ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 133 487
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Не можем цяла седмица да се доберем до лекар за да ни кажат точна диагноза.Буквално са като в затвор
На нея са и казали тежка депресия нелекувана с години.Поне тя това ни обясни
Никога не е била с голям апетит, дребничка е, но в последно време буквално се стопи
Вчера пак зачетох симптомите, тя покрива абсолютно всичките
Вече е на възраст 68 г. мисля си да не би да има и неврологичен проблем
Съвсем странно започна да се държи, буквално за ден се промени и се задълбочава
От както я помня винаги е била песимист, рядко се радва, още по рядко се усмихва, много припрата, инатлива, но много трудолюбива и налагаше волята си над всички.Сега това просто не е майка ми
Пита за всичко, каквото и да прави се страхува, непрекъснато се извинява и имам чувството че изпитва някаква вина и това я мъчи.Ще опитам с Апитонина, не знам дали ще позволят лекарство в клиниката, което те не са изписали

# 646
Не можем цяла седмица да се доберем до лекар за да ни кажат точна диагноза.Буквално са като в затвор
На нея са и казали тежка депресия нелекувана с години.Поне тя това ни обясни
Никога не е била с голям апетит, дребничка е, но в последно време буквално се стопи
Вчера пак зачетох симптомите, тя покрива абсолютно всичките
Вече е на възраст 68 г. мисля си да не би да има и неврологичен проблем
Съвсем странно започна да се държи, буквално за ден се промени и се задълбочава
От както я помня винаги е била песимист, рядко се радва, още по рядко се усмихва, много припрата, инатлива, но много трудолюбива и налагаше волята си над всички.Сега това просто не е майка ми
Пита за всичко, каквото и да прави се страхува, непрекъснато се извинява и имам чувството че изпитва някаква вина и това я мъчи.Ще опитам с Апитонина, не знам дали ще позволят лекарство в клиниката, което те не са изписали

Клиниката читава ли е? Просто , защото говориш за доста сериозни неща!

# 647
Jerry, не ми е работа, лекарите все пак по-добре знаят, но ми се струва че са попрекалили с дозата на Ривотрила. 3 на ден са много..... Вярно че в листовката пише и по 6 на ден, но предполагам това се отнася за епилептици и тежки психични заболявания. Аз когато го пих преди години ми изписаха 1/2 от 0.5 на обед и вечер. Сега го пия само при нужда. А и успива.
А витамините от В група наистина доста помагат, така че който не е пил да почва. Аз от 2-3 години пия периодично бирена мая - в нея има всичко от В-групата както и магнезий.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 19:41 от y_em

# 648
Психиатричната клиника в областна болница Пазарджик
Преди два месеца лежа в урологично отделение и тогава и правиха пълни изследвания
Физически си е напълно здрава.Няма кръвно, холестерол, кръвната картина беше в норма, а заради манипулацията мина и през ренген и ехограф.Не знам, физически дали ще издържи, докато овладеят психическото и състояние.Искам да я прибера в къщи, а не знан, какво ще я правя в такова състояние.Относно Ривотрила, майка ми се е самолекувала с него 4 години, не без знанието на Джипито си ConfusedОт както е в клиниката са и го спрели, дали влошаването не е вследствие на спирането му

# 649
Пали, като нищо една от причините за влошаването е спирането на Ривотрил. Той се спира по схема, много бавно. Колкото по-високи дозировки и по-продължително време са взимани, толкова по-бавно и постепенно е спирането.
Лекарите знаят ли че е пила Ривотрил? Ако не, трябва да узнаят. Ако ли пък знаят - защо са го спрели, рязкото спиране е противопоказано!!!

# 650
maria, oх, нищо не ми каза, аз нищо не питах. Някаква паник атака получих в кабинета. Само си представях лекарят като разбере за натрапчивостите ми как ще викне двама яки санитари и ще ме тикнат в някоя стая с решетки и никога повече няма да видя света и близките. Ще ходя пак, че като гледам едното лекарство бързо ще ми свърши и ще питам.
Като се замисля сега се сещам, че лятото ми бяха изписали деанксит, пих го няколко месеца и като го спрях се задълбочиха натрапчивостите.

y_em, благодаря и аз ще си потърся бирена мая. Докторът каза да се наблюдавам, ако ми е много силно да намаля дозата.

# 651
gkapitanova , стигнала си до правилните изводи . И на мен лекар ми е казвал , че противозачатъчните могат да доведат до такива симптоми . Аз също пия и все се каня да ги спирам ама от тях свалих кг и знам , че като ги спра пак ще взема да кача . Иначе преди време съм пила същите хапчета и точно пък тогава бях в най - хубавия си период , без ПА и т.н. За магнезия и вит. Б съм абсолютно съгласна , аз няколко пъти вече казвам , че от както го пия ПА намаляха до степен на лека тревожност .

