота
си без Текин, ами това е на другия ден след като тя е напуснала острова.
Нали тогава ще види и новината за смъртта на Текин.
Но преди това да стане, има нещо, с което ни подсказват, че Ейлюл не
е спокойна, не е забравила преживяното на острова.
В колата Ейлюл е мълчалива и замислена, за какво ли мисли в този момент.... Приятелят и я пита дали е добре, отговаря –добре съм. После вижда вестника,
изпада в паника, и катастрофират.
При връщането на острова, Ейлюл е с приятелката си, момчето не е с тях.
По-късно обаче и той е на острова, може би приятелката да го е извикала.
Това с превода ще го разберем.

Още нещо, което забелязах. Когато Ейлюл разглежда рисунките в тефтера,
тя осъзна че с думите си е наранила Тек. Надникна при него, каза му нещо и
седна отвън. А той излезе, за да я рисува. Изглежда че тя затова остана при
него, за да може той да я рисува. Вечерта, когато Тек гледаше портрета и,
звънна телефонът.....А после имаха разговор .....целувката....и всичко останало.

Лека нощ и успешна нова седмица! Heart Eyes Heart Eyes

# 697
3дравейте, дами Hug
Надявам се ще приемете със симпатия едно приятелско гостуване.
Фенка съм на Туба Бюйюкюстюн от години...голяма фенка. Мога дълго и обстоятелствено да ви пиша 3а нейния професионален път (житейския, нека остане на страна). 3а нейните награди; победи в класации и анкети; 3а нейната фенска маса. 3а нейния талант, професионали3ъм, отговорност, колегиалност.Но, няма да ви досаждам...имам си местенце в нета, където с мои приятелки обсъждаме любимката ни - Туба.3а мен Туба е най-талантливата млада турска актриса.
Енгин Акюрек видях 3а първи път в КВФ и още от първите серии останах 3апленена от невероятния талант и и3ключителното екранно присъствие на то3и актьор.След това и3гледах АБО. И ако в  ролята на Керим, Енгин Акюрек силно ме впечатли, то в ролята на Мустафа Булут ме ....потресе. С та3и роля Енгин е достоен не 3а един, а 3а пет Оскара. Няма да правя анали3 на Енгин пред такива спецове като всички вас, уважаеми дами  Hug Ще ви кажа само това: 3а мен Енгин Акюрек е най-талантливият млад турски актьор!
От три години мечтая да видя Туба и Енгин в един проект.Е, мечтата ми се сбъдна! И съм много щастлива!
Като фенка на Туба съм ви благодарна, че приехте с уважение,симпатия и 3адоволство новината 3а нейното участие в КРА. Като фенка на Туба, естествено ми е неприятно да прочета, че някои от вас я считат 3а "гола вода"; съмняват се в нейните способности и талант; предричат негативно ра3витие на проекта.Окачествяват последните й сериали като провали. Това не е така (справка:сериалите с участието на Туба Б. са най-продаваните турски сериали по света). Като фенка на Туба не я поставям пред Енгин. 3аради Туба, никога няма да отрека качествата, способностите и таланта на Енгин Акюрек. В тях двамата виждам убийствена екранна двойка. Дали има химия между Туба и Енгин...моля ви,сцената в която Елиф 3авърта Йомер...в нея има не химия, ами в3рив.
Към сериала съм тръгнала не с голяма кошница, ами със самосвал. Сигурна съм, че КРА ще има невероятен успех и висок рейтинг. Не се съмнявайте - така ще бъде!!!
Иска ми се всички ние - феновете на Туба и Енгин да им и3пратим положителната си енергия. Иска ми се да сме обединени и вярващи в успеха на нашите любимци. Толкова дълго ги чакахме на екран...нека не ни об3емат мрачни мисли. Двама толкова талантливи млади актьори...няма начин да не успеят.
Чакам старта с ог-ром-но нетърпение!
Дами, 3нам, че и с вас е така.Пожелавам ви, прекрасни мигове с новия сериал...с Йомер и Елиф.
На добър час на "Черни пари и любов" и успех!
Ка3вам "Довиждане " на хубавата ви тема и на всички вас с най-добри чувства  Hug

# 698
 smile3525

Привет, Ваня!
Поздравления за поста, споделям ентусиазма и радостта ти, и аз съм със самосвал.
Добре дошла при нас и пиши, когато имаш време. Желая спокойна нощ и до скоро!

# 699
  • Pleven, Bulgaria
Среднощен поздрав,весела компания!Привет и на теб,Ваня 6119, от най-новият член на групата.Присъединявам се към мнението ти за Туба,Енгин и дългоочакваният ни сериал.От няколко дни се опитвам да кажа същото,но на теб ти се е отдало по-добре.Да изпратим цялата си положителна енергия и добри пожелания към нашите обичани артисти и да стискаме палци.Синергия,химия или каквото и да е,да трепти от екрана от първата минута.Заради Енгин,да дадем карт бланш на Туба и на целия екип.
Тануша,прекрасен клип!Момичета,само два дни и ..... newsm44 smile3508 newsm18
Късно е и аз както винаги дърдоря много...Лека и спокойна нощ!

# 700

Добро утро момичета Енгинки !

Успешна нова седмица !

Нека да ни е на късмет - остана дето се вика само утре и сме на премиерата !

Момичета приготвяйте тоалетите вече - сряда 20,00 часа !!! newsm44

Всички броени дни в един момент свършват / както и моят кратък отпуск / - виждам, че има много за четене - това ще свърша следобяд с дежурната чаша кафе ...

Но накратко ...

Цитат
http://m.sabah.com.tr/Pazar/2014/03/09/isimin-hayatimin-onune-ge … e-izin-vermiyorum

Част от интервюто с Туба /от ФБ на Engin Akyürek Romanian fan club/, как е взела решение за участие в „Мръсни пари и любов” - превод от английски Loveofmine:

Мариянка  Two HeartsЛюбовче  Two HeartsНеуморни сте момичета !  txtloves  Ще взема отношение върху някои моменти - обещавам !

Цитат
Тази вечер гледах откъси от МСП,  та ми дойдоха някои
 размисли по ‘’септемврииския проблем’’, неща, които видях
и без  превод.  Чудех се дали да ги пиша или да изчакам, когато има превод.
Обаче реших да си запълня времето, докато чакам Йомер. Да не бездействам.

Елинор  Two Hearts Като видях колко си писала - направо предвкусвам удоволствието от това, че ще чета следобяд нещо интересно !

3дравейте, дами Hug
Надявам се ще приемете със симпатия едно приятелско гостуване.
Фенка съм на Туба Бюйюкюстюн от години...голяма фенка. Мога дълго и обстоятелствено да ви пиша 3а нейния професионален път (житейския, нека остане на страна). 3а нейните награди; победи в класации и анкети; 3а нейната фенска маса. 3а нейния талант, професионали3ъм, отговорност, колегиалност.Но, няма да ви досаждам...имам си местенце в нета, където с мои приятелки обсъждаме любимката ни - Туба.3а мен Туба е най-талантливата млада турска актриса.
Енгин Акюрек видях 3а първи път в КВФ и още от първите серии останах 3апленена от невероятния талант и и3ключителното екранно присъствие на то3и актьор.След това и3гледах АБО. И ако в  ролята на Керим, Енгин Акюрек силно ме впечатли, то в ролята на Мустафа Булут ме ....потресе. С та3и роля Енгин е достоен не 3а един, а 3а пет Оскара. Няма да правя анали3 на Енгин пред такива спецове като всички вас, уважаеми дами  Hug Ще ви кажа само това: 3а мен Енгин Акюрек е най-талантливият млад турски актьор!
От три години мечтая да видя Туба и Енгин в един проект.Е, мечтата ми се сбъдна! И съм много щастлива!
Скрит текст:
Като фенка на Туба съм ви благодарна, че приехте с уважение,симпатия и 3адоволство новината 3а нейното участие в КРА. Като фенка на Туба, естествено ми е неприятно да прочета, че някои от вас я считат 3а "гола вода"; съмняват се в нейните способности и талант; предричат негативно ра3витие на проекта.Окачествяват последните й сериали като провали. Това не е така (справка:сериалите с участието на Туба Б. са най-продаваните турски сериали по света). Като фенка на Туба не я поставям пред Енгин. 3аради Туба, никога няма да отрека качествата, способностите и таланта на Енгин Акюрек. В тях двамата виждам убийствена екранна двойка. Дали има химия между Туба и Енгин...моля ви,сцената в която Елиф 3авърта Йомер...в нея има не химия, ами в3рив.
Към сериала съм тръгнала не с голяма кошница, ами със самосвал. Сигурна съм, че КРА ще има невероятен успех и висок рейтинг. Не се съмнявайте - така ще бъде!!!
Иска ми се всички ние - феновете на Туба и Енгин да им и3пратим положителната си енергия. Иска ми се да сме обединени и вярващи в успеха на нашите любимци. Толкова дълго ги чакахме на екран...нека не ни об3емат мрачни мисли. Двама толкова талантливи млади актьори...няма начин да не успеят.
Чакам старта с ог-ром-но нетърпение!
Дами, 3нам, че и с вас е така.Пожелавам ви, прекрасни мигове с новия сериал...с Йомер и Елиф.
На добър час на "Черни пари и любов" и успех!
Ка3вам "Довиждане " на хубавата ви тема и на всички вас с най-добри чувства  Hug

