ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 964
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
Хайде и аз от днес съм освен в клуба  на ПР вече и в клуба на АД newsm44
Днес започнах Есциталопрам плюс Ривотрил.
Не съм  пила АД от 4 години, но им дойде времето ,а и наистина тая рязка смяна на температурите по принцип влияе на всички ,но нашите сензори са прекалено чувствителни Rolling Eyes

Сега не се сещам кой го беше написал и няма да цитирам, но ставаше въпрос за избор на психолог аз в началото минах през 2-3-a, но усещах че не са хората за мен, не знаех какъв точно трябва да бъде психолога ,но тези не бяха моите и така един ден отидох при една прекрасна жена, добър специалист и на първо място човек в истинския смисъл и когато излязох от първия сеанс си казах: "ТОВА Е"
Не е важно как изглежда, колко опит има, а как се чувстваш ти самия след това.........

# 376
О я давайте пак за Бора бора  Grinning

Да ви питам нещо за моята позната. Знаете ли някой добър хипнотизатор, да е професионалист. За Варна питам или за региона.

# 377
Хайде и аз от днес съм освен в клуба  на ПР вече и в клуба на АД newsm44
Днес започнах Есциталопрам плюс Ривотрил.
Не съм  пила АД от 4 години, но им дойде времето ,а и наистина тая рязка смяна на температурите по принцип влияе на всички ,но нашите сензори са прекалено чувствителни Rolling Eyes

Сега не се сещам кой го беше написал и няма да цитирам, но ставаше въпрос за избор на психолог аз в началото минах през 2-3-a, но усещах че не са хората за мен, не знаех какъв точно трябва да бъде психолога ,но тези не бяха моите и така един ден отидох при една прекрасна жена, добър специалист и на първо място човек в истинския смисъл и когато излязох от първия сеанс си казах: "ТОВА Е"
Не е важно как изглежда, колко опит има, а как се чувстваш ти самия след това.........

Определено по-добре е да е психотерапевт. Психологът е консултант, което не означава пък, че не може да повлияе положително.  newsm78 Аз определено се притеснявам от психолози,защото съм говорила с доста колеги и се оказва, че една голяма част от нас....да не казвам по-голямата сме завършили психология, защото имаме някакъв проблем, та сме се захванали , за да помогнем на себе си.....не казвам, че преди да се "снабдя" с ПР не ме е интересувала психологията, но точно ПР ме мотивира да се хвана и да я завърша. Един мой приятел , който пък е специализирал психиатрия, поради проблемното си детство, също ми сподели, че почти всичките колеги са били проблемни  Joy, а ако не са, по време на специализацията стават, особено пък като започнат да се срещат с пациенти.....това малко шеговито ми прозвуча тогава....но като се замисля  newsm78

Мари, аз съм категорично скарана с математиката, вероятно, поради естествено русия си цвят  Laughing, но ако имах твоите способности, определено щях да решавам задачи, когато започна да си мисля за лоши неща  Rolling Eyes

# 378
О я давайте пак за Бора бора  Grinning

Да ви питам нещо за моята позната. Знаете ли някой добър хипнотизатор, да е професионалист. За Варна питам или за региона.

Гала, за Варна мога да ти препоръчам добър "холотропник", ама на хипнотерапевт да се довериш си е доста сериозна стъпка.....и, макар, че доста се интересувам, понеже и аз искам да се подложа, до сега не съм чувала категорично добро мнение за български хипнотерапевт, дори и от София  Wink

# 379
Аз съм счетоводител по"принуда" ако така мога да се изразя,не по призвание. Обичам дейни работи,не статични, по цял ден на едно място и вперил очи в компютъра, и вкарваш, ли вкарваш цифри-ами гадничко си е!Преди да изляза по майчинство, работих страхотна работа свързана с много движение, е вече я няма!

# 380
maria7787 , аз пък искам да работя като счетоводител , защото това ми е професията , но не ми се връща на старата работа и сега искам нова след като ми изтекат 2те години майчинство . Ти от кой град си , как си намери тази работа? Сори за спама .

# 381
Ами аз и двата пъти, в които си търсех работа след майчинството, съм си я намирала по обяви, първия път добре платена, без да имам какъвто и да е опит като счетоводител и ме обучаваха, втория пък, като напуснах заради напрежението и всичко което ми се случи, докато бях там. И втория път  пак по обява, само един месец и половина си бях вкъщи между двете, заради операцията на детето ми, през цялото време/1месец/ пусках CV-та, само от тази фирма ми се обадиха, отидох на интервю и взеха,че ме харесаха -доста по-ниско платена, но пък спокойна и хората са хубави и с хубаво работно време- но пусто, не ме влече да работя с числа и със срокове, ама хич, аз съм по принцип доста спокоен човек, обичам,като работя никой да не ми дава зор, да нямам напрежение-  искам  в друга област да се развивам- хобито ми е фотографията и да обработвам снимчици на най-различни програмки, което пък хоби позанемарих откакто ми се случи цялата тази гадост- а преди аз без фотоапарат не мърдах никъде. За кратко съм се занимавала, като фотограф на дрехи за различни сайтове.Но това всичко преди да ме сполети гадостта.

# 382
maria7787 за съжаление напрежението е навсякъде и заради това безпаричие се докарваме на тоя ред,защото търпим...Аз стоях без работа година и половина,после една позната излезе в болничен заради бременност и аз съм на нейното място по заместване.Чисти пари взимам 270лв. Не мога да ги занеса до вкъщи.То само лекарства да си купя с тях...

# 383
Аз вече 8-ми месец съм без работа. Предишната беше много добре платена, но с шефове от които да ти се доповръща и напуснах.
6u6ulina, питаш как разбираш кога да спреш АД. Аз ако се чувствам добре, намалявам малко дозата и така карам 1-2 седмици. После ако все още се чувствам добре пак намалявам. Въпрос на усещане, ти трябва сама да прецениш. Ако се чувстваш добре и стабилна, говори с пси-то и пробвай  Hug

# 384
y_em благодаря ти,но не знам понеже съм и бременна и дали е момент да ги спирам.А уж казаха,че нямало проблеми.Само,че ме е страх да не се върне всичко отначало...

# 385
Vivi, ципралекс и Ленуксин са едно и също лекарство. И двата пъти по един и същи начин ли ти действаха? Напълня ли?
Понеже аз съм в същата ситуация.

Напълнях и то доста над 10 кг. Искам да пробвам и с хомеопатия, но ................

И двата пъти ли напълня?
Ами от Линоксина напълнях повече, затова вторият път като ми се наложи да пия АД решихме с психиатърката ми да пробваме с Ципралекс. От него сякаш качих по-малко. Ти как ги пиеш? Аз пих по 1т сега от 6м пия по половин и сякаш не виждам разлика. Свикнах, че когато ми е напрегнато вдигам кръвно, започва да ми се вие свят, и ред др екстри и си казвам, че и това ще мине и че не ми е за първи път-само че има моменти, в който пак много се шашкам. Искам да ги спра тия гадни хапчета, но ме е страх. Може да е половинка на ден, но сякаш като съм пила се чувствам по-спокойна. При теб как е?

# 386
  • София
Аз пиех по 1 на ден около 9 месеца и понеже реших, че съм се оправила ги спрях отведнъж. Никакъв негативен ефект не усетих. Но половин година след това се върнаха симптомите, но по-страшни и по-продължителни от преди.
Сега пия по 1 таблетка от една седмица. Започнах 4 дена с четвъртинка и още 4 с по половинка. Още не съм усетила ефект обаче. Само съм станала много сънлива. Надявам се скоро да се почувствам добре.

# 387
  • София
Малко разяснения от моя личен челен опит Simple Smile
1. Как да знам кога да спра АД? - Ако си задаваш този въпрос, със сигурност не си за спиране. (За сравнение - как разбираш, че си се излекувал от грип? Като просто си спрял да го мислиш, което е станало неусетно за теб. Ако продължаваш да ги мислиш нещата, значи ще се задълбочат при спиране.) Лошото освен всичко друго е, че като сме се хванали на хорото с АД, мнооого трудно ще се отскубнем Sad
2. Няма значение колко време си ги спирал - дали внезапно или много постепенно. В момента, в който се изчисти организма от тях, всичко се връща рязко и изневиделица.

Звучат малко като законите на Мърфи, ама точно така се получи при мен, та затова споделям Simple Smile

Според мен критерия за излекуване е: дали си спрял да се самонаблюдаваш. Всички знаем как е при нас с това самонаблюдение. Дори и съвсем малко да се самонаблюдаваш, само отвреме-навреме, значи пак нещо не е съвсем наред. Не че е лошо самонаблюдаването, просто то е един показател за това къде сме в момента. Така мисля...

ВаняМ, аз минах през доста такива периоди, докато се натрупа малко АД (поне 4 месеца при мен, но явно при мен по принцип си стават по-бавно нещата, та това време не е критерий де). Периоди на сънливост, на тотална умора, редувани с адска нервност и невъзможност да си намеря място. Лека-полека отшумяват. Номера е да не им обръщаш внимание, но не ме питай как, защото и аз не знам. Просто в един момент тези колебания нагоре-надолу стават достатъчно леки, за да ги усещаш, но да не се вглъбяваш толкова. В началото няма как - гадно си е.

# 388
6u6u, по-добре не ги спирай, щом са казали че може да се пият по време на бременност продължавай така. Наистина, може да се чувстваш добре с тях тоест да нямаш оплаквания, но ако ги спреш веднага да се появят. Предполагам че се притесняваш за бебето, но по-добре не го мисли, сигурно всичко ще е наред, просто ние сме по-черногледи.
Ваня може би ти е сънливо не само от АД, а и от затоплянето, аз съм като сварен зеленчук от края на март  Mr. Green

# 389
enyo не се бях замисляла за теорията с грипа...може би има връзка  newsm78
y_em ще си ги пия,за сега съм ОК пък да видим.
Аз пия Золофт,по 2 сутрин.Казаха ми,че не бил пристрастяващ...Ама колкото и да е е АД.

Общи условия

Активация на акаунт