ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 943
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
На мен пък ми е по-зле вечер , защото вече съм уморена и тогава ми избива всичко . Сутрин сякаш ми е най - добре .

Elizabett, И при мен е така като цяло. С изключения разбира се.
Много ме притеснява и това, че вечер като се приберат и мъжът ми, и синът ми, а съм вече скапана и   все ме гледат в такива състояния. На мъжа ми му е дошло вече до не знам си къде..просто няма как да ме разбере и непрекъснато ме обвинява..Преди скривах тези ми проблеми от сина ми, но вече е голям и няма как и той разбира, когато ме хване криза. Дори по изражението на лицето ми вече ме познава..

# 166
По принцип всяко неразположение може да отключи ПА.

гала, а може би при нас, на които се отключват ПА, сме по някакъв начин предразположени към тези състояния. 

# 167
  • София
На мен пък ми е по-зле вечер , защото вече съм уморена и тогава ми избива всичко . Сутрин сякаш ми е най - добре .

Elizabett, И при мен е така като цяло. С изключения разбира се.
Много ме притеснява и това, че вечер като се приберат и мъжът ми, и синът ми, а съм вече скапана и   все ме гледат в такива състояния. На мъжа ми му е дошло вече до не знам си къде..просто няма как да ме разбере и непрекъснато ме обвинява..Преди скривах тези ми проблеми от сина ми, но вече е голям и няма как и той разбира, когато ме хване криза. Дори по изражението на лицето ми вече ме познава..

Това все едно аз съм го писала Sad

# 168
И  на моя мъж му е писнало все да ме гледа с апарата за кръвно в ръка и не веднъж сме се карали за това .
Аз нямах ПА от много години , но след като забременях и родих нещата станаха доста зле . По време на бременността изпадах в доста кризи , но мисълта за бебето ме крепеше . После като родих изведнъж се почувствах така сякаш съм се отървала от голям товар  и така беше , за мен бременността беше труден момент чисто психологически . Първата една година от гледането на детето беше много трудна , но се държах и не съм имала безпричинни атаки, но сега е гадно и страшно . Чувствам се вече много изморена , отслабнах много покрай гледането на детето , на площадки , на събирания съм все с ПА , едвам се контролирам . Вече сякаш няма изход за мен , чувствам се ужасно и непълноценна .

# 169
Не е хубаво да мрънкам, но олеква, тези дни ми е много стресово в работата, малко проблеми с детето, и на моменти натрапчивата ми мисъл, няма пак да я коментирам всички я знаете, пак се появява и не ми дава мира-  от три месеца нямаше ни вест ни кост от нея и сега отново, това ако така ще се появява при всеки стрес в живота ми- всичко физическо изтърпявам, но не и тази ужасна мисъл, мислех си,че вече си е отишла и дори да си го помислям, не ми причиняваше дискомфорт и сега ново . Ясно ми е,защото съм спряла деанксита и ме атакува, но като цяло чисто физическите ми неразположения почти преминаха, изключая някоя  слаба паник атака, които игнорирам и не им обръщам внимание,но появи ли се мислълта и главата ме стяга и не ми дава мира. Чисто,като разположение на духа се чувствам много добре, вчера ходих да ми правят зъб, и упойки ми слагаха, 2 часа лежах на зъболекарския стол и нямах грам безпокойство- чувствам се себе си без деанксита, само тази натрапливост не ми дава мира. Има ли и други,които имат натрапливи мисли, знам,че по принцип хората ги е срам да говорят за тези неща, но все пак ще се радвам ако някой сподели?Според психотерапевтката ми под тази мисъл лежи нещо друго, но още не сме стигнала до него, някъде много дълбоко е заровено в душата ми. И знам,че хапчета за мисли няма, т.е само аз мога д а си помогна за тази ужасна мисъл,която не ми дава мира. Хиляди пъти предпочитам да имам хипохондрични мисли, пред тази и се опитвам да си набивам в главата, да не съм болна от нещо, ама не ми се получава, гадната мисъл пак изплува-шантава работа. Mr. Green Явно хипохондрията абсолютно съм я надраснала по отношение на себе си!

И още нещо се сетих да допиша, от спирането на деанксита, явно нещо се разбъркват и хормоните, защото цикъла днес ми дойде за  втори път от началото на месеца, момичетата,които пият АД да кажат, дали имат такъв ефект тези хапчета, на мен ми се случва за първи път в живота ми, да ми дойде така за 15 дена два пъти?Претърпяла съм и гинекологична операция и пак не ми се разбута цикъла, а сега това е нещо ново!

Моята психотерапевтка практикува телесна психотерапия,не се сещам как и е другото име на самата школа, тя ми е споменавала, за тази преживелищна терапия и тя я практикува, че трябва да я мина и аз, но смята, че още не съм готова за нея , по принцип ми беше споменала, че след нея известно време няма да се чувствам добре и малко ме постресна.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 21:34 от Анонимен

# 170
Сега се сещам, че на майка ми навремето й правиха хипноза. Разказвала съм ви за майка ми, че беше с ужасна депресия 1 година на легло. Но сега си е жива и здрава, работещ пенсионер, мноооого по - здрава от мен.

# 171
Аз съм си записала 3 хипнотични сеанса по половин час  и откак ги слушам всеки ден, определено имам напредък.....особено в позитивното мислене и увереността  Simple Smile

# 172
maria7787 , да имала съм натрапливи мисли , сега в момента нямам , но е наистина кофти . Твоята натрапливост каква е  , че толкова не ти дава мира , съжалявам , но не съм прочела , като си писала за нея . При мен се появяват и изчезват ей така от самосебе си .
Хора , пробвайте страшничето , доста успокоява и ти дава сили . Е , аз от вчера го пия , но сякаш намирам разлика , а може и от внушение да е  Laughing .

# 173
алина, на нея й правиха истинска хипноза, лекар я прави, не че имаше подобрение де.

# 174
Elizabet имам убийствен парализиращ, сковаващ страх от това,като съм някъде на високо да не се метна/страх от загуба на контрол/ и лошото е,че и дори да не съм на високо само като си го помисля и ме парализира и не мога да спра да го мисля- и с психиатри съм говорила, моето не е суицидна мисъл, а натрапливост, един вид страх от смърта пак- обаче, всеки път като почна да го мисля и ми се доревава, става ми лошо- ей това е резултата от ПР Sad. Толкова е гадно това нещо. Когато не съм под стрес дори да си го помисля ми минава през главата и не се шашкам, защото аз съм ведър и позитивен човек, дет се вика има за какво да живея, затова и с психиатъра и с психотерапвтката не смятат,  моите мисли за застрашаващи за самата мен- защото те ме ужасяват и плашат.  Незная дали напълно биха ми изчезнали веднъж завинаги от главата, и пак ще напиша появиха ми се,като започнах да пия денксита!никога преди това през живота си не съм имала такива мисли никога!Не пожелавам и на най-големия си враг всичко през което преминах и минавам. Само си повтарям,че и това ще мине и всичко ще е наред! Praynig

# 175
maria7787 , добре , но ти едва ли често си на високо (освен ако не живееш на висок етаж) , за да изпитваш тази натрапливост постоянно . Аз например не помня от кога не съм била някъде на високо .

# 176
напротив на доста висок етаж живея, и интересното е,че като изляза на терасата, да гледам примерно тествам си психиката/защото лятото два месеца не смеех да излизам на терасата/, си викам, няма как да направя това нещо и съм спокойна, а докато съм си вкъщи примерно в леглото и го мисля и ме сковава и ужасява. Така и на работа, хем работя на партерен етаж и съм цял ден на ниско и пак като ми мине мисълта пак ме сковава- абе шантаво е, защото е мисъл която незнайно откъде и как ми дойде, която ми затруднява нормалния ритъм на живот.Никога не съм имала страх преди това да излизам по тераси, катерила съм се къде ли не и като малка и като по-голяма и затова ми е трудно да открия причината за това!Никога преди това не съм имала каквито и да е натрапливи мисли./изключая хипохондричния ми период, който мина преди много години/Мисля си,че е възможно да ми се появи от много четене на информация в нета, преди една година когато започна всичко, що материал изчетох за депресии,панически растройства,натрапливости та и от това ми е  и един такъв мъничък страх да не ме гепне депресия./та нищо чудно и от това да дойде, незнам само мога да гадая/ Thinking

# 177
алина, на нея й правиха истинска хипноза, лекар я прави, не че имаше подобрение де.

Да, разбрах. Аз по принцип казвам, че моите сеанси са за определени страдания....примерно, липса на увереност.....в повечето случаи по средата на сеансите заспивам.....но веднага  след като чуя 1 скачам и всеки път ми се струва, че с нещо ново съм се обогатила....И от 2 седмици от как ги слушам действително, че вече започнах да се смея с глас и да се чувствам доста по-лека, спокойна и уверена.....

# 178
напротив на доста висок етаж живея, и интересното е,че като изляза на терасата, да гледам примерно тествам си психиката/защото лятото два месеца не смеех да излизам на терасата/, си викам, няма как да направя това нещо и съм спокойна, а докато съм си вкъщи примерно в леглото и го мисля и ме сковава и ужасява. Така и на работа, хем работя на партерен етаж и съм цял ден на ниско и пак като ми мине мисълта пак ме сковава- абе шантаво е, защото е мисъл която незнайно откъде и как ми дойде, която ми затруднява нормалния ритъм на живот.Никога не съм имала страх преди това да излизам по тераси, катерила съм се къде ли не и като малка и като по-голяма и затова ми е трудно да открия причината за това!Никога преди това не съм имала каквито и да е натрапливи мисли./изключая хипохондричния ми период, който мина преди много години/Мисля си,че е възможно да ми се появи от много четене на информация в нета, преди една година когато започна всичко, що материал изчетох за депресии,панически растройства,натрапливости та и от това ми е  и един такъв мъничък страх да не ме гепне депресия./та нищо чудно и от това да дойде, незнам само мога да гадая/ Thinking
По-добре не чети.......Аз от много четене съм на този ред....сега чета само позитивни книги и дори и тук чета избирателно....доста постове пропускам. Тръгнеш ли да четеш разни симптоми се оказва, че всичките в една , или друга степен ги имаме......Изтегли си на Луиз Хей аудиокнигата "Излекувай живота си" Дикторката, която чете  е с много приятен и убедителен  глас.....винаги , докато готвя, или шетам нещо вкъщи, или пътувам-слушалките са на ушите ми и наместо да си мисля щуротии си запълвам главата с такива позитивни идейки ..... Hug

# 179
maria7787, тази натраплива мисъл след пиене на Деанксит ли си я получила? 

Общи условия

Активация на акаунт