# 652
Психиатричната клиника в областна болница Пазарджик
Преди два месеца лежа в урологично отделение и тогава и правиха пълни изследвания
Физически си е напълно здрава.Няма кръвно, холестерол, кръвната картина беше в норма, а заради манипулацията мина и през ренген и ехограф.Не знам, физически дали ще издържи, докато овладеят психическото и състояние.Искам да я прибера в къщи, а не знан, какво ще я правя в такова състояние.Относно Ривотрила, майка ми се е самолекувала с него 4 години, не без знанието на Джипито си ConfusedОт както е в клиниката са и го спрели, дали влошаването не е вследствие на спирането му

Тя физически ще издържи........Не я прибирай, ако нямаш добър психиатър под ръка.....и апитонин няма да и помогне, защото загубата на апетита и е на психична основа.....никак не ми се иска да се окаже анорексия,защото на нейната възраст това е рядкост, но не е изключено. Но само психиатър няма да помогне. Близко сте до Пловдив и София.....ако можете да си позволите комбинирайте психиатричното лечение с психотерапевтично, защото ,както го описваш-състоянието и е доста влошено.  Ривотрил 4 години е страшно много-това си е привързаност....така, че абстиненцията също оказва влияние на състоянието......сега просто трябва да и изпишат читав АД, но комбиниран с различно от ривотрил успокоително.......ще ви е трудно. Аз съм разказвала тук. Приятелката ми, въпреки ,че мъжът и е психиатър беше пила 3 години ривотрил......не желая да описвам през какъв АД мина, но попадна на много добър психиатър. Вярно е, че периодично пие АД, после година почива, но по-добре така, отколкото състоянието в, което я беше вкарал ривотрилът......Дерзайте, мила. Стискам палци, но всички покрай нея трябва да бъдете много силни и да я окуражавате......

# 653
Jerry F  днес се видях с една позната психоложка та тя каза за деанксита, че явно съм нямала нужда от него и затова ми е докарал натрапливостите и било нормално както съм го спряла, те да почнат да се множат, това са страхове,които трябва да си изживея, с времето нещата с мислите щели да се нормализират. Но ми каза да не очаквам да изчезнат на 100% за съжаление, трябва някак си да се науча да живея с тях и да не се страхувам от тях. Колкото до твоите мисли в кабинета на лекаря,  и на мен ми минават често тези мисли. Но ето ,че и ти казваш, как са ти се засилили, като си го спряла, аз четох мнения и на други девойки, които по време на приема на деанксит, са им се появили натрапливите мисли. Мисля,че някъде това трябва да се опише,също,като страничен ефект в самата листовка. Ето вече 4 жени сме, които им се е случила това с мислите по време на приема на деанксит, сигурно има и други, които за съжаление,ги е срам да споделят.

Който има желание може да прочете тази много добра статия за 7-те лица на страха- много добре написана http://kymsebesi.blogspot.com/2014/04/7-te-lica-na-straha.html

# 654
Здравейте мили мои,
днес най-накрая бях при моята най-любима лекарка, която веднъж вече ме изкара от лош момент с хомеопатия и скенар терапия..отделно и други физически проблеми....обсъдихме състоянието ми в момента и решихме окончателно Ципралекс по схема и Ривотрил четвърт докато започне да действа Ципралекса....Кажете ми само дали има странични ефекти като тоя гаден Сероксат дето не издържах и 3 дни...моля кажете ми е че е по лек  Praynig не искам пак да повръщам и да се побърквам ....искам да си ида в понделник на работа и да съм си спокойна... мен ме гони единствено една нервност, тревожност и безпокойство без атаки т.н. но явно имам нужда малко от АД..
Моля споделете....

# 655
Аз исках да ви питам и за сутрешно гадене с повръщане..гледам да пия лекарствата след него но днеска взех че повърнах малко след ривотрила и незнам дали не съм го върнала..за колко време се абсорбират  тези хапчета..казаха ми че това повръщане е от нервите, но е много неприятно...уф тези симптоми Sad((

# 656
Здравейте и от мен!Аз от вчера започнах да пия Сеталофт по четвъртинка дано скоро да се почувствам добре и да нямам толкова силни странични ефекти че последната седмица просто се чувствам ужасно.

# 657
Здравейте банда, егаси почивните дни само дъжд и дъжд  umbrella  umbrella Wear Umbrella

Момичета не мога да ви дам съвети относно АД, тъй като не съм пила такива.

Щях да ви предложа на всички, дори и да пиете АД си вземете Омега 3 хранителна добавка е- много добре влияе на всякакви такива състояния. Аз вече го пия 2 седмици, мога да ви кажа, че започнах да спя,като бебенце, тези почивните дни, като легна в 12 и сутрин до 9 без пробуждане, такъв сън не съм имала и докато пиех деанксита. Хем през деня  да продължавам да си ги имам физическите неразположения и зверското гадене,но като цяло съм ок. Сега пък се разболях някакво грипче, не бях боледувала повече от  две години  , е да ви кажа, много по-приятно е да ти е отпаднало, да кашляш, да ти е запушен носа, очите да ти сълзят и да знаеш,че си си лепнал вирус, отколкото,че те е друснала нервата! tantrum tantrum Rage Banghead

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 15:48 от Анонимен

# 658
  • София
Как сте, банда? Аз тъкмо се бях почувствала човек и сега от няколко дни не се чувствам добре въпреки АД. Чудя се спря ли да ми действа, да вдигам ли дозата?! Пак започнах да посягам към ксанакса, обаче половинка хапче не ми действа, а цяло ме е страх да взема. Sad

# 659
Maria, благодаря за линка! Сега ще го чета  Hug Да, значи има такова влияние деанксидът. А ми го бяха дали за удар в главата (към хижа Рай вдигнах едно детско забравено якенце и си нацелих главата в един клон). Невроложката реши, че не е сътресение, но за всеки случай да пия това.

Аз да чукам на хиляда дървета, но тези дни съм по-добре. Дали от лекарствата, дали от омая на Родопите малко страховете, тревожността и най-вече натрапчивостите намаляха за сега. Дано.
Почти преполових "Подсъзнанието може всичко" и си репетирам и тренирам по нея. Да видим какво ще излезе. Но според мен не трябва да се гълта цялата наведнъж, а етап по етап.

Спокоен и щастлив ден Ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт