ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 133 605
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!
Може ли да споделите мнение, тези които сте приемали Антидепресанти как се чувствате, помагат ли ви и ако сега трябва да избирате да приемате или не, какво бихте избрали? Питам, защото на мен ми изписаха антидепресанти и още съм в чуденка да ги започна ли, страхувам се от страничните ефекти и евенуално от спирането им след време! Rolling Eyes newsm78
Ако имаш проблем е задължително да пиеш нещо в моя случай след като година се лутах между неподходящи специалисти се влоших безумно
Относно спирането да спират се и постепенно и от раз правила съм и двете
Вече толкова ми е писнало да се страхвам че умишлено се подлагам на шокови терапии да докажа сама на себе си че ще оживея и този път на инат самолекувам се

# 631
Благодаря за отговора!
Преди време и аз минах през този кошмар, знам какво е Confused
Днес на визитация са и казали, че със съня и натрапчивите мисли ще се справят, но с апетита не
А тя е достатъчно слаба, и след месец наистина ще остане само кости
Страх я е от всичко, трепери, не я свърта и минутка на едно място

Там са под ключ и тя буквално се е предала
НАИСТИНА, МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА, КОЕ Е ПРАВИЛНОТО, И КАК ДА ПОСТЪПЯ

# 632
  • Пловдив
Пали, преди две години, когато бях ужасно зле и нямах грам апетит, и отслабвах та чак ме беше страх да се кача на кантара, неврологът ми изписа АПИТОНИН (това е пчелно млечице). Просто в онзи кошмарен период то ме вдигна на крака. Тогава треперех не само от нерви ами и от слабост. Ако желаете пробвайте. Стискам палци! Успех!

# 633
  • София
Хранене на често и по малко. Тя да определи какво й се яде, нещо леко. Аз ядях кремчета, по една малка чашка, като за кафе или малко по-голяма. През около 2 часа. Сутрин филия, ако трябва и малко насила, около 12 - крем, 14-14.30 обяд, 17- филия с мед и масло (да започне с половин филия), 20.30-21 - вечеря. Като й се пооправи състоянието, ще дойде и апетитът.

# 634

Ако знаете английски, бих ви посъветвала да потърсите информация в сайтове на този език, има много полезна информация, която уви, на български не съм срещала. Именно оттам разбрах как да се справя с натрапливостите

Може ли да ми дадеш някой линк, и как е точно на английски- натрапливости?Английския ми не е много добър, но ще се опитам да си го преведа.

# 635
Може да не и се яде и от АД, на мен в началото ми изписаха церукал, че с него хапвах по нещо.

# 636
Здравейте!
Аз бях 4 седмици на Есциталопрам ,но не ми влияеше добре сега от 6 дни съм на Велафектин не го бях чувала ,но с тия паники явно много имаме да чуваме и да учим, та въпроса ми е някой пил ли е Велафектин?
Знаете ли ,забелязала съм ,че когато имам сили да се присмея на ПР минава много леко ,но когато серотонинчето намалее никак не ми е смешно.............
Колкото и гадно да прозвучи това че тук намирам сродни души малко ме успокоява понеже в началото си мислех че съм само аз Joy

# 637
Привет на всички. Накратко за мен..Приемах антидепресанти година и половина- ципралекс. Причината- паник атаки. Спирах ги мнооого бавно и вече година живея без тях. Наскоро беше първият ми опит инвитро-неуспешен. От седмица се чуствам зле, както преди с ПА. Мисля да пробвам с таблетки жълт кантарион, скоро обмисляме нов опит за бебче, а знам, че АД са противопоказани за тая цел.Вие момичета/момчета/ какви таблетки сте приемали със жълт кантарион..наскоро правеха реклама на подобни, но не им запомних името...

Здравей, докато бях бременна със сина ми през цялото време пиех ривотрил според моя психотерапевт няма проблем в момента детето ми е на две и половина живо и здраво в момента пак съм бременна но съм на диазепам надявам се отново всичко да е ок забранено ми е да пия анафранил и деанксит преполагам че и ципралекс е в група та. Между другото пия капки на Д-р Бах много ми помагат. Успех

Това много ме учудва! Диазепамът и ривотрилът са много по-вредни за плода от обикновения АД. И на мен по време на бремеността ми бяха изписали ципралекс, но аз не го пих по свое желание. Но познавам доста бивши вече  Grinning  бременни, които си пиеха нормални АД и няма проблем с дечицата им.......а пък и ривотрил и диазепам не бива да се пият повече от 3 месеца, защото към тях се привиква............ето аз в момента имам големи проблеми на работа и за да се владея пия по четвъртинка ривотрил вече цяла седмица.....и това ме хвърля в потрес, защото ме е страх да не привикна, понеже иначе го пия само при нужда......

# 638
Пали, надявам се да се оправи по-скоро Hug. Много ми стана мъчно като прочетох.
 Аз исках да ви споделя, че днес бях при проф. Димов в ИСУЛ за изследване за световъртежа ми,който беше започнал още след катастрофата..оказа се че летя малко на ляво и след други гледания писа Вестибулопатия и по наблюдения потвърди Нервно-вегетативна дистония..Даде ми Бетасерк 16, някакво съдоразширяващо, Грандаксина да продължа и витамини и след месец пак там... Tired
Предстои ми и Доплер на врата да видим какво става.. Дали не станаха вече много неща и всичкото да идва от Стреса , който преживях вече незнам...опитвам да мисля позитивно, сега ще си почина, но е доста трудно..скоро не съм била много нервна..започнах или да се контролирам или да се оправям.. #2gunfire.надявам се да е второто.....

# 639
Привет на всички. Накратко за мен..Приемах антидепресанти година и половина- ципралекс. Причината- паник атаки. Спирах ги мнооого бавно и вече година живея без тях. Наскоро беше първият ми опит инвитро-неуспешен. От седмица се чуствам зле, както преди с ПА. Мисля да пробвам с таблетки жълт кантарион, скоро обмисляме нов опит за бебче, а знам, че АД са противопоказани за тая цел.Вие момичета/момчета/ какви таблетки сте приемали със жълт кантарион..наскоро правеха реклама на подобни, но не им запомних името...

Здравей, докато бях бременна със сина ми през цялото време пиех ривотрил според моя психотерапевт няма проблем в момента детето ми е на две и половина живо и здраво в момента пак съм бременна но съм на диазепам надявам се отново всичко да е ок забранено ми е да пия анафранил и деанксит преполагам че и ципралекс е в група та. Между другото пия капки на Д-р Бах много ми помагат. Успех

Това много ме учудва! Диазепамът и ривотрилът са много по-вредни за плода от обикновения АД. И на мен по време на бремеността ми бяха изписали ципралекс, но аз не го пих по свое желание. Но познавам доста бивши вече  Grinning  бременни, които си пиеха нормални АД и няма проблем с дечицата им.......а пък и ривотрил и диазепам не бива да се пият повече от 3 месеца, защото към тях се привиква............ето аз в момента имам големи проблеми на работа и за да се владея пия по четвъртинка ривотрил вече цяла седмица.....и това ме хвърля в потрес, защото ме е страх да не привикна, понеже иначе го пия само при нужда......

Отказване от ривотрил е голямо изпитание няма да коментирам и дозата която аз приемах спрях го от раз на 7-ия ден ми  идваше да скоча през терасата стоях 40 минути в банята докато премине кризата помолих мъжа ми да не ме оставя сама не можех да се контролирам. Човека ми каза ок моето момиче аз оставам с теб но ти ставаш обличаш се и тръгваме няма да плачем цял ден в къщи излизаме навън а ти ако искаш падай припадай аз ще те вдигам докато главата ти не проумее че можеш да се справиш и сама и нищо няма да ти се случи. Е нищо не се случи доктора ми беше безумно учуден от това което съм направила обясни ми как нормално се спира ривотрила каза че това което съм направила е откачено.
Твоята доза е нищо в сравнение с това което пиех аз - 2 от 2 мг дневно мисля че няма да имаш проблем със спирането.
Всичко е в главата ти малко лекарства и много инат моят психо ми казва - трябва да се изправиш срещу чудовището иначе не става

# 640
Като стана въпрос за Ривотрил и на мен днес ми изписаха това. Като за начало 3 пъти по 1 от 0,5 мг 10 дни, после друга схема.

Ходих при доктор Карадалиев в "Свети Наум". Изписа ми Ривотрил и Сероксат по схема. Като мине месец пак да ходя или ако имам проблем.
Не бих пила лекарства, но не знам как да изляза от тази дупка. То направо за нищо не ставам, една развалина съм. А работата, а семейството.
И аз искам да помоля за линкове към материали за натрапчивост на английски. Моят английски е малко технически, но ще се мъча.

Купих си лекарствата и смятам да ги почна, но от утре съм на една няколкодневна пешеходна екскурзия по Родопите и се чудя дали няма да ми повлияят.
Да Ви пожелая весели и спокойни празници!

# 641
Jerry  Fкаква диагноза ти постави този психиатър и какво ти каза натрапчивите мисли ще изчезнат ли с приема на АД?Аз пак ще кажа,че на мен ми се появиха,като започнах да пия деанксита, преди това нямах!

# 642
Благодаря за отговора!
Преди време и аз минах през този кошмар, знам какво е Confused
Днес на визитация са и казали, че със съня и натрапчивите мисли ще се справят, но с апетита не
А тя е достатъчно слаба, и след месец наистина ще остане само кости
Страх я е от всичко, трепери, не я свърта и минутка на едно място

Там са под ключ и тя буквално се е предала
НАИСТИНА, МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА, КОЕ Е ПРАВИЛНОТО, И КАК ДА ПОСТЪПЯ

Извинявай, но това доста прилича на анорексия  Sad Каква и е точната диагноза?

# 643

Отказване от ривотрил е голямо изпитание няма да коментирам и дозата която аз приемах спрях го от раз на 7-ия ден ми  идваше да скоча през терасата стоях 40 минути в банята докато премине кризата помолих мъжа ми да не ме оставя сама не можех да се контролирам. Човека ми каза ок моето момиче аз оставам с теб но ти ставаш обличаш се и тръгваме няма да плачем цял ден в къщи излизаме навън а ти ако искаш падай припадай аз ще те вдигам докато главата ти не проумее че можеш да се справиш и сама и нищо няма да ти се случи. Е нищо не се случи доктора ми беше безумно учуден от това което съм направила обясни ми как нормално се спира ривотрила каза че това което съм направила е откачено.
Твоята доза е нищо в сравнение с това което пиех аз - 2 от 2 мг дневно мисля че няма да имаш проблем със спирането.
Всичко е в главата ти малко лекарства и много инат моят психо ми казва - трябва да се изправиш срещу чудовището иначе не става

При мен чудовището е работното ми обкръжение, затова си позволих последната седмица да взимам по четвърт, защото ми скроиха много подъл и нечовешки номер.....та, това, поне частично ми помага да не се скапам отново.......едва си бях надигнала главата....но човешката подлост и злоба няма граници......

# 644
Здравейте момичета,
искам да ви разкажа за моят опит с паническото разстройсто.Няколко години се борих...то не бяха психотерапевти, психолози, невролози, хомеопати. Накрая седнах да мисля и чета с какво мога да си помогна и какъв е механизмът на паническите атаки. Понеже съм завършила Ветеринарният институт, съм учила биохимия, и почти бях убедена, че за нашите страдания са виновни някакви прецаквания в биохимичните прицеси в организма....Оставаше само да си изясня за какво точно иде реч. Е...това се оказа трудна задаа, но това, което разбрах за себе си е, че противозачатъчните имат основна роля за състоянието ми.Също така се оказа, че приемът на високи дози магнезий и витамин "Б" комплекс значително намаляват симптомите на ПА. Та моят съвет е- опитайте, нищо не пречи на останалата терапия- витамин "Б" комплекс и магнезий.
Само да спомена, че шест месеца, след като спрях противозачатъчните и ПА изчезнаха...след време ми изписаха отново хормонални лекарства...на втората седмица от приемът им симптомите се появиха отново.
Това е моят опит. Ще се радвам, ако съм била полезна за някой.

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 16:50 от gkapitanova

Общи условия

Активация на акаунт