Ваня 6119  Two Hearts Добре си дошла в нашата компания ! Малко остана и мечтата ти ще е факт !

Надявам се, че ще пишеш и споделяш своите мисли и чувства !

Аурелия  Two Hearts направо ме разби ! С тия вечерни рокли дето сме "застягали"  за премиерата - никакъв самосвал - гласи лимузина !!! Шампанско ! сълзите ще ги оставим ... всъщност може пък да ги вземем ...

Скрит текст:

Среднощен поздрав,весела компания!
Скрит текст:
Привет и на теб,Ваня 6119, от най-новият член на групата.Присъединявам се към мнението ти за Туба,Енгин и дългоочакваният ни сериал.От няколко дни се опитвам да кажа същото,но на теб ти се е отдало по-добре.Да изпратим цялата си положителна енергия и добри пожелания към нашите обичани артисти и да стискаме палци.Синергия,химия или каквото и да е,да трепти от екрана от първата минута.Заради Енгин,да дадем карт бланш на Туба и на целия екип.
Тануша,прекрасен клип!
Момичета,само два дни и ..... newsm44 smile3508 newsm18
Късно е и аз както винаги дърдоря много...Лека и спокойна нощ!

Нушка  Two Hearts ще трепти екрана, ще трепти ! Сигурна съм ...

# 701
Добро утро.

Да уловим красотата на мига и да го задържим в съзнанието си - това зависи от нас. Така ни казва Текин. Simple Smile
Приятен и ползотворен ден понеделник в седмицата на най-чакания сериал ви пожелавам! Simple Smile

# 702

Hug Добро утро, прекрасни!

# 703

Добро утро мили момичета!

Здравейте ранобудни  Марта, Марица, Аурелия!

Още един ден по близко до премиерата. Напрежението от очакването  сякаш расте. Имали сме

нощна смяна. Привет на Нушка, на Ели за разсъжденията по МСП, поздравления на Ваня 6119 за

чудесния пост, дано думите й се сбъднат. Марианка и Любовче, благодаря за интервюто с Туба.

На всички лек и успешен ден!

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 10:52 от komet

# 704
  • Пловдив

Здравейте Енгинки. Още един ден по-близо до началото. Не остана момичета....
...............
Елинор, благодаря за споделеното за "Малък септемврийски проблем".
newsm51
...............
vanq_6119, обединявайки фенската любов, изпращаме само позитивна енергия на сериала.  newsm51
...............
Теменужка, Марта, Марица, Аурелия, Комет ....
txtloves

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 08:26 